Genre: Animatie / Fantasy
Met onder meer: Dakota Fanning, Teri Hatcher en Jennifer Saunders
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 13 mei 2009
Plot Coraline
"Be careful what you wish for."
Coraline (Dakota Fanning) is een jong verveeld meisje. Totdat zij ontdekt dat er in haar huis een muur is die leidt naar een andere wereld. Omdat ze daar onder meer te maken krijgt met een andere moeder en een andere vader staat haar wereld op z'n kop. Ze ontdekt dat de andere wereld iets helemaal anders is...
Coraline Jones (stemrol)
Mel Jones / Other Mother (stemrol)
April Spink (stemrol)
Miriam Forcible (stemrol)
Cat (stemrol)
Mr. Sergei Alexander Bobinsky / Other Bobinsky (stemrol)
Charlie Jones / Other Father (stemrol)
Wyborne "Wybie" Lovat (stemrol)
Sweet Ghost Girl (stemrol)
Tall Ghost Girl (stemrol)
AmazingPP
Wat een geweldige film is dit, zeg!! Ongelooflijke animatie's, ongelooflijk kleurrijk, ongelooflijk fantasievol, kortom: Pixar: eat your heart out!! Je kunt het eigenlijk niet vergelijken, hoor. Je kunt het beter eerder vergelijken met de films van Tim Burton. Ik heb anderhalf uur ademloos zitten toekijken wat er nu weer ging gebeuren.
Een dikke 5 *!!!
De Meester
Aardige animatie, maar zoals Teaser hierboven al aangeeft vond ik de eerste 3 kwartier van de film ook niet zo geweldig. Het verhaal pakte me niet en al die absurde personages ook niet. De laatste 3 kwartier waren absoluut beter, omdat het verhaal eindelijk ook op gang kwam. Alles bij elkaar vind ik de diverse superlatieven nogal overdreven.
AmazingPP
Nogal overdreven? Nou, dat vind ik niet, maar jij mag dat natuurlijk wel vinden. Ik vond de eerste drie kwartier ook zeer boeiend en over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.
WB
Leuke film. Leuk dat animatie/stopmotion effect. Geeft een extra dimensie aan de film. Het verhaal is ook wel leuk uitgewerkt, à la Tim Burton stijl, maar is net iets te duister voor de allerkleinsten onder ons. Heb me vermaakt en daar gaat het om. Leuk voor jong en oud. 3,5*
RickZ
Goede animatie over meisje dat pendelt tussen echt en spiegelwereld, maar wel wat raar verhaal
Krosan
Fantasierijke film die spijtig genoeg een te kinderachtig verhaal heeft om echt boeiend te zijn.
Yugnav
Super animatiefilm, misschien wel wat meer gericht op jonger publiek, maar ik kon echt genieten van de fanatasie van de schrijver!
wyatt earp
Ik kom net van de bios. We zaten er notabene met z'n drieën. Maar dit is eigelijk de eerste 3d film die ik in de bios zie. Ik vind het wel wat hebben, los van het feit dat zo'n brilletje op het eind gaat irriteren. Maar zeker een mooie animatiefilm. Inderdaad meer gericht op de jongere kijker, maar het is toch echt heel wat anders dan de gemiddelde animatiefilm. Zoals iedereen hier zegt is het te vergelijken met de stijl van Tim Burton. Dan zitten we goed toch? Ik heb me iig prima vermaakt.
deTuinman
Zoals iedereen hier zegt is het te vergelijken met de stijl van Tim Burton.
The Nightmare Before Christmas is van dezelfde maker. Of doel je daar niet op.
Prachtige animatie.
Het verhaaltje is ietsjes minder, beetje saai en al iets teveel gelijkaardige zaken gezien. De details zijn wat anders, maar het wist mij niet altijd even veel te boeien.
De animatie is een ander verhaal. Het werk en het detail dat hierin gegaan is, is fenomenaal. Prachtig resultaat ook, zeker gezien mijn voorliefde voor stop-motion. Paar kleine opmerkingen, bijrollen zijn niet altijd even leuk gedesigned en soms is het een beetje kaal terwijl andere shots even propvol details zitten, maar echt een visuele belevenis.
Is dan ook wat de film de moeite maakt. Geweldig om in de bioscoop te zien, had alleen ietsje korter gemogen en er had een wat creatiever verhaaltje bijgemogen. Wyborne in fietsuitrusting is trouwens wel geniaal!
Beter dan NBC, maar komt vooral omdat dit geen musical is.
4.0* en een uitgebreide review
Minority_Check
ik vond de middenstuk beetje langdradig
maar voor de rest was het een leuke film
lampje73
Een hele leuke fantasy en animatie. Wel een film die zich vooral ook richt op de jongere kijker. Daar ligt ook mijn punt van kritiek. Pixar weet een breder publiek aan te spreken. De vorm van animatie en de bizarre personages maken het wel een vermakelijke film.
wibro
Film deed mij enigszins denken aan een nachtmerrie die kinderen soms hebben. Ik heb in ieder geval gehoord dat sommige kinderen die deze film gezien hebben de film heel erg eng vonden. De animaties en de absurde personages zijn niettemin heel erg mooi gemaakt. Het zag er allemaal prima verzorgd uit. Film is daarom ook zonder meer geschikt voor een volwassen publiek.
MindFucker
Absoluut niet voor kinderen deze animatiefilm.
Ik vond hem echter top, goede sfeer en prima verhaal.
Één van de betere animaties die ik in jaren gezien heb!
AardeWerk
Hoezo jonger publiek ? Ik vind deze film absoluut niet geschikt voor (kleine) kinderen. Veel te duister, te creepy. Kinderen liggen daar nachten van wakker. Een fantastische film, mooie animatie, prachtige soundtrack en zeker veel meer diepgang dan de meeste animatiefilms. Ik ben een liefhebber van van Pixar films, maar die zijn absoluut niet met deze film te vergelijken. Coraline is een klasse apart en daarom van mij (4,5*)
AmazingPP
Ben ik het volledig mee eens! Deze is toch zeker 12+ te noemen!
Mr_White
- 2067 berichten
12+ is heel overdreven. Voor de echte kleintjes en wat gevoelige kinderen is het misschien een beetje 'too much', maar dat moeten ouders toch wel van hun kinderen kunnen inschatten. En ondanks het duistere sfeertje heeft de film een behoorlijk zoetsappig happy end (maar je kunt die kinderen ook moeilijk naar huis sturen met het idee dat die other mother elk moment hun ogen kan vervangen door knopen).
lagaiske
Dit is een zeer mooie en originele animatiefilm.
Doet me wel zeer veel denken aan Nightmare befor Christmas en Corps Bride.
Ik kan bijna niet geloven dat deze niet van Tim Burton is.
Ook ik vond dat het middenin de film een beetje naar de langdradige saaie kant opging maar net op tijd kwam er dan opnieuw schot in het verhaal.
Meer van dit zou ik zeggen.
lagaiske
Ik kan me niet voorstellen dat de film te eng is voor een kind van 7 jaar. Kinderen van die leeftijd zijn doorgaans meestal dol op enge dingen. Volgens mij had ik 'm fantastisch gevonden toen ik 7 was. Nog steeds trouwens
Wij moesten het vroeger doen met Bambi en De troetelbeertjes the movie.
Wat worden die klein mannen de dag van vandaag toch verwend.
Montorsi
Dit is een zeer mooie en originele animatiefilm.
Doet me wel zeer veel denken aan Nightmare befor Christmas en Corps Bride.
Ik kan bijna niet geloven dat deze niet van Tim Burton is.
Meer van dit zou ik zeggen.
De animaties zijn van dezelfde maker als NBC, die eigenlijk niet van Burton is. Hij schreef samen met Selick het verhaal en produceerde de film als ik goed heb.
Coraline is Selick solo.
Gizzmann
Kinderen liggen daar nachten van wakker.
Heerlijk, een ervaring om nooit te vergeten dus
Niet elk kind is hetzelfde, sommige kinderen vinden het leuk om enge dingen te zien.
elmo4ever
Eindcijfer:........................... 3,9
Mr_White
- 2067 berichten
Coraline is Selick solo.
Precies. Ik zou zelfs zo ver gaan dat NBC toch echt meer een Selick-film is dan een Burton-film, ook al kwam hij met het idee. Ik vind de stop-motion animatie van Selick ook een stuk mooier en interessanter dan die van Burton in Corpse Bride.
AmazingPP
8 + dan?? Wie biedt hoger of lager??
sleeplesssoul
coraline
leuk filmpie, mooi animatie film, vond het erg vermakelijk, moeten alleen geen gevoelige kindjes naar kijken , denk dat het net iets te eng daarvoor is.
zeker wel 4 sterren waard.
Gizzmann
Nou ja, Nightmare is wel echt Burtons 'kindje'. Het hele project was toch echt zijn idee en daarom vind ik het logisch dat mensen het als "zijn" film zien. Wanneer iemand zegt dat Burton hem heeft geregisseerd heb ik ook zin om dat persoon in het gezicht te slaan, maar hij verdiend toch alle respect als opzetter van eigenlijk de aller eerste echt grote stop-motion animatiefilm.
Maar dat is dus waar hij vooral goed in is, het opzetten van dit soort projecten, als animatie regisseur is hij eigenlijk helemaal niet zo sterk. Hij kan het zeker wel getuigen van 'Vincent' en nog een oud animatie project dat ik van hem op YouTube vond. Maar Burton schijnt helemaal niet te houden van het animeren zelf en mist dan ook een zeker geduld, hij is gewoon een liefhebber van het genre. Selick is dan weer een totale animatie vakman. Daarom voelt Corpse Bride ietwat te snel afgerond en Coraline en Nightmare veel meer geperfectioneerd.
Maar waar Burton zijn projecten flink in de hand heeft lijkt Sellick toch nogal uit de bocht te schieten. Ik heb ooit een filmpje van hem gezien bedoeld als pilot voor een tv serie die nooit gemaakt is en hoewel het enorm creatief was kon ik er niks mee. Het was een ontzettend rare mix tussen stop-motion, live-action en Python achtige cut-out animaties. Hetzelfde doet hij in James and the Giant Peah en ook in Monkey Bone al weet ik niet in hoeverre dat zijn idee was. Mocht Selick ooit helemaal op zichzelf een film maken (dus zowel de regie, het schrijven en de productie voor zijn rekening nemen) zou ik het absoluut willen zien, maar ik denk toch dat hij andere creatieve geesten nodig heeft zoals Gaiman of Burton. Op die manier hebben Burton en Selick naar mijn mening beide hun eigen sterke kwaliteiten op animatiegebied.
sonyjh
Cinematografie:............... 4,8
Naam/Poster:................... 3,3
--------------------------------------
Eindcijfer:........................... 3,9
realisme is toch niets om een film over te beoordelen?
Daar kan een fantasiefilm nooit veel op scoren...
Je moet er: "geloofwaardigheid" van maken.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Ma Vie de Courgette
Familie / Animatie, 2016

Les Triplettes de Belleville
Animatie / Komedie, 2003
gebaseerd op boekdroomvillaineyevriendschapstop motionstuffed animalparallel worldbutton new homesecret door female villainpost-credits sceneduringcreditsstingerhorror for children talking cat3dparallel universeneil gaiman