• 9.378.153 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.291.899)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van Awake78

Awake78

Topfilm dit, heerlijk over the top op bepaalde momenten en nergens vervelend. Leuke scenes om keer op keer te bekijken.

Bouwt goed op, heeft humor, ijzersterke personages en een uitstekende soundtrack. Don't let me be misunderstood is perfect getimed en gewoon een heerlijk nummer. Alleen dat vouwelijke, japanse bandje maakt verschrikkelijke muziek.....

avatar van charmed one

charmed one

een geweldige film. ik heb me geen moment verveeld. er zit een goeie spannende sfeer in de film.deze film moet je gewoon gezien hebben.

avatar van Awake78

Awake78

sankji schreef:

Dat zou best kunnen ja maar als een komedie onrealistisch is is het grappig en als een misdaad/actie onrealistisch is vind ik het gewoon slecht.

Ik vind dit eigenlijk nog best wel een grappige opmerking voor/van een 14-jarige (niet lullig bedoeld). Op zich heeft hij wel een punt...wij hoeven dit natuurlijk niet te vinden maar daar gaat het ff niet om.

Sowieso het feit dat mensen met deze leeftijd op zo'n site zitten en überhaupt de moeite nemen om een top-10 samen te stellen en te discussiëren vind ik nog wel respect waard.

avatar van dtoebast

dtoebast

Hou helemaal niet meer van vechtfilms, Uiteindelijk toch maar gekeken en ik moet zeggen dat de regisseur (telkens weer) het voor elkaar krijgt een bovengemiddelde aparte , film neer te zetten. petje af.

Thom1994

Leuke, erg goede Actie / vechtfilm, af en toe ook wel grappig. De achtergrondmuziek is ook erg leuk . ( Sommigen zeiden dat het enorm storend was, ik heb er echt van genoten ) , Ik ben 15 jaar en ik vind deze film wel leuk en erg goed.

Zet de wekker op half 7 en ga morgenochtend de opvolger van deze topper kijken, ik kan niet wachten.

Thom1994

Awake, ik ben het trouwens met je eens. Jongere filmliefhebbers ( waaronder ik ook ) mogen ook hun mening geven over films.

avatar van yeyo

yeyo

sankji schreef:

hij is eigenlijk alleen voor mensen die van onrealistische film houden.

Een vaak voorkomende misconceptie rond realisme in films. Kill Bill heeft geen seconde de bedoeling om realistisch te zijn, integendeel, de hele film is ontzettend cartoonesk. Zo ga je bijvoorbeeld toch ook niet over Star Wars of Lord of the Rings verwijten dat ze niet geloofwaardig genoeg zijn.

In een film heeft dit alleen betrekking op wanneer alledaagse, maatschappelijke zaken op een verkeerde manier wordt voorgesteld.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Nog zo'n superfilm van Tarantino (eigenlijk vind ik van hem alleen Jackie Brown niet geweldig). Die gast kan zo goed vrouwen neerzetten (sterk, onafhankelijk, mysterieus).. Geweldige (over the top) actiescenes en fantastische muziek, al zijn films hebben een geweldige soundtrack die mij laten kennismaken met nummers uit de oude doos die ik van begin af aan goed vind. En de geluidjes ook, zoals bij het gevecht met die Chinees-Amerikaanse, dat waterval-instrument

avatar van sankji

sankji

Awake78 schreef:

Ten eerste wil ik zeggen bedankt dat je me als een mens behandeld en niet als een '14 jarige'

En ten tweede het ging mij eigenlijk er niet eens om dat de film onrealistisch was want z'n films kunnen ook best leuk zijn maar meer om de irritante muziek en die getekende stukken erdoorheen vond ik zeer vervelend

Thom1994

Mensen , even alles op een rijtje zetten.

Een feit is dat deze film erg goed is. Een ander feit is dat niet iedereen deze film goed vind, maar Quenten Tarantino maakt een beetje aparte films , en dit is dan dus een " een beetje aparte vechtfilm":P Dus kom op, als je hier niet van houd, ga hem dan niet kijken, of in ieder geval niet beoordelen met 0,5 sterren. Want deze film verdient wat mij betreft een veel hogere rang in deze lijst.

avatar van Gerth

Gerth

Thom1994 schreef:

Mensen , even alles op een rijtje zetten.

Feit is alleen dat jij hem goed vindt. Over smaak valt gelukkig te twisten, maar niet door subjectieve meningen tot onbetwiste waarheid te bombarderen.

Tarantino maakt geweldige films, maar voor mij is Kill Bill absoluut de minste, en geef hem daarom ook een onvoldoende.

Overigens kan je pas goed oordelen wanneer je hem bekeken hebt en daarom doen mensen dat ook en dus ook degenen die na afloop de film niet goed vinden. Het is niet altijd makkelijk als iemand een andere mening heeft, het zou wel prettig zijn als je dat zou accepteren.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

SouthParkFan schreef:

zijn 3.5 voor meet the spartans zegt mij al genoeg.

Het feit dat hij Meet The Spartans of eender welk andere slechte film goed vind zegt niets.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Thom1994 schreef:

Tja als iedereen alleen maar stemt op films die hij/zij goed vindt, krijgt iedere film veel sterren, dan zegt dat ook niets meer.

avatar van timburton

timburton

Helaas, nu Inglourious Bastards in mijn Top 10 binnen smokkelde moest Kill Bill er aan geloven... Blijft een prachtige film.

avatar van timburton

timburton

SouthParkFan schreef:

zijn 3.5 voor meet the spartans zegt mij al genoeg.

Dat slaat echt nergens op. Aan je afbeelding te zien ben jij fan van 'LOTR', terwijl ik me daar absoluut niet in kan vinden. Jij bent, als we je naam moeten geloven, een groot SouthPark Fan. Terwijl ik me er mateloos aan irriteer. En toch vinden we 'Kill Bill' een van de mooiste films ooit. Laat iedereen nou 's ophouden laf naar andermans recensies te kijken, om dan maar te concluderen: 'O, vandaaar....'

avatar van Don MN

Don MN

Ja, ben ik zeker met je eens, ookal heb je een andere filmsmaak kun je toch respect tonen. Sluit niet uit dat Meet the Spartans met een voldoende beoordelen wel erg ver gaat.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Deel één van Tarantino's geweldige revengetweeluik; weer een klassieker afgeleverd!

Dit keer geen film zoals zijn eerste drie werken, Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Jackie Brown, waar Tarantino meester werd in het misdaad genre door de combinatie van 'Tarantino-dialogen' vol zwarte humor en bruut geweld, maar een enorm wraak-epos (die in tweeën is geknipt voor de te lange speelduur) met een fantastische opzet en ontzettend stoere actie.

De heftige beginscene is al meteen enorm bloederig en erg interessant. Vanaf de eerste seconde zit je in de film. De hele film door blijft het boeien. Dat komt door verschillende dingen: de typische onlogische maar perfect uitgekozen opzet van het verhaal, afwisseling van hele leuke scenes, interessante scene en actiescenes, stoere personages, de prachtige settings en fenomenaal kleurgebruik en een geweldige soundtrack met hele mooie Aziatische muziek en stoere filmmuziek.

Hoe Bill in beeld wordt gebracht is ontzettend gaaf en knap gedaan. In Vol. 2 wordt hij uiteindelijk verder uitgewerkt en wordt een heel interessant persoon. Dit keer waren de typische dialogen niet zo typisch Tarantino, maar zeker goed. De gevechten waren verbluffend, met mooie stunts en briljant kleurgebruik. De fantastische muziek werkt op elk moment van de film helemaal en aan het eind van de film is tegelijk een fantastische climax maar ook een mooie teaser voor Vol. 2.

Quentin Tarantino slaat hier weer een nieuwe weg in, visueel veel sterker dan zijn voorgaanders, maar zijn stijl blijft er zeker. Hiermee maakt hij één van de coolste actiefilms ooit. Hij kan niet enkel het misdaadgenre beheersen en beïnvloeden maar ook op gebied van actiefilms scoort hij enorm hoog! Vol. 2 is net wat minder sterk, maar een zeer waardige afsluiter van zijn grootse revengestory.

Quentin Tarantino's films hebben alles wat een goede film nodig heeft op diepgang na. Dit is dan ook een oogverblindend meesterwek op zowel vermakelijks-gehalte als op filmisch gebied.

avatar van jordandejong

jordandejong

wat mij betreft de minste van alle tarantino films, had hoge verwachtingen nadat ik zijn eerdere films heb gekeken,maar dit vond ik niks.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Prachtige film. Héél mooi gefilmd, verbazingwekkende scènes en een stomende Uma Thurman.

Uma Thurman was zéér goed in haar rol, ze kwam voor mij overtuigend over. Zo vond ik de scènes in de sneeuw, de zwart/wit scènes en dat silhouetten gevecht als het donker is weer meesterlijk van Tarantino. Dat manga gedoe vond ik dan weer persoonlijk minder. Niet storend, maar dat had ik graag anders gezien.

Voor de rest memorabele scènes en dat deuntje natuurlijk!

jordandejong schreef:

Dat dus. Je moet hier van houden, de muziek, de manier van vechten, de manier waarop het gore wordt verspreid. Het 'verhaal'

Dit was echt helemaal niks .. : (

avatar van marcjeb

marcjeb

Ging wel,

Als je van slap ouwehoere en neppe aktie/slachten en vooral veel fantasie hou, dan is dit een film voor jou

Iedereen speelde zijn rol erg goed, maar ik vond het zown slap verhaal en veruit NEP... uma die de rol speelt, hakt zonder moeite 50 ninjas weg, om zo wraak te nemen op Lucy Liu die ze ook zonder moeite aanpakt... ik heb kill bill 2 ook maar denk niet dat ik hem ga kijken.. ik vind het gewoon te FAKE allemaal, als ze nou een gave had of iets of een metaal skelet of healing iets.. dan begreep ik het maar het is niets meer als een normale vrouw.

heel jammer

avatar van marcjeb

marcjeb

Friday the 13 th schreef:

Voor de rest memorabele scènes en dat deuntje natuurlijk!

dat heet anime (A)

manga is strips

HIHI

avatar van gukker

gukker

marcjeb schreef:

Ging wel,

heel jammer

De film is niet nep, maar over de top. Her hoort er juist bij.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Jep, in Aziatische cinema zie je ook ongelofelijke stunts en gevechten en dat doet Quentin hier op zijn eigen manier (na). En dan weer die geweldige verhaalopbouw. Als je het complete verhaal ziet (met 2 erbij dus) in een structuur die alleen Quentin kan verzinnen, is het echt wel heel slim gevonden en een heerlijke actiefilm! De beste van de 21ste eeuw zelfs, imo.

avatar van desert

desert

Voor mij ook de minste van Tarantino. Ik werd na een tijdje echt moe van dat overacting en overdreven gehak op ledematen.Leuk geprobeerd en ook gemaakt, maar niet genoeg om van een topper te spreken.

avatar van Ramon K

Ramon K

Dan zou ik ook nooit aan een kung fu film beginnen, of een samoeraislasher, of zelfs maar een film van Van Damme of Seagal want daar geldt deze kritiek dan ook voor. En speelde Wolverine ook de hoofdrol in Taken?

avatar van canciser

canciser

Erg gave actie en bloederig geweld. Meer dan perfect in beeld gebracht, ook een freaky blondine is erg origineel in dit soort films. Hij blijft bij mij balanceren tussen de 3.5 en 4.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

"Mijn Allereerste Tarantino Bevalt"

Kill Bill mag zich de allereerste Quentin Tarantino film noemen die ik heb gezien. Ik kende de Amerikaanse regisseur al een hele tijd en ik wist dat hij een hoop hooggewaardeerde films had geregisseerd, maar het is er nooit echt van gekomen om er een te kijken. Tot nu dan.

Tarantino's stijl word al duidelijk vanaf de eerste minuut: het slaat nergens op, maar toch past het logisch in elkaar. In Kill Bill wordt veel gebruik gemaakt van goed vormgegeven actie in een komisch jasje, ik lachte me dood om die bloedfonteintjes en die kreunende mensenmassa .

Verder wordt er in de gehele film goed geacteerd door de sterrencast. Uma Thurman speelt haar rol als rasechte moordenaar erg goed, Lucy Liu speelde leuk en ook al kregen we alleen maar zijn stem te horen: David Carradine... geweldig! En ook de rest van de bijrollen werden zeer goed ingevuld.

Ook is de film erg origineel te noemen. De geschiedenis van O-Renn Ishii in anmiatie vormgeven is erg creatief bedacht. Het verhaal in vijf hoofdstukken indelen, het geluidje dat je hoorde elke keer wanneer The Bride een nieuw doel had gevonden en de actiescènes: hartstikke origineel. Maar deze originaliteit bracht ook mijn kritiekpunt op deze film mee. Soms was de film gewoon... raar. Ik had te vaak gewoon echt: what the fuck?!

Van wat ik tot nu toe van Quentin Tarantino heb gezien, mag hij zich een zeer creatieve man noemen. Ook de camera-shots waren vaak erg leuk gedaan op een verfrissende manier. Tarantino bracht niet alleen vreemde actie en wat humor in de film, maar ergens was ook drama te vinden en elk personage stond als een huis. Ik heb me erg vermaakt met Kill Bill, maar omdat ik af en toe echt te veel een what-the-fuck gevoel had kom ik er niet toe deze film geniaal te noemen.

3,5 sterren

Gerth schreef:

Ja, ik ben het wel met je eens. De film kan je gewoon slecht vinden.

Maar er zijn dus mensen die dan in hun beoordeling verwerken dat ze niet van vechten houden, ik probeer met name deze mensen te vertellen dat ze als ze niet van " vechtfilms of gevechten " houden, deze film beter niet kunnen bekijken. Als je de film om een andere reden niet echt heb gewaardeerd, dan is dat natuurlijk geheel je eigen mening.

Ik hoop dat ik het bij deze een beetje verduidelijkt heb, en ik probeer ook alleen maar een van mijn favoriete films te verdedigen , maar als ik het bericht nu teruglees, heb ik het wel een beetje verkeerd opgeschreven

avatar van charmed one

charmed one

er komt ook een derde deel van kill bill. hij komt ongeveer in 2014 uit. dat heb ik gelezen.