- Home
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Bruce Willis, Damon Wayans en Chelsea Field
Releasedatum: 20 maart 1992
Plot The Last Boy Scout
"Everyone had counted them out. But they're about to get back in the game."
Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.
Joe Hallenbeck
Mike Matthews
Alley Thug
Chet
Phoenix
Belachelijk in al zijn coolheid, maar dat weet de film/cast/regisseur zelf ook wel, dus stoort het niet. 3*
"I think i fucked a squirrel to death..."
sinterklaas
Fijne film hoor veel platte grappen en geweld.
Bruce Willis en Damon Waynes maken echt een feest van de film
En die Milo en Shelly als pedofielen.
En Hallenbecks brutale dochter.
leuk gewoon
4,5
otherfool
Deze film is zo fout dat hij eigenlijk hilarisch is. De een na de ander (waaronder goede vrienden ed) wordt afgeknald, maar de hoofdrolspelers malen er niet om en slingeren de ene na de andere oneliner eruit. Mag in het rijtje met Commando; heerlijk amusante onzin, onweerstaanbaar. 3,5*.
Best een oudje alweer, uit 1991.
De film is nog altijd erg vermakelijk dankzij de geweldige combo Bruce Willis en Damon Wayans. Vooral Bruce Willis is geniaal als nonchalante, cynische detective die eigenlijk nergens interesse in heeft. Zijn soort rol is te vergelijken met zijn glansrol uit Die Hard vind ik. Zijn one-liners en actie's zijn echt subliem. Zeker op het einde waar hij verwijst naar Arnold Schwarzenegger met de kreet I'll be back vond ik prachtig. Damon Wayans zet ook een aardige rol neer. Toch altijd wel opvallend dat een combo film altijd bestaat uit een blanke en een neger. Zie Lethal Weapon, Bad Boys, Beverly Hills Cop etc..het pakt ook altijd goed uit.
Het verhaal is op zich weinig heftig en het meisje dat Willis dochtertje speelt irriteerde me maar alles bij elkaar is dit een heerlijke wegkijker. Leuk is trouwens dat Halle Berry een kleine rol in het begin van de film speelt. Dit zal wel 1 van haar eerste films zijn denk ik.
kArIzMa_Movie
Ik vind 'The Last Boy Scout' een zeer geslaagde film. De film is goed gevuld met actie, heeft een redelijk tot goed verhaal en bevat leuke, hilarische momenten. Willis legt z'n rol zeer sterk neer en Wayans idem.
You touch me again, I'll kill ya.
Respekked
Dit is zo'n film die ik al miljoen keer in stukjes heb gezien maar nog nooit helemaal, zo ook vanavond had ik geen zin om em af te kijken. Het grappige aan deze film is dat er totaal geen dialoog inzit, maar dat iedereen elkaar voortdurend met een one-liner van repliek dient, totaal geen lopende gesprekken maar het blijft wel vermakelijk.
maxcomthrilla
Ik vond dit ook een geweldige film. De beste blockbuster regisseur van Hollywood laat weer eens zien waarom hij zo ongenadig goed is in het maken van actiefilms.
Het is vooral Willis die deze film kleur geeft met zijn stressbestendige, grappige karakter waarmee hij in iedere situatie de ' coole held ' uithangt. Eigenlijk is de film gewoon een vermakelijke aaneenschakeling van geweldige camp. De oneliners slingeren je constant om de oren, vrouwen weigeren het onderdanige geslacht te spelen, Willis hangt allesbehalve de predikant uit; die opmerking waar hij tegen die danseres zei, dat ze wat kleren aan moest trekken, zo mooi! Het is allemaal zo heerlijk overdreven dik aangezet en het ging maar door, dat ik dit nog meer weg vond hebben van een komedie dan van een actiefilm.
Qua actie viel er in het 2de gedeelte ook genoeg te beleven. De hoofdrolspelers kwamen net zo snel in een ongemakkelijke situatie als ze zich er weer uitwerkten, vaak dankzij grappige en creatieve vondsten. Dat er weinig aandacht was voor ' echt drama ' maakt de film alleen nog maar beter. Geen armoedige, serieuze karakterontwikkeling of zo `n identiteitsloos mannetje als Batman waar mensen hier blijkbaar prat op gaan want oh het is serieus dus dan moet het wel goed zijn ' zo luidt hun motto ' , Nee dan Joe Hallenbeck, die was vanaf begin af aan een grote knipoog, die zich er niet van liet weerhouden om een pistool tegen zijn dochters hoofd te plaatsen omwille van het goede doel. Zonder er gelijk een hoop drama in de vorm van gejank of gespreksstof tegenaan te gooien.
Beledigend, grof, veelzijdige actie en weinig diepzinnige gesprekken gedipt in een zeldzaam heerlijke en hilarische actiefilm die knuffel.
Lennert
Neger is afgeleid van het Latijnse 'niger' wat gewoon 'zwart' betekent.
Heerlijke actiefilm met de nodige spetterende actie en one-liners. Vooral Willis is op dreef met zijn grappen en grollen, maar ook Wayans doet het zeker niet slecht. Een goed geschreven script, wat zichzelf verder nergens te serieus neemt of pretendeert de wereld een les te leren maakt het geheel af en zorgt voor een fantastische film die prima in het rijtje Lethal Weapon en Tango & Cash past.
Wat mij zo heerlijk bevalt aan de actiefilms van jaren 80/begin jaren 90 is de ongedwongenheid en bovenal het gemis aan hinderlijke slow-motion shootouts of te spectaculaire stunts in de Matrix/Bourne Identity stijl, waardoor de film altijd lekker down to earth blijft. Extra pluspuntje voor Mr. Milo: als ik een slechterik vanaf het moment dat hij in beeld komt graag zie sneufelen wordt de rol wat mij betreft uitstekend vertolkt.
Vermakelijke flick die veel actie kent maar ook genoeg humor. De samenwerking tussen Wayans en Willis werkt prima. Geen meesterwerk maar wel een onderhoudend en lekker weghappend filmpje. Goed.
Drs. DAJA
Leuke variatie op Hitchcock's The Man Who Knew Too Mutch die vrijwel constant weet te boeien. Het scenario bevat een leuke dosis humor die droog wordt gebracht door Willis (in schril contrast met de matige Damon Wayans). Typische Tony Scott regie, waar ik geen groot liefhebber van ben maar zeer goede entertainment.
Geweldige film en super oneliners.
Goede actie en acteerwerk
P8rb
Gewoon een erg lekkere actiefilm om na een zware dag eens lekker onderuit te zakken. Bruce speelt de brutale onverschillige ouwe rot detective geweldig, typisch een rolletje voor hem. De actie in de film is gewoon erg leuk en af en toe heb ik flink kunnen lachen.
Zo zie ik de actiefilms graag, zeker een van de betere van Scott. 4*
®Tc
Een actiefilm met Bruce Willis en in de regiestoel Tony Scott. Moet ik nog zeggen dat hij goed was?
The Last Boy Scout heeft alles wat een goede actiefilm moet hebben: De grappen en one-liners werken, explosieve actie, leuk te volgen verhaal, stoer hoofdpersonage en vermakelijk.
Verder vond ik wel dat Damon Wayans zijn personage wel iets meer mocht inzitten met de dood van zijn vriendin.
****
Karl van H.
Een oldschool actiethriller volgens het boekje. De film zelf is zo standaard als maar zijn kan, maar de übercoole rol van Bruce Willis weet de film dan toch nog dat halfje extra te geven: wie niet dubbel ligt om zijn aanhoudend droog-cynische opmerkingen, mist duidelijk een humorbeentje in zijn lichaam
Fran
- 1953 berichten
Ja, leuke actiefilm die alle ingredienten wel een beetje in huis heeft. Beetje thriller, beetje misdaad, beetje drama, beetje romantiek maar vooral veel actie. Door al die beetjes blijft het geheel verhaal een beetje oppervlakkig maar ik vind dat wel horen bij een actiefilm. Daar gaat het om de actie en voor een fim van begin jaren negentig zit er best goede actie in.
Bruce Willis zet echt een goede rol neer en dat is eigenlijk voor het eerst dat ik dit kan zeggen over hem. Normaal vind ik het maar een gemiddelde acteur. Maar hij kwam echt ubercool over. Van Daman Wayans is het voor het eerst dat ik een serieuzere rol van hem zie en het gaat hem zeker goed af.
Ja, dit is echt een lekkere film voor een leuke zaterdagavond. Verstand op nul en gewoon met wat lekkere hapjes en drankjes voor gaan zitten.
John Lee Hooker
Lekker actiefilmpje. Een scene vergeet ik nooit meer omdat het gewoon lekker speurwerk is, en het zette me zelf ook aan het denken. Willis komt het huis binnen, gaat naar de slaapkamer van zijn vrouw, treft daar zijn vrouw aan met droge haren. In de douche zag hij stoom, en de wcbril stond omhoog. Hij kijkt onder het bed en vervolgens dreigt hij om op de kast te schieten, als ze niet toegeeft dat ze overspel pleegt. De man komt eruit en later ontploft er een bom in zijn auto.
Goed Bruce, typische Tony Scott.
schram101
Aardige film, maar helaas waren one-liners net zo vaak niet-grappig als wel grappig. Toch is het allemaal best vermakelijk en dat komt vooral dat Willis. Leuke rol zet hij weer neer. Zn buddy vond ik dan weer iets minder. Actiemomenten waar uiteraard de leukste gedeelten van de film, daar moet de film het dan ook van hebben.
Leuke actie film met goede rollen van Bruce Willis en Damon Wayans. Het verhaal was leuk en de film bevat niet alleen de nodige portie actie maar bevat ook nog de nodige humor.
Best een leuke film, waarin Bruce Willis een rol speelt die hem wel ligt en die behoorlijk doet denken aan zijn personage in de Die Hard reeks. Daarnaast laat regisseur Tony Scott zijn overdreven visuele stijl hier ook grotendeels achterwege, waardoor er een redelijk vlotte actiefilm ontstaat met veel achtervolgingen, beschietingen en actie. Damon Wayans is de partner van Willis en speelt wat ingetogener, maar houdt zich hier redelijk goed staande.
Er zit wel vermakelijke humor in, waarbij vooral Willis soms lekker op dreef is met zijn grove taalgebruik. Ook het meisje dat zijn dochtertje speelt is wel grappig en trouwens ook behoorlijk grofgebekt. Typisch zo’n film om niet teveel bij na te denken en die door de vaart en de humor in een sneltreinvaart voorbijraast. Er zitten vast wel een paar onvolkomenheden in het verhaal, maar als het zo wordt gebracht als hier, is er weinig reden om je daar druk over te maken.
StevenMighty
Erg graag gekeken deze film.
De typische Amerikaanse football-avond intro met Bill Medley bracht de sfeer er meteen in.
Bruce Willis zoals ik hem het liefst heb: cool, roekeloos, en altijd in voor 'n leuke dialoog.
Van dat laatste passeren er nogal wat doorheen de film tussen hem en z'n buddy Jimmy. Die brachten me vaak aan het lachen.
Hun 2 verschillende karakters maken er een geslaagd en grappig geheel van met als leuke toevoeging Joe's brutale dochtertje.
Verder veel actie in de stijl van Die Hard, altijd goed.
Prima film van Tony Scott die vooraf ging aan True Romance en die ik ook zo geweldig vind.
jordandejong
Tof actiefilmpje met de altijd coole Bruce Willis.
Willis speelt weer eens de politieagent/bodyguard die volledig naar de klote is gewerkt, een enorme kater heeft, non-stop rookt, witte t-shirts draagt en allergisch is voor een scheermes. En wat doet hij dat toch perfect. Niet normaal hoeveel coolness die man uitstraalt. Net zoals in Die Hard: With a Vengeance wordt Willis ook hier bijgestaan door een neger en dat zorgt door de twee totaal verschillende karakters weer voor een hoop hilariteit. Al moet ik wel zeggen dat Samuel L. Jackson het veel leuker deed dan Damon Wayans waar ik sowieso al niet zo'n fan van ben. De toen nog kleine Danielle Harris is ietwat irritant met doet het ook niet slecht.
De film zit vol met coole one-liners en heerlijke actie. Geniale scene waar Bruce die kerel in één klap vermoord. En zeg nou eerlijk. Wat is er nou cooler dan een ongeschoren, vloekende Willis die de bad-guys een kopje kleiner maakt.
jumpstylemovie
Weer zo'n lekker simpele 90's actie film maar wel met een redelijk sterk verhaal. Het is vooral die one-liner praat die het leuk maakt. Bruce Willis was af en toe echt grappig in deze film.
Gewoon leuk.
ikkegoemikke
Tig keren gezien, nooit verveeld.
BW trekt de lijn van Die Hard hier onmiskenbaar door als nonchalante detective die soms wel eens venijnig uit de hoek kan komen. You touch me again, I'll kill ya.
Grappige one-liners, actie vergelijkbaar met Die HArd en een razend tempo.
Na Die Hard de beste film van BW.
Blijft voor mij een monument ...
zxstyle
[quote=3985211: vriend Mike wist al dat Joe eerder terug was uit Vegas, waarom ging ie toch naar zijn vrouw toe? [/quote]
Dat wist hij niet, daarom sprak hij ook de voicemail in.
Anyway, de film begint erg goed nog vol met mysterie en humor. Zolang je als kijker in het ongewisse wordt gehouden blijft de film intrigeren. Naarmate de film vordert komt er meer 'domme' actie om de hoek kijken die de geloofwaardigheid van de film naar beneden haalt.
Er volgen zoveel vergezochte ontsnappingen dat je een 'het zal wel' houding krijgt. Ik zou het begin van de film dan ook met 3,5 ster waarderen en het laatste deel 2**. Een gemiddelde van 3* het voordeel van de twijfel dus.
Insignificance
Scott en het typische actiefilmpje van toen. Hier en daar wat vuurwerk, beetje knokken en redelijk kleurrijk geboefte. Daar had het wel wat voller op in mogen zetten. Weinig mis mee voor een avondje onzin, maar deze loopt gaandeweg nogal wat averij op. Vooral de one liners willen maar niet landen.
Ondanks dat Willis nog aardig op dreef is als knorrende schooier, is echt scoren er niet meer bij. Wayans is drie keer niks, maar gelukkig ook niet al te nadrukkelijk grappig aanwezig. Behalve als hij het bewustzijn verliest. Forse misser. Al met al geen duo dat nog een onuitwisbare indruk achterlaat.
De grofgebekte dochter is even leuk, maar net als bij de rest is ook daar de lol er op een gegeven moment vanaf. Zo is het eerste mopje van Joe beduidend beter dan de tweede. Bovendien is het stevig kut als het met achterliggend drama op de proppen komt. Het mist de drive voor een voldoende.
Sleet.
Er zijn zo van die films waarvan ik mezelf afvraag hoe het komt dat ik ze nooit gezien heb. Zoals deze. Bekende naam, acteurs waar ik toenertijd wel voor was gaan zitten en toch een film die regelmatig voorbijkwam op TV. Maar er is blijkbaar altijd wel wat misgelopen.
Ondertussen zit er aardig wat sleet op de formule. Een buddy cop film die absoluut niet de eerste was en vooral draait op clichés. Willis als grumpy good guy, de toevallige passant die opdraaft als sidekick, een hoop oneliners en voldoende actie.
Scott heeft het actiegedeelte best onder de knie en aangezien ik nog wel een zwak heb voor de echte ontploffingen valt er nog best wat te genieten. Het komische luik is een stuk minder. Zelden grappig en de oneliners zijn zoals zo vaak te flauw. Ook het drama dat af en toe de kop op steekt is niet van een bepaald hoog niveau.
Het haalt het tempo soms wat uit de film, kwartiertje korter was daarom ook niet verkeerd geweest. Maar dit soort films vallen nog makkelijk uit te zitten en af en toe herbergt het ook nog een indrukwekkende scene. Aardige filler dus.
Glennekeeeee
aan het best hoge cijfer op kan ik enkel concluderen dat deze film waarschijnlijk gedateerd is en die destijds wel leuker en aantrekkelijk was dan de dag van vandaag. Willis is best wel leuk in deze film al heb ik hem al spitsiger geweten in dergelijke personages. Maar de klik met Wayans was er niet echt en dat is jammer als je vooral op die 2 personages focust. Het verhaal is ook niet al te best, de film bevind zich meer dan een uur in het ijle en slentert voort door matige dialogen, zeer minieme actie en enkele oneliners. In het laatste halfuur gaat de film dan weer zo uit de bocht dat het volledig haaks slaat op wat we gezien hebben en daardoor ook niet echt als datgene word beschouwd dat deze film nodig had om goed te zijn. Na deze film heb je eigenlijk naar een actiefilm gekeken zonder de goede aspecten van een actiefilm. En als je een drama verwacht dan kom je ook bedrogen uit.
The Last Boy Scout weet niet goed waar het naartoe wil en zo zal je je waarschijnlijk ook na de film voelen. De film heeft zeker wel enkele leuke momenten maar alles bij elkaar is het gewoon onvoldoende.
Vinokourov
Nee nee nee, dit kan toch niet jongens!. Bruce Willis speelt de ultieme badass en samen met een klaploperige Damon Wayans gaat de slechteriken van het stuk uit het veld ruimen. Ook Bruce Willis dochtertje (type blaag) heeft een niet onaanzienlijke rol in dit festijn. Enfin, er komt een hele hoop keihard (al dan niet out of the blue) geweld in voor en meest schrijnend van alles zijn de dialogen die veelal debiel zijn. Wat een dwaze dingen heb ik gehoord
. Okee, nu is het niet de insteek van The Last Boy Scout om een serieuze film te zijn, maar de combi humor met actie vond ik hier meer bespottelijk dan geslaagd.
loneranger
Solide actiefilm met geweldige oneliners. Actie en humor gaan hier hand in hand. De rol van Joe Hallenbeck is Bruce Willis op het lijf geschreven. Damon Wayans als de sidekick doet het ook heel behoorlijk. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor maar daar maal ik niet om bij deze film. In 1992 in de bioscoop gezien, bijna 25 jaar later vind ik het nog steeds een prima film.
Kooiker
Wat een onzin verhaal. Logica is ver te zoeken. Het aantal doden heb ik niet bij kunnen houden. Alleen leuke acties. Als je echt nergens anders zin in hebt, kijk dan alleen. Eigenlijk is alleen het dertienjarige meisje leuk.

Lucky Number Slevin
Misdaad / Thriller, 2006