Genre: Horror / Drama
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Releasedatum: 26 juli 2007
Plot Gwoemul
"Monsters are real."
In Seoel, Zuid-Korea worden stedelingen geterroriseerd door een gruwelijk monster dat in de rivier Han leeft, maar daar zo nodig uit komt om slachtoffers te maken. Wanneer een jong meisje door het monster wordt ontvoerd, besluit haar familie een levensgevaarlijke reddingstocht op poten te zetten om haar te bevrijden.
Park Gang-du
Se-joo
Homeless Man
Fat Guevara
Mug
Verdiepen, verdiepen. Ik zit niet te wachten op flauwe humor-scenes in 'serieuze' films (zie van dezelfde regisseur Memories of Murder waar die humor-gezapigheid flink de plank misslaat voor het totaalplaatje).
Maar, kom op, dit is een monsterfilm à la de jaren 50 (chemische stoffen / atoombommen creeren de beste monsters). Dan wil ik knulligheid, en niet een film vol serieus bedoelde familie-drama's en alleen maar bloederige gore. Entertainment wil je, entertainment krijg je.
Dan wil ik voortaan geen entertainment meer.....
evilll_nelus
Vandaag op Rotterdam film festival gezien en ik vond hem echt super!
Ik heb het niet zo op computer monsters, maar deze zag er erg goed uit. Ook de humor was erg leuk.
4,5* Ik heb nu alweer zin om die film nog een keer te kijken.
Alle liefhebbers van deze film zoouden Godzilla nog maar eens moeten herwaarderen. Op alle vlakken beter.
evilll_nelus
O ja, goed dat je het zegt!
Zo Godzilla krijgt 2 sterren, ik vond dat echt een ruk film.
De oude godzilla is veel leuker
Olaf K.
Soort Jurassic Park in Seoul. Grote hit in Azië, met daverende recensies. Zeer zeker geen slechte film en ik vond het vooral leuk te zien hoe een Zuid-Koreaan zoiets zou doen. De kracht zit hem dan ook in de originele, spannende vondsten in suspense en in de humor die het echt anders maken van een Westerse film. Heb me vermaakt, maar het blijft toch een beetje 'gewoon' een avonturenfilm. Al die politieke en ecologische statements die zo worden aangewakkerd, ach....
Word_Play
Ik vond het ook een erg vermakelijke film, beetje de Koreaanse tegenhanger van Snakes on a Plane. Een paar zeer komische momenten (die gemiste molotov-cocktail tijdens wat normaal een heroische scene moest zijn
) en een frisse, luchtige sfeer die de hele film aanwezig is zorgen voor een leuke twee uur.
Pinjataaa!
Grappige horror, leuk verhaal.
4* is het zeker waard!
MaNiAc E
een leuke film. 3.5 zit erg leuke momenten in. Snap best dat dit een hit was alleen hij voelt nog wat kaaldjes aan. Maar dit is zeker een film die echt wel een keer kan gaan kijken.
Reinbo die USA rip off van een godzilla is gewoon troep op alle fronten beter echt niet. Check dan gewoon de orginele Godzilla en vooral de laatste godzilla.
grovonion
Slechte film, het feit dat ik 'm in een Chinese bioscoop zonder Engelse ondertitels heb gezien speelt nog niet eens zo'n grote rol in mijn beoordeling.
Uier
- 2006 berichten
Goed gemaakte en onderhoudende monsterfilm, al zakt het verhaal tegen het einde in en duurt de film zeker een kwartier te lang. De afwisseling van spannende-, dramatische en slapstick-momenten is even wennen, maar de steeds wisselende toon van de film is wel fris en origineel. De special effects zijn uitstekend; het monster is geweldig. Alleen in de climax stellen de special effects helaas teleur. Jammer, want nu is de film net niet helemaal geslaagd.
Niks aan toe te voegen.
PS: een rennende vis.
Lucretia
Een vermakelijke film. Is spannend tijdens de zoektocht naar het meisje maar voor de rest een leuke luchtige film. De moeite waard.
fluppebxl
Best wel leuk, hier en daar wat te langdradig, en soms hadden ze er wat meer mee moeten doen, vond ik. De humor was wel leuk (vooral bij de man met de hoestbui), maar ook hier: beetje "net niet" vond ik.
BlueSword
wat een laag gemiddelde vergeleken met imdb, vond de film helemaal niet zo slecht, geen topper maar vond het wel vermakelijk, dat monster zag er super goed uit en het begin was geweldig! helaas bleef de film niet heletijd op het niveau van het begin af en toe saai maar dan ook weer af en toe erg leuk!
de film was ook erg afwisseld met drama en humor wat af en toe irritant was omdat je dan meeleeft en dan ineens zo een flauwe grap komt.
maargoed, ik vond het vermakelijk!
JigSaw_Doll
geniale film
krijgt een 4,5
het was wel geen horror maar meer Triller/comedy
Bacon
Ik heb het lage cijfer hier op Moviemeter voor Gwoemul vanaf het begin al niet begrepen. Gwoemul is zeker geen meesterwerk, maar in mijn ogen toch wel een hele vermakelijke film.
Gelukkig zijn de meeste votes hier toch voor 3,5 sterren, precies het cijfer wat ik ook heb gegeven en wat ook een mooi gemiddelde voor deze film had moeten zijn.
Macmanus
Wat saai!
Er zat inderdaad actie, humor, drama en avontuur in. Maar in geen van deze genres overtuigd deze film. Het begon wel aardig. Lelijk CGI monster komt de buurt een beetje op stelten zetten, hoopte op wat onzinnig rollercoaster vermaak. Maar daarna word de film saai, saaier saaist. Met een voorspelbare climax die al een uur eerder had gekunt en gemogen. Kang-ho Song heeft ook WEER een rol, komt ook niet om die gast heen als je een Zuid-Koreaanse film kijkt. (tenminste de ZH films die ik kijk.) Vind het maar een waardeloze acteur.
Weet niet zo goed wat te geven, 2 kleine sterren lijken me wel op zijn plaats om 1 of andere reden.
Raffael77
Dit wordt vast een prachtfilm. Die koreanen kunnen er wat van en vind de Showbox gasten beter dan Asia Mania. Ik heb net vanmiddag Beautiful Sunday gezien en heerlijk dat ie was.
darkjaap
ik heb gister Joon-ho Bong eerdere film memories of murder gezien dat was een uitstekende film en een groot succes in zuid-korea en ik verwacht veel van the host ga hem zeker kijken dan laat ik mijn mening achter
john kruger
Eigenaardige film. Aan de ene kant een traag en voorspelbaar geval. Anderzijds iets totaal anders dan het gangbare hollywoodgeweld dat je vaak door je strot geduwd krijgt. Die vis?? zag er cool uit, vond bepaalde scenes alleen behoorlijk onsamenhangend. Pluspunt was de filmmuziek. 2,5 ster.
Carlos Olivera
Deze film is simpelweg gewoon Geniaal!
Erg goed verhaal met genoeg actie, thriller en comedy momenten. Hier mag Hollywood wel eens een voorbeeld aan nemen!
Timecop
Geen enkel moment echt spannend, monster was wel goed gemaakt en zag er gelukkig niet fake uit. Er zijjn wel enkele rare stukjes in de film, zoals op een bepaald moment na een minuut of 50: je kijkt echt een minuut of twee naar etende mensen die niets zeggen, vreemd. Een 2.0
aphexfreak
Ja! Dit is em....mijn nieuwe Koreaanse favoriet, wat een geweldige film zeg!
Het monster is ongelooflijk mooi, zeker voor CGI en het acteerwerk van de bovenste plank.
Origineel kan je het niet noemen maar ja, soms moet je verder kijken dan orginaliteit en je gewoon focussen op de hilarische humor het mooie camerawerk enz.
Tjezus wat een film zeg....
En ik verwachtte nog wel een standaard niemendalletje...
Lang leve de Koreaanse cinema.
Fenomenaal!
5* en een plaats in mijn top 10.
Originele Godzilla is ook een zwaar gemankeerde film, maar ik zal eens een poging wagen aan hat latere Godzilla werk. USA Rip off is net iets minder matig dan deze film.
viewtiful
Asiatische films vind ik al helemaal geweldig, maar deze is echt zo bruut. Monster was echt te lauw (als ik er achter gekomen bent hoe ik spoilers plaats, komt er meer te staan).
Mr_White
- 2067 berichten
Briljante film. Ik vind het monster er echt geweldig uitzien en met name de eerste scène (al binnen een kwartier) waarin hij vol door het beeld stormt, is geweldig! De film wisselt ook mooi af tussen semi-dramatische momenten en hilarische slapstick die met name werkt omdat de humor altijd onverwacht toeslaat. Bovendien is er voor mijn gevoel geen scène die overbodig is, want elke scène heeft wel betrekking op een personage of iets dat er gaat gebeuren.
ahp2002
Deze film verdient zeker een voldoende.. Enkele zeer fraaie scenes.
3.5/5
joeri89
Wat een slechte film! Zo slecht heb ik het niet vaak meegamaakt. Het verhaal was nog wel te doen, maar het acteren was zo slecht. Je kon amper zien dat ze met film bezig waren, gewoon schandalig
1 ster voor de moeite

Salinui Chueok
Drama / Misdaad, 2003

Chûgoku no Chôjin
Actie / Avontuur, 1998
riviermonsterbraveryarcherseoul, zuid-koreadochtersewerage pollutionformaldehydesnack bar familieasian originskorean seoul, south korea