menu

The Last Boy Scout (1991)

mijn stem
3,23 (1343)
1343 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
105 minuten

geregisseerd door Tony Scott
met Bruce Willis, Damon Wayans en Chelsea Field

Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=NPO-Z6mEYW4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Vinokourov
2,5
Nee nee nee, dit kan toch niet jongens!. Bruce Willis speelt de ultieme badass en samen met een klaploperige Damon Wayans gaat de slechteriken van het stuk uit het veld ruimen. Ook Bruce Willis dochtertje (type blaag) heeft een niet onaanzienlijke rol in dit festijn. Enfin, er komt een hele hoop keihard (al dan niet out of the blue) geweld in voor en meest schrijnend van alles zijn de dialogen die veelal debiel zijn. Wat een dwaze dingen heb ik gehoord . Okee, nu is het niet de insteek van The Last Boy Scout om een serieuze film te zijn, maar de combi humor met actie vond ik hier meer bespottelijk dan geslaagd.

avatar van jippie2010
3,5
Een uiterst realistische film met Willis in een rol dat je nog niet eerder van hem gezien hebt.
Daarom: *3,5

avatar van loneranger
3,5
Solide actiefilm met geweldige oneliners. Actie en humor gaan hier hand in hand. De rol van Joe Hallenbeck is Bruce Willis op het lijf geschreven. Damon Wayans als de sidekick doet het ook heel behoorlijk. Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor maar daar maal ik niet om bij deze film. In 1992 in de bioscoop gezien, bijna 25 jaar later vind ik het nog steeds een prima film.

avatar van Antonev
3,0
Willis en Wayans voelen elkaar goed aan in deze 13-in-een-dozijn actie thriller. De actie is goed, de humor is geestig en het verhaal is oké. Leuk als tussendoortje.

4,0
een mooie film met willis en wayans.heb de film al heel vaak gezien maar ik blijf hem leuk vinden.

avatar van Majestics
Zeer vermakelijke film en het type film dat ik liever kijk dan een Inception of iets dergelijks. De TV-zenders houden ook van deze film volgens mij want wat wordt die vaak uitgezonden haha.

1,5
Wat een onzin verhaal. Logica is ver te zoeken. Het aantal doden heb ik niet bij kunnen houden. Alleen leuke acties. Als je echt nergens anders zin in hebt, kijk dan alleen. Eigenlijk is alleen het dertienjarige meisje leuk.

avatar van Thomas83
3,0
Buddyfilms zijn doorgaans luchtig en dat is The Last Boy Scout later in de film ook wel deels, maar zelden een film zo vol (vrouwen)haat en troosteloosheid zien zitten als in het eerste deel hier. Echt super zwartgallig en grimmig allemaal, en verrassend expliciet in het geweld. Het lijkt ook wel alsof de eerste paar scènes vooral in dienst staan van mensen die zo naar mogelijk tegen elkaar doen. Gelukkig wordt de film wel steeds leuker, vooral zodra Joes dochter ook een rol gaat spelen. Die jump scare met de pop is geweldig.

Willis en Wayans zijn niet eens zo geweldig, maar ze werken nog best goed als een duo en Willis speelt zo'n rol op 50% zelfs nog leuk. De bad guys zijn van die heerlijke ongure en valse koppen, vooral Negron is erg op dreef. De film ziet er ook best mooi uit met het gebruik van kleuren en schaduw. Een beetje een film noir-element in de film. De plot slaat natuurlijk vaak helemaal nergens op, maar het zijn juist ook wel de onzinnigheid en lompheid die de film zo leuk maken, mede door de regelmatig leuke oneliners. De finale compleet geschift, met Jimmy op het paard en de bal die het leven van de senator redt, de lekker overdreven brute dood van Milo en Joe met zijn domme overwinningsdansje. Een dikke 3.0*.

avatar van Gerlof1378
Leuke actie/komedie naar de hand van Shane Black, de man die ook de Lethal Weapon films, Predator en The Long Kiss Goodnight schreef. Het verhaal is leuk en Bruce Willis is lekker op dreef, ik vond Damon Wayans minder spelen maar afijn je kan ook niet alles. Ook de rest van de cast deed het aardig en dat maakt deze film leuk om naar te kijken. De actie en humor in de film zit zeker goed en vooral dus Bruce met zijn oneliners is goed op dreef, het is gewoon een leuke film om elke keer weer te zien en daar is niks mis mee.

avatar van Boneka
3,0
Nog maar eens bekeken. Het is een heel verschil met de Die Hards die hij erom heen heeft gemaakt. Face en uitstraling zijn hetzelfde maar het plot nou ja plot hangt van toevalligheden aan elkaar. Daarbij ook nog een strontvervelende brutale dochter die kennelijk al haar vuilheid mag spuwen op haar vader. Voor de rest is het best een aardige film geworden mooie shots en redelijke actie. Laten we zeggen een goede B film.

KillerPony 3000
Boneka schreef:
Daarbij ook nog een strontvervelende brutale dochter die kennelijk al haar vuilheid mag spuwen op haar vader.
Dat vind ik nu net één van de sterke punten uit deze heerlijke ruwe actiefilm. Eens geen aaibare 12 jarige maar een vuilgebekt kreng die haar vader verrot scheldt. En arme Joe breekt zichzelf al elke morgen af in de spiegel . Het is de antiheld der antihelden, het gebrek aan zelfrespect en omlaaggevallen nonchalance komt op ongeëvenaard niveau de huiskamer binnen, gepaard met een diepere laag cynisme dan alle Die Hards samen. Hoewel aangedikt is Joe best herkenbaar, en terzelfdertijd heeft het iets cools en zorgt zijn situatie en aanpak voor een aparte soort zwartgallige humor. Last Boy Scout maakt geen compromis en levert een vuile, gewelddadige, kritische en brute actieprent af over een loser die schijt heeft aan alles. Zowel qua stijl als (verbluffende) visuals loopt het de kantjes af, met zelden verlies aan scherpte of gevatheid, en dat maakt het absoluut een uitblinker in zijn soort. En het is zeker geen b-film btw, dure productie geweest bestemd voor de zalen (maar goed, dat terzijde).

avatar van Boneka
3,0
Smaken verschillen, maar ik vind dit een betere B film, maar voor de rest rommelt het plot aan alle kanten. Ik vind dat vaak de kinderen wijzer doen overkomen dan het gemiddeld zo is. Dat ze zo gevormd is begrijp ik dan ook wel weer, maar goed het is niet meer dan een normaal filmpje voor tussendoor.

KillerPony 3000
Smaken verschillen inderdaad, niks aan te doen. Maar het is wel een feit dat dit geen b-film betreft.

avatar van IH88
3,5
“Water is wet, the sky is blue, women have secrets. Who gives a fuck?”

Heerlijke jaren 90 actieknaller. Bruce Willis, heerlijke oneliners, sommige niet al te politiek correcte opmerkingen, spijkerharde actiescènes, een flinterdun verhaaltje etc. Dit soort pretentieloze actiefilms worden er bijna niet meer gemaakt. The Last Boy Scout heeft met Willingham en Coates ook uitstekende bad guys, en Wayans en Harris (als dochter van Willis) geven Willis goed tegengas. Niet al te veel nadenken, en gewoon genieten van een actiefilm die bijna prehistorisch aanvoelt.

avatar van remorz
3,5
“Ask me how fat she is.”
“Fuck you man!...How fat is she?”

Als zelfs de pimp-looking motherfucker with a hat het niet kan weerstaan om Bruce nog één grapje te horen maken, dan ben je als kijker ook wel zoet met de volle speellengte van deze film, die niet schroomt om (bijna) alle onnodige ballast van de ultieme actiekomedie weg te laten.

Grootste traktatie is toch wel de chemie tussen Wayans en Willis, beiden even koelbloedig en bedreven in ad-rem cynisme. Enig emotioneel element wordt vrij snel doorgeslikt om met de volgende ademteug alweer een one-liner uit te piepen (Wayans) of grommen (Willis).

No nonsense verhaal, prima tempo en ook al werkt niet iedere grap even goed; als een moordaanslag verijdelt wordt door een football, dan weet je dat je het nergens te serieus hoeft te nemen. Willis legt het op het eind nog best wel meta even uit aan Wayans. Geinig. Ik laat die 3,5* nog even staan.

avatar van scorsese
3,5
Goeie film waarin een privé-detective en een sportman genoodzaakt zijn samen te werken. Het plotje van deze typische actie-buddy-movie stelt niet al te veel voor, maar er zit genoeg vaart in. Vooral vermakelijk vanwege de dik aangezette personages en dito filmdialogen (uit de koker van Shane Black). Een paar aardige actie-scenes en Bruce Willis is prima gecast. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Lovelyboy
2,5
Niet al te serieus typisch jaren '90 product. Een film die vooral draait om een antiheld die toch doet wat het beste is, veel scherpe oneliners van het best wel grappige kibbelende duo Willis en Wayans, en flink wat geweld. Het verhaal stelt ook allemaal niet zoveel voor, ik bedoel waarom zal je zoveel moeite nemen Willis er in te luizen, een bom te plaatsen en dan vervolgens toch die senator met een sluipschutter omleggen?

Aardig niemendalletje voor het Michael Bay tijdperk waarin actiehelden zichzelf wat te serieus gingen nemen. Grappig overigens de ruzie met de daar nog behoorlijk jong ogende Kim Coates, en ok een hele jongen Halle Berry.

avatar van PEN15
4,5
Yippee-ki-yay mister Falcon!!

OK, dat zegt Willis in de overgedubte tv versie van Die Hard 2, maar waarom zouden ze deze woorden gekozen hebben...zeg het eens drie keer vlug achter elkaar.

Ik moest na het kijken van Death Becomes Her ineens aan deze film denken. Ik heb hem sinds mijn schooljaren niet meer gezien toen dit in de schoolkantine werd gedraaid. Alle scholieren keken geboeid en brulden het uit van het lachen toen o.a. die rugbybal gegooid werd. We dachten allemaal dat dit Die Hard 2 was.

Bruce Willis, die ene Joe Hell and Back(?) speelt - suggestieve naam net zoals Jimmy Dix, moet hier wel op zijn allerstoerst zijn. De hele film door muilperen uitdelen, geen krimp geven om gevaar, rokend en grofgebekt zijn. Dat moment is echt ongelooflijk als hij een van die schurken met 1 vuistslag naar het hiernamaals slaat. Ook dat stukje waarin Milo zegt there are too many bullets in this gun!. Viel eigenlijk mijn mond open van verbazing. Ik kon me niet meer herinneren dat films uit 1991 zo bruut konden zijn? Dat gevloek mocht eigenlijk wel wat gevatter, het constant grofbekken zonder dat er mooie uitspraken tussen zitten zorgt ervoor dat die scheldkannonades gaan iriteren, zoals bijvoorbeeld Water is wet, the sky is blue, women have secrets. Who gives a fuck? WAT??? Nothing short of poetry. Dit is dan ook het enige dat me stoorde.

Dat dansje van Willis op het einde was echt waanzinnig cool..ook een manier om yippee ki yay mister Falcon te zeggen.

4,5★ is wat gul gegeven, maar ik had me dan ook ouderwets vermaakt. En dan te bedenken dat ze veel meer harde actie voor ogen hadden die uiteindelijk de final cut niet heeft gehaald.

4,0
Supernatural schreef:
een mooie film met willis en wayans.heb de film al heel vaak gezien maar ik blijf hem leuk vinden.


Vandaag weer herzien.blijf bij mijn vorige mening.heb vandaag weer genoten.jaren negentig is echt het beste jaren met de spannende actiefilms.tegen woordig zie ik nooit meer leuke actiefilms zoals de jaren negentig voorbij komen de sfeer tegenwoordig is heel anders.dus ik geniet het meeste van actiefilms uit de jaren tachtig tot eind jaren negentig.vooral jaren 90 .en daar is deze film 1 van.

4,0
Supernatural schreef:
(quote)


Vandaag weer herzien.blijf bij mijn vorige mening.heb vandaag weer genoten.jaren negentig is echt het beste jaren met de spannende actiefilms.tegen woordig zie ik nooit meer leuke actiefilms zoals de jaren negentig voorbij komen de sfeer tegenwoordig is heel anders.dus ik geniet het meeste van actiefilms uit de jaren tachtig tot eind jaren negentig.vooral jaren 90 .en daar is deze film 1 van.
en toch een halve ster erbij want ik geniet elke keer weer.

avatar van Lebarron
4,0
The Last Boyscout is een heerlijke no-nonsense actiefilm met Bruce Willis toen hij nog op zijn best was. Willis speelt Joe Hallenbeck, een voormalig secret service agent die ooit een kogel voor president Carter, de pindaboer, heeft opgevangen. Hij is nu een aan lager wal geraakte privédetective. Hij krijgt van een 'vriend' een op het oog simpel zaakje toegespeeld, een striptease danseres Corey(Halle Berry) beschermen. Dit loopt echter uit op een drama en samen met haar vriend Jimmy Dix (Damon Wayans), een uitgerangeerde Footballspeler, komen ze er achter dat Corey op de hoogte was van een duister zaakje tussen de voormalige werkgever van Joe, senator Baynard en de voormalige werkgever van jimmy, footballteam eigenaar Sheldon Marcone(Noble Willingham). De wisselwerking tussen Willis en Wayans is gewoonweg geweldig. Het is dan ook jammer dat het enkel bij deze film is gebleven want ze zijn niet minder dan Riggs en Murtaugh uit Lethal Weapon. Ook Danielle Harris als de grofgebekte puberdochter van Hallenbeck is goed. Ze weet met verve Hallenbeck het bloed onder de nagels vandaan te halen. Ook Taylor Negron is lekker op dreef als mr Milo, de main villain en er is ook een kleine rollen voor Billy 'mr Tae-Bo' Blanks en Kim Coates. De film is een rollercoasterride van actie die begint de spectaculaire opening met het bloedbad op het footballveld en pas tot stilstand komt bij de aftiteling.Is het geloofwaardig? Geen seconde! Geeft dat? Nee, want dat pretendeert de film ook nergens. Gewoon verstand op nul en genieten maar. Kortom gewoon een topper in zijn genre.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:57 uur

geplaatst: vandaag om 07:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.