• 9.378.069 stemmen

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 26 juli 2007

Plot Gwoemul

"Monsters are real."

In Seoel, Zuid-Korea worden stedelingen geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft, maar daar zo nodig uit komt om slachtoffers te maken. Wanneer een jong meisje door het monster wordt ontvoerd, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar te bevrijden.

Park Gang-du

The Monster (stemrol)

Homeless Man

Fat Guevara

Halcyon schreef:

Tja, da's nogal gemakkelijk om je berichten achteraf te veranderen.

Anyway, wat die CGI betreft, ik vind dat er geen enkel excuus is voor slechte CGI. Of het nu gaat om een Aziatische film, een Franse film, een film van vijf jaar geleden of een Western. Als filmmaker doe je je best om een degelijk product af te leveren, slechte CGI doet nu eenmaal af aan de kwaliteit.

Ten tweede, ik heb The Host bekeken met de verwachting een horrorfilm te zien, geen drama. Ik beoordeel de film dus op z'n merites als horrorfilm. Bijkomende drama-elementen (die ik dan nog niet eens zo goed vond), zijn voor mij van secundair belang.

Nee, CGI zou ondergeschikt moeten zijn aan het verhaal en doet het, mijns inziens, dus niks af aan de kwaliteit. Bovendien was CGI de enige methode om het monster nog enigszins realistisch in beeld te brengen. Als het dan wat minder is dan in bijvoorbeeld Star Wars of Lord of the Rings dan heb je dat maar te accepteren, vooral ook omdat Aziatische regisseurs vaak met een beperkt budget werken, waar een George Lucas of Peter Jackson onbeperkte mogelijkheden hebben.

Dat de focus meer op het menselijke aspect ligt is alleen maar aan te prijzen, want stompzinnige monster movies zoals 'Godzilla' zijn er al genoeg. De volgende keer als je een Aziatische film bekijkt zou ik dan ook in het achterhoofd houden dat de film slechte CGI kan bevatten. Met deze wetenschap kijkt dat een stuk makkelijker.

Maar ja, ieder zijn ding.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ik ben oprecht blij voor jou dat je zoveel interessante elementen terugvindt in deze film. Voor mij is The Host een monsterfilm. Bijgevolg: slecht monster = slechte film. En eh, met weinig budget kan je gerust overtuigende effecten/designs nastreven hoor. Tal van films hebben dit reeds bewezen.

avatar van tal1b

tal1b

vond het beest een beetje nep

avatar van xangadix

xangadix

Ik heb echt mijn best gedaan om slechte CGI te bespeuren, maar ik kon afgezien van het moment dat het monster in de hens wordt gestoken geen storende zaken ontdekken. Ik vond het een goed in beeld gebracht en goed ontworpen monster. Over het algemeen duurt de film wel wat lang en blijft het niet altijd even boeiend.

avatar van swankel

swankel

Wat een ondergewaardeerde film hier!

avatar van Villevalo23

Villevalo23

Ik ben het helemaal eens met de opmerking dat de film hier vreselijk ondergewaardeerd word.

Is er eindelijk een keer een fantastische monster movie waar ook nog een super verhaal bijzit en gedragen wordt door fantastische karakters, wordt de film niet begrepe. Misschien voor westerse begrippen enigszins onconventioneel maar de film is gewoon ijzersterk.

Mooi. spannend, emotioneel, tragisch, humoristisch. Veel meer kan ik niet wensen van een monsterfilm.

Dan is er ook nog eens het geweldige acteren en de subtiele maatschappijkritische ondertoon van de regisseur en als kers op de taart...... Ja....de amerikaanse wetenschappers en politici zijn arrogant en slecht!

Bij deze film kun je gewoon heerlijk genieten, laat Godzilla aub links liggen en waag je eens aan Koreaans filmtalent.

avatar van jirachi03

jirachi03

heb hem gezien

vrijwel nep maar toch aardig

een 3

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Ik vond het een erg goede film, moet ik zeggen. Ik snap de kritiek op de special effects ook niet... Die vond ik nu juist bovengemiddeld goed. Verder vind ik dit toch veel meer dan een simpele creature feature. Goed, het verhaal draait overduidelijk om een monster, maar bevat daarnaast nog een hoop andere interessante elementen. De film is afwisselend humoristisch, dramatisch, maatschappijkritisch, surrealistisch en ouderwets spannend. Een horrorfilm zou ik het niet direct willen noemen; echt gruwelijk wordt het nergens. Meer een verrassende mix van bovengenoemde elementen. Niet briljant, maar absoluut het bekijken waard, zeker ook vanwege de vaak schitterende beelden.

avatar van MrLee

MrLee

Heb ervan genoten, was voor mij niet wat ik verwachte. Vond the CGI nog wel meevalen, vooral later in de film vond ik hem wel geloofwaardig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wow, ondergewaardeerd!
Voorheen keek ik nooit een aziatishe film, maar deze trok toch mijn interesse. zag op mtv er een stukje over, en het zag er erg vet uit.
Heb hem daarom maar een kans gegeven.
En ben blij dat ik dat heb gedaan!

Mijn favouriete stuk is toch:
Op het grote veld, al die mensen rennend en dan dat monster erachteraan, moest ik toch even om lachen

Het verhaal was leuk en het verveelde eigenlijk op geen éen moment.
Gewoon omdat ik wou weten hoe het nou af zou lopen en wat er met het monster zou gebeuren..!

avatar van maerk

maerk

The Host is een film die goed begint, maar naarmate de film vordert wordt het steeds saaier en is het allemaal niet zo bijzonder meer.

Jammer want die film begon zó lekker. Een visachtig monster dat opeens het land op springt en iedereen aanvalt, geweldig! De CGI van dat monster is nog wel aardig. Ik vind het beestje heel leuk bedacht, aan de ene kant mooie CGI, aan de andere kant ook weer overduidelijk nep. Maar na dit geweldige begin gaat het een stuk slechter. Zo kon ik de poging tot humor hier totaal niet waarderen. Het was gewoon niét grappig! Het acteerwerk is ook niet geweldig. Eerder matig zelfs. Aan het einde interesseert het ook allemaal niet zoveel meer.

Maar toch nog een aardig hoge beoordeling voor die paar goeie scènes. Dit zijn voornamelijk actiescènes.

Nog net 2,5*

avatar van Bacon

Bacon

"At the 2008 Cinema Digital Seoul (CinDi) festival currently underway, director Joon-ho Bong updated the media on the progress of “The Host 2″. Currently, Korean production house “Chungeorahm Film” is producing a Korean sequel of “The Host” and joint producing a Chinese sequel (along with Chinese production house Stoneman Films, Ltd.) of “The Host” for the Chinese market. The Korean sequel will not be set along the Han River like the original, but instead will be set in the Cheonggyecheon creek in downtown Seoul."

Bron: http://lunapark6.com/joon-ho-bong-updates-progress-on-the-host-2-korean-version-and-the-host-2-chinese-version.html

----------

Gaaf!

Alleen is het water in de Cheonggyecheon creek/stream nog geen halve meter diep, dus ik ben benieuwd wat voor monster ze er dit keer uit toveren! Maar ik vind het wel een mooie locatie, dus ik kijk er wel naar uit.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Schitterende monsterfilm met een stemming die schommelt tussen hartverscheurend drama en lichtzinnige komedie. Knap en met goede special effects !

avatar van Halcyon

Halcyon

Filmkriebel schreef:

met goede special effects !

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De special effects waren goed en ik heb er niks op aan te merken. Alleen ben ik niet met de loep op het scherm alle details in slow motion gaan afspeuren. Daar verspil ik mijn tijd niet aan.

avatar van Day-V

Day-V

Beetje lage score hier vinden jullie niet? :/

Pastichio Rocker

Alleen op het einde wanneer het beest in de fik wordt gestoken is een beetje nep, maar over het algemeen waren de special effects best goed.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De special effects zijn inderdaad prima en ook het monster ziet er wel geinig uit. Helaas duurt de film veel te lang en zien we te weinig van die scènes zoals in het begin van de film. In tegenstelling tot andere monsterfilms krijg je hier het monster al vrij snel in vol ornaat in beeld en dan verwacht je ook dat er veel monsterfun volgen zal, dat is dus niet zo helaas.

Teveel oninteressant gedoe met dat gezin en een script dat niet helemaal lekker loopt.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Halcyon schreef:

ik vind eig nix verkeerd aan de effecten, ik vind ze zelfs meer dan degelijk.

Heeft eig iemand net als ik de opmerking gekregen dat het einde van de film overeenkomt met het verhaal vertelt door de vader van het hoofdpersonage ivm met dat zijn beide ouders op vroege leeftijd verdwijnen en dat hij achterlijk wordt door de hele tijd fastfood te eten?

avatar van totalreject

totalreject

Alwin_ schreef:

IMDB, meer dan 1800 votes - 7,3.

Moviemeter, 32 votes - 2,41*.

Nou weet ik dat IMDB ook niet heilig is, maar al die 0,5* die hier worden gegeven vind ik ook wel erg overdreven hoor.

Helaas heb je dat hier wel vaker.

0,5 gevolgd door een flauwe niet onderbouwende comment.

Beetje jammer. Want deze film was goed te doen en de mix van sc-fi en comedy is goed gelukt.

avatar van Erwinner

Erwinner

Tja, wat moeten we hier nu weer recenseren.

In ieder geval een film met een aantal mooie scene's en een spetterend begin. Was vooraf een beetje bang voor de CGI techniek, dat viel reuze mee en was prima gemaakt. Jammer dat het beest geen eigen smoel heeft en weinig gore dingen naar boven haalt.

Kort daarna tref je het lollige stukje bij de rouwfoto's. Is leuk maar wat daarna allemaal gebeurt is de ene keer tof afgewisseld met flauw en totaal niet spannend. Zo'n domper effect in een film kom je meestal tegen in slechte humor films. Eén hele leuke grap en vervolgens drie zeeperds erachteraan.

Chronologisch zat het ook echt slecht in elkaar, van de hak op de tak en was daardoor bijna al afgehaakt. Op dat punt is dit toch wel het slechtste wat ik het afgelopen jaar heb gezien.

Ik zal er verder maar geen woorden aan vuil maken of moet ik nog even melden dat de muziek belachelijk was.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Ik beschouw deze film meer als drama dan als horror of komedie. Het monster was meer een deel van het plot om de band tussen de kinderen en hun oude vader te laten zien. Ik heb erg genoten van de scenes waarin de familie samen was (bij de herdenking van de slachtoffers, maar vooral het stuk waar ze samen in de kiosk zitten).
Ook het gegeven dat ze als familie ten strijde trekken tegen het monster vond ik leuk en had ik nog niet eerder gezien in soortgelijke films. Het was aan zien te komen, maar toch vond ik het jammer dat het dochtertje het niet het heeft gehaald, ik vond dat Gang-Du dit wel had verdiend.
De discussie hier boven over de CGI snap ik niet echt, ik heb inderdaad wel eens beter gezien maar om het nou slecht te noemen? Het vuur zag er inderdaad wat simpel uit, maar de beginscene was zeer spectaculair.

Pastichio Rocker

Mensen zijn gewoon te verwend geraakt door al die dure cgi-troep uit Hollywood. Ze vergeten even dat films zoals dit voor een appel en een ei worden gemaakt vergeleken met het mega-budget die de gemiddelde actiespecialist zoals Simon West en Michael Bay toegeschoven krijgt van de filmstudio.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Ik had geen hoge verwachtingen van deze film, en die worden deels ook bewaarheid, maar, er zaten ook positieve dingen in. Eigenlijk heeft hij me wel positief verrast. O.K. het is geen miljoenenproject en dat is inderdaad ook te zien aan de presentatie van het monster. Vrij 'fake' dus. Echter, het acteertalent van de Koreaanse acteurs maken er voor mij toch nog een kijkbaar verhaal van. De Amerikaanse acteurs waren echter heel slecht.Gelukkig krijgen we die maar heel kort te zien. Als je verder een beetje rekening houdt met de Koreaanse gewoontes en cultuur, dan wordt het toch nog wel een amusant filmpje.

avatar van Theunissen

Hou normaal gesproken niet zo van Aziatische films ,maar deze vond ik best goed. Verhaal is goed en weet te boeien en is soms ook grappig. Het begin van de de film vond ik zeer goed, daarna zakt de film wat weg en zitter soms wat saaie momenten in maar echt vervelen deed hij eigenlijk nooit. Het einde vond ik ook best goed.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik had erger verwacht, maar het is me meegevallen, sterker nog ik vond hem erg leuk.

Het verhaal van een monster die een stad komt terorriseren is natuurlijk niet echt meer origineel, dus ik had al op een niet al te goed verhaal gerekend.De gebeurtenissen vond ik gewoon erg leuk om te volgen.Het begin was erg sterk in beeld gebracht met redelijke tot toch wel goede effecten.wat daarna volgt is een beetje te dramatisch in beeld gebracht, maar wordt (nog) nergens echt serieus.Zo'n gevoel had ik daar iig bij.Dus het moment bij de foto's kon ik erg om lachen.Helaas weet de film, zoals Erwinner al aangeeft, de humor niet altijd goed over te brengen.

Dan volgt een erg uitgebreid in beeld gebrachte zoek actie, waarin je van elk karakter wel iets krijgt te zien.Het gaat niet van een leien dakje en er gaat dan ook veel mis, iets wat ik ook wel kon waarderen.De film kon mij de gehele speelduur wel geboeid houden, en ik vond het ook nergens saai worden.Het verhaal is wel iets te veel van de hak op de tak, dus daardoord wordt het niveau wel een stuk naar beneden gehaald.Ook de eind scène is iets te lang uitgerekt en iets te dramatisch gemaakt.Ook was de ommekeer van een film die zich niet echt serieus nam naar een serieuze film niet geheel geslaagd.Toch heb ik erg genoten van The Host.

avatar van Ralf81

Ralf81

Weer eens wat anders! Was aangenaam verrast door deze film!

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Voor een film uit Korea is dit geweldig gedaan:D

Alleen het is zo standaard, dit soort films:xD:

avatar van Film Pegasus

Koreaanse humor is niet echt mijn ding moet ik zeggen. En daarvan zie je meer dan nodig in de film. Die is trouwens een kruising tussen humor, actie, drama, thriller, fantasy en nog meer. Mooie momenten wisselen af met flauwe humor. Daardoor is de film net goed om te kijken, maar heb je constant 'moet dat nou' momenten die de film naar beneden halen. Hier had ik toch wel meer van verwacht moet ik zeggen. Jammer.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Sterke opvolger van het in mijn ogen nog iets betere Memories Of Murder. Opnieuw zo'n knotsgekke genrecocktail waarbij botte humor in de mixer wordt gegooid met een monsterverhaal, dit alles afgeroomd met een beetje drama.

Op visueel vlak vind ik dat er best wat te genieten valt in The Host, toch een pak stijlvoller dan de typische blockbuster. Ook het monster wordt tot op een kwartiertje voor het einde aardig in beeld gebracht.

Van genoten!