Genre: Actie / Thriller
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Plot The Last Boy Scout
"Everyone had counted them out. But they're about to get back in the game."
Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.
Joe Hallenbeck
Mike Matthews
Alley Thug
Chet

Vinokourov
Nee nee nee, dit kan toch niet jongens!. Bruce Willis speelt de ultieme badass en samen met een klaploperige Damon Wayans gaat de slechteriken van het stuk uit het veld ruimen. Ook Bruce Willis dochtertje (type blaag) heeft een niet onaanzienlijke rol in dit festijn. Enfin, er komt een hele hoop keihard (al dan niet out of the blue) geweld in voor en meest schrijnend van alles zijn de dialogen die veelal debiel zijn. Wat een dwaze dingen heb ik gehoord . Okee, nu is het niet de insteek van The Last Boy Scout om een serieuze film te zijn, maar de combi humor met actie vond ik hier meer bespottelijk dan geslaagd.

jippie2010
Een uiterst realistische film met Willis in een rol dat je nog niet eerder van hem gezien hebt.
Daarom: *3,5

loneranger
Solide actiefilm met geweldige oneliners. Actie en humor gaan hier hand in hand. De rol van Joe Hallenbeck is Bruce Willis op het lijf geschreven. Damon Wayans als de sidekick doet het ook heel behoorlijk. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor maar daar maal ik niet om bij deze film. In 1992 in de bioscoop gezien, bijna 25 jaar later vind ik het nog steeds een prima film.

Antonev
Willis en Wayans voelen elkaar goed aan in deze 13-in-een-dozijn actie thriller. De actie is goed, de humor is geestig en het verhaal is oké. Leuk als tussendoortje.

Supernatural
een mooie film met willis en wayans.heb de film al heel vaak gezien maar ik blijf hem leuk vinden.

Majestics
Zeer vermakelijke film en het type film dat ik liever kijk dan een Inception of iets dergelijks. De TV-zenders houden ook van deze film volgens mij want wat wordt die vaak uitgezonden haha.

Kooiker
Wat een onzin verhaal. Logica is ver te zoeken. Het aantal doden heb ik niet bij kunnen houden. Alleen leuke acties. Als je echt nergens anders zin in hebt, kijk dan alleen. Eigenlijk is alleen het dertienjarige meisje leuk.

Thomas83
Buddyfilms zijn doorgaans luchtig en dat is The Last Boy Scout later in de film ook wel deels, maar zelden een film zo vol (vrouwen)haat en troosteloosheid zien zitten als in het eerste deel hier. Echt super zwartgallig en grimmig allemaal, en verrassend expliciet in het geweld. Het lijkt ook wel alsof de eerste paar scènes vooral in dienst staan van mensen die zo naar mogelijk tegen elkaar doen. Gelukkig wordt de film wel steeds leuker, vooral zodra Joes dochter ook een rol gaat spelen. Die jump scare met de pop is geweldig.
Willis en Wayans zijn niet eens zo geweldig, maar ze werken nog best goed als een duo en Willis speelt zo'n rol op 50% zelfs nog leuk. De bad guys zijn van die heerlijke ongure en valse koppen, vooral Negron is erg op dreef. De film ziet er ook best mooi uit met het gebruik van kleuren en schaduw. Een beetje een film noir-element in de film. De plot slaat natuurlijk vaak helemaal nergens op, maar het zijn juist ook wel de onzinnigheid en lompheid die de film zo leuk maken, mede door de regelmatig leuke oneliners. De finale compleet geschift, met Jimmy op het paard en de bal die het leven van de senator redt, de lekker overdreven brute dood van Milo en Joe met zijn domme overwinningsdansje. Een dikke 3.0*.

Gerlof1378
Leuke actie/komedie naar de hand van Shane Black, de man die ook de Lethal Weapon films, Predator en The Long Kiss Goodnight schreef. Het verhaal is leuk en Bruce Willis is lekker op dreef, ik vond Damon Wayans minder spelen maar afijn je kan ook niet alles. Ook de rest van de cast deed het aardig en dat maakt deze film leuk om naar te kijken. De actie en humor in de film zit zeker goed en vooral dus Bruce met zijn oneliners is goed op dreef, het is gewoon een leuke film om elke keer weer te zien en daar is niks mis mee.

Boneka
Nog maar eens bekeken. Het is een heel verschil met de Die Hards die hij erom heen heeft gemaakt. Face en uitstraling zijn hetzelfde maar het plot nou ja plot hangt van toevalligheden aan elkaar. Daarbij ook nog een strontvervelende brutale dochter die kennelijk al haar vuilheid mag spuwen op haar vader. Voor de rest is het best een aardige film geworden mooie shots en redelijke actie. Laten we zeggen een goede B film.

KillerPony 3000

Boneka
Smaken verschillen, maar ik vind dit een betere B film, maar voor de rest rommelt het plot aan alle kanten. Ik vind dat vaak de kinderen wijzer doen overkomen dan het gemiddeld zo is. Dat ze zo gevormd is begrijp ik dan ook wel weer, maar goed het is niet meer dan een normaal filmpje voor tussendoor.

KillerPony 3000
Smaken verschillen inderdaad, niks aan te doen. Maar het is wel een feit dat dit geen b-film betreft.

IH88
“Water is wet, the sky is blue, women have secrets. Who gives a fuck?”
Heerlijke jaren 90 actieknaller. Bruce Willis, heerlijke oneliners, sommige niet al te politiek correcte opmerkingen, spijkerharde actiescènes, een flinterdun verhaaltje etc. Dit soort pretentieloze actiefilms worden er bijna niet meer gemaakt. The Last Boy Scout heeft met Willingham en Coates ook uitstekende bad guys, en Wayans en Harris (als dochter van Willis) geven Willis goed tegengas. Niet al te veel nadenken, en gewoon genieten van een actiefilm die bijna prehistorisch aanvoelt.

remorz
“Ask me how fat she is.”
“Fuck you man!...How fat is she?”
Als zelfs de pimp-looking motherfucker with a hat het niet kan weerstaan om Bruce nog één grapje te horen maken, dan ben je als kijker ook wel zoet met de volle speellengte van deze film, die niet schroomt om (bijna) alle onnodige ballast van de ultieme actiekomedie weg te laten.
Grootste traktatie is toch wel de chemie tussen Wayans en Willis, beiden even koelbloedig en bedreven in ad-rem cynisme. Enig emotioneel element wordt vrij snel doorgeslikt om met de volgende ademteug alweer een one-liner uit te piepen (Wayans) of grommen (Willis).
No nonsense verhaal, prima tempo en ook al werkt niet iedere grap even goed; als een moordaanslag verijdelt wordt door een football, dan weet je dat je het nergens te serieus hoeft te nemen. Willis legt het op het eind nog best wel meta even uit aan Wayans. Geinig. Ik laat die 3,5* nog even staan.

Goeie film waarin een privé-detective en een sportman genoodzaakt zijn samen te werken. Het plotje van deze typische actie-buddy-movie stelt niet al te veel voor, maar er zit genoeg vaart in. Vooral vermakelijk vanwege de dik aangezette personages en dito filmdialogen (uit de koker van Shane Black). Een paar aardige actie-scenes en Bruce Willis is prima gecast. Een kleine 3.0 sterren.

Lovelyboy
- 1953 stemmen
Niet al te serieus typisch jaren '90 product. Een film die vooral draait om een antiheld die toch doet wat het beste is, veel scherpe oneliners van het best wel grappige kibbelende duo Willis en Wayans, en flink wat geweld. Het verhaal stelt ook allemaal niet zoveel voor, ik bedoel waarom zal je zoveel moeite nemen Willis er in te luizen, een bom te plaatsen en dan vervolgens toch die senator met een sluipschutter omleggen?
Aardig niemendalletje voor het Michael Bay tijdperk waarin actiehelden zichzelf wat te serieus gingen nemen. Grappig overigens de ruzie met de daar nog behoorlijk jong ogende Kim Coates, en ok een hele jongen Halle Berry.

PEN15
Yippee-ki-yay mister Falcon!!
OK, dat zegt Willis in de overgedubte tv versie van Die Hard 2, maar waarom zouden ze deze woorden gekozen hebben...zeg het eens drie keer vlug achter elkaar.
Ik moest na het kijken van Death Becomes Her ineens aan deze film denken. Ik heb hem sinds mijn schooljaren niet meer gezien toen dit in de schoolkantine werd gedraaid. Alle scholieren keken geboeid en brulden het uit van het lachen toen o.a. die rugbybal gegooid werd. We dachten allemaal dat dit Die Hard 2 was.
Bruce Willis, die ene Joe Hell and Back(?) speelt - suggestieve naam net zoals Jimmy Dix, moet hier wel op zijn allerstoerst zijn. De hele film door muilperen uitdelen, geen krimp geven om gevaar, rokend en grofgebekt zijn. Dat moment is echt ongelooflijk als hij een van die schurken met 1 vuistslag naar het hiernamaals slaat. Ook dat stukje waarin Milo zegt there are too many bullets in this gun!. Viel eigenlijk mijn mond open van verbazing. Ik kon me niet meer herinneren dat films uit 1991 zo bruut konden zijn? Dat gevloek mocht eigenlijk wel wat gevatter, het constant grofbekken zonder dat er mooie uitspraken tussen zitten zorgt ervoor dat die scheldkannonades gaan iriteren, zoals bijvoorbeeld Water is wet, the sky is blue, women have secrets. Who gives a fuck? WAT??? Nothing short of poetry. Dit is dan ook het enige dat me stoorde.
Dat dansje van Willis op het einde was echt waanzinnig cool..ook een manier om yippee ki yay mister Falcon te zeggen.
4,5★ is wat gul gegeven, maar ik had me dan ook ouderwets vermaakt. En dan te bedenken dat ze veel meer harde actie voor ogen hadden die uiteindelijk de final cut niet heeft gehaald.

Supernatural
Vandaag weer herzien.blijf bij mijn vorige mening.heb vandaag weer genoten.jaren negentig is echt het beste jaren met de spannende actiefilms.tegen woordig zie ik nooit meer leuke actiefilms zoals de jaren negentig voorbij komen de sfeer tegenwoordig is heel anders.dus ik geniet het meeste van actiefilms uit de jaren tachtig tot eind jaren negentig.vooral jaren 90 .en daar is deze film 1 van.

Lebarron
The Last Boyscout is een heerlijke no-nonsense actiefilm met Bruce Willis toen hij nog op zijn best was. Willis speelt Joe Hallenbeck, een voormalig secret service agent die ooit een kogel voor president Carter, de pindaboer, heeft opgevangen. Hij is nu een aan lager wal geraakte privédetective. Hij krijgt van een 'vriend' een op het oog simpel zaakje toegespeeld, een striptease danseres Corey(Halle Berry) beschermen. Dit loopt echter uit op een drama en samen met haar vriend Jimmy Dix (Damon Wayans), een uitgerangeerde Footballspeler, komen ze er achter dat Corey op de hoogte was van een duister zaakje tussen de voormalige werkgever van Joe, senator Baynard en de voormalige werkgever van jimmy, footballteam eigenaar Sheldon Marcone(Noble Willingham). De wisselwerking tussen Willis en Wayans is gewoonweg geweldig. Het is dan ook jammer dat het enkel bij deze film is gebleven want ze zijn niet minder dan Riggs en Murtaugh uit Lethal Weapon. Ook Danielle Harris als de grofgebekte puberdochter van Hallenbeck is goed. Ze weet met verve Hallenbeck het bloed onder de nagels vandaan te halen. Ook Taylor Negron is lekker op dreef als mr Milo, de main villain en er is ook een kleine rollen voor Billy 'mr Tae-Bo' Blanks en Kim Coates. De film is een rollercoasterride van actie die begint de spectaculaire opening met het bloedbad op het footballveld en pas tot stilstand komt bij de aftiteling.Is het geloofwaardig? Geen seconde! Geeft dat? Nee, want dat pretendeert de film ook nergens. Gewoon verstand op nul en genieten maar. Kortom gewoon een topper in zijn genre.

Shadowed
Mwa.
Tony Scott is een erg sterk regisseur, maar zijn betere werk leek pas later echt door te komen. Zijn meer rauwere, kleurrijke stijl smaakt me meer. Deze film, die zich vooral op lompe actiemomenten en explosies focust, ligt me wat minder. Vooral omdat ik het te veel op de gemiddelde 90s actiefilm vind lijken.
Daarnaast vind ik Willis en Wayans ook geen goed duo. Van elkaar los zetten ze aardige personages neer, maar als duo weten ze gewoon weinig uit te halen. De chemie mag er misschien wel zijn, de film kent een nogal onevenwichtige focus tussen het duo en de actie. De focus wisselt namelijk voortdurend af, maar op een weinig subtiele manier waardoor de actiescenes wat leeg aanvoelen en de chemiescenes saai.
De actie wordt verder aardig in beeld gebracht, maar de vele scenes bestaande uit slowmotion zijn niet echt aan mij besteed. Vanwege de nogal langdurige en "reguliere" focus op de explosies weten deze nooit overweldigend in beeld te komen, en het middenstuk van deze film sleept aardig veel. Vooral omdat de scenes die meer op dialoog steunen wat saai zijn.
De humor is verder luchtig, maar niet bepaald hilarisch. Een glimlach kwam er dan ook niet vanaf, het zorgt er enkel voor dat de film wat vlotter wegkijkt. Dat is wel een klein pluspunt, maar veel levert het niet op als de humor niet echt weet te werken. De actie is verder zoals ik al zei aardig en het camerawerk is zoals gewoonlijk bij Scott goed, maar de filters vond ik toch wat tegenvallen.
Het laatste halfuur maakt veel goed, want de eerste 75 minuten begonnen echt een opgave te worden uiteindelijk. Dankzij de actie die dan even lekker snel doorknalt en degelijk wordt geregisseerd stijgt het cijfer iets. Van de rest van de film was ik namelijk niet bepaald een fan, ondanks dat Scott absoluut geen beroerd regisseur is. Deze films vanuit hem zijn gewoon wat minder voor me weggelegd.

Brabants
The Last Boy Scout valt als film met name op doordat Bruce Willis hier toch wel een van zijn beste prestaties neerzet. Verhaaltechnisch een prima film en het decor/setting is verbluffend voor die tijd. Het verhaal is zoals gezegd prima maar maakt het nog niet de topper die het had kunnen zijn. Tony Scott laat zien dat hij meer in zijn mars heeft. Om die reden zeker niet zijn beste film.

Movie Jim
The last boy scout is zeker een van de betere Bruce Willis films.
Zijn zogenaamde dochter in deze film is leuk en best brutaal,
Bruce Willis is humoristisch en deze rol past hem erg goed.
The last boy scout heb ik nog op DVD,
niks aan te doen dat er steeds meer streamingsdiensten komen,
en Dvd's het onderspit delven merk ik.
Daarmee bedoel ik dat het lijkt of er een tijdperk wordt afgesloten, de Dvd's dus.
Leuke kleine rol nog weggelegd voor Halle Berry trouwens.

Phantasm
Prima actiefilm die lekker wegkijkt. Vroeger ook al eens gezien.

blackwolves
goede film net zoals hij later de film speelt die hard actie humor maar de humor stoort niet in de film het is echte actie echte gangsters en niet zoals hij speelde in Hudson Hawk dat is mijn favoriete films van willis actie en wat humor

wouds601
[i]Ik deze ook weer voor de 10e keer gezien. die combinatie met de one-liners en actie blijft gewoon fantastisch. voor mij ook 4*

Hemmenaar
Nee nee nee, dit kan toch niet jongens!. Veel te lage waardering voor dit pareltje. Bruce Willis speelt de ultieme badass en samen met een klaploperige Damon Wayans gaat de slechteriken van het stuk uit het veld ruimen. Ook Bruce Willis dochtertje (type blaag) heeft een niet onaanzienlijke rol in dit festijn. Enfin, er komt een hele hoop keihard (al dan niet out of the blue) geweld in voor en meest fantastisch van alles zijn de dialogen die veelal uiterst gevat zijn. Wat een hilarische dingen heb ik gehoord . Het niet de insteek van The Last Boy Scout om een serieuze film te zijn, en de combi humor met actie vond ik hier meer dan geslaagd.

Kondoro
"Nobody likes you. Everybody hates you. You're gonna lose. Smile, you fuck.”
Ik vond er eigenlijk niet zo heel veel aan, als ik eerlijk moet zijn. Ik had vooral veel meer vewacht van het koppel Wayans en Willis, alleen lopen die twee elkaar aardig in de weg. Voor de rest vond ik ook voor een werkje van ‘Scott’ dit toch niet echt heel strak. Ik had eigenlijk ook iets heel anders voor ogen, het ‘American Football’ gedeelte verwachtte ik ook veel meer in deze film, en dat is achteraf toch een beetje teleurstellend. Het verhaal vond ik ook niet echt boeiend, en dan ga je toch al gauw een moeilijke avond tegemoet.
Ik merkte overigens al wel op dat ik deze film eerder eens had gezien, en hem toen duidelijk ergens in het midden heb uitgedrukt. Deze tweede kijkbeurt weet nou ook niet bepaald zijn vruchten af te werpen, het begon immers nog best leuk alleen daarna kakte de film voor mij wel volledig in. Het moment dat hij o.a. achter de affaire kwam vond ik wel interessant, bijvoorbeeld ook wanneer de auto ontploft en wie het allemaal heeft gedaan, echter na een gegeven moment vond ik de film nogal slapjes worden, erg traag en ook vooral niet boeiend.
Het laatste half uurtje heeft toch wel veel weten te redden voor deze film, dat hij eindelijk een beetje op gang wist te komen en ook wat spannender werd. Ik moet toch wel zeggen dat ik de setting in deze film vaak wel erg klasse vind, je werd echt meegesleept in mooie omgevingen en dat deed me wel goed. Ook is de film (wanneer hij wat spannender werd) goed onderhouden, en dat zijn toch wel de dingen die ‘Scott’ altijd goed verzorgde, hij stak veel detailwerk in zijn films, en hier is dat ook niet anders. Zoals het moment dat ’Cory’ werd vermoord was echt een hele goede scene, die mijn ogen juist weer opende voor deze film.
De jaren negting waren natuurlijk de prime jaren van ‘Willis’. En ook hier toonde hij weer een kunstig werkje. Althans, zijn rol vond ik goed en hij acteerde echt wel strak. Het doet mij altijd wel pijn om te zien in wat voor een levensfase hij nu zit, voor mij is hij gauw geen jeugdsentiment maar in de jaren van mijn filmverslaving (wat ruim tien jaar geleden begon) is hij toch wel ondenkbaar geworden in mijn kijkgedrag. Helaas dat deze film niet is aangeslagen bij mij, wellicht in de toekomst nog. ' Damon Wayans’ vond ik zelf niet heel boeiend spelen, vroeger vond ik dit een geweldige acteur maar die mening heb ik ook wel een beetje bijgesteld.
Snel vergeten, en hopelijk komt hij ooit weer op mijn pad terecht dat ik er misschien wat anders naar kijk. Ik zit nu met een probleem dat ik nogal dubbel kijk naar de film. Aan de ene kant vond ik het allemaal best sterk gedaan (vooral cinematisch) maar, het was ook vaak niet boeiend genoeg en het verhaal en vooral het script vond ik echt te zwak.

Beeldschone dochter (22) voormalig Ajax-speler krijgt eigen serie: 'Ik word dommer neergezet'

Harrison Ford weigerde met Kevin Costner te bellen voor 'Yellowstone'-prequel

Deze verrassende series zijn de vijf best beoordeelde van 2023 tot nu toe

'Breaking Bad'-acteur Bryan Cranston (67) stopt met acteren, Uitgever ontkracht hardnekkige geruchten rondom Mel Gibson | MovieMeter Recap

True Romance
Actie / Misdaad, 1993