• 9.369.469 stemmen

Category 7: The End of the World (2005)

Drama / Thriller | 192 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 192 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Dick Lowry

Met onder meer: Gina Gershon, Shannen Doherty en Robert Wagner

Plot Category 7: The End of the World

"The Ultimate Superstorm is Back - And This Time It's Deadlier..."

In dit vervolg van "Category 6: Day of Destruction" wordt de storm steeds sterker en blijkt het de grootste storm van de Verenigde Staten te zijn. Judith Carr bereidt zich hier op voor, terwijl Tommy Tornado juist op de storm afgaat, gesteund door Faith Clavell. In de tussentijd beweren dominee Donny Hall en zijn vrouw Penny dat deze storm een bijbelse plaag is. De mensen realiseren dat het niet lang meer duurt voordat deze storm Amerika vernietigt.

FEMA Director Judith Carr

Donny Hall

Colonel Mike Davis

avatar van skip

skip

Dit is gewoon slecht!!!! Kleuterklasniveau op bijna alle vlakken en ben verbaasd over de toch bijna 3* die dit wanproduct weet te scoren.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Zo, dit rampenweekend is ook weer volbracht: 1.50 (1.50)

Een bij vlagen nogal inspiratieloos vervolg, die het allang niet meer moet hebben van de hele ramp op zich. Er wordt van alles bijgehaald om de prent levendig te houden en toch ook om beeldmateriaal te verzamelen om de miniserie voldoende lengte te geven. Meer nog dan het origineel oogt de film zeer fragmentarisch, boeien de verhaallijnen stukken minder, of wekken ze zelfs irritatie op, zoals de actie om geld in te zamelen voor de kerk. De regie van Lowry kenmerkt zich door de waan van het moment en kan ook de wisselvallige cast deze prent niet vlot trekken. Toppunt was echter wel toen ik tot mijn eigen verbazing, enkele scenes uit Category 6 voorbij zag komen. Veel gekker moet het toch echt niet worden! Het origineel stak nog net met één haarpluk boven de gemiddelde middelmaat uit, deze zeker niet.

[582/622]

avatar van Rifero

Rifero

Dit lijkt me een leuke film, heb gister Category 6 gezien en wil nu graag ook het vervolg zien.

Ik kan alleen nergens ondertitels vinden. Weet iemand misschien waar ik NL ondertitels kan vinden voor deze film?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Na het vermakelijke en lachwekkende Category 6 gaat regisseur Dick Lowry en een handjevol acteurs op herhalingsoefening. Dus opnieuw sprinten een hoop bordkartonnen karakters rond tussen de meest belabberde CGI effecten, afgewisseld met eindeloze oninteressante conversaties over deze zogenaamde natuurrampen. En voor de kijker is het dus weer lachen om de platte karakters, heerlijke Windows 3.11 effectjes en talloze perikelen in het script die in een slechte soap niet zouden misstaan. Daar komt bij dat, om het geheel 'hip' te maken, de film boordevol zit met snelle montagetrucjes. Als een slechte videoclip springt de film heen en weer van versnelde shots naar slowmotion. Maar hoe snel je ook monteert, je kunt als maker op geen manier verdoezelen hoe slecht Category 7: The End of the World natuurlijk is. Werkt wel aardig voor de lachspieren.

1,5 sterren.

avatar van 606

Tarkus schreef:

Maar de essentie van het verhaal, de stormen, zorgen wel voor de nodige spanning en spectaculaire beelden zodat deze bijna 3 uur durende film wel lekker wegkijkt.

Gelukkig nog iemand die het kan waarderen.

avatar van eavymetal

eavymetal

Chainsaw schreef:

1,5 sterren.

Ik heb mij bij het bekijken van dit compleet mislukte project behoorlijk verveeld.

avatar van Miepjemiep

Miepjemiep

Elke keer microfoons in beeld... Het slechte acteren... De gijzeling wat helemaal niet bij het verhaal past.. Kortom 0,5 sterren is nog te veel, serie is om te huilen!!

avatar van 1311811

@Miepjemiep: hoe heb ik het weten vol te houden tot het einde? Inderdaad om te huilen! We kunnen dan wel geen appels met peren vergelijken, maar dat deze miniserie de rampenfilm Dante's Peak overtreft....Daar heb ik tenminste echt van genoten.

avatar van JdeBoer

JdeBoer

op 29-7-2014, RTL7, 20:30-22:40 komt "I, Robot" i.p.v. deze film

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke thriller/drama film die me geen moment heeft verveeld.

avatar van ILDIB

ILDIB

Een verzameling van afgedankte sterren en een montage die dodelijk vermoeiend is. Men wil teveel. beter een half zo lange film die niet cheapass scènes kent. Dan had t nog best wat beter kunnen zijn. Nu is het vooral lachwekkend. En sommige plotjes en handelingen. owwwwwe.

avatar van kassei

kassei

wat een gedrocht seg.................................

avatar van blackwolves

blackwolves

wat kun je verwachten? is het niet zo met elke film ja van die films moet je toch weten als je kijkt een niemand verplicht je om naar die films te kijken. je houd er van of niet. zo films gaan toch meestal over het zelfde de category kun je zo wel weten. maar ja voor de rest kun je niet veel uit maken of het is met de wind of vulkanen of aardbevingen. de die van het jaar 1933 zal in de tijd wel goed geweest zijn nu met de kleuren en de speciale effecten is het weer anders. is zo is met elke film van die zare

avatar van Tarkus

Tarkus

Wederom een goede rampenfilm, die eigenlijk het vervolg is op "Category 6: Day Of Destruction".

Het verhaal van deze prent is iets minder dan in de eerste film, maar de Special Effects zijn dan weer iets beter, hoewel nog niet voortreffelijk voor een film uit 2005.

Er is in deze prent ook meer aandacht aan de nevenverhaaltjes, zoals de betweterige rijkeluiszoon die echt storend werkt in het ganse verhaal.