• 9.371.495 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Davis

Met onder meer: Harrison Ford, Tommy Lee Jones en Sela Ward

Releasedatum: 2 september 1993

Plot The Fugitive

"A murdered wife. A one-armed man. An obsessed detective. The chase begins."

Dr. Richard Kimble (Ford) wordt ten onrechte gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Hij ontsnapt tijdens zijn transport naar de gevangenis en begint zelf een zoektocht naar de echte dader. Hij wordt hierbij op de hielen gezeten door US-Marshall Samuel Gerard (Jones), die ook steeds minder overtuigd raakt van de schuld van Kimble.

M.Goodkat schreef:

Ga je Enemy of the state hiermee vergelijken?

The Fugitive is een van de betere films met Harrison Ford erin, echt een puik klasse hierin. toen na deze film zijn er spin/offs gekomen, enemy of the state bijvoorbeeld en al die idiote parodien met Leslie Nielsen in voorkomend.

Dat het een van de betere films van Ford is,is geen argument waarom ik mijn mening bij zou stellen.Dat het vergelijkbaar is geef je zelf toe omdat je zegt dat het een spinoff is.Ik vergelijk het alleen omdat Smith in zijn film ook steeds op de vlucht is.Ford vraagt zijn vriend om hulp en Smith vraagt Brill om hulp,snap je.Ford die gejaagd,Smith die gejaagd wordt.Het enige verschil is dat er bij EOTS satellieten en andere snufjes gebruikt werden.En dat ik EOTS beter vind is mijn mening,geen feit.

The Last

Ik denk dat hij met spin-off US Marshalls bedoelt.

The Last schreef:

Ik denk dat hij met spin-off US Marshalls bedoelt.

nee.hij noemt EOST als voorbeeld dus daarom reageer ik daarop.kijk zn post hierboven

avatar van The Oceanic Six

EOTS is ook een film waarin iemand op de vlucht is, dus je kan hem in dat geval vergelijken. Ik vond die film trouwens ook erg goed. Welke ik beter vind, lastig te zeggen want ik vind ze niet vergelijkbaar. De enige film die je met TF kan vergelijken is US Marshals, het onofficiele vervolg op TF.

The Oceanic Six schreef:

Hoezo spreek je jezelf tegen in een zin :

avatar van Manitobas

Manitobas

Fantastische film!

MaxiJazz schreef:

Hoezo spreek je jezelf tegen in een zin :

Op basis van de achtervolgingen zijn ze dus te vergelijken (beide films waarin iemand op de vlucht is). Over het geheel niet. Heeft hij gewoon gelijk in.

avatar van Mescaline

Mescaline

The Last schreef:

Dat vind ik nou juist zo goed aan deze film: i.t.t. andere actiefilms (die wel zwaar overdreven zijn) is deze dat juist niet. Deze is veel realistischer.

Vreemde kritiek overigens over dat 'standaard' - gedoe. Ik zie dat je genoeg standaard actiefilms (meer standaard dan dit iig en Seagal welterverstaan) op 4 of hoger hebt staan, dus ik snap niet waar je 't vandaan haalt door dat te gaan roepen. Dit is tig keer origineler.

Laatste tijd kijk ik zelde meer een actie film.. zodoende dat ik hetzo heb beschreven.. en films van Steven Seagal zijn vermakelijk.. niet realistisch bedoeld

avatar van DannyScheur1231

DannyScheur1231

Geweldige film.

Ik kan gewoon niet uitleggen hoe geweldig de film is.

*****

avatar van gauke

gauke

Film gemaakt naar een jarenlopende televisieserie. Geweldige en spannende actiefilm vol met allerlei verwikkelingen.

Mescaline schreef:

en films van Steven Seagal zijn vermakelijk.. niet realistisch bedoeld

Maar wel ontieglijk meer standaard dan dit.

BronxTale

dit zou wel eens 1 van DE beste Harrison Ford film kunnen zijn..

The Last

Samen met Witness en Blade Runner.

BronxTale

HAHA je haald de letters uit me hand

maar ik zeg eerlijk he, jou top 10 is om te lachen

avatar van gotti

*proest*

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

BronxTale schreef:

maar ik zeg eerlijk he, jou top 10 is om te lachen

Vreselijk

Heerlijke film om naar te kijken.

Soomige dingen zijn wat ongeloogwaardig maar houdt de vaart in de film. Wel de typische Harrissen Ford acteerprestatie.

Heeft bepaalde dingen en uitdrukkingen die je in meerdere films van hem ziet. Maar film is er niet minder goed om hoor..

avatar van Zinema

Leuke en vermakelijke actie-thriller met Ford en de heerlijk schmierende Jones. Op een gegeven moment neemt de actie ietwat te veel de overhand en ontspoort de film een klein beetje. Maar al met al gewoonweg goed.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1918 berichten

Ver boven de gemiddelde film in dit genre, ook na meerdere keren gezien te hebben blijft de film wat mij betreft zeer boeiend, ook wordt het niveau natuurlijk wel omhoog getilt door het geweldige acteerwerk van Ford en Jones.

Het is net niet de volle 5 sterren waard.

avatar van Movsin

Movsin

In de jaren 60 was het David Janssen die in de zaterdagavond-afleveringen van "The Fugitive"-reeks de spanning er in hield en hier, in

deze film, zijn Harrison Ford en Tommy Lee Jones de prima acteurs die in deze werkelijke actie-thriller de show stelen.

Inderdaad, boven het gemiddelde in zijn genre.

Onthou ook het puik en overzichtelijk camerawerk. Genietbaar in dit tempo.

Dat onze vluchteling een paar keer al te vlot vlot wordt herkend en dat die US Marshalls super, super clever en vlug zijn en technisch prima uitgerust en ondersteund, leek mij wel een beetje ongeloofwaardig maar heeft mij eigenlijk amper gestoord.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

deze film had ik nog niet gezien. gisteren maar eens opgezet en moet zeggen dat ik zeer postief verrast ben. Heerlijke film.

avatar van film_kaza

film_kaza

Een leuk verhaal die vooral op het begin erg sterk is. Een slimme vluchteling die achterna word gezeten door de US-Marshall die alles op alles zet om hem te krijgen. Maar opgeefmoment word het allemaal wat minder spannend, en er kwamen geen verassingen meer.

3,0 * - 3,5 *

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Erg vermakelijke actiefilm met leuke ingevingen. 3.5*

avatar van Poppe

Poppe

Ik heb deze film zeker al 8 x gezien en nog steeds vliegt de tijd voorbij. Tommy Lee Jones ruikt en proeft bloed, waar-ie terecht een Oscar voor kreeg............. What a joyride !

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een mooie film. Genoeg spanning en genoeg actie.

Acteerwerk is ook goed. Ik denk dat het de enige actiefilm is dat ik in mijn top 10 staan heb.

Van het genre actie ben ik niet zo'n fan maar al bij al toch nog een goede film

avatar van jordandejong

jordandejong

de film en de serie zijn allebei heel goed

avatar van Niveath

Niveath

Ik vond hem erg voorspelbaar en erg lelijk gefilmd. Had de hele tijd het gevoel dat ik naar een slechte politieserie zat te kijken in plaats van een bovengemiddeld gewaardeerde actiefilm.

Gelukkig is de rol van Tommy Lee Jones leuk, anders was het helemaal niets geworden, immers vind ik Harrison Ford nooit erg overtuigend in zijn rollen en vond ik Jeroen Krabbé hier en daar gewoonweg slecht.

Het is mij een raadsel waarom deze zo goed gewaardeerd wordt. Het verhaal is ronduit voorspelbaar (je weet dat Kimble het niet zal overleven en het zat er dik in dat Krabbé er meer mee te maken had) en ongeloofwaardig (die sprong van die waterval!).

avatar van jellybean

jellybean

Ijzersterke actiethriller die als een sneltrein voorbij raast, goede vertolkingen van Ford en Jones, spectaculaire achtervolgingen en spannend!

Zeker 1 van de betere films in dit genre.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geweldige film met een uitstekend acteerwerk. Maar mag je ook wel verwachten van beide heren. Mooi spannend verhaal dat je geen moment met rust laat. Al meerdere malen bekeken maar blijft boeien.