Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Hugh Grant, Drew Barrymore en Brad Garrett
Releasedatum: 8 maart 2007
Bekijk via Videoland
Plot Music and Lyrics
"Share the music with someone you love."
Een aan lager wal geraakte zanger krijgt de kans om een nummer 1-hit te schrijven voor popdiva Cora Corman. Het enige probleem is dat hij nog nooit een tekst heeft geschreven en hij heeft maar een paar dagen de tijd. Hij krijgt toevallige hulp van zijn plantenverzorgster.
- Music and Lyrics (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
David Newbert
Colin Thompson
Pop Bass Player
Angrod_Pallanén
Niet echt een origineel verhaal, maar toch leuk om weer eens een film te zien te krijgen van Grant en Barrymore die het afgelopen jaar toch buiten de schijnwerpers bleven. Marc Lawrence, die o.a. Bullock-films schreef, regisseerde al eens eerder een film met Grant. En eigenlijk overheersen de romantische komedies zijn filmografie, dus dat zal dit ook wel worden.
stan
Is het niet een setfoto? Drew kijkt midden in de camera
De film lijkt me wel oke
Drew is een goede actrice en Hugh ook.. Wil ze samen wel eens in een film zien.
NL release is 25 januari 2007
little_lOve
Ja, het is een setfoto. Op imdb.com staan meerdere foto's van deze film, en bijna elke keer kijkt ze in de lens
Ik ben ook erg benieuwd naar deze film, ben benieuwd hoe zij samen zullen spelen.
Maar ja.. nog 4 maanden wachten..
Mc
- 2092 stemmen
...Drew is een goede actrice en Hugh ook..
kon het niet laten...
D-ark
Maar ja.. nog 4 maanden wachten..
Ja wachten..........
cornelis
Zag een (andere?) trailer in de NL bioscoop (voor The Holiday). Werkte prima. Lijkt me geestig, kreeg er wel zin in.
dulcinea
Hopelijk is deze in tegenstelling tot American Dreamz wél goed. De trailer kon me alvast doen lachen, lijkt me wel een leuke film, om te huren dan want voor zoiets ga ik zelden naar de bioscoop
thomzi50
- 1991 berichten
Trailer voorspelde niet heel veel, maar lijkt me wel iets beter dan American Dreamz in ieder geval
Angrod_Pallanén
Idd, erg leuke trailer! Drew is echt géweldig! Maar zoals het vaak gaat bij trailers: we zullen de leukste stukken vast al gezien hebben.
Doom
Op zich best een vermakelijke trailer van Music and Lyrics. Hopelijk wordt deze film beter dan de gemiddelde romantische komedie. Helaas lijkt niet alles in deze richting te wijzen, maar we zullen zien.
Keane1983
ik heb de trailer gezien en ik lag al helemaal in een deuk...ik denk dat de film bij mij al helemaal niet meer stuk kan...drew vind ik een leuke speelster en jah...hugh grant....daar kijken we maar een beetje doorheen haha hoewel..zo slecht is hij nou ook weer niet..ik ga zeker deze film bekijken...
Het enige grappige lijkt me Hugh Grant als foute '80's popmuzikant, zoals in dat clipje.
dje-em
de omschrijving klopt niet, niet dat het wat uitmaakt maar het is de hedendaagse tijd waarin het verhaal zich afspeelt.
niet origineel, wel prima romantische komedie.
Pieter Montana
Cinemaatje
Typische feel good "all the American way" film. Voorspelbaar als altijd. Niets verkeerd, maar kon nooit echt boeien.
Channa84
Gister gezien bij de ladiesnight in Pathe. Idd erg leuke meiden film. Alleen die scene als ze gaan ontbijten klopt niet. Als drew steeds haar drinken pakt en de camera wisselt van kant staat tie weer op de tafel, zonder dat je ziet dat ze 'm neerzet. haha
Materny
Echt een film die ik uit de weg zal gaan.
Het gehele plot spreekt me sowieso al niet aan, en de voor Grant & Barrymore ben ik sowieso al nooit naar de bioscoop geweest.
Hij zal misschien wel goed zijn, maar van de cast ligt me totaal niet.
JorritS
Sterker nog..het glas is afgewisseld leeg en vol.. En het logo erop (sponsoring) staat ook steeds anders
wiekske
Heerlijk film! Gisteren naar de bios geweest. Die Hugh is geweldig! Elke film weer.
mister blonde
Tja, zoals verwacht een kutfilm. Zo nu en dan mag mijn vriendin eens kiezen wat voor film we gaan zien. Wat krijg je; een avond in een bioscoopzaal vol giechelende vrouwen, die zich gedragen alsof ze in de brugklas zitten. En ook nog klote film. Openingsscene was leuk, maar ook meteen het enige leuke. Die fuck you naar boy bands, juist uit de jaren '80, is best leuk. Maar dat is te mager voor een film en is dan ook slechts voor even leuk. Ze vonden zelf blijkbaar de openingsscène ook erg leuk, aan het eind krijgen we hem doodleuk nog eens te zien.
Verder is het een standaard romkom. Het enige (sub)genre waar ik een hekel aan heb. Flauwe grappen, flauw en voorspelbaar verhaal (zet een willekeurige andere film met Hugh Grant op en ik zie geen verschil), de hele mikmak wordt uit de kast gehaald. Altijd mensen die zeggen dat je daar geen kritiek op mag hebben; het is immers eigen aan het genre. Niets mee te maken zeg ik dan. Een kutfilm is een kutfilm. De vrouwen mogen zelf weten hoe letterlijk ze die opmerking opnemen, trouwens
1,5 voor de opening.
thomzi50
- 1991 berichten
Het viel natuurlijk allemaal te verwachten en wordt nergens bijster indrukwekkend of origineel, maar ik vond het bij vlagen grappig (met name de openingsscène) en het gaf me een goed gevoel als kijker. Dat heb ik niet vaak bij feelgood films. Krappe 3,5*

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Love Actually
Romantiek / Komedie, 2003

The Phantom of the Opera
Romantiek / Muziek, 2004
pop starliedromantische komediehas beensong writing pianolyrics