• 9.377.126 stemmen

Met onder meer: Andy Samberg, Cheryl Hines en Patrick Warburton

Releasedatum: 8 oktober 2008

Plot Space Chimps

"Go Bananas!"

Chimpansee Ham III, kleinzoon van Ham, de beroemde aap die als eerste de ruimte in ging, gaat samen met zijn maatje met een ruimteschip de ruimte in. Ze komen terecht op een vreemde planeet waar ze een avontuur beleven om de inwoners te redden van een wrede leider.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ham III (stemrol)

Luna (stemrol)

Zartog (stemrol)

Titan (stemrol)

Kilowatt (stemrol)

Ringmaster (stemrol)

Comet / Nava Boy (stemrol)

Houston (stemrol)

Dr. Jagu (stemrol)

Dr. Bob (stemrol)

avatar van OlafK

OlafK

Heel aardige animatiefilm waarmee ik me prima vermaakt heb.

Space Chimps is met zijn 81 minuten aan de korte kant en dat is een juiste keuze geweest. Zelfs nu zakt de film zo nu en dan nog in, maar met een langere speelduur had dat waarschijnlijk veel dramatischere gevolgen.

Het grootste pluspunt van deze film, zijn toch wel de bij vlagen hilarische dialogen. Een voorbeeldje (in spoilers uiteraard):

Titan: Are you in alumimum clothes?
Ham III: Yes.
Titan: Are you in a rocket?
Ham III: Yes
Titan: In outer space?
Ham III: Yes.
Titan: Are you David Bowie?
Ham III: Uh... no.
Titan: Then you're an astronaut.

Daarnaast staat de film bol van de verwijzingen naar andere films (waaronder Toy Story), wat de kijkvreugde alleen maar ten goede komt.

Helaas weet de film de spanningsboog niet de volle 80 minuten hoog te houden. De film zakt zo nu en dan goed in en dat staat een hogere beoordeling in de weg. Er blijft echter genoeg te genieten over en in mijn ogen is Space Chimps dan ook een betere animatie dan bijvoorbeeld het eerder in 2008 uitgekomen Kung Fu Panda.

avatar van Spetie

Een erg matige animatiefilm dit. Wat allereerst opvalt is de lelijke animatie, waarbij vooral aan de achtergrond nauwelijks aandacht is besteed en de buitenaardse wezens qua animatie gewoonweg erg lelijk zijn. Vaak is het maar een lege vlakte. Daarnaast is het verhaaltje erg saai, met een hoop voorspelbare grappen. Gelukkig is het tempo van de film hoog en duurt het allemaal niet te lang.

avatar van Dk2008

Dk2008

Jammer van het laatste gedeelte, dat is wat al te chaotisch. Het gedeelte met Kilowatt is ook niet zo leuk. Maar verder is het wel een grappige film, met vaak heel droge humor. Ik heb wel de originele met Nederlandse ondertitels gezien, met zeer goede stemmen die passend zijn bij de personages.

Waaronder twee serieuse chimps en één mafkees. Ook het kwaadaardige ruimtewezen, hoewel eigenlijk lelijk getekend, is toch leuk om te zien. Misschien niet erg komisch, zitten er wel geinige momenten in met amusante dialogen. Maar toch is het vooral leuk getekend, waardoor grotendeels vermakelijk om te zien. 4.0

avatar van Theunissen

Debuterende Animatie / Avontuur film van regisseur Kirk De Micco, die aaibare aapjes combineert met monsters, die zo uit de Pixar-hit "Monsters, Inc. (2001)" lijken weggelopen.

Als een ruimtesonde van Space Agency verdwijnt buiten de melkweg wordt Ham de 3e (met de stem van Andy Samberg), de kleinzoon van de allereerste ruimtechimpansee, gerecruteerd om de sonde terug te vinden. Maar Ham is een circusartiest die liever niet in de voetstappen treedt van zijn grootvader. Samen met zijn "teamchimps" Luna (Cheryl Hines) en Titan (Patrick Warburton) wordt hij toch de ruimte in geschoten. Ze belanden op een andere planeet en moeten daar alles op alles zetten om de vredige bewoners te verlossen van een gemene dictator.

Deze Animatie / Avontuur film is geen Pixar film, maar dat kun je ook niet verwachten. Dit is een lekker onderhoudend en vlot verteld filmpje (duurt ook maar circa 80 minuten) voor kinderen, dat geinig in elkaar zit, grappige figuurtjes heeft voor de kids en niet al te saai is voor de ouders en volwassenen. De laatste categorie moet wel het moraal "Geloof in jezelf en alles komt goed", dat vaak wordt gehanteerd in Amerikaanse animatiefilms, op de kop toenemen. Een aantal citaten in het verhaal doet overigens denken aan de Sciencefiction / Avontuur film "2001: A Space Odyssey (1968)", van de bekende regisseur Stanley Kubrick.

Al met al een vermakelijke Animatie / Avontuur film, die vooral bedoeld is voor kinderen, maar ook ouders en volwassenen kunnen zich er nog mee vermaken.