• 9.378.220 stemmen

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Releasedatum: 26 juli 2007

Plot Gwoemul

"Monsters are real."

In Seoel, Zuid-Korea worden stedelingen geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft, maar daar zo nodig uit komt om slachtoffers te maken. Wanneer een jong meisje door het monster wordt ontvoerd, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar te bevrijden.

Park Gang-du

Fat Guevara

avatar van Friac

Friac

dutchtuga schreef:
Ik heb vuur nog nooit zo slecht geanimeerd zien worden als hier. Blamerend.

Je ziet Argento's Mother of Tears over het hoofd geloof ik
Maar je hebt zeker en vast gelijk, de CGI op het einde was bij momenten echt ongelooflijk zwak tot slecht.

Ik volg een beetje de hoofdteneur die hier weerklinkt. De film begint erg goed, met het monster dat - na een korte verschijning onderaan de brug - "in alle stilte" plots op de oever komt afgestormd richting de protagonist en andere toeschouwers. Ongelooflijk sterk als zo'n moment zonder al teveel grandeur gebracht wordt, ik heb de indruk dat het de schok/sensatie alleen maar groter maakt..
Wat volgt is nogal standaard rampen- en invasiefilmmateriaal, tot het moment waarop de familie zich als - weliswaar halfslachtige - redder in nood organiseert. Helaas leidt dit niet tot al te veel beklijvende momenten: de onderlinge relaties blijven te vlak, de onderhuidse spanningen bv. hadden beter uitgewerkt kunnen worden.
Zoals hier al vaker gezegd werd zit de typische Oosterse humor het kijkplezier van de modale Westerse kijker wat in de weg wegens naar onze maatstaven/smaak "iets te flauw" bevonden. Dat vergalde her en der wat pret, maar niet dat het de hele film zwaar naar beneden haalt wat mij betreft. Maar een sterktepunt is het natuurlijk in geen geval.

Het zoekwerk naar het monster en de dochter verloopt net niet intens genoeg, maar resulteert uiteindelijk wel in een interessante finale. Het grote sterktepunt hierbij vond ik het "net niet"-gevoel: vader, nonkel en tante zijn nét te laat om het meisje te redden, wat na hun talloze inspanningen voor heel wat ontreddering zorgt. Zo'n zwartgallige "touch" is zeker op zijn plaats bij dit type rampenfilms en onderscheidt The Host van de doorsnee monsterfilm uit de Hollywoodstal..

Qua beelden en montage is The Host fijn om te bekijken en met name aan het begin en het einde van de film zitten er een aantal mooie scènes. Tussenin moddert de film een beetje teveel in om écht te kunnen overtuigen, maar The Host weet gedurende zijn twee uur durende speeltijd wel voldoende te entertainen. Een standaard 3,5*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deel 2 (uiteraard) op komst en (uiteraard) in 3D. Ik heb er wel weer zin in

avatar van Q Jones

Q Jones

Belachelijk dat ze hier een vervolg van maken

avatar van eltorro

eltorro

Laat dat vervolg maar komen.

avatar van olimar777

olimar777

Goede spannende film, mooi opgebouwd

avatar van pz punch drunk

pz punch drunk

Lees hier net dat er een vervolg komt, hoop het toch echt niet want beter dan deel 1 gaat het niet worden.

Wat de film naar mijn mening zo goed doet zijn de vele genres die je tegenkomt, en dat het niet geforceerd overkomt. Verder de kleurrijke personages en de oncoventionele held. De film neemt je echt mee op een avontuur die blijft boeien.

Een topper in mijn ogen.

avatar van Colombo

Colombo

Redelijke film, met rare koreaanse humor wat best wel cool is. 2,5

avatar van sofripa

sofripa

Werd er niet niet warm of koud van. Niet mijn ding.

avatar van apolicum

apolicum

pz punch drunk schreef:

Euh... kijk hem dan gewoon niet?? :-s

Waarom hopen dat er geen vervolg komt? Gun de mensen die dat wél hopen dat toch? En zelf kijk je gewoon niet naar een mogelijke vervolgfilm, dan heb je er helemaal geen problemen mee!

avatar van campaign

campaign

Ik vond het maar een standaard 13 in een dozijn rampen werkje. Ze hebben veel ingredienten gejat van eerdere hollywood films en daar een aziatische saus overheen gegooid. Totaal niet spannend, eerder lachwekkend dat het op sommige momenten stunteld slecht werd uitgevoerd. Ik had gehoopt op iets vernieuwends....

avatar van jerry r

jerry r

vond het meer een Horror-komedie dan Horror / Drama.

was wel leuk

avatar van megaman

megaman

campaign schreef:

Dat was ook de hele opzet van deze film Aangezien het er nogal dik op ligt (zie beginscene waarin ze dat spul in de rivier dumpen) kun je 't haast niet over het hoofd zien. Dit is een film die je met een korrel zout moet nemen en dat ademt de film ook duidelijk uit.

Door dat typische koreaanse sfeertje kwam de film toch heel wat anders over bij mij dan bijvoorbeeld Godzilla en Cloverfield. En totaal niet spannend, eerder lachwekkend? Was dat dan niet de bedoeling van deze film? Heb je Planet Terror al eens bekeken?

avatar van davez

davez

Ik vond het toch spannend bij momenten, totaal verfrissend gemaakte monsterfilm. Design van het beest ook top. Beter dan Cloverfield en Godzilla. Aan King Kong kan de film niet tippen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestig monsterfilmpje, maar niet zo leuk als ik had verwacht. Visueel is de film erg plezierig om naar te kijken en ook het tempo in het begin van de film is goed. Ook de personages zijn kleurrijk en weten goed te boeien, hoewel daar zelfs nog wel meer uit te halen viel, denk ik. En dat laatste geldt eigenlijk ook voor het monster. Best geestig beest en de scène waar we voor het eerst kennismaken met dat boos hoopje schubben is erg leuk. Lekker snel en over-the-top. Jammer genoeg weet men dat niet de hele film door vast te houden. In de eerste plaats omdat de film veel te lang duurt (80 minuten is een betere speelduur voor een film als dit) en ook omdat het monster midden in de film amper iets te doen heeft. Prima dat er wat meer ruimte voor de personages wordt vrijgemaakt, maar daar had af en toe wel wat leven in de brouwerij geschopt mogen worden. Desondanks is Gwoemul een erg amusante monsterflick, die mij zeker wel een paar keer goed heeft laten glimlachen.

3,5 sterren.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Geinig filmpje.

Best leuke creature feature, met een erg indrukwekkend monster. Zag er niet uit zoals andere filmmonsters, bespeurde hier zowaar toch wel enige creativiteit. Had ook een heerlijke manier van bewegen. Een soort visachtige-slingeraap of zo. Leuk! Enige smet op de special effects was de manier waarop het beestje in brand vloog... Pover en amateuristisch. Erg jammer eigenlijk want voor de rest waren de FX erg goed.

Valt verder weinig op af te dingen, er zaten enkele heel erg leuke en indrukwekkende scènes (de allereerste kennismaking met he volwassen monster) in de film en het verhaal en de castleden zijn entertainend genoeg om de hele speelduur zonder problemen vol te maken.

Goed.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

verrassende film, zeker in het begin, daarna...

nu ja de uit de krachten gegroeide meerval ziet er goed uit

een lekker visje om naar te kijken, van een afstand dat dan weer wel

2,5 Hyundai

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Godverdomme, die scene toen ze moesten rouwen om het verlies van dat meisje. je kon me opvegen.
Maar ik vroeg me af...is dat gewoon hun manier van acteren of was dat duidelijk over de top bedoeld?

Verder een aardig filmpje, dat monster zag er af en toe wel bruut uit als hij zich verplaatste via de bruggen.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Miami Heat schreef:

Ja dat was geestig bedoeld, ze struikelden allemaal over elkaar heen, en daarna kwam nog een oproep voor iemands toyota. Mooi tragisch gebeuren gemixt met humor, behoorlijk absurdistisch.
Ik vond 't echt een hele goede film, alleen dat einde vond ik niet passend dat meisje moest gewoon niet dood gaan vind ik. Een volledig happy-end had de kijker wel verdient vond ik na dat hele tijd net niet dood gaan.
Voor de rest vond ik 't leuk om dit stelletje ongeregelde te volgen, en was de screentijd voor dat monster wat mij betreft voldoende.

avatar van Decec

Decec

Een goede thriller/horror film...

Horror is valt best mee, niet eng...

Goed verhaal...

Prima acteerwerk...

Zit ook humor (komedie), best wel grappig...

Prima camerawerk...

Goed gemaakt monster, zeker indrukwekkend...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond muziek/geluid (Dolby Digital)...

avatar van Shinobi

Shinobi

En het begon nog zo goed...

Redelijke film, die gelijk met het eerste kwartier imponeert om vervolgens helemaal in te zakken.
Jammer ook dat er zoveel genres inzitten en gewoon te weinig horror. Al ging ik wel stuk bij de scène waar de familieleden rouwen om het meisje.

CGI was op zich wel goed, alleen tegen het einde aan sloeg het wel flink de plank mis met het vuur.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Spetie

Ik ben hier niet echt kapot van moet ik zeggen. Ik ben het in ieder geval eens met de users, die de opening heel sterk vonden. Dat gevoel had ik ook. Na de eerste tien minuten dacht ik, dat dit wel eens een heel fijn filmpje zou kunnen gaan worden.

Dat gebeurt echter niet. De grootste reden is dat Gwoemul niet goed weet voor welk genre het nu moet kiezen. In het begin is het horror, vermengd met drama. Tussendoor wordt er echter regelmatig van die flauwe Koreaanse humor tussendoor gemixt, dat eigenlijk totaal niet past bij het geheel zelf. Je kunt of het lekker over the top brengen of met drama, maar hier wordt het beiden maar een beetje gebruikt, waardoor het als geheel in ieder geval niet werkt.

Het monster zelf, heeft overigens wel een leuk design. Het beest beweegt zich lekker snel voort en de actiescènes, waarbij het monster telkens toeslaat zijn ook niet onaardig. Maar daaromheen is het een rommeltje. Het helpt ook niet mee dat de blonde hoofdrolspeler behoorlijk slecht acteert, al reken ik dat in films als deze niet al te zwaar. Jammer dat men het niveau van het begin niet heeft weten vast te houden. Ik had op meer horror en spanning gehoopt, maar kreeg er helaas veel ongepaste flauwe humor voor terug.

Een film met veel potentie, dat zeker, maar het komt er uiteindelijk totaal niet uit.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Kijkharde Zuid-Koreaanse cult dit. Nee het acteren is niet altijd goed, nee heel erg eng is het ook niet, ja soms is het zelfs wat grappig, en inderdaad, het monster ziet er helemaal niet zo heel erg briljant uit, ... maar boeie.

Vermakelijk is het wel!

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

Redelijk vermakende film,maar helaas zakte het geheel in als een pudding en nam de drama het over.Buiten dat toch een goeie voldoende ,3*

avatar van NYSe

NYSe

Onderhoudende dramafilm die redelijk meesterlijk wisselt tussen pathos en komedie, sentiment en horror. Gwoemul is geen rechttoe rechtaan monsterfilm, maar verrast als geslaagd familiedrama. Het vreselijk lage gemiddelde wil er bij mij dan ook niet echt in.

avatar van K. V.

K. V.

Me eens aan deze monsterfilm gewaagd en hij was niet slecht, maar ook niet super. Wel een redelijk lange film, maar vervelen deed hij niet.

Het beest zelf zag er niet slecht uit en was nog redelijk realistisch. Ook de cast was goed voor in deze film.

Leuk om eens mee te pikken als ze hem op tv toen, niet meer en niet mnder.

avatar van Tarkus

Tarkus

Puike special effects in deze Zuid-Koreaanse film, maar verder vond ik er niet veel aan.

Verhaal was zwak en saai, bovendien veel te lang.

Niet mijn ding dus.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Leuke film en goed verhaal, alleen dat koreaans gepraat in de hele film is wel irritant en ook dat geschreeuw van de vrouwen.

avatar van Zeriel

Zeriel

Best vermakelijk, alleen veels te lang voor zo'n film.

avatar van Insignificance

Insignificance

Een creature feature met enkele thema's onder de vleugels, maar elke keer als het eventjes lijkt te gaan draaien, wordt het weer over een andere boeg gegooid. Wat nog het meest blijft hangen, is het onnozele sfeertje dat de film teistert. Op zich past dat wel bij het malle monster van dienst. Het beest ziet er al niet uit door de goedkope CGI, maar het design e.d. laat net als de meeste andere computereffecten ook nogal te wensen over.

Om het maar eens mild te zeggen. De mallotige familie doet er nog een schep bovenop, maar de toon schiet alle kanten op. Van slapstick tot melodrama met humor die vaak te flauw en melig is om te scoren. Als het dan eens leuk of wat dan ook dreigt te worden, schakelt het weer te snel door naar iets anders. Een bonte mix die voelt als los zand met een elan dat niet echt aan mij besteed is. Tweede Joon-ho Bong, tweede teleurstelling.