Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot The Accountant
"Calculate your choices."
Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt, neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Accountant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Rita Blackburn
Ed Chilton
Justine
mixmaster
Flinke tegenvaller, er had zeker wat meer actie in moeten zitten.
De lange dialogen zijn saai en de rol die Ben Affleck speelt is ook niet al te best.
Helaas, er had meer in gezeten als er wat meer actie was en een wat betere uitwerking.
martijnk
Btw dat tekenen op de ruiten was ook rechtstreeks gejat uit 'A Beautiful Mind'. Alleen Russell Crowe is wel even een 10x betere acteur. Er is niemand die gelooft dat Ben Afleck ineens slim is als hij een bril op z'n kop zet. Hij ziet er nog steeds uit als een domme amerikaan en je kunt zijn rol totaal niet serieus nemen.
John Milton
Dat viel vies tegen na maanden ernaar uitkijken. Slecht geschreven en bij vlagen zelfs saai.
Oei.
zoutzak
Aardige vertolkingen weten deze redelijk formulematige thriller goeddeels te redden. Ben Affleck overtuigt in aanvang als autist-hitman maar als het personage meer gezichten krijgt gaat het allemaal rap bergafwaarts richting middelmatigheid. Niet te veel van verwachten... 3.25*
mcgraig
Een goede rol van Ben Affleck (het is hip hem te bashen want dat deed de smaakpolitie tot voor kort ook jaren) in een verder aardige actie/misdaadfilm. Bernthal doet het trouwens ook niet slecht. Het originele uitgangspunt had beter uitgewerkt kunnen worden maar het is niettemin prima vermaak. Sympathiek van de makers om her en der nog wat extra info te verschaffen over autisme. Zo is het tussen al de onzin nog educatief verantwoord ook. Ik had van Gavin O'Conner weel meer verwacht. Warrior is een van mijn favoriete films van de laatste 10 jaar
Ik hoopte eigenlijk dat ik een boeiende, spannende en interessante Drama / Misdaad film kreeg voorgeschoteld (ik ben er open in gegaan) en daar leek het in eerste instantie ook op, maar helaas bleek het al snel niet meer te zijn dan een flauwe, voorspelbare (zeker m.b.t. het einde, die je na de opening van het verhaal al snel kunt raden), clichematige en slecht uitgewerkte Actie / Misdaad (met een vleugje drama) film, waar ik totaal niet op gerekend had. Door de vele verschillende overgangen in het verhaal, had ik eigenlijk ook zoiets van "Waar gaat dit nu eigenlijk over ?" (wordt later wel allemaal duidelijk) en Ben Affleck speelt ook niet bepaald overtuigend de rol van een autistisch wiskundig genie, maar eerder die van een autistische Jason Bourne.
Ondanks dat deze film niet was waar ik eigenlijk gehoopt op had, keek de film zich vanwege de actie (best fraai in beeld gebracht) en de cast zich nog wel lekker weg (had wat mij betreft wel iets korter mogen duren) en zeker wat betreft de drie hoofdrolspelers in het verhaal, welke ik eigenlijk wel graag zie in films, te weten Ben Affleck (in de rol van autistisch wiskundig genie Christian Wolff, die de financiële cijfers van bedrijven controleert en manipuleert), Anna Kendrick (in de rol van Dana Cummings, die Christian Wolff helpt bij het aanleveren van de nodige financiële documenten bij de robot-firma waar ze voor werkt en waardoor ze in de problemen komt) en J.K. Simmons (in de rol van Ray King, die de leiding heeft over de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën). Ze hebben zeker al eens beter gespeeld in films en de rol van Anna Kendrick stelt eerlijk gezegd maar weinig voor, maar desondanks deden ze het wel nog verdienstelijk.
Al met al vond ik dit een tegenvallende film en had ik eigenlijk ook een andere soort film verwacht, maar desondanks kijkt hij nog wel vanwege de actie en de cast lekker weg. Maar eerlijk gezegd had men hiervan een veel betere en interessantere verfilming van moeten maken.
schumacher
Ik vond hem goed.
Ben het niet eens met bepaalde meningen hier.
Het is geen aktie film ook.
Walter White
Het was een goede film voor een keer gezien te hebben.
Vond het jammer dat het geen echte actie film is is meer geklets in dan vol op knallen.
Maar ja kan niet alles in je leven hebben toch.
En Ben Affleck speelde ze rol goed beter dan Batman ingeval dat is weer positief aan deze film.
Debo
Ik vond het een prima film en dat had ik gezien de reacties hier niet verwacht. prima geacteerd en een degelijk en verrassend verhaal.
skipy05
Wauw wat was dit onverwacht een heel goede film.
verhaal was goed. Het was goed uit gewekt met af een toe wat actie erin.
Zoals sommige hier blijkbaar ook vinden vond ik ook dat Ben Affleck hier veel beter speelt dan als batman. de rest van de acteurs deden het ook goed.
Ricolopez
Aardige actiefilm waar het verhaal beter is dan de meeste films van dit genre. Affleck zet zijn personage als autist goed neer, wat op zich knap is. Verhaal stroopt hier en daar wat. Verwacht niet teveel dan kan het alleen maar meevallen. Geen top 10 van dit jaar.
Actarus
Zo slecht nog niet....in het begin is het wat aan de trage kant, maar eens het op gang komt toch vrij verrassend. Eens de kogels gelost worden, lekkere sound...Verhaal zit goed in mekaar, zeker als alle puzzelstukken in elkaar vallen. 3,5*
Vond het wel leuk eigenlijk. Net wat intelligenter dan de normale actieblockbuster en een fijne cast, al is Kendricks rol niet heel erg dankbaar.
Thomas83
Het uitgangspunt van de film is lekker belachelijk en misschien zelfs een nobele poging van een soort antiheld in sociaal opzicht ook een toffe actieheld te maken, maar ik schoot in het begin steeds zo in de lach van Affleck die volgens mij nogal over de top iemand met asperger probeert te spelen. Dat ook uitgerekend Affleck wordt gekozen. Die voldoet nog redelijk aan de actieheldnorm maar dit is een rol die net wat meer vraagt. Hij heeft tegenwoordig een veel betere reputatie dan vroeger, maar nog altijd is hij geen topacteur natuurlijk.
Nu slaat de film halverwege wel om naar meer een actiefilm (maar minder dan je hoopt) en blijkt Affleck ineens ook meer te kunnen dan te serieus of zelfs boos te kijken, maar het haalt je toch een beetje uit de film. Verder vond ik het ook wel teleurstellend om halverwege de conclusie te trekken dat dit feitelijk weer een variant op de superheldenfilm is. Ik had liever een wat meer doorsnee actiefilm gezien met achtervolgingen, confrontaties en de vrouw in nood die beschermd moet worden. Kendrick is dit nu maar een klein beetje. Jammer, ik vond haar wel wat hebben in die rol, ook al is ze nauwelijks uitgewerkt. Aan de andere kant wel weer een plus dat de kus uitblijft en de film het houdt bij een lief gebaar op het einde.
Maar Kendrick is uiteindelijk niet echt nodig, en de feitelijke overbodigheid van een hoop personages en subplotjes is ook wel echt het grootste kwaaltje van de film. Het is gewoon echt bizar. De rollen van Simmons en Addai-Robinson voegen gewoon écht helemaal niets toe. En dan is het nog zo dat Simmons het stokje doorgeeft aan Addai-Robinson, als iemand die nog zo'n lage positie had dat ze gechanteerd kon worden een erg onlogische kandidaat voor de functie. Het leek ook wel alsof ze wordt opgezet als personage in een reeks van deze films.
En dan is er ook nog onnodig wat gedoe met Francis, een mentor en vriend voor Chris, een al even overbodige Justine als vriend van Chris op die instelling waar hij als kind verbleef, die dan later in een weinig boeiende onthulling de stem van de soort opdrachtgever/regelaar van Chris blijkt, en de vader van Chris die na een onduidelijke schermutseling sterft op de begrafenis van zijn ex-vrouw en moeder van Chris en zijn broertje. Bovendien wil de film een onwaarschijnlijke cocktail van te veel genres zijn. Zucht. Wat een puinhoop.
Ik had het lekker gelaten bij focus op de vader en het broertje. Het is wel interessant dat die vader zo'n gek is (al weet ik niet hoe de film nou tegen hem aankijkt) en als bijproduct van zijn geflipte trainingsprogramma voor zijn kinderen niet alleen de superheld Chris heeft gecreëerd maar als logisch bijproduct ook zijn broertje Brax als huurmoordenaar voor de bad guys. Sterke rol van Bernthal trouwens. Hij heeft een paar erg leuke scènes waarin hij iemand intimideert. De grote onthulling dat de huurmoordenaar de broer van Chris is is nog wel aardig, ook omdat het zo'n mooie foute toevalligheid voor een niet al te serieuze actiefilm is (al kun je er ook wat cynischer tegenaan kijken als je terugdenkt aan Warrior). Wellicht dat de film zo vol subplotjes en overbodige personages zit om deze twist minder voorspelbaar te maken.
De actie is overigens nog heel aardig. Weliswaar helaas met net wat teveel schuddende camera's en chaos, maar de choreografie van de hand- tegen handgevechten is goed en de wapens klinken luid, vooral die barrett. Wel overigens haast misdadig om een minigun in de film te hebben en die dan niet te gebruiken. Ik rekende erop dat hij op het einde terug zou komen. Verder heeft de film nog een paar verrassend leuke komische momentjes. In elk geval neemt de film zichzelf niet te serieus. Terecht. 2.5*.
Iron Maiden
Mijn hoge verwachtingen zijn helaas niet ingelost met deze film. Het begint vrij sterk, maar de laatste 45 minuten vond ik erg zwak. Toen ook nog die vergezochte twist met zijn broertje in beeld kwam, die overigens echt helemaal niks aan het verhaald toevoegde en zorgde voor een anticlimax, eindigde deze film voor mij in een kleine teleurstelling. Ook die Bernthal bewijst hier maar weer eens wat een vervelende acteur hij is. Gemiste kans, want de potentie was er zeker. Affleck doet het oké en de actie was strak geschoten. Al met al wel leuk om een keer gezien te hebben.
Smugmarty
Geweldige actiethriller met een hoog superhelden gehalte.
Het verhaal gaat vloeiend op en neer tussen heden en verleden en zit vol snelle wendingen waarbij alle plotholes telkens keurig gedicht worden. Het oog voor detail is net zoals het hoofdpersonage het uitvoert in zijn rol terug te vinden in het verhaal. Voorbeeld is de eerste keer dat Chris zijn Ford pick up de garage binnenrijdt hij de automatische deur zo getimed ontgrendeld dat hij feilloos op de centimeter nauwkeurig onder de deur door binnenrijdt . Je moet ervan houden
Gavin O'Connor heeft in 20 jaar tijd slechts 5 films geregisseerd maar wel (bijna) allemaal met een aardige 3+ score hierop MovieMeter. Benieuwd waarom Jane's Got a Gun het minder doet.
De verwijzingen en gelijkenissen naar andere superhelden films doen geen afbreuk aan de authenticiteit; hier vallen nog wat delen aan vast te plakken, ik kan niet wachten.
Smugmarty
leek ook wel alsof ... wordt opgezet als personage in een reeks van deze films.
Eens dit lijkt wel caracterbuilding met het oog op een sequel...
Oei.
Saai, tja dat is een lastige, ik kon de stille momentjes wel waarderen en de brave chemie tussen Kendrick en Affleck ook wel. Slecht geschreven...doel je wellicht op te veel voor de hand liggende onthullingen? More explanation por favor....? Ben altijd benieuwd naar jouw repliek
John Milton
Hmm, ik kan een poging doen tot een reviewtje, al was het de vierde film die dag en zijn er daarna al behoorlijk wat achteraan gekomen. Dan wordt het aantal dagen later al wat lastiger, wanneer iets weinig indruk maakt.
Dingen die mijn opvielen waren onder andere dat het voor mij als kijker lastiger was met iemand te identificeren, Afflecks karakter is (niet geheel verrassend, gezien de rol) nogal vlak. Van een echte character arc is daardoor nauwelijks sprake, tenzij je de flashbacks vergelijkt met hoe hij later is. Dat telde voor mij allemaal mee als 'niet geweldig geschreven', in de zin dat het mij als kijker allemaal nogal onaangedaan liet. Maar bovenal inderdaad onthullingen zoals dat die dat Jon Bernthal zijn broer blijkt te zijn. Dat soort reveals ken ik onderhand wel. De gechanteerde agent, de baas die voor zijn pensioen nog iets voor elkaar wil krijgen, ik vond het niet bijster origineel, en daar hoopte ik wel een beetje op.
Ik moet zeggen dat ik zelf wel een vreemd soort fascinatie voor Kendrick heb, en hun scènes samen waren inderdaad bij de leukere van de film. Maar het was voor mij niet genoeg. Ik vond Gavin O'Connors Warrior (2011) echt sterk. Zijn last-minute-ok-ik-kom-hem-dan-wel-regisseren Jane Got a Gun (2016) was wat teleurstellend, maar dat was dan niet zijn eigen project en geplaagd vanaf het begin.
Ik hoopte dat dit weer een beetje het niveau van Warrior zou benaderen, met een goed werkende combinatie van drama en actie, met een af en toe een echt rake scène. Maar ik zag het er niet in
Kondoro
The Accountant
Helaas is dit ook een film waarvan ik zeg: “hij had anders gemogen”. The Accountant kent zeker zijn sterke kanten, zo zitten de actiescenes toch heerlijk in elkaar gevlochten. Strakke actiescenes kunnen helaas nog niet een film redden. The Accountant stond als mogelijke film die een inslaghaal maakte op mijn top 10 van 2016 lijstje, helaas heeft hij dat niet gered, daar is hij voor mijn gevoel gewoon te slecht voor.
Ik zou toch helaas deze film niet ‘de topper van 2016’ willen noemen, wat ik voor ogen had. Het plot en de trailer onthullen juist net de mooiste momenten uit de film, dat je vrijwel genoodzaakt werd hem te kijken. Alles zag er clean uit, de film was (dankzij Affleck) vaak erg duister en hij schoot (bij de actie scenes) lekker door. Toch zijn de stille momenten, het langdradig verhaal en af en toe de uitwerking van sommige scenes nou niet Je van het.
In The Accountant volgen we Affleck, een autistische man die als accountant werkt, eerst voor criminele organisaties en toen voor een robot fabriek. Wanneer de vriend van de baas van de robot fabriek vermoord word (Dat is nog eens een klote zin) word Affleck ontslagen door de baas, hij komt erachter dat het niet pluis is.. Wanneer zijn buren worden gegijzeld, soort van, schiet Affleck de twee gijzelnemers dood. Hij gaat achter de criminele organisatie aan en zorgt ervoor dat deze uitgeschakeld word.
Ik moet zeggen dat ik dit geen toppertje vond, ik heb er ook niet echt al te veel over te zeggen. Actie scenes (zoals gezegd) werden mooi uitgewerkt, bloed werd er mooi bij toegevoegd maar, voor de rest vond ik het wel welletjes. Affleck acteerde fijn, Kendrick minder. Voor de rest zorgt het nogal onlogisch verhaal op een clichématig eind waar ik van schrok. Nee, niet de film die ik had verwacht… Erg jammer!! Een mogelijke mening voor deze film komt er maar moeilijk uit.
grandpa
Films met Affleck in de hoofdrol laat IK in ieder geval voor wat ze zijn en zoek op mijn gemak verder naar een goede actie film met in mijn ogen een geschiktere acteur. grandma however heeft een heel andere mening aangaande deze acteur en bleef zeuren dat ze hem wilde zien. (wat, de film of HEM)
Gisteravond was het zover, grandma had de afstandbediening van de popcorn en schoorvoetend gaf ik toe. Ik moet zeggen, heb mij geen minuut verveeld met deze film en keek goed weg.
coumi
Laatste film die ik zag in 2016 en helaas een flinke teleurstelling. The Accountant wil een beetje van alles zijn: harde actie, mysterie, familiedrama, pleidooi voor mensen met een autistische aandoening.....Uiteindelijk is het vooral een soort onevenwichtige, veel te lange superheldfilm en kom je door die vreemde mengelmoes van genres nooit echt in het verhaal.
Affleck speelt hier dus een zwijgzame autistische superman/übermensch(remember Denzel Washington in The Equalizer?) , maar als Batman was hij toch echt meer overtuigend. Kendrick als zijn love interest komt wat misplaatst over en dat geld ook voor zenuwpees Lithgow(als een weinig imponerende bad guy) en Bernthal(als sentimentele schurk).
Vooral een prent van de gemiste kansen, en dat belooft nog wat want het is onmiskenbaar duidelijk dat er nog wat vervolgen aankomen.
qwatje
Gewoon hartstikke goede actie film / thriller. Best orgineel verhaal. Ben Affleck in een van zijn betere films. 4,5 ster
SergioMalick
De kills in The Accountant waren hard, lekker en meedogenloos. Ook de geluidseffecten hierbij sloegen goed aan. Echter blijft het hierbij, want de rest is een rommeltje.
Alathir
Het heeft heel lang geduurd voor ik door deze film heen was, kon er maar niet inkomen denk ik. Ben Affleck speelt ook echt ongeboeid dat het niet normaal is, daarom dacht ik van als het de acteurs zelfs niet boeit waarom zou het mij dan moeten boeien. Ook Bernthal heb ik al veel betere rollen weten spelen. Kendrick is ook wat uit haar element. Stevige cast maar een rommelig verhaal, met van die gekunstelde dialogen en een niet al te bijzondere soundtrack. De weinige actie probeert de film nog enigszins te redden, maar uiteindelijk zal dit een film zijn die ik snel zal vergeten.
parcivalis
Bovengemiddelde actiefilm, sober maar intens. Prima casting en spannend verhaal.
RichieNL
Prettige film om naar te kijken.
Ik vind de rust momenten juist wel positief.
Ik heb me geen moment verveeld.
assowise
Ging erin met getemperde verwachtingen maar de film was prima. Leuke call-backs in de 3-tjes die overal terugkomen. Past goed bij het autisme dat Ben hier toont.
Zijn perfectionisme komt ook naar voren in de John Wick stijl kills. Geen angst voor de clichématige "Je dacht dat 'ie dood was maar hij komt weer terug want ondanks de enorme wonden, talloze kogels in zijn mik enz kan ie nog net onze held verwonden" onzin. Genieten.
Alles op zijn plaats om een franchise te worden maar weer niet zo open dat deze film niet prima op zichzelf kan staan. Slim van Ben om niet te gokken dat zijn Batman een goede verdiener gaat worden.

Thriller 'The Accountant' met Ben Affleck wordt maandagavond uitgezonden op televisie

'The Accountant'-films met Ben Affleck massaal bekeken op Prime Video

Recent verschenen 'The Accountant 2' met Ben Affleck nu al te streamen op Prime Video

'The Accountant 2' met Ben Affleck: ruw, genadeloos en verslavend goed

Five Came Back