Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Bruce Willis, Damon Wayans en Chelsea Field
Releasedatum: 20 maart 1992
Plot The Last Boy Scout
"Everyone had counted them out. But they're about to get back in the game."
Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.
Joe Hallenbeck
Mike Matthews
Alley Thug
Chet
Blindfold
De ultieme buddy-movie. Willis en Wayans zijn erg goed op elkaar ingespeeld en dit bewijst zich door goede humor en keiharde actie.
vic
dit is een film van toen ze nog goede actie films maakten
Die Hard, Lethal Weapon zijn op dezelfde hoogte
Jordy
Wat ik me er van herinner: zeer vermakelijk actiefilmpje met wat komische momenten, maar meer ook niet. 3 sterren.
JoeHallenbeck
Coole over-the-top actiefilm. Willis en Wayans voelen elkaar perfect aan en leveren de ene leuke on-liner na de andere: " Right now, I'm trying to figure out which one of you looks like my dick."
roda
last night i fuckt your wife.
how did you know it was my wife.
couse she said her husband was a pimp looking manefucker with a hat.
bruce willis tegen een gast die hem wil ombrengen.
roda
dit is samen met de die hard films de beste van bruce willis.
wat een super actiefilm.coole oneliners enkele al genoemd, maar er zijn nog veel meer.bruce op zijn best. nog niet gezien ,ren naar de winkel en kopen die film.5 sterren.
Mortn
Lang geleden gezien. Kan me nog wat herinneren van soort bommen ('shredders') en een vent die in de bladen van een helicopter valt. Binnenkort ga ik hem weer kijken (komt op net 5 volgens mij?)
roda
een zeer spannende , komische, maar vooral uiterst geweldadige actieknaller met prima vertolkingen van de gehele cast en vlijmscherpe dialogen 4*
bron: Veronica
Hobbes
uhm, no offence: maar als ik wil weten wat de veronica gids ervan vind dan koop ik die wel. Ik ben veel meer geinteresseerd wat jij en de andere gebruikers ervan vinden.
roda
omdat deze film zeer ondergewaardeerd wordt hier, leek het me interesant om de mening van een beroepsrecensist erbij te zetten.
anyway, ik zag dat je de film 1.5* hebt gegeven, vertel eens, als je wil, wat je er dan zo slecht aan vind ?
(verwijderd)
ik vind 't ook wel interessant wat die gids d'r van vindt hoef ik 'm niet te kopen, hulde aan roda
PartyMarty
Vind het begin wel bruut met die scene in de regen. En dan lopen ze hier altijd maar te zeiken als Zlatan weer eens een elleboog uitgedeeld heeft.
Hobbes
Ik vond de film een overvloed aan cliche's hebben met een zwakke wisselwerking tussen Wayans en Willis (iets wat in mijn opinie compleet te wijten is aan Wayans; zie Die hard with a vengeance).
Daarbij is de film een zeer knullig aftreksel van de Die Hard films. Mislukt. Ik kijk liever de die hard trilogie, daarin wordt het allemaal stukken beter gedaan dan hier.
met een zwakke wisselwerking tussen Wayans en Willis
die wisselwerking tussen die twee vond ik juiste de kracht van deze film, Willis met zijn geweldige opmerkingen en Wayans die daar direct op inspringt.
Hobbes
compleet verkeerd getimed en zéér slecht geacteerd. De grappen zijn in principe het probleem niet, het is de timing van Wayans die de plank kompleet misslaat (hoewel ik wayans in andere films wél grappig vond).
Hobbes
Willis doet wat ie moet doen (al zie ik in Die Hard véél meer plezier terug), maar het is zeker niet Willis' beste werk.
LN
Top film, superr actie en entertainment... verder genoeg oneliners om sugarlee hooper te bedekken. De beginscene uit deze film is gewoonweg geweldig denk niet dat die ooit overtroffen zal worden.
sneakers
fantastische film! vooral de scene met bruce vastgebonden op een stoel en z'n laatste wens mag doen. hij wil een sigaret maar krijgt telkens een klap in z'n gezicht ipv een vuurtje totdat hij zegt: if you do this again, i kill you. the bad guy lacht een geeft hem weer een klap en jahoor bruce doodt hem met een enkele klap
Gewoon een hele lekkere actie film met een nog jonge Halle Berry een dikke 7 dus 3.5*
De GeuS
1 van de betere actiefilms die ik kan blijven kijken. Combinatie van Willis en Wayans komt erg lekker over op het scherm.... 4 sterren.
WiLL
Mijn favorite oneliners (hoop dat ik ze nog precies weet ..)
Vrouw van Bruce nadat ze hem bedrogen heeft,
vrouw: " I was lonely "
Bruce: " Buy a dog ..."
Een corrupte agent tegen Bruce: " Hey fuckface ! "
Bruce : " I am asshole , he (wijst naar Wayans) is fuckface "
Film 3 of 4 keer gezien en kijk hem zo weer als hij op tv komt
Niks mis mee , 4****
libo2
echt een leuke film vooral dat einde dat willis vraag van waarom hij geen detective wordt dat ie dan later zeg van you must say something cool, like if you hit someone over the head with a surfboard you say surf's up dude ik heb zo gelachen bij dat stukje hij was er gister op wel mooi de zweer in de film vind ik wel grappig en de combi van hun humor en actie vondt ik zeer boeiend
remorz
remorz
de zweer in de film vind ik wel grappig
Toch gemist, die zweer

Lucky Number Slevin