Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Kill Bill: Vol. 1
"Here comes the bride."
De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...
The Bride
Gogo Yubari
Hattori Hanzo
Johnny Mo
Cinemaniak
Kwam er ook nooit van, maar van 't weekend eindelijk gezien. Deze film is gewoon eigenlijk wel heel erg vet.... kan er niks anders van maken...
Denzz
Ik vond de Kill Bill films erg slecht, erg overdreven vooral. Maar na een paar jaar toch maar herzien na de goede reactie's. Toen was hij wel wat beter, toch nog steeds overdreven. Ik vond het verhaal op zich wel grappig. gevechten TE Over-The-Top! Maar als ze opeens stoppen met vechten omdat een kind binnenkomt vind ik overdreven

Maar hij was zeker beter als je hem voor de 2de keer kijkt, dus ik maak van er 3.5 van. Hierna nooit meer kijken.
Het gaat hier echter ook over een ode aan cult-klassiekers en Tarantino's voorliefde voor de Oosterse film.
dikkepiet
In tegenstelling tot Tarentino's Inglourious Basterds vond ik deze film he-le-maal niks. Té overdreven, té bloederig, té slecht. Het is zo'n soort film die je of onwijs gaaf vindt, of helemaal niks. Voor mij dus dat laatste. Toch afgekeken, maar eigenlijk verspilde tijd.
blisteringdude
Ben meestal niet zo onder de indruk van Tarantino's werk(op Pulp Fiction, Sin City en Reservoir Dogs na). Deze krijgt een 3*, nu op naar volume 2.
jumpstylemovie
Kill Bill is een erg leuke film van Tarantino. Ik vind zijn films niet bijzonder goed maar ze zijn wel vermakelijk. Wat ik hier vooral goed vond was de muziek en natuurlijk de vechtscenes. Lekker overdreven met al dat bloed
De film heeft een leuke cliffhanger dus ik ga binnenkort maar eens opzoek naar Volume 2. Deze krijgt voor nu een 3,5*
Ton Paulusse
Weer enkele liefhebbers die deel 1 gezien hebben en die deel 2 nog voor de boeg hebben. Gelukzaligen die zij zijn, want deel 2 is nog beter!!
Dat er soms ook armzaligen zijn die het minder vinden, het zij zo......
Behalve de Flying Daggers, niets boven Kill Bill.
Imperial Figure
Het is dan ook een knipoog naar japanse hack&slashers en anime toe, samurai films en manga anime's zijn altijd overdreven over de top met lekker veel bloed en in het rond vliegende ledematen (en er is altijd een leermeester met een lange baard).
Tarantino is daar mee opgeroeid qua films en ikzelf ook, Tarantino heeft prima werk verricht naar mijn mening, je had ook wel kunnen verwachten dat het over de top zou zijn.
Inglourious Basterds ligt mij weer niet, vreemd als je nagaat dat ik gek ben op WW2 videogames en films.
Reservoir Dogs en Pulp Fiction vind ik nog steeds het beste van Tarantino, wat daarna kwam was stukken minder.
Hey Blondie!
Omdat ik uit een interview van Tarantino begrepen had dat het eigenlijk 1 film was maar omdat hij te lang was, in tweeen gesplitst moest worden, besloot ik te wachten met het zien van deel 1, tot ik deel 2 ook te pakken kon krijgen zodat ik 1 en 2 achter elkaar kon zien. Maar hoewel het daardoor de langste film werd die ik ooit gezien heb, was dat niet te merken, want de tijd vloog voorbij.
De vechtscene in de dancing/restaurant, duurde voor mij te lang om nog geloofwaardig te zijn en dat werkte voor mij negatief door in de rest van de film. Daar bedoel ik mee te zeggen dat als die scene de helft korter was geweest de hele film daardoor voor mij nog een stuk beter zou zijn geweest.
Toch nog 4 sterren
Basterds
Gewoon weer natuurlijk een top film van Quentin Tarantino,
en ook Uma die egt voor deel 1 en 2 een Oscar moet hebben.
Alleen heb ik een vraag is deze film nou bedoelt voor Actie of
is het gewoon een Komedie.
5 Sterren
puckb96
Dit blijft een geweldige actieflick van Mr. Tarantino.
En Basterds: de film is met name actie, maar het geweld is zeg maar heel erg extreem goor, maar zo gestileerd en zo erg gechoreografeerd dat het heel komisch wordt overgebracht.
Uma Thurman is een heerlijke "kick-ass babe". De actie is gewoon hartstikke vet.
Typische wraakfilm.
Sowieso is Tarantino mijn favoriete regisseur en hij stelt me weer niet teleur!
Een 4,5!
Dee Al
Een erg goede film. De film heeft een ijzersterk verhaal dat precies zo uitgewerkt wordt als ik het wou zien. De film verzwakt niet en is voortdurend spannend. Uma Thurman speelt een goede bitch. De muziek is bij elke scène perfect gekozen en de finale is geweldig. De rillingen lopen over mijn rug als The Bride O-Ren Ishii confronteert in dat Japanse restaurant. De soundtrack 'Death Rides A Horse' van Ennio Morricone lijkt hier wel voor geschreven. Het uiteindelijke duel tussen The Bride en O-Ren is geniaal vormgegeven. Agressie, respect en spijt worden er prima gemengd. Een heel mooi, ontroerend einde trouwens. 4,5 ster
movies2323
Ik vind deze wel meevallen. Ik zie dan ook niet in waarom deze in de top 100 zit, de waardering snap ik ook niet. Het vervolg was wel wat beter though.
puckb96
Ik denk dat deze film met name zo erg gewaardeerd is omdat het een zeer succesvolle ode is aan de vroegere bloederige en extreem gewelddadige Japanse actiefilms.
opgehemelde crap film
ja, omdat je gore commerciele bagger voor pubers vind, niet? opgehemelde crap is het ook niet.
puckb96
ik heb gisteren ze allebei maar weer eens gekeken.
gewoon heerlijk hoe tarantino die films gewoon kan maken.
tarantino blijft toch wel echt een favoriet van mij.
ook kill bill volume 1 is een briljante aktiefilm.
lekker bloederig
.Herkauwer
Dit is gewoon een lekker goede actiefilm. Veel mensen vinden de film te over the top, maar daardoor vind ik de film alleen maar beter worden.
movie-edje
2de keer gezien.
nu besef ik wel dat het allemaal onlogisch is.
over de top scenes.
en black mamba overleeft dan ook alles.
en dat pakje wat uma draagt ( is afgekeken van een film van bruce lee )
leuk voor 1 keertje.
christophel
allebei bekeken, in het eerste deel wel veel bloed, beetje overdreven, deel 2 vond ik wat realistischer, en minder bloederig...
Virix
Wat is Tarantino toch geniaal! Ik had deze film nog nooit gezien, maar heb zeker geen spijt van m'n aankoop! Ik heb echt 111 minuten genoten van deze film! Morgen Volume II maar gelijk kijken dacht ik zo!
tommykonijn
Wederom een leuke Tarantino-film. In het begin vroeg ik me af waar ik naar zat te kijken maar het wordt wel duidelijk. De film bevat leuke fragmenten, waaronder natuurlijk vooral de vechtscenes. Die waren erg overdreven, maar juist daardoor wel genietbaar. Vooral wanneer Lucy Liu nog een halve minuut blijft staan en iets zegt terwijl de helft van haar hoofd is afgehakt
Verder wordt de film ook goed geacteerd, en verveelt hij eigenlijk niet. Ik had er misschien ietsje meer van verwacht, maar de film is me ook niet echt tegengevallen.
Ik vond het trouwens erg opmerkelijk dat de DVD alleen maar voorstukjes bevatte van Tarantino-films.
FrisoBoei
Dan snap je het niet helemaal denk, het is juist expres zo overdreven gedaan..
Ton Paulusse
Wat kunnen deze zaken toch verschillen.
Ik vond Inglorious Basterds juist zo'n tegenvaller. Brad Pitt is totaal ongeschikt voor deze rol. Alleen de eerste scene is Tarantino waardig.
Kill Bill is echter, zeker deel 2, helemaal top.
En ja, de Basterds hadden natuurlijk Uma niet, dat scheelt al gauw heel veel.
laundromat
Eerste wat me opvalt is dat er laatste paar jaar minder gepost wordt bij KB dan je zou denken. Maar goed, heb ze weer gezien allebei achter elkaar. Ze kregen allebei 4*, maar dat is toch iets te weinig aangezien KB ook na vier kijkbeurten zo stevig blijft staan.
De actiescènes zijn fantastisch alle moorden en grafscène, met als hoogtepunt toch nog steeds 'het oog' van Elle! En ook al met Elle, de moord op Budd met de slang en dan die leuke weetjes die ze over het gif enzo verteld. Ook de animatie is goed gekozen! ! Alleen bij deel 2 vond ik sommige praatscènes wat lang (weet wel wat er gezegd wordt nu, heb ik met de actiescènes minder last van), daarom krijgt die een iets lagere stem).
Verder klopt alles: cinematografie, muziek,acteerwerk, screenplay.
Gemiddeld kom ik uit op 4,25* voor 1&2
Sergio Leone
Bloederige, maar meer dan degelijke wraakfilm.
De manier waarop Tarantino z'n films vertelt vind ik wel te pruimen. Vooral in het begin zit er dan veel vaart in, waardoor je als kijker extra geboeid kijkt. Ook de introductie van de verschillende personages zijn altijd de moeite waard. Hier springt de introductie van O-Ren Ishii in het oog.
Voorts heeft het verhaal weinig tot niets om het lijf. The Bride wil Bill vermoorden, maar daarvoor moet ze eerst z'n handlangers in de pan hakken.
De vechtscène op het einde vond ik stijlvol in het zwart-wit, in kleur beviel me dat minder. Het duurt ook zo lang, en het duel The Bride - O-Ren stelt wat teleur. Opeens zie je daar een halve schedel vliegen, en hupakee, dat was't dan.
Uma Thurman is goed in haar rol. Lucy Liu als killerbitch is ook meer dan geslaagd, en zelfs David Carradine die Bill speelt, maar niet geheel in beeld verschijnt, weet z'n rol spannend te houden.
Tarantino wisselt stijlvolle momenten af met wat mindere. De gevechtscènes zijn niet altijd geslaagd. Wat wel geslaagd is, is de muziek (Morricone?). Wat een genot! Dat pamfletdeuntje en de muziek tijdens de cartoon zijn geweldig.
Op naar deel ll.
3,5
AC1
De gevechtscènes zijn niet altijd geslaagd.
Dank je, I thought I was the only one!
DVD-T
De muziek tijdens de animatie is van Luis Bacalov en komt uit Il Grande Duello (1972)
Pamfluit deuntje is van Gheorghe Zamfir
Van Morricone is slechts 1 nummer gebruikt en dat is deze uit Da Uomo a Uomo (1967).
In vol. 2 komt wel wat meer muziek van Morricone aan bod.
Jammer dat jullie dat vinden. Tarantino heeft dit samen bedacht met een van de grootmeesters als het gaat om vecht choreografie. Wat vinden jullie dan niet geslaagd.
Sergio Leone
@ DVD-T
Bedankt voor de info betreffende de muziek. Dat die uit het spaghetti-westerngenre kwam, was duidelijk. En ik herkende 1 deuntje, en dat blijkt dan uit 'Death Rides A Horse'.
En over de vechtscènes: tsja, ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. Ik denk dat het die neppe salto's zijn die veel verknoeien. In het duel The Bride - O-Ren wordt het vechten gewoon bijna niet in beeld gebracht.
wendyvortex
In de herziening!
Uma Thurman in Bruce Lee-outfit op de revenge-tour.
Aan de Tarantino-top en volgens mij ietsje beter dan deel 2 (maar dat kijk ik volgende week nog even na).
Post-modernistisch meesterwerkje ten top natuurlijk net als zo'n beetje alles van Tarantino, maar ja de man zag precies dezelfde films als ik ... geen flauw idee wat je hiermee aan zou moeten als de average filmkijker maar het wordt door een groot publiek gewaardeerd en da's ook prima.
Georghe Zamfir bij Sonny Chiba briljant!
filmliefhebber92
Pamfluit deuntje is van Gheorghe Zamfir
Dan heeft een van die twee toch het deuntje geleend want het lijk erg sterk op dat van once upon a time in america.

Kill Bill: Vol. 2
2004

Quentin Tarantino onthult idee voor 'Kill Bill'-prequel: 'Zal ik het nog doen?'

Uma Thurman stelt dat 'Kill Bill 3' niet snel op komst zal zijn

Quentin Tarantino hint op een derde 'Kill Bill'-film: "Waarom niet?"

Bloederige klassieker 'Kill Bill: Vol. 1' van Quentin Tarantino morgenavond op Veronica

Pulp Fiction
Misdaad, 1994