- Home
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot The Accountant
"Calculate your choices."
Christian Wolff is een wiskundig genie en altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Hij werkt met zijn specialistische kennis voor grote malafide organisaties in de wereld teneinde hun cijfers te manipuleren. Wanneer de anti-criminaliteitsbrigade van het Ministerie van Financiën hem wat te dichtbij komt, neemt hij een legitieme baan aan als afleiding: de boeken controleren van een robotfirma, maar ook hier blijkt niet alles pluis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Accountant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Rita Blackburn
Ed Chilton
Justine
TomRayder
Vermakelijk, ondanks cliche's en het wat rommelende script.
Persoonlijk vond ik het moment dat je erachter wie de 'assistente' van de accountant is erg geniaal.
VincentL
The Accountant
Prima film. Ben Affleck heeft doorgaans de uitstraling dat hij autisme heeft en in geen enkele situatie echt weet wat hij moet doen. Dat hij dan ook zo'n rol op zich neemt straalt zelfkennis uit. Met Anna Kendrick wordt daar nog eens eenzelfde soort actrice aan toegevoegd. Een topduo dus voor dit plot.
Datzelfde plot kent goede en minder goede kanten. Enerzijds is het origineel en met momenten zijn zijplotjes verrassend, maar de algehele linie kenmerkt zich toch door voorspelbaarheden. De daarin verwerkte flashbacks zijn op zich prima en creëren een goed te volgen verhaalstructuur. De eerste helft van de film is het beste. Daarin moet het verhaal zich uiteraard nog ontvouwen en zit het qua mystiek en spanning prima. Als het einde in zicht komt wordt de film een stuk voorspelbaarder. Het einde is zo in te vullen en weinig verrassend.
Affleck heeft, zoals ik al zei, een rol die op zijn lijf geschreven is. Hij weet zijn personage met de juiste overtuiging te brengen. De vraag is hoeveel acteertalent er aan te pas komt, want bij elke rol die hij vertolkt hangt een vernis van natuurlijke ongemakkelijkheid.
Hetzelfde geldt voor Anna Kendrick. Ook zij weet elk personage, hoe doorsnee die ook is, van een zekere introversie te voorzien. In combinatie met Affleck levert dat dan ook heerlijk ongemakkelijke momenten op. Als zij langzaam op een zijspoor raakt daalt de film dan ook in niveau. De frisse ongemakkelijke chemie tussen Affleck en Kendrick wordt vervangen door een doorsnee solospel van de eerstgenoemde.
Verder zijn er aardige bijrollen, die verder niet het noemen waard zijn.
Visueel is de film prima Amerikaans. Clichématiger kun je het bijna niet krijgen. Grote bakken, grote huizen, grote wapens. De film in deze variant is prima voor de Hollywood-maatstaf, maar kan een gemiddelde Nederlander als ik natuurlijk weinig boeien. De sfeer is dan ook een heikel puntje. Die komt, zeker in de tweede helft van de film, amper van de grond. De herkenbaarheid speelt hier natuurlijk een grote rol in.
The Accountant scoort een ruimte voldoende. De film heeft een prima verhaal, twee goede hoofdrollen, maar een matige sfeer.
Captain Pervert
The Accountant is een spannende film die anno 2017 nog heel goed weet te verrassen met diverse plotwendingen. De grootste verdienste van de film is dat het achtergrondverhaal van de hoofdpersoon (Ben Affleck) goed en rustig wordt verteld, zonder dat het gehaast of onduidelijk overkomt. Toch is naast deze prima opbouw nog voldoende ruimte voor enkele goede actiescènes.
Anna Kendrick vind ik persoonlijk niet zo'n sterke keuze, haar schattigheid en onnozelheid is ietwat karikaturaal en past niet helemaal in de toon van de film. Een iets 'serieuzer' personage was beter geweest. J.K. Simmons kennen we vooral als schreeuwende hoofdredacteur uit de eerste reeks Spider-Man films. Hij is voor de verandering eens niet de comic relief, maar zet een boeiend en gelaagd personage neer.
Ik vind het verhaal en de hoofdpersoon interessant genoeg voor een TV-serie. En dat is best een compliment als je je bedenkt dat de film 'slechts' 128 minuten duurt.
Banjo
- 2035 berichten
Als een film over autisten gaat spits ik altijd mijn oren..
Ik vind het hele autisme spectrum altijd super interessant.
En deze film zet dat goed neer, de strakheid is juist.
Overprikkeling, medicatie, intelligentie, rust het zit er allemaal in.
een pluim voor Ben Affleck hij groeit echt als acteur.
Soms botst het wel met zijn alter ego maar daar kijk ik doorheen.
Nightowl1810
Aardig filmpje eerste helft veelbelovend zakt daarna in, nog wel een beetje leuke actie. Erg jammer dat ze niet iemand ander hebben genomen voor Anna Kendrick, wat een slechte actrice en irritante trut.
SillyBilly23
Affleck tracht zich te verplaatsen in het hoofd van iemand met autisme en doet dat in het begin niet slecht. Maar het verhaal boeide te weinig om de aandacht vast te houden, werd bij momenten slordig en ongeloofwaardig, en ook vaak onderbroken door (soms onnodige) flashbacks en zijplots. De actie is goed en vlot gefilmd. Jon Bernthal als 'badguy' bevalt altijd, Anna Kendrick daarentegen paste niet in de film. In het algemeen een leuke actiefilm maar niet meer dan dat. Jammer want ik vond de trailer echt vet goed.
JJ_D
Nou ja. Neem een tragisch uitgangspunt, een handvol personages, een in nevelen gehuld kwaad, een bekend gezicht uit Hollywood en een regisseur die een beetje zijn vak verstaat, en je krijgt een film als 'The Accountant'.
Onderhoudend? Best wel.
Verstandig? Hmmm - een beetje, misschien.
Uitdagend? Op geen enkele manier.
Onder het oppervlak van een thriller priemt bitterzoet sentiment. In de VS weten ze dat ze smaken, bij ons gaat dat er niet zo gemakkelijk in.
Wat mij betreft: bijzonder middelmatig.
Ik bedoel: middelmatig, omdat er niets bijzonder aan is.
Leno
Het verhaal is best interessant en werkt als thriller best aardig. De achtergrond van het karakter Wolff moet voor wat diepgang zorgen en de film naar een hoger niveau moeten tillen (althans, dat zal de insteek geweest zijn). Dit werkt echter averechts.
De meerwaarde van zijn autistische achtergrond is onduidelijk en levert onlogisch scenes op, bijvoorbeeld als we hem als vechtmachine zien, maar ook waarom Dana voor hem begint te vallen.
De climax is gezocht en niet sterk slappe actie en waarom moet hij zijn broer tegenkomen?.
BBarbie
Tamelijk zoutloos actiedrama met een opzichtig psychologisch ondertoontje. Door middel van een paar heftige shootouts tracht de regisseur te benadrukken dat dit in de eerste plaats toch vooral een misdaadfilm is. Een saaie, aangehaakte verhaallijn over de opsporingsdienst van het Treasury Department gaat bij gebrek aan interessante ontwikkelingen nagenoeg in zijn geheel de mist.
Neem daarbij in ogenschouw dat volgens mij Ben Affleck andermaal niet weet te overtuigen als acteur en je hebt een spannend bedoelde film, die vergeet om spannend te worden. Het einde is helemaal aan aanfluiting. Matig.
Goeie film over een hoogbegaafde accountant die niet de meest respectabele mensen als klant heeft. Een gelaagd plot dat wel veel van toevalligheden aan elkaar hangt, maar het levert wel een spannende en onderhoudende film op. Ook het hoofdpersonage is boeiend, maar niet bepaald geloofwaardig (ondanks de prima rol van Ben Affleck). Met gemak 3.5 sterren.
sinterklaas
Een zeer origineel concept... alleen jammer van de uitwerking.
Ben Affleck speelt hier de sterren van de hemel als de andersdenkende Christian Wolff... Iemand die de tehuizen en mongoleninrichtingen heeft kunnen ontlopen dankzij zijn vader. Met dank daaraan is hij een professionele codebreker bij wereldwijde instanties in plaats van iemand die knutselwerkjes en poppetjes in elkaar flanst onder toezicht van een heel zoetkijkend vrouwtje. Aha... en daarom houden we die mensen dus onder de duim... Omdat ze te veel weten. Fuck the world!
Het begin, die flashback met die puzzel is erg sterk en het lijkt in deze kwestie wat te worden. Maar helaas weet het interessante onderwerp erg oppervlakkig en eentonig te blijven waarbij de vaart er maar weinig inkomt. Heel veel filosofische geneuzel omtrent Wolff waarbij ik iedere keer denk van: wanneer gebeurd er nou eens iets. Daarvoor moet je wachten tot het einde, die ons trakteert op een stevig portie actie.... Maar dat had wel vaker in deze film mogen gebeuren.
Jammer van de tempo, die wel wat hoger gemogen had. Maar desalniettemin een zeer interessante onderwerp.
blurp194
Ben Affleck is best een beperkte acteur, maar af en toe laat hij dan weer echt iets verrassends zien. De stevig autistische cijferaar die hij hier speelt bijvoorbeeld. Erg knap gedaan.
Jammer genoeg is dat ook wel zo’n beetje alles wat er aan de film te liken valt, voor de rest is het droefenis alom. Ergste nog de flashbacks die elke keer de vaart uit het verhaal halen. En het verhaal zelf dan ook nog eens, een beetje suspension of disbelief kan nog, maar dit is te ver van de rails.
knusse stoel
J.K. Simmons: "hij doet de financiën van de gevaarlijkste mensen ter wereld".
Grappige opmerking van iemand die zelf bij de inlichtingendiensten werkt, zelf zijn zij niet gevaarlijk?
De film levert voldoende actie en spanning op maar komt voor de meeste kijkers iets langzaam op gang. Je moet erin komen en door de flashbacks kom je steeds meer te weten over de hoofdrolspeler(s).
Een prima film waarbij mensen die van cijfers houden (ikzelf op de zijkant) helemaal goed zitten met dit verhaal. Maar WIJ hebben ons ook goed vermaakt en beoordeelden de film dan ook met een 8-.
DVD-T
Cracking numbers.
The Accountant is weer zo'n typisch geval van een film die zoveel beter had kunnen zijn dan dat het uiteindelijk is geworden. De film heeft een aantal leuke elementen die behoorlijk goed werken en toch ook wat momenten die behoorlijk goed gevonden zijn. Maar helaas zijn er ook erg veel momenten die minder goed werken en door het schrijfwerk en regie zonder "durf" weer verzand in een standaard actionflick die keurig binnen de lijntjes kleurt. Wat overblijft zijn enkele kundig in beeld gebrachte actie scenes die je al snel weer bent vergeten en een aantal erg leuke scenes rondom het personage van vooral Affleck en Simmons.
Aan het acteerwerk ligt het niet. Vooral de twee eerder genoemde acteurs leveren hier erg goed werk af. Bernthal is ook in deze film erg cool en Lithgow kan ik altijd wel waarderen. Kendrick past hier dan nog wel het minste in thuis. Ze kan helemaal niets met deze rol. Slechte casting keuze.
Vermakelijk, maar niet meer dan dat. Met een wat minder rommelig verhaal en een regisseur die wat verder durft te gaan had dit zoveel beter kunnen zijn. Het had echt potentie om echt iets goed te worden.
lars-pixar
Erg goede actie/drama film, waarvan vooral het verhaal goed is bedacht en erg goed is neer gezet is. Vooral Ben Affleck weet met zijn acteertalent de film hoog te houden en zet hier een erg goede rol neer. De rest van de casting is een mengelmoes van verschillende bekende acteurs, wat als geheel wellicht anders en beter samengesteld had kunnen worden. Daar en tegen was het acteerwerk van deze overige acteurs niet matig, maar gewoon goed. Met het langzamere tempo en soms wat onduidelijke moment start de film op. Eenmaal halverwege komt het verhaal met de nodige actie goed opgang. Vooral Affleck weet met zijn personage alles interessant te houden, van begin tot het einde. Helaas pakt de twist tegen het einde aan nogal voorspelbaar uit, maar is met het daarop definitieve gedurfde einde wellicht al een kleine verrassing naar een vervolg.
K. V.
Deze ook eens bekeken en vond het geen misse film. Goed geacteerd en het verhaal wist me ook wel te boeien. Ook de speelduur was goed, ik heb me er niet mee verveeld. Ik vond het ook een goeie mix van drama en actie.
De moeite om gezien te hebben.
Diederik58
Spannende film.
Gied geacteerd. Affleck speelt zijn rol als autist overtuigend. Misschien wel wat stereotiep.
Het eind van de film heb ik al eens eerder gezien. Je ziet het ook aankomen dat de film zo gaat eindigen.
Decec
Uitstekend Actie/Misdaad/Drama/Thriller film...
Uitstekend acteur Ben Affleck speelt goed, ondanks autisme...
Spannend verhaal...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek...
Perfect camerabeweging...
Heerlijk genoten...
Best oké.
Een degelijk thrillertje, al is het dan toch vooral de eerste helft van de film die het meest weet te overtuigen. Daarin wordt het puzzeltje opgezet en dankzij enkele originele elementen blijft het relatief lang onduidelijk hoe de vork juist in de steel zit.
De idiot savant hebben we al vaker gezien, maar binnen dit verhaal en deze stijl is het toch een best aardig gegeven. Visueel ziet het er verder ook best strak uit. Niet geniaal, maar wel net iets verzorgder dan doorsnee. En qua acteerwerk loopt het ook wel lekker.
Tweede helft was jammer genoeg iets minder. Eens alles zo'n beetje duidelijk is duurt het nog iets te lang alvorens de film alle puntjes verbindt en enkele actiescenes naar het einde toe laten wat te wensen over. De film had het beter bij pure thriller gehouden, maar blijkbaar had O'Conner meer zin in een genremix.
Niet slecht voor een keertje.
Noodless
Prima misdaadverhaal met een leuk gegeven en goede actie. Het verhaal wist de aandacht vast te houden door het onderwerp rond autisme dat de film toch een extra toets wist te geven. Affleck deed het prima. 7,5/10
des1
What's next? The Bookkeeper? Dom commentaar van degenen die dit een goeie film vinden. Wat een achterlijkheid. Wat een interessantdoenerij en semi mystiek. Huuu. Op zich goeie actrice Kendrick kon duidelijk ook niet overweg met hier nog enige substance aan te geven, Misschien hebben zij en Affleck wel vaak in een deuk gelegen bij de opnamen.
Lovelyboy
Hele aardige film die in eerste instantie niet lijkt uit te pakken naar wat ik dacht, maar dat uiteindelijk toch doet. Ik was in de veronderstelling dat Affleck meteen van leer zou trekken als Hitman maar daar gaat eerst een opbouw aan vooraf dat het zelfs onmogelijk lijkt dat hij zoiets doet.
Heel aardig wordt er gewerkt met de autistische jongen die een wel heel bijzondere aanpak krijgt en daar wonderwel op reageert en uitgroeit tot een opmerkelijk persoon met vaardigheden. De sfeer is aardig Affleck zet de rol van autistische persoon uitstekend neer met zijn mimiek, oog opslag en communicatie. JK Teller is ook aardig bezig. De vechtscenes zijn prima en er wordt prima gewerkt met spanning. De ontknoping dat Brax broertje blijkt te zijn ben ik niet erg van overtuigd moet ik zeggen. Je ziet het eigenlijk best al van ver aankomen en voelt een beetje cheap aan.
Afijn, aardige film voor op een avondje. Binnenkort nog maar eens proberen.
MisterJames
Leuk concept, Ben Affleck's karakter is leuk uitgewerkt en goed geacteerd. Anna Kendrick is een leuke actrice maar voelt hier wel een beetje miscast aan. Het plot is interessant tot een bepaald punt waar het allemaal een beetje te toevallig en onwaarschijnlijk wordt. Ondanks dat blijft het wel spannend en kijkt de film lekker weg.
Het karakter van Ben Affleck is voor mij het beste element van de film, er zit wat leuke actie in en de rest is allemaal wel oke, 3,0!
Roger Thornhill
Het personage van Ben Affleck is een accountant, een martial-arts-expert, een autist, een scherpschutter, een engel der wrake, en hij werkt voor topcriminelen. Is dat misschien een beetje veel voor één film? Goed spel van alle betrokkenen en een algemeen gevoel van zenuwachtige spanning houden de film lang interessant, maar de enigszins ridicule (en absurd onderbelichte) actieclimax en de slechte geluidsband met moeilijk verstaanbare dialogen gooien roet in het eten. Toch blijft de film in mijn hoofd doorzeuren...
FlorisV
Stond nog stevig overeind bij een tweede kijkbeurt en wist wederom van begin tot eind te boeien. Sommige details gingen wat snel en bleven mij te technisch, misschien omdat ik witwassen en fraude altijd wat complex vind, maar uiteindelijk gaat het om de karakters en natuurlijk met name de accountant zelf. Ook kent het einde meerdere verassende ontknopingen. Dit is 1 van de tekenen van de vakkundigheid van de film, die daarnaast in acteerwerk en strak camerawerk excelleert. Dat, gecombineerd met een degelijk script, maakt het toch wel een hele fijne film. Ruim boven het nivo van de gemiddelde Affleck, hoewel die zelf inmiddels zeker ook interessante en sterke films op zijn naam heeft gezet zoals Argo. Voor wie veel actie wil kan het wat tegenvallen, deze is gedoseerd met een principe van minder is meer: als het er is, is het opwindend in beeld gebracht, maar verder wordt toch vooral een verhaal vertelt dat tot het einde niet teveel prijsgeeft om je geintrigeerd genoeg te houden.
Een film over een boekhouder, al is het meer natuurlijk. Blijkbaar één van de favoriete filmrollen van Ben Affleck en hij is ook niet slecht in deze film. Ook al komen de filmclichés rond autisme nog eens aan bod, maar het blijft Hollywood natuurlijk. Veel mysterie die voor de nodige spanning zorgt, maar tegelijk omringt wordt door een paar randverhalen die overkomen als bladvulling met acteurs die soms in een andere film lijken te acteren. Anna Kendrick valt best mee, maar opvallend is de rol absoluut niet. Een verhaal dat weinig te bieden heeft, maar gelukkig mooi aangekleed is met de nodige sfeer en passende muziek. Zodat het eindresultaat beter is dan de film verdient.
devidia
De opzet was leuk en werkte ook (min of meer) in het eerste uur. In het tweede uur vervalt dat wat en krijgen we eerst een halfuur geschiedenis over onze kun fu meester die goed is met cijfertjes, wat toch wel nodeloos lang uitgerokken was en ook vrij inspiratieloos. Daarna blijkt onze autist eigenlijk gewoon een neurotische John Wick te zijn die in het laatste halfuur gewoon iedereen aan gort knalt en mept.
Daartussen zit er nog wat met een broer, een vader, een moeder en een meisje dat ie leuk vindt. Niet dat het allemaal veel bijdraagt aan het verhaal.
Het had leuker geweest als het plot zich meer ontplooide rondom de boekhouding van een shady bedrijf, in samenwerking met Kendrick haar personage.
Sergio Leone
Degelijk.
Of Ben Affleck overtuigend is als autistische moordmachine.. daar heb ik mijn twijfels over, maar de film zelf staat er wel als doordeweeks actiethrillertje. Hier en daar wordt de kijker flink wakker geschud door een stevige actiescène. Die zijn meestal welkom, want plotgewijs is het niet echt bijster interessant - zeker niet wanneer er ook flauwe familiale beslommeringen de bovenhand dreigen te nemen. Maar al bij al een aardige actieprent.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Erg vermakelijke actie film. Ben speelt goed. De actie is hard en 'in your face'.
Het verhaal is soms wat rommelig met teveel plot lijntjes. Maar koppie erbij houden en dan kun je het wel volgen.
Top film in zijn genre.

Thriller 'The Accountant' met Ben Affleck wordt maandagavond uitgezonden op televisie

'The Accountant'-films met Ben Affleck massaal bekeken op Prime Video

Recent verschenen 'The Accountant 2' met Ben Affleck nu al te streamen op Prime Video

'The Accountant 2' met Ben Affleck: ruw, genadeloos en verslavend goed

Five Came Back