• 9.372.314 stemmen

Category 7: The End of the World (2005)

Drama / Thriller | 192 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 192 minuten (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Dick Lowry

Met onder meer: Gina Gershon, Shannen Doherty en Robert Wagner

Plot Category 7: The End of the World

"The Ultimate Superstorm is Back - And This Time It's Deadlier..."

In dit vervolg van "Category 6: Day of Destruction" wordt de storm steeds sterker en blijkt het de grootste storm van de Verenigde Staten te zijn. Judith Carr bereidt zich hier op voor, terwijl Tommy Tornado juist op de storm afgaat, gesteund door Faith Clavell. In de tussentijd beweren dominee Donny Hall en zijn vrouw Penny dat deze storm een bijbelse plaag is. De mensen realiseren dat het niet lang meer duurt voordat deze storm Amerika vernietigt.

FEMA Director Judith Carr

Faith Clavell

Tornado Tommy

Sen. Ryan Carr

USAF Pilot Ritter

Donny Hall

Colonel Mike Davis

matthijs_013

Hij is op 22 juli op talpa te zien. Goed bijhouden dus!

Let op: pdf site

avatar van Wouter

Imdb is niet enthousiast...

Wouter schreef:

Imdb is niet enthousiast...

daarom wil ik hem juist zien

avatar van Cecilia

Cecilia

Wat imdb zegt is niet belangrijk

Ik heb hem vandaag gezien op dvd, hij is kei spannend. Goed acteerwerk ook. Is misschien wel een beetje lang +/- 2u30.

Cecilia schreef:

Wat imdb zegt is niet belangrijk

waar heb je hem gekocht?!

avatar van nicole2006

nicole2006

ik zou graag willen weten waar ik deze film kan kopen ik verzamel namelijk originele rampen films stuur AUB een mailtje naar mij

alvast bedankt

groetjes nicole

[email protected]

avatar van Marcellos

Marcellos

Mooie film is het mooi gemaakt ook

aanrader om vanavond te kijken

4,0

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Echt een coole film, ik hou van natuurrampen, deze film is zo goed dat het weer een van mijn favo films is geworden, wou dat het echt gebeurde.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

Chattingforum schreef:

wou dat het echt gebeurde.

verhuis naar new orleans...

avatar van Leno

Leno

Chattingforum schreef:

Dit is echt een belachelijke opmerking, weet je wel wat je zegt?!

avatar van 606

Chattingforum schreef:

wat hier staat is verkeerd geinterpreteerd denk ik dat kan iedereen gebeuren hij is dus geinteresseerd door het weer.

ook ik vind het weer erg interessant en zou ook wel eens een tornado in het echt willen zien maar je wenst het niemand toe.

de film zelf zit goed in elkaar.

verhaal is redelijk.

persoonlijk iets beter als 6

4,0 sterren

matthijs_013

Het was een leuk idee, maar de film duurde gewoon te lang en dat politieke gedeelte hield me niet echt bezig

Ja ga ik doen, zolang het maar echt gebeurd, wil weten hoe het is, en nee, niemand hoeft mee te genieten.

Eigenlijk zullen al die terroristen dit moeten zien!

avatar van 606

Chattingforum schreef:

Eigenlijk zullen al die terroristen dit moeten zien!

nou niemand ik zou ook willen meegenieten en het in het echt willen zien.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Knullige rampenfilm, ondanks de lange speelduur , speciaal voor tv bedoelt.

Special effects......tamelijk goed. ( voor een tv-film )

Maar op 1 of andere manier wel entertainment.

Ja, je houd er van....of je laat em links liggen.

Ik mòest em even zien, en viel me niet tegen.

Ook nog iets beter dan Category:6

avatar van Ghecko

Ghecko

ja lijkt me ook wel mooi om zo'n ding te zien, dat is natuurlijk heel wat anders dan er in willen zitten met je huisje boompje beestje

plus dat gun je ook niemand hoop ik dan maar

ik ben wel van plan om hem te gaan kijken, goede reacties opzich

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

ik heb gisteren category 6 gezien, is deze beter?

avatar van robri

robri

Friday the 13 th schreef:

ik heb gisteren category 6 gezien, is deze beter?

echt wel ik sta met bewondering en schrik te kijken na al dat natuurgeweld,ben al bezorgd als het hier begint te stormen,is niks vergeleken met hetgeen er in amerika gebeurd brrr foei foei van mij een 4* voor deze film

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Heb vandaag weer ff Caterogy 6 gekeken. Vond het echt een geweldige film. Maar dat komt omdat ik echt een natuurrampenfreak ben.

Caterogy 7 heb ik ook al gezien, maar dat is weer een tijd geleden, ik vraag me moeder ff of ze hem wilt opnemen, aangezien er voor mij andere series komen en die niet herhaald worden en echt om de week komen, dus die moet je wel volgen.

Deze film duurt lekker lang, daarom is die zo geweldig, allerlei rampen. Echt geweldig. Jammer genoeg zal de reclames van Talpa het wel vernietigen die film, maar goed daarvoor heb je het doorspoelen:P

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit deel is een stuk minder dan Category 6.

De soapachtige verwikkelen die in deel 6 nog te pruimen waren zijn hier toch echt wat te oninteressant.

Ook de effecten zijn in dit deel een stuk minder dan in Category 6.

Volgens mij zag ik in dit deel zelfs een paar scenes van Category 6 voorbijflitsen, recycling is ok maar scenes recyclen lijkt me een beetje te veel van het goede.

De regie was erg matig en irritant met al die domme foefjes zonder meerwaarde zoals het beeld freezen, slowmotions en suffe filters.

Cijfer: 2

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

matthijs_013 schreef:

Hij is op 22 juli op talpa te zien. Goed bijhouden dus!

Let op: pdf site

Ik heb hem toen gezien Coole film jo! En ik ben pas 11!

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Ik heb category 6 en 7 achter elkaar gekeken. Al met al een goed verhaal op basis van een prima gegeven, nl. dat de natuur (cq. natuurgeweld) ons dingen kan aandoen waartoe we zelf niet in staat zijn. En ja, over de vromgeving, de karakters, de verhaallijnen, de special graphics e.d. kun je van mening verschillen. Ook over de geloofwaardigheid (daar had ik eerlijk gezegd wat meer moeite mee). Maat met behulp van een beslist redelijk goede cast geef ik de films

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Scheurleer schreef:

Ik heb category 6 en 7 achter elkaar gekeken. Al met al een goed verhaal op basis van een prima gegeven, nl. dat de natuur (cq. natuurgeweld) ons dingen kan aandoen waartoe we zelf niet in staat zijn. En ja, over de vormgeving, de karakters, de verhaallijnen, de special graphics e.d. kun je van mening verschillen. Ook over de geloofwaardigheid (daar had ik eerlijk gezegd wat meer moeite mee). Maar met behulp van een beslist goede cast geef ik de films

avatar van Isabeau

Isabeau

weet iemand waar ik de ondertiteling van deze miniserie kan vinden?

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Ik heb wel "Day Of Destruction" gezien maar deze niet.Op de DVD van 10.5:apocalypse(slechte film!) zag ik de trailer.Nu zal ik een iets vertellen.

Vroeger was er een hele kleine videotheek om de hoek van onze straat.Daar kon je ook deze film huren.

Toen ik hem wou huren waren de deuren dicht(sterfgeval of zoiets).Nu is hij weg en de films zijn verwijderd en er komt waarschijnlijk een TEL.schop.Aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

"192 minuten (miniserie, 2 delen) / 165 minuten (dvd (NL)"

Bedoelen ze op IMDB niet dat het 190 minuten mét reclame is? Op de DVD van de film (Amerikaanse) staat ook gewoon de 165 minuten versie, en geen 'alternate versions'.

Ik bekijk 'm in 2 keer, 3 uur vind ik gewoon te lang. Aan het einde van de 1,5 uur (voor de reclame ) stond nog wel bij de ondertiteling WORD VERVOLGD. Ze hadden dus al het idee om het in twee keer uit te zenden

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Wel een leuke film, maar er waren eigenlijk wel wat veel verhaallijnen. Maar die kwamen uit eindelijk ook allemaal wel bij elkaar wat het dan toch wel leuk maakte.

Leuke film, maar niet heel bijzonder.

avatar van Tarkus

Tarkus

Wederom een goede rampenfilm, die eigenlijk het vervolg is op "Category 6: Day Of Destruction".

Het verhaal van deze prent is iets minder dan in de eerste film, maar de Special Effects zijn dan weer iets beter, hoewel nog niet voortreffelijk voor een film uit 2005.

Er is in deze prent ook meer aandacht aan de nevenverhaaltjes, zoals de betweterige rijkeluiszoon die echt storend werkt in het ganse verhaal.

Maar de essentie van het verhaal, de stormen, zorgen wel voor de nodige spanning en spectaculaire beelden zodat deze bijna 3 uur durende film wel lekker wegkijkt.

avatar van Safri

Safri

3 uur??/ Hij is nu op rtl4, maar zo lang houd ik niet meer vol haha

avatar van Snellie

Snellie

Een zogenaamde natuurrampenfilm die kennelijk bij veel mensen goed in de smaak valt. Ik blijf er toch bij dat het iets teveel op een soap lijkt. Het verhaal wordt doorspekt met relatie geklets, een kidnapping en ook een prediker komt er in voor om er vooral voor te zorgen dat je er 3,5 uur lang van kan genieten. Het acteerwerk is slecht (van nivau soap) en het camerawerk is soms aardig, maar meestal vreselijk.

Hier moet je echt van houden, jezelf zo nu en dan op stand by kunnen zetten en wel een enorme natuurrampenfilm liefhebber zijn.

Ik vind 'm op alle fronten zwaar onvoldoende.