• 9.374.188 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Anna Kendrick en J.K. Simmons

Releasedatum: 3 november 2016

Plot The Accountant

"Calculate your choices."

Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt, neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.

Christian Wolff

Dana Cummings

Lamar Blackburn

Francis Silverberg

Rita Blackburn

Vanaf 10 november in de bioscoop (Warner Bros)

avatar van lezertje

lezertje

trailer ziet er wel oké uit.

avatar van John Milton

John Milton

leuke cast ook

avatar van Kondoro

Kondoro

Zin in.

avatar van tattoobob

tattoobob

Met Kendrick als enige minpuntje heb ik er zin in.

Zwolle84

Prachtig voorbeeld van hoe geweldige muziek een middelmatige trailer tot leven kan brengen. Was best indrukwekkend gisteren in de bios.

avatar van freek_93

freek_93

17 Oktober draait Pathé deze tijdens de Unlimited Night. Ben zeer benieuwd. De trailer wekt mijn interesse. Daarbij is het altijd leuk om naar Anna Kendrick te kijken

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zwolle84 schreef:

Ik zat ook even te genieten ja; wat blijft dat ook echt een wereldnummer. Vond de trailer verder best uitnodigend in ieder geval.

Zwolle84

Bij vlagen leuk rommeltje. Jammer dat hij het laatste uur aan alle kanten de bocht uit vloog.

Ondanks de vele minpunten prima vermaakt. Veel leuke humor in het eerste deel.

avatar van MartMovie

MartMovie

Net gezien in Pathé Haarlem. Het bleek een voor-premiere te zijn speciaal voor unlimited kaarthouders. Gaat 3 november pas echt in premiere. Maar wat een ongelofelijk goede film. Van begin tot einde 100% geboeid zitten kijken. Spanning, humor, plot wendingen alles aanwezig. Echt een super aanrader. En vooral wat een origineel verhaal.

Zwolle84

Mwa, origineel zou ik het verhaal absoluut niet willen noemen. Dat autismesausje verbloemt het een en ander, maar in hoofdlijnen is het juist een voorspelbaar 13-in-een-dozijnplot.

Ik vond dat overigens niet storend. Het vermaakt wel.

avatar van Rvdz

Rvdz

Tsja, aan de ene kant is Affleck in vorm, is het plotje best leuk bedacht en zit er best wat leuke humor in, al dan niet onbedoeld (de scene in de climax dat Affleck John Lithgow midden in zijn dramatische speech door zijn hoofd schiet zorgde voor enorm veel gelach in de zaal, maar ik geloof nooit dat dat de bedoeling was). Aan de andere kant is dit een van de meest over-gesimplificeerde, domme, bijna beledigende en overdreven Amerikaanse (lees: sentimentele) vertoningen van autisme die ik ooit in een film gezien heb. Dus hield ik er, als autist, een beetje een nare nasmaak aan over.

Rvdz schreef:

Dat vroeg ik me inderdaad al af. Ik vind het moeilijk om me in 'de autist' te verplaatsen omdat er zo ontzettend veel variaties zijn, maar had wel het idee dat het hier behoorlijk met de botte bijl ging.

avatar van tbouwh

tbouwh

Solomon Grundy, born on monday, baptised on tuesday, married on wednesday, sick on thursday, worse on friday, died on saturday, buried on sunday, that was the end of Solomon Grundy

The Accountant is een film van tegenstellingen. Na een veelbelovend begin, met heerlijke humor van hoofdrolspeler Christian Wolff (Ben Affleck), zakt the Accountant steeds verder in, om uiteindelijk tegen het einde echt als een kaartenhuis in te storten.

En dat is maar wat jammer, want het concept dat aan de basis van de film ligt (een autistische 'killer-accountant' die het ministerie van Financiën achter zich aan krijgt), voldoet ruimschoots. Zeker die eerste kennismaking met Affleck's character zorgt voor prachtige momenten, waarbij je duidelijk ziet dat hij getracht heeft zich in zijn personage in te leven.

Op den duur verzandt the Accountant echter steeds meer in oersaaie, slecht geschreven dialogen en geforceerd drama. Daarbij lijkt Affleck op een gegeven moment zelfs een beetje uit beeld te verdwijnen, en komt hij pas aan het einde uit het niets weer aan bod om met wat vlugge actie de boel te redden. Het wordt de film funest, want Affleck is wat mij betreft de enige écht goede acteur van het gezelschap. Anna 'ik houd van kunst' Kendrick gaat voor meest nutteloze en vervelende bijrol van het jaar, J.K. Simmons kijkt in iedere dialoog alsof 'ie in een uitzending van Nieuwsuur zit en Cynthia Addai-Robinson mist de acteerskills om geloofwaardig over te komen als speurneus tegen wil en dank.

Al met al een kleine teleurstelling, waarbij de humor en scherpzinnigheid van Affleck's character in schril contrast staan met de ontsporende film die The Accountant verder is. Van de regisseur van Warrior had ik beter verwacht.

Vermakelijk genoeg nog voor 2,5*

avatar van orko82

orko82

Een goede, maar ook vreemde film. In het begin komt de film donker en gewelddadig over, maar opeens is daar de 'Barden Bella' Anna Kendrick als nerdy accountant. Zal wel iets met starpower te maken hebben, maar voor mij was het een totale miscast. Desalniettemin maakt de acteerprestatie van Ben Affleck en de actie/misdaad veel goed.

avatar van des1

des1

Hahaha, belachelijke titel. Er is al genoeg mis in dat vak (alleen al vandaag op Radio 1), maar ga er maar van uit dat we aan de nada controle van deze beroepsgroep mede de financiele crises te danken hebben.

des1 schreef:

Hahaha, belachelijke titel.

Vrij logische titel voor een film over een accountant, toch?

avatar van des1

des1

Eh, ja... Ik had gewoon die associatie. Volgend jaar The Bookkeeper?

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Goede film , Met een boodschap erin wie je ook ben en wat voor beperking je hebt je kan alles en dat maakt de film compleet

avatar van Shinobi

Shinobi

"Why would your clients follow you? You're an accountant."

Naar aanleiding van de gematigde recensies ben ik hier zonder verwachtingen ingegaan, maar ik ben in positieve zin erg verrast.

Ben Affleck mag in deze film komen opdraven als accountant, maar wel één met een twist; de beste man is namelijk autistisch en een getrainde moordenaar. Ik weet niet hoe natuurgetrouw zijn portrettering is van de stoornis, maar het is te zien dat hij middels - eigenaardige - tics en gedragingen tegenover mensen zich goed inleeft. Het levert een interessante karakterstudie op die boeiend blijft.

'The Accountant' lijkt overvol te raken van de verscheidene subplots die nauwelijks met elkaar verbonden zijn. Toch zit er een bepaalde samenhang in, waardoor elk puzzelstukje op den duur op zijn plek valt. Het is te merken dat Gavin O'Connor rustig zijn tijd neemt om het verhaal te vertellen, maar geenszins wordt het langdradig. Daarvoor blijven de personages en het verloop intrigeren.

Het geheel hangt weliswaar net iets te veel aan elkaar van toevalligheden die op het juiste moment ingezet worden. Desondanks mag dat de pret niet drukken, omdat er voor de kijker meer dan genoeg overblijft om van te genieten. De sfeer blijft dreigend en de harde actiescènes worden spannend in beeld gebracht.

Al met al een degelijke actiefilm die helaas te streng wordt afgerekend.

3,5 Sterren.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Goede film met een goede rol van Affleck. De film wordt rustig opgebouwd. Dankzij deze opbouw kijkt de film erg rustig maar verveeld geen moment.

avatar van Gijs2

Gijs2

Eigenlijk best een aardige aktiefilm met hier en daar de nodige cliches en veel grappige fragmenten.

avatar van keukenzout

keukenzout

Kijkt lekker weg, zit goed in elkaar. Niet te moeilijk, niet te spannend, niet te grappig. Mis daardoor wel een beetje diepgang, maar goed, voor diepgang ga je niet naar zo'n film.

avatar van mrklm

mrklm

Ben Affleck heeft op indrukwekkende wijze de overgang gemaakt van moeders mooiste naar allround-karakteracteur. The Accountant is - net als het karakter dat Ben Affleck hier speelt - complex, bij vlagen onnavolgbaar maar bovenal erg intelligent. De plot zoals hij op deze pagina is uitgelegd is te simplistisch, maar het verhaal is ook niet in een paar regels uit te leggen. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar heen, al is het lange tijd niet helemaal duidelijk hoe al die verschillende verhalen en de bijbehorende karakters met elkaar verbonden zijn. Dat wordt tegen het einde van de film langzaam maar zeker duidelijk, zonder dat je je als kijker belazerd voelt.

Affleck draagt de film op knappe wijze, met hulp van doorgewinterde karakteracteurs als John Lithgow en de altijd ijzersterke JK SImmons. Anna Kendrick houdt zich prima staande en bewijst dat ze meer is dan een komedie-actrice [Pitch Perfect 3 zit er echter wel aan te komen] , maar Cynthia Addai-Robinson heeft een wat ondankbare rol als een FBI-agent die vooral veel in een kantoortje achter haar computer zit en achter de feiten aanloopt. Een klein smetje op deze enerverende, uitstekende geproduceerde en prachtig gefilmde thriller, die ook nog eens over een zeer effectieve score beschikt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Vermakelijk, al glijdt de film het tweede uur een beetje het belachelijke in. Sowieso is het eerste deel meer karakterschets en komedie en het tweede deel meer thriller en dat eerste uur vond ik veel beter. Niet dat Affleck nu zo geweldig is, hoewel hij met zijn beperkte talent wel goed emotieloos kan blijven, want zijn manier van autist spelen was met de botte bijl (zoals hierboven ergens ook al zo omschreven). Toch zorgt het wel voor een komische noot, ook als hij zonder emotie en uiterst precies iedereen een kogel door het hoofd jaagt. Ik geloof ook wel dat dat moment dat Rvdz noemt zo bedoeld was. Sowieso is de actie fijn en hard en vooral dat geluid is geweldig. Als Affleck op de boerderij oefent met zijn geweer dreunen die knallen geweldig na.

Maar goed, dat tweede uur kent ineens plottwist na plottwist die ook nergens voor nodig zijn en mij eigenlijk een beetje ongeïnspireerd en saai overkwamen. Verder is het acteerwerk wisselend. Kendrick is dan een frisse tegenhanger, maar niet echt nodig in de film. Simmons aardig maar op de automatische piloot. En Addai-Robinson hangt er ook maar een beetje bij. Al met al wel nog wel vermakelijk. 3,0*.

avatar van Rvdz

Rvdz

mjk87 schreef:

Ik heb hem inmiddels nog een keer gezien (niet omdat ik daar zo'n zin in had, maar omdat ik een artikel over autisme in films aan het schrijven ben) en ik denk nu inderdaad dat dat moment wel komisch bedoeld was. Al voelt het nog steeds een beetje misplaatst aan, vind ik.

avatar van Critica

Critica

Typisch Amerikaanse film. Er wordt een (super)held gecreëerd met autisme, traumatische jeugd en Navy Seals kwaliteiten. Als een soort rode draad speelt er natuurlijk nog een onderkoelde romance met 'cup song' Anna Kendrick (zeker niet mijn favoriet)

Het verhaal is flinterdun en iedere keer als je denkt 'nu komt de clou' wordt je weer in teleurstelling achter gelaten, want er is geen clou of doordacht script.

Al met al een zeer matige film waarbij het tempo ook wel iets hoger kan.

avatar van de grunt

de grunt

Hier had ik nou echt zin in, prima regisseur, verhaal, cast, maar hij wordt (Guardian, VK, Parool) tot aan de enkels afgezaagd.

avatar van John Milton

John Milton

Ja ik had ook veel meer verwacht dan dat er uit de reviews komt. Zonde.

avatar van screen

screen

Ik heb deze film 5* gegeven. Wij hebben hem zaterdag én zondag gezien. Het verhaal zit fantastisch en perfect in elkaar. Naar mate de film vorderde vielen de puzzelstukjes in elkaar.

Ook ik heb de recensie van de Gardean, de VK en De Morgen gelezen. Heel jammer dat deze recensenten de film stuk schrijven. Met name Floortje Smit van de VK heeft de film niet begrepen. Ik durf zelfs te beweren dat zij The Accountant NIET heeft gezien en dat haar werk copy and past is.

Mede gezien de summiere recensie