• 9.374.732 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Anna Kendrick en J.K. Simmons

Releasedatum: 3 november 2016

Plot The Accountant

"Calculate your choices."

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt, neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Christian Wolff

Dana Cummings

Lamar Blackburn

Francis Silverberg

Rita Blackburn

avatar van tbouwh

tbouwh

Solomon Grundy, born on monday, baptised on tuesday, married on wednesday, sick on thursday, worse on friday, died on saturday, buried on sunday, that was the end of Solomon Grundy

The Accountant is een film van tegenstellingen. Na een veelbelovend begin, met heerlijke humor van hoofdrolspeler Christian Wolff (Ben Affleck), zakt the Accountant steeds verder in, om uiteindelijk tegen het einde echt als een kaartenhuis in te storten.

En dat is maar wat jammer, want het concept dat aan de basis van de film ligt (een autistische 'killer-accountant' die het ministerie van Financiën achter zich aan krijgt), voldoet ruimschoots. Zeker die eerste kennismaking met Affleck's character zorgt voor prachtige momenten, waarbij je duidelijk ziet dat hij getracht heeft zich in zijn personage in te leven.

Op den duur verzandt the Accountant echter steeds meer in oersaaie, slecht geschreven dialogen en geforceerd drama. Daarbij lijkt Affleck op een gegeven moment zelfs een beetje uit beeld te verdwijnen, en komt hij pas aan het einde uit het niets weer aan bod om met wat vlugge actie de boel te redden. Het wordt de film funest, want Affleck is wat mij betreft de enige écht goede acteur van het gezelschap. Anna 'ik houd van kunst' Kendrick gaat voor meest nutteloze en vervelende bijrol van het jaar, J.K. Simmons kijkt in iedere dialoog alsof 'ie in een uitzending van Nieuwsuur zit en Cynthia Addai-Robinson mist de acteerskills om geloofwaardig over te komen als speurneus tegen wil en dank.

Al met al een kleine teleurstelling, waarbij de humor en scherpzinnigheid van Affleck's character in schril contrast staan met de ontsporende film die The Accountant verder is. Van de regisseur van Warrior had ik beter verwacht.

Vermakelijk genoeg nog voor 2,5*

avatar van orko82

orko82

Een goede, maar ook vreemde film. In het begin komt de film donker en gewelddadig over, maar opeens is daar de 'Barden Bella' Anna Kendrick als nerdy accountant. Zal wel iets met starpower te maken hebben, maar voor mij was het een totale miscast. Desalniettemin maakt de acteerprestatie van Ben Affleck en de actie/misdaad veel goed.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why would your clients follow you? You're an accountant."

Naar aanleiding van de gematigde recensies ben ik hier zonder verwachtingen ingegaan, maar ik ben in positieve zin erg verrast.

Ben Affleck mag in deze film komen opdraven als accountant, maar wel één met een twist; de beste man is namelijk autistisch en een getrainde moordenaar. Ik weet niet hoe natuurgetrouw zijn portrettering is van de stoornis, maar het is te zien dat hij middels - eigenaardige - tics en gedragingen tegenover mensen zich goed inleeft. Het levert een interessante karakterstudie op die boeiend blijft.

'The Accountant' lijkt overvol te raken van de verscheidene subplots die nauwelijks met elkaar verbonden zijn. Toch zit er een bepaalde samenhang in, waardoor elk puzzelstukje op den duur op zijn plek valt. Het is te merken dat Gavin O'Connor rustig zijn tijd neemt om het verhaal te vertellen, maar geenszins wordt het langdradig. Daarvoor blijven de personages en het verloop intrigeren.

Het geheel hangt weliswaar net iets te veel aan elkaar van toevalligheden die op het juiste moment ingezet worden. Desondanks mag dat de pret niet drukken, omdat er voor de kijker meer dan genoeg overblijft om van te genieten. De sfeer blijft dreigend en de harde actiescènes worden spannend in beeld gebracht.

Al met al een degelijke actiefilm die helaas te streng wordt afgerekend.

3,5 Sterren.

avatar van mrklm

mrklm

Ben Affleck heeft op indrukwekkende wijze de overgang gemaakt van moeders mooiste naar allround-karakteracteur. The Accountant is - net als het karakter dat Ben Affleck hier speelt - complex, bij vlagen onnavolgbaar maar bovenal erg intelligent. De plot zoals hij op deze pagina is uitgelegd is te simplistisch, maar het verhaal is ook niet in een paar regels uit te leggen. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar heen, al is het lange tijd niet helemaal duidelijk hoe al die verschillende verhalen en de bijbehorende karakters met elkaar verbonden zijn. Dat wordt tegen het einde van de film langzaam maar zeker duidelijk, zonder dat je je als kijker belazerd voelt.

Affleck draagt de film op knappe wijze, met hulp van doorgewinterde karakteracteurs als John Lithgow en de altijd ijzersterke JK SImmons. Anna Kendrick houdt zich prima staande en bewijst dat ze meer is dan een komedie-actrice [Pitch Perfect 3 zit er echter wel aan te komen] , maar Cynthia Addai-Robinson heeft een wat ondankbare rol als een FBI-agent die vooral veel in een kantoortje achter haar computer zit en achter de feiten aanloopt. Een klein smetje op deze enerverende, uitstekende geproduceerde en prachtig gefilmde thriller, die ook nog eens over een zeer effectieve score beschikt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vermakelijk, al glijdt de film het tweede uur een beetje het belachelijke in. Sowieso is het eerste deel meer karakterschets en komedie en het tweede deel meer thriller en dat eerste uur vond ik veel beter. Niet dat Affleck nu zo geweldig is, hoewel hij met zijn beperkte talent wel goed emotieloos kan blijven, want zijn manier van autist spelen was met de botte bijl (zoals hierboven ergens ook al zo omschreven). Toch zorgt het wel voor een komische noot, ook als hij zonder emotie en uiterst precies iedereen een kogel door het hoofd jaagt. Ik geloof ook wel dat dat moment dat Rvdz noemt zo bedoeld was. Sowieso is de actie fijn en hard en vooral dat geluid is geweldig. Als Affleck op de boerderij oefent met zijn geweer dreunen die knallen geweldig na.

Maar goed, dat tweede uur kent ineens plottwist na plottwist die ook nergens voor nodig zijn en mij eigenlijk een beetje ongeïnspireerd en saai overkwamen. Verder is het acteerwerk wisselend. Kendrick is dan een frisse tegenhanger, maar niet echt nodig in de film. Simmons aardig maar op de automatische piloot. En Addai-Robinson hangt er ook maar een beetje bij. Al met al wel nog wel vermakelijk. 3,0*.

avatar van Critica

Critica

Typisch Amerikaanse film. Er wordt een (super)held gecreëerd met autisme, traumatische jeugd en Navy Seals kwaliteiten. Als een soort rode draad speelt er natuurlijk nog een onderkoelde romance met 'cup song' Anna Kendrick (zeker niet mijn favoriet)

Het verhaal is flinterdun en iedere keer als je denkt 'nu komt de clou' wordt je weer in teleurstelling achter gelaten, want er is geen clou of doordacht script.

Al met al een zeer matige film waarbij het tempo ook wel iets hoger kan.

avatar van screen

screen

Ik heb deze film 5* gegeven. Wij hebben hem zaterdag én zondag gezien. Het verhaal zit fantastisch en perfect in elkaar. Naar mate de film vorderde vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Ook ik heb de recensie van de Gardean, de VK en De Morgen gelezen. Heel jammer dat deze recensenten de film stuk schrijven. Met name Floortje Smit van de VK heeft de film niet begrepen. Ik durf zelfs te beweren dat zij The Accountant NIET heeft gezien en dat haar werk copy and past is.

Mede gezien de summiere recensie

avatar van Montorsi

Montorsi

zwaar over de top en alles wordt wel heel keurig aan elkaar geknoopt op het einde, maar wel vermakelijk verder. Beetje rommelig gebracht maar wel met een goed tempo en aardige stukjes actie.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Uitstekende en levensechte actiefilm waarin Ben Affleck misschien wel de rol van zijn leven speelt. Erg knappe prestatie en Jon Bernthal doet het uitstekend als zijn broer. Ik kende hem enkel uit The Walking Dead, waarin ik hem ook al goed vond. Zeker een acteur om in de gaten te houden. Ik kan deze film alleen maar aanraden.

avatar van IH88

IH88

“I have trouble socializing with people... but I want to.”

Prima film. Het verhaal is rommelig en heeft te veel onnodige en doelloze subplotjes, maar het is wel origineel en dat telt ook. Affleck doet het goed en die onderkoelde humor kan ik wel waarderen. De manier waarop hij zijn tegenstanders neerschiet is op een gegeven moment een running gag.

Het verhaal is best wel straight forward, maar regisseur O’Connor wil er te veel bijhalen. De monoloog van J.K. Simmons tegen het einde is ook wel heel erg uitleggerig. Het is altijd een zwaktebod als een personage alles moet uitleggen, in plaats van het verhaal/script zijn werk te laten doen. Maar de film heeft flair, humor, sterke acteurs en lekkere actie. Prima vermaak.

avatar van filmkul

filmkul

Net boven gemiddelde misdaad thriller. Het verhaal is aardig maar de uitwerking had veel beter gekund. Het eerste deel van de film is best sterk, helaas is al snel duidelijk hoe de vork in de steel zit. O'Conmor had beter wat langere de aandacht aan het mysterieuze kunnen besteden. De film verzand namelijk al snel in een standaard actie thriller. Zeker richting het eind vliegt de film uit de bocht. Het verhaal kent tevens wat plotgaten. Affleck zet verder een aardige rol neer. Een film die goed begint maar helaas snel bergafwaarts gaat. 2.5/3.0

avatar van david bohm

david bohm

Niet per se een goede maar wel een zeer onderhoudende film waarin de clches niet geschuwd worden.

De introductie van het personage van de heer Affleck is goed gedaan en best boeiend om naar te kijken. Ook Ms Kendrick is goed op dreef. hoewel haar personage van bordkarton is weet ze daar toch wat karakter in te stoppenj. Het actie gedeelte kon mij minder bekoren maar al met al toch leuk om gezien te hebben.

avatar van The Oceanic Six

Aardige film die me verder helaas niet echt heeft vermaakt, op wat losse scenes na. Duurde me allemaal wat te lang en zeker het middenstuk had wel wat meer vaart en pit kunnen gebruiken. Beste gedeelte vond ik nog wel de hele aanloop. De latere actie was wel een pluspunt, zag er goed uit. Acteerwerk ook heel behoorlijk.

avatar van martijnk

martijnk

Deze film is echt lachwekkend slecht, hij is zo schandalig slecht en je kunt hem zo niet serieus nemen dat het leuk begint te worden.

Ben Affleck kan totaal niet acteren dat was al bekend maar deze rol had echt door iedereen vertolkt kunnen worden, bijv. Steven Seagal, Chuck Norris. Het is eigenlijk een soort C-film met afgeschreven A-acteurs en ze zijn flink scheutig geweest met de saus aan cliches.

Ik heb 90% van de film met mn telefoon zitten spelen en de keren dat ik terugkeek kon ik jet verhaal zo weer oppakken.

Hoe dit een 7.5 op imdb heeft is mij echt een misterie, dat gaf wel stof tot denken gedurende de film.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Vermakelijke film met een redelijk verhaal en af en toe wat lekkere actie. Het autisme aspect vond ik ook best aardig, het voegt nèt ff dat beetje extra toe. Van Affleck ben ik niet zo'n fan maar hij doet het hier best redelijk, net als de rest van de cast. Absoluut niet mee verveeld.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De super-autist

The Accountant is een soort Equalizer meets Good Will Hunting, maar dan net iets meer Equalizer. Een autist wordt forensisch boekhouder dankzij zijn wiskundige gave, en zijn vader trainde hem als kind tot moordmachine zodat hij sterker in het leven zou staan, wat via flashbacks verteld wordt. Het klinkt als een onwaarschijnlijk verhaal, en de rol van de autist wordt ook niet tot het einde volgehouden, zeker omdat er toch iets van gevoelens tussen Woolff en de bediende Dana moet zitten. Dat hij dan tegen alle raad in haar toch gaat redden op eigen initiatief klopt niet meer met het personage dat neergezet wordt. Ik kan niet zeggen dat de film me is tegengevallen; de actie is soms hard en het plot mysterieus. Het probleem lag soms wel eens in de inspanning om tevergeefs van een autist een superheld te maken. Ik kom aan een kleine 3,5*

avatar van Recensie

Recensie

Goede film met een goede opbouw en een verrassend einde.

avatar van Theunissen

Ik hoopte eigenlijk dat ik een boeiende, spannende en interessante Drama / Misdaad film kreeg voorgeschoteld (ik ben er open in gegaan) en daar leek het in eerste instantie ook op, maar helaas bleek het al snel niet meer te zijn dan een flauwe, voorspelbare (zeker m.b.t. het einde, die je na de opening van het verhaal al snel kunt raden), clichematige en slecht uitgewerkte Actie / Misdaad (met een vleugje drama) film, waar ik totaal niet op gerekend had. Door de vele verschillende overgangen in het verhaal, had ik eigenlijk ook zoiets van "Waar gaat dit nu eigenlijk over ?" (wordt later wel allemaal duidelijk) en Ben Affleck speelt ook niet bepaald overtuigend de rol van een autistisch wiskundig genie, maar eerder die van een autistische Jason Bourne.

Ondanks dat deze film niet was waar ik eigenlijk gehoopt op had, keek de film zich vanwege de actie (best fraai in beeld gebracht) en de cast zich nog wel lekker weg (had wat mij betreft wel iets korter mogen duren) en zeker wat betreft de drie hoofdrolspelers in het verhaal, welke ik eigenlijk wel graag zie in films, te weten Ben Affleck (in de rol van autistisch wiskundig genie Christian Wolff, die de financiële cijfers van bedrijven controleert en manipuleert), Anna Kendrick (in de rol van Dana Cummings, die Christian Wolff helpt bij het aanleveren van de nodige financiële documenten bij de robot-firma waar ze voor werkt en waardoor ze in de problemen komt) en J.K. Simmons (in de rol van Ray King, die de leiding heeft over de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën). Ze hebben zeker al eens beter gespeeld in films en de rol van Anna Kendrick stelt eerlijk gezegd maar weinig voor, maar desondanks deden ze het wel nog verdienstelijk.

Al met al vond ik dit een tegenvallende film en had ik eigenlijk ook een andere soort film verwacht, maar desondanks kijkt hij nog wel vanwege de actie en de cast lekker weg. Maar eerlijk gezegd had men hiervan een veel betere en interessantere verfilming van moeten maken.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Geweldige actiethriller met een hoog superhelden gehalte.
Het verhaal gaat vloeiend op en neer tussen heden en verleden en zit vol snelle wendingen waarbij alle plotholes telkens keurig gedicht worden. Het oog voor detail is net zoals het hoofdpersonage het uitvoert in zijn rol terug te vinden in het verhaal. Voorbeeld is de eerste keer dat Chris zijn Ford pick up de garage binnenrijdt hij de automatische deur zo getimed ontgrendeld dat hij feilloos op de centimeter nauwkeurig onder de deur door binnenrijdt . Je moet ervan houden
Gavin O'Connor heeft in 20 jaar tijd slechts 5 films geregisseerd maar wel (bijna) allemaal met een aardige 3+ score hierop MovieMeter. Benieuwd waarom Jane's Got a Gun het minder doet.
De verwijzingen en gelijkenissen naar andere superhelden films doen geen afbreuk aan de authenticiteit; hier vallen nog wat delen aan vast te plakken, ik kan niet wachten.

avatar van John Milton

John Milton

Hmm, ik kan een poging doen tot een reviewtje, al was het de vierde film die dag en zijn er daarna al behoorlijk wat achteraan gekomen. Dan wordt het aantal dagen later al wat lastiger, wanneer iets weinig indruk maakt.

Dingen die mijn opvielen waren onder andere dat het voor mij als kijker lastiger was met iemand te identificeren, Afflecks karakter is (niet geheel verrassend, gezien de rol) nogal vlak. Van een echte character arc is daardoor nauwelijks sprake, tenzij je de flashbacks vergelijkt met hoe hij later is. Dat telde voor mij allemaal mee als 'niet geweldig geschreven', in de zin dat het mij als kijker allemaal nogal onaangedaan liet. Maar bovenal inderdaad onthullingen zoals dat die dat Jon Bernthal zijn broer blijkt te zijn. Dat soort reveals ken ik onderhand wel. De gechanteerde agent, de baas die voor zijn pensioen nog iets voor elkaar wil krijgen, ik vond het niet bijster origineel, en daar hoopte ik wel een beetje op.

Ik moet zeggen dat ik zelf wel een vreemd soort fascinatie voor Kendrick heb, en hun scènes samen waren inderdaad bij de leukere van de film. Maar het was voor mij niet genoeg. Ik vond Gavin O'Connors Warrior (2011) echt sterk. Zijn last-minute-ok-ik-kom-hem-dan-wel-regisseren Jane Got a Gun (2016) was wat teleurstellend, maar dat was dan niet zijn eigen project en geplaagd vanaf het begin.

Ik hoopte dat dit weer een beetje het niveau van Warrior zou benaderen, met een goed werkende combinatie van drama en actie, met een af en toe een echt rake scène. Maar ik zag het er niet in

avatar van Kondoro

Kondoro

The Accountant

Helaas is dit ook een film waarvan ik zeg: “hij had anders gemogen”. The Accountant kent zeker zijn sterke kanten, zo zitten de actiescenes toch heerlijk in elkaar gevlochten. Strakke actiescenes kunnen helaas nog niet een film redden. The Accountant stond als mogelijke film die een inslaghaal maakte op mijn top 10 van 2016 lijstje, helaas heeft hij dat niet gered, daar is hij voor mijn gevoel gewoon te slecht voor.

Ik zou toch helaas deze film niet ‘de topper van 2016’ willen noemen, wat ik voor ogen had. Het plot en de trailer onthullen juist net de mooiste momenten uit de film, dat je vrijwel genoodzaakt werd hem te kijken. Alles zag er clean uit, de film was (dankzij Affleck) vaak erg duister en hij schoot (bij de actie scenes) lekker door. Toch zijn de stille momenten, het langdradig verhaal en af en toe de uitwerking van sommige scenes nou niet Je van het.

In The Accountant volgen we Affleck, een autistische man die als accountant werkt, eerst voor criminele organisaties en toen voor een robot fabriek. Wanneer de vriend van de baas van de robot fabriek vermoord word (Dat is nog eens een klote zin) word Affleck ontslagen door de baas, hij komt erachter dat het niet pluis is.. Wanneer zijn buren worden gegijzeld, soort van, schiet Affleck de twee gijzelnemers dood. Hij gaat achter de criminele organisatie aan en zorgt ervoor dat deze uitgeschakeld word.

Ik moet zeggen dat ik dit geen toppertje vond, ik heb er ook niet echt al te veel over te zeggen. Actie scenes (zoals gezegd) werden mooi uitgewerkt, bloed werd er mooi bij toegevoegd maar, voor de rest vond ik het wel welletjes. Affleck acteerde fijn, Kendrick minder. Voor de rest zorgt het nogal onlogisch verhaal op een clichématig eind waar ik van schrok. Nee, niet de film die ik had verwacht… Erg jammer!! Een mogelijke mening voor deze film komt er maar moeilijk uit.

avatar van coumi

coumi

Laatste film die ik zag in 2016 en helaas een flinke teleurstelling. The Accountant wil een beetje van alles zijn: harde actie, mysterie, familiedrama, pleidooi voor mensen met een autistische aandoening.....Uiteindelijk is het vooral een soort onevenwichtige, veel te lange superheldfilm en kom je door die vreemde mengelmoes van genres nooit echt in het verhaal.
Affleck speelt hier dus een zwijgzame autistische superman/übermensch(remember Denzel Washington in The Equalizer?) , maar als Batman was hij toch echt meer overtuigend. Kendrick als zijn love interest komt wat misplaatst over en dat geld ook voor zenuwpees Lithgow(als een weinig imponerende bad guy) en Bernthal(als sentimentele schurk).
Vooral een prent van de gemiste kansen, en dat belooft nog wat want het is onmiskenbaar duidelijk dat er nog wat vervolgen aankomen.

avatar van Alathir

Alathir

Het heeft heel lang geduurd voor ik door deze film heen was, kon er maar niet inkomen denk ik. Ben Affleck speelt ook echt ongeboeid dat het niet normaal is, daarom dacht ik van als het de acteurs zelfs niet boeit waarom zou het mij dan moeten boeien. Ook Bernthal heb ik al veel betere rollen weten spelen. Kendrick is ook wat uit haar element. Stevige cast maar een rommelig verhaal, met van die gekunstelde dialogen en een niet al te bijzondere soundtrack. De weinige actie probeert de film nog enigszins te redden, maar uiteindelijk zal dit een film zijn die ik snel zal vergeten.

avatar van RichieNL

RichieNL

Prettige film om naar te kijken.

Ik vind de rust momenten juist wel positief.

Ik heb me geen moment verveeld.

avatar van cor1946

cor1946

Goede film met goed spel en acties. Ik ben geen fan van Affleck maar hij was goed in deze film.

avatar van james_cameron

Wat onwennige mengeling van een Rain Man-achtig drama en een Jason Bourne-achtige aktiefilm. Het resultaat is onderhoudend en bij vlagen behoorlijk spannend, maar het script voelt te volgepropt aan, waardoor de losse verhaalelementen nergens volledig tot hun recht komen. Het behoorlijk hoge tempo draagt bij aan de oppervlakkige en nogal machinale uitwerking van het geheel. De prima cast heeft overwegend weinig te doen, al heeft Ben Affleck hier een redelijk sterke hoofdrol te pakken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redelijk goede film met super acteerwerk van Batman........maar dat zijn we de laatste 10 jaar wel gewend nou onderandere.

Het verhaal is leuk bedacht maar daar hadden ze in mijn ogen meer uit kunnen halen.

Leuke wegkijker.

avatar van PCTERN

PCTERN

Ik heb in mijn leven wel duizend films gezien, maar zelden heb ik dezelfde film 2 keer gezien binnen 1 week, voorbeelden waren top films als Heat en Terminator 2 die ik 2 keer in de bioscoop ben gaan zien. De Accountant was er ook zo eentje. Een film die je vast houdt van begin tot einde.....

Voor mij (en daar recenseer ik ook op) is een film een mix van 4 kwaliteitsaspecten:

- Visuele ervaring

- Verhaallijnen

- Vernieuwing/Originaliteit

- Casting

De Accountant is op alle 4 die fronten top.

De film is een genot om te zien van begin tot eind, tempo is goed uitgebalanceerd.

De verhaallijnen zitten goed in elkaar en vullen elkaar goed aan

Het idee van een hoog functionerende autist met een dubbelleven als getallen idioot en keiharde killer is erg goed gevonden en breekt ook een lans voor mensen met een sociale handicap.

Betreft de casting, ik was verrast dat Ben Affleck deze rol aardig paste, vooraf had ik daar wat twijfels over...Dit was ook geen rol voor een echte 'Alfa male' als Vin Diesel of Tom Hardy.

Zoals ik eerder ergens las: Rainman meets Jason Bourne

Deze film moet echt in de top 10 en verdiend meerdere Oscars

avatar van Brabants

Brabants

Ondanks een vrij simpel plot komt het geheel nogal dwaas ingewikkeld over. Het emotionele tintje(tegenhanger van het autisme) d.m.v. flashbacks en een bodemloze climax gaven mij niet het gevoel naar een meesterwerkje te kijken. Ben Affleck deed zijn best maar was in geen enkel opzicht superieur. Het had allemaal toch wat beter gemogen is mijn conclusie.

avatar van Collins

Collins

Aardige, maar wel vrij standaard thriller met een exotische invalshoek.

Waar het verhaal niet veel verrassingen inhoudt, vormt de keuze voor een autist als atypische heldenfiguur die verrassing wel. Affleck acteert 'm leuk.

Hoewel behoorlijk standaard, is het verhaal vaardig in elkaar gezet. Met spannende momenten, met wat flashbacks die voor verduidelijking en emotionele betrokkenheid zorgen, met wat actiescènes om het adrenalinepeil op te hogen, maar ook met een flauwig subplotje. Allemaal vrij standaard dus maar desondanks niet saai. "The Accountant" is gewoon prima vermaak.

Beetje storend vond ik wel dat de hoofdpersoon die met zijn exotische gedrag nogal van de norm afwijkt, dat gedrag niet consequent vertoont. Money rules. En dat zal de waarschijnlijke reden zijn dat het wezen van de hoofdpersoon in een dusdanige vorm is gegoten dat hij, ondanks zijn aanwezigheid in een ander spectrum, vooral ook sympathieke gevoelens en inleving bij de kijker zal oproepen. Begrijpelijk, maar weinig realistisch, denk ik.

Maar goed. Een kniesoor... Gewoon prima vermaak.