• 9.372.253 stemmen

Behind the Line: Escape to Dunkirk (2020)

Actie / Oorlog | 87 minuten

Genre: Actie / Oorlog

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Ben Mole

Met onder meer: Joel Phillimore

Plot Behind the Line: Escape to Dunkirk

Een groep Britse soldaten heeft zich in de Tweede Wereldoorlog van de Duitsers terugtrokken in de richting van Duinkerke. Ze worden echter gevangengenomen. Een bekende Britse bokser onder hen wordt in de ring gedwongen om tegen een even getalenteerde Duitse bokser te vechten, terwijl ze moeizaam proberen te ontsnappen.

Danny Finnegan

Obersturmbannführer Lang

Maurice Durant

avatar van knusse stoel

knusse stoel

De film is niet slecht gezien het feit dat het een laag budget heeft. Het plot was enigszins voorspelbaar. Het is een beetje vermakelijk en spannend in sommige en saai in andere scènes. De film is echter niet slecht. Het heeft een mooi script, heeft zeker goed acteerwerk en goede spanningsmomenten. Het einde lijkt een beetje versneld, maar het is over het algemeen een goede film.

In het begin zijn we getuigen van oprukkende Duitse troepen en uiteindelijk blijven alleen Billy en Danny van de groep Engelse soldaten over, ze gaan richting noord in de hoop Duinkerken te bereiken om geëvacueerd te kunnen worden.
Als ze bij een boerderij aankomen worden ze voor het eerst hard geconfronteerd met de gruwelen van de SS-soldaten die totaal geen genade voor burgers tonen.
Ze worden gevangen genomen en afgevoerd naar een in de haast opgericht gevangenenkamp waar ze andere Britten ontmoeten. Hier begint de roem van onze bokser een probleem voor hemzelf te worden. Hij wordt gedwongen om te vechten, iets wat hij niet wil. Daar bedenkt onze kampleider wel iets op en uiteindelijk komt het tot een gevecht in de ring.

Als men op een oorlogsfilm met bijbehorende beelden verwacht, kan je teleurgesteld worden want oorlogsactie is ver te zoeken in deze film.
Ik heb genoten van het plot, het was goed geschreven. De belangrijkste verhaallijn was goed bedacht met een bokser, die anderen toestond te ontsnappen, maar jammer voor hemzelf, hij overleefde het niet.
Een 7.