• 9.373.163 stemmen

Met onder meer: Andy Samberg, Cheryl Hines en Patrick Warburton

Releasedatum: 8 oktober 2008

Plot Space Chimps

"Go Bananas!"

Chimpansee Ham III, kleinzoon van Ham, de beroemde aap die als eerste de ruimte in ging, gaat samen met zijn maatje met een ruimteschip de ruimte in. Ze komen terecht op een vreemde planeet waar ze een avontuur beleven om de inwoners te redden van een wrede leider.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ham III (stemrol)

Luna (stemrol)

Zartog (stemrol)

Titan (stemrol)

Kilowatt (stemrol)

Ringmaster (stemrol)

Comet / Nava Boy (stemrol)

Houston (stemrol)

Dr. Jagu (stemrol)

Dr. Bob (stemrol)

avatar van Fryce

Fryce

Leuke animatiefilm …. Niet echt origineel, maar heeft wel een leuke feel good flow en leuke grappen af en toe.

avatar van chanel34

chanel34

Jammer, had er veelste veel van verwacht. Maar ach, voor kinderen is ie wel leuk.

avatar van Seppe4ever

Seppe4ever

vind hem wel goed. heb nooit dubbel gelegen van het lachen, maar wist toch verschillende keren een glimlach op mijn gezicht te toveren. misschien meer voor kinderen, maar het is goed af en toe een beetje kinds te zijn.

avatar van Whunter

Whunter

Na hem na 10 x eerder te hebben opgestart, toch maar gekeken...

Het begin trok mij niet echt namelijk...

Ik viel al in slaap doordat ik dacht een flutfilm te gaan zien.

Maar goed de tiende keer hield ik vol.

Wederom viel ik in een lichte slaap en werd even later weer wakker.

Ik zat net in een scene die mij wel beviel en besloot om terug te spoelen naar het moment dat ik altijd in slaap viel.

Met open ogen heb ik de film verder afgekeken.

En ging daarna tevreden naar bed

avatar van Spetie

Een erg matige animatiefilm dit. Wat allereerst opvalt is de lelijke animatie, waarbij vooral aan de achtergrond nauwelijks aandacht is besteed en de buitenaardse wezens qua animatie gewoonweg erg lelijk zijn. Vaak is het maar een lege vlakte. Daarnaast is het verhaaltje erg saai, met een hoop voorspelbare grappen. Gelukkig is het tempo van de film hoog en duurt het allemaal niet te lang.

avatar van rox91

rox91

Het is wel een grappige film.

Heb de nederlandse versie ervan gezien.

avatar van C_Movie

C_Movie

van deze film had ik VEEL MEER VERWACHT !!!!!!

avatar van sofripa

sofripa

Mijn dochter (5) kijkt deze schijf geheel grijs. En ik moet zeggen, het kan heel wat rotter. Dus (5+3)/2= 4 sterren.

avatar van Freckles

Freckles

Animatie films zijn niet meer wat 't geweest was...

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Animatie was wel ondermaats. Geen Disney of Pixtar kwaliteit.

Grappen en characters waren wel leuk en af en toe leuke grappen. Verhaal niet echt origineel. Blijft wel leuk om te zien.

Vond vooral de Indische professor geweldig met zijn accent.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

funland schreef:

geen goede film.. ik heb hem gezien.. qua orginaliteit verpest het alles.. apen in de ruimte is niet orgineel.. planet of the apes? en dan die andere dingen met apen in de ruimte? woooooow ( sarcasme ) niet te geloven dit deze film zo'n succes is!

Waarom geef je deze film dan 4 sterren!!?

Echt slecht dit!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Nederlandse stemmen zijn toch van de Jeugd?

avatar van TimZor

TimZor

Gister op tv gezien vondt hem zeker niet verkeerd. Jah tuurlijk zijn er veel betere en leukere animantiefilm. Maar dat mocht de pret niet drukken hoor. van mij evengoed een voldoende.

avatar van Dk2008

Dk2008

Jammer van het laatste gedeelte, dat is wat al te chaotisch. Het gedeelte met Kilowatt is ook niet zo leuk. Maar verder is het wel een grappige film, met vaak heel droge humor. Ik heb wel de originele met Nederlandse ondertitels gezien, met zeer goede stemmen die passend zijn bij de personages.

Waaronder twee serieuse chimps en één mafkees. Ook het kwaadaardige ruimtewezen, hoewel eigenlijk lelijk getekend, is toch leuk om te zien. Misschien niet erg komisch, zitten er wel geinige momenten in met amusante dialogen. Maar toch is het vooral leuk getekend, waardoor grotendeels vermakelijk om te zien. 4.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk voor de kids.

avatar van Theunissen

Debuterende Animatie / Avontuur film van regisseur Kirk De Micco, die aaibare aapjes combineert met monsters, die zo uit de Pixar-hit "Monsters, Inc. (2001)" lijken weggelopen.

Als een ruimtesonde van Space Agency verdwijnt buiten de melkweg wordt Ham de 3e (met de stem van Andy Samberg), de kleinzoon van de allereerste ruimtechimpansee, gerecruteerd om de sonde terug te vinden. Maar Ham is een circusartiest die liever niet in de voetstappen treedt van zijn grootvader. Samen met zijn "teamchimps" Luna (Cheryl Hines) en Titan (Patrick Warburton) wordt hij toch de ruimte in geschoten. Ze belanden op een andere planeet en moeten daar alles op alles zetten om de vredige bewoners te verlossen van een gemene dictator.

Deze Animatie / Avontuur film is geen Pixar film, maar dat kun je ook niet verwachten. Dit is een lekker onderhoudend en vlot verteld filmpje (duurt ook maar circa 80 minuten) voor kinderen, dat geinig in elkaar zit, grappige figuurtjes heeft voor de kids en niet al te saai is voor de ouders en volwassenen. De laatste categorie moet wel het moraal "Geloof in jezelf en alles komt goed", dat vaak wordt gehanteerd in Amerikaanse animatiefilms, op de kop toenemen. Een aantal citaten in het verhaal doet overigens denken aan de Sciencefiction / Avontuur film "2001: A Space Odyssey (1968)", van de bekende regisseur Stanley Kubrick.

Al met al een vermakelijke Animatie / Avontuur film, die vooral bedoeld is voor kinderen, maar ook ouders en volwassenen kunnen zich er nog mee vermaken.