• 9.383.798 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.608)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

titan

Dat was nog niets vergeleken met wat later kwam. het gevecht met de huisvrouw vond ik zeker niet cartoonesk. ik vond het hooguit ongeloofwaardig dat ze van zo dichtbij mis wist te schieten.

Ramon K schreef:

En na het bloedige Anime-gedeelte kon je de bloedige toon van de finale niet voorspellen?

Dat kun je achteraf makkelijk zeggen.

titan

Er zitten in films wel vaker cartooneske stukken. In het begin van Kill Bill 1 zaten ze ook wel, maar niet zo storend. Naarmate de film vorderde liep het gierend uit de klauwen.

avatar van Goodfella

Goodfella

titan schreef:

Grote delen niet, maar zeker in de eerste helft wijst er nog weinig op de kul die later komt.

Die auto waar ze in rijdt zegt me wat dat betreft al genoeg

titan schreef:

Maar hoe kom je er dan bij dat het verhaal zich serieus presenteert? Of het tweede gedeelte 'cartoonesker' is dan het eerste gedeelte.......dat heeft hier verder toch niks mee te maken?

avatar van Webby

Webby

TiMMy schreef:

Beste film van 2003

Zeker weten !!

Ramon K schreef:

Ik vind het verhaal in het eerste deel, wanneer wordt getoond hoe het allemaal zover is gekomen, een totaal andere toonzetting hebben. In het eerste deel lijkt zich een redelijk goed wraakverhaal te vormen, terwijl het tweede deel volledig doorslaat in zijn catooneskheid (daar waar het in het eerste deel binnen de perken blijft).

Ramon K

Onbegrijpelijk voor mij, maar als je het zo ziet dan zie je het zo.

Ik zie geen verschil in toonzetting. Tja, de finale bevat een climax, maar de toon blijft toch echt hetzelfde.

titan

Ik zie wel een verschil. Het is waarschijnlijk net zo onbegrijpelijk als het feit dat jij in deze karikaturale en (in de tweede helft) compleet over de top gaande film een meesterwerk ziet.

Ramon K

Een meesterlijke karikatuur dus!

avatar van neo

neo

Nou Ramon pas je op dat Kill Bill geen obessie wordt

avatar van KillaJah

KillaJah

Zei de door matrix geobsedeerde neo

avatar van gotti

Ga d'r nu heen. Ben erg benieuwd...

avatar van Patp

Patp

Shit, Reservoir D. en PF waren zo ok en zo gaaf qua verhaalopbouw en karakteropbouw. Maar Jacky B. en dees.

Nah, ik weet het niet.

Schitterend gave scenes en geweld brengt Tarantino met zijn bekende humor..

.. maar als film... naaah... kon moeilijk boeien eigenlijk... en dan opeens die manga tussendoor..

bah..

haat manga..

avatar van gotti

Erg goed...morgen meer... tot nu toe 4*, maar ik ga hem waarschijnlijk morgen nog eens zien.

avatar van Goodfella

Goodfella

Animé

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Stuk in deze film is toch gewoon manga? Anders moet iemand me ff uitleggen wat nou precies manga is, ik dacht vrij bloederig en gewelddadig.

Ramon K

Manga is stripvorm, Anime is tekenfilm.

Toch vind ik dat wat vreemd. Manga is in de stripwereld wel degelijk een genre apart; gewelddadig en vaak met veel seks.

Anime betekent dacht ik gewoon animatie. Zou je dan niet van manga anime kunnen spreken ?!

avatar van pjotr

pjotr

Animé is gewoon de verzamelnaam voor Japanse animatie.

Manga is de verzamelnaam van Japanse comic-reeksen (in stripvorm dus) - van boeket-reeks tot horror. Het is doorgaans een misverstand dat deze louter uit geweldadige en pornografische strips bestaan. Ze zijn er natuurlijk wel maar manga is veel diverser. Dat hier alleen het geweldadige en sexistische spul bekend is ligt meer aan de Westerlingen.

Van Dale:

man·ga (de ~ (m.), ~'s)

1 Japanse strips en animatiefilms, vaak pornografisch en gewelddadig

Dus ook animatiefilms...

avatar van GerwinF

GerwinF

Dan klopt die van dale niet, ik moet pjotr gelijk geven Ik heb hem gisteren nog eens in de bios gezien en blijf op 4 punten hangen.

Mail Van Dale: [email protected]

Ben benieuwd wat voor antwoord ze geven.

avatar van Patp

Patp

Bij ons op het ' dorp ' spreekt men van tekenfilm..

Bij Tarantino denkt men hier dan ook aan de lokale pizzaboer.

Maarruh, terug naar de film: Tarantino is toch vooral ' Tarantino' omdat de verhaalstructuur en opbouw zo verrassend en voor boeiend zijn.. ?

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Muziek / Audio gaaf, verhaal aardig (absoluut niet baanbrekend), stukje karakterontwikkeling leuk, Bill = Dr. Claw (inspector gadget), massa slagers scene in restaurant beetje teenage mutant ninja turtle tafereel.

KOM OP man GEEN 4*.. stelletje hiellikkende tarantino geilers...

3 ongeveer... (met name muziek)

avatar van MoM

MoM

Van Tarantino had ik meer verwacht dat dit toch wel vrij matige jatwerk.

Persoonlijk heb ik al dat gespring nu wel een keer gezien. Wat me vooral tegenvalt is, dat Tarantino er dit keer niet in geslaagd is iets toe te voegen, een meerwaarde te creeren, waardoor Kill Bill meer biedt dan anderhalf uur gehak en gespring.

Het verhaal is broodmager - op het melige af - en boeit geen minuut. De zwarte en subtiele humor zoals je die vindt in Pulp Fiction en Jackie Brown ontbreekt helemaal. Zelfs de keuze van de muziek is dit keer eerder flauw dan grappig. Op deel twee van deze slappe hap zit ik dan ook niet te wachten.

2.5 * om het af te leren.

avatar van Lenting

Lenting

kappeuter schreef:

Van Dale:

man·ga (de ~ (m.), ~'s)

1 Japanse strips en animatiefilms, vaak pornografisch en gewelddadig

Dus ook animatiefilms...

Op mijn manga films staat MANGA dus dat je het niet manga kan noemen ofzo is onzin!!

avatar van Hemdale

Hemdale

Lenting schreef:

Alweer?

avatar van pjotr

pjotr

Lenting schreef:

Kapp heeft dus gelijk

Zucht....als je een beetje verder kijkt dan jouw video-hoesjes breed zijn had je gezien dat er een label is dat animé-films uitbrengt onder de naam manga.

Hier leggen ze het verschil nog eens uit.

Anime (uitspraak: ah-nie-mee) is verwant aan manga. De tekenstijl toont bijvoorbeeld veel gelijkenissen. Manga wordt nu echter gebruikt om de stripboeken zelf aan te duiden, terwijl de term Anime wordt gebruikt voor de tekenfilms. Anime betekent dan ook animatie.

Alhoewel door voor Anime-fans vaak wordt gezegd dat Anime geen verfilmde Manga is, zijn er zeker wel voorbeelden te vinden, zoals Ghost in the Shell en Akira.