• 9.370.274 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Davis

Met onder meer: Harrison Ford, Tommy Lee Jones en Sela Ward

Releasedatum: 2 september 1993

Plot The Fugitive

"A murdered wife. A one-armed man. An obsessed detective. The chase begins."

Dr. Richard Kimble (Ford) wordt ten onrechte gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Hij ontsnapt tijdens zijn transport naar de gevangenis en begint zelf een zoektocht naar de echte dader. Hij wordt hierbij op de hielen gezeten door US-Marshall Samuel Gerard (Jones), die ook steeds minder overtuigd raakt van de schuld van Kimble.

avatar van us_raider

Echt een topfilm!

Een dikke 5*!

avatar van HeatWave

HeatWave

Misschien wel de beste achtervolgingsfilm die ik ooit heb gezien.

Spectaculair!!!

avatar van killzone

killzone

Ik heb hem laatst op tv gezien en ik moet zeggen, alles klopte in het verhaal.

Harrison Ford heeft met zijn leeftijd geen moeite om de actie-scenes voldoende op te reagean en Tommy Lee Jones is in top vorm, zijn beste film sinds Men in Black en Natural Born Killers.

Heerlijke top-thriller die wordt gezien als de één van de beste thrillers van de jaren'90. En terecht!

Dit is ook echt een van mijn favoriete films. Heb hem al verschillende malen bekeken en krijg er echt geen genoeg van. Begin jaren 90 maakten ze toch nog echt goede thrillers. Het verhaal klopt helemaal, een van mijn lievelingsacteurs is erbij en zit boordevol spanning. Een dikke 5!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Jordy schreef:

Goede film: spannend verhaal, goed geacteerd, maar nergens echt spectaculair. 3 sterren.

Helemaal mee eens.

Gelukkig ben ik dus niet de enige die deze mening kreeg na het bekijken van deze speelfilm.

In mijn ogen zou het nog spectaculairder kunnen zijn.

Toch zijn 3* wel terecht.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Ik weet niet hoe goed de serie was, maar deze film vind ik uitstekend, juist wel spectaculair, ook dankzij ford en met name tommy lee jones die uitstekend op dreef als de jager.Iedere keer ben je weer benieuwd hoe ford zich er weer uit gaat redden.

avatar van tuureluur

tuureluur

ja degelijke film spanend tot het laats toe.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Een goede achtervolgingsfilm! De vaart blijft er lekker in zitten, waardoor de twee uur zo voorbij zijn.

Daarnaast zijn Tommy Lee Jones én Harrison Ford in topvorm, wat de film alleen maar beter maakt.

Het verhaal zit ook nog eens goed in elkaar, waar ik het vooral mooi vind om te zien hoe Ford probeert zichzelf én de Marshalls te helpen met het vinden van de echte dader.
In het verhaal speelt ook onze Hollandse trots in die tijd (begin jaren 90) Jeroen Krabbe een aanzienlijke rol, die naar het einde toe alleen maar belangrijker wordt natuurlijk.

Al met al een lekker vlotte thriller, zoals je die in die tijd wel meer zag, maar "The Fugitive" toch zeker een van de betere was.

avatar van Agora

Agora

KristofThiry schreef:

Helemaal mee eens. Haast alle films waar Harrison Ford in voorkomt zijn goed. Het blijft ook gewoon een erg goede acteur.

Ik kijk ook erg uit naar Indiana Jones 4

avatar van P8rb

P8rb

ooit een keer gezien en kan me nog herinderen dat het een erg goede film was.

4,0

avatar van murtcelP

murtcelP

Erg spannende film, een hoop vaart, verveelt geen moment!

Naar mijn mening wordt Kimble wel iets te snel veroordeeld voor moord, vond het bewijs nou niet echt waterdicht. Ik vond Jones ook wel iets te schietgraag, beetje ongeloofwaardig voor zo'n leidinggevende marshall.

Maar verder gewoon vette actie en een spannend verhaal! ****

avatar van JorritS

JorritS

Spannende actiefilm, wordt zelden onrealistisch of ongeloofwaardig. 3,5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Vind het bij de waterval toch wel ongeloofwaardig worden hoor. Niet dat ik er erg mee zit, want er gaat wel een erg leuke dialoog aan vooraf en de rest van de film is ook ronduit goed en spannend.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke actie, leuk maar simpel verhaal, zeer amusante film die nooit saai of vervelend wordt. Daarnaast goed acteerwerk. Het wordt wel snel duidelijk dat de film positief zal aflopen voor Kimble[/spoil], 4*

avatar van twanos

twanos

"Spannende actiefilm, wordt zelden onrealistisch of ongeloofwaardig. 3,5*"

leuke film maar wel erg ongeloofwaardig, een chirurg die, neem ik aan, een niet al te geweldige fysieke conditie zal hebben, springt van een stuwdam en overleeft het? (Uberhaupt: een bus die ter dood veroordeelden vervoerd wordt niet begeleid?)

avatar van Tun-89

Tun-89

Je moet het tog ook leuk en spannend maken in een film?

als we alle film's zo gaan bekijken, zou dit wel echt kunnen, is dit wel mogelijk ja dan blijft er weinig leuks meer over toch? er zijn zoveel film's met stukken er in dat je denkt ja hoor in het echte leven krijgen we nooit zo'n toeval, of dat zou niet kunnen. maar goed het is ook niet voor niets een ''film'' en geen waargebeurd verhaal of dergelijk. maar dat is mijn mening.

Barrie vd Laan

Echt meeslepend deze film. En er doet een Nederlander mee. Altijd goed natuurlijk in deze topproductie

avatar van Prudh

Prudh

Jammer alleen dat die Nederlander acteert als oorsmeer

Barrie vd Laan

Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Jeroen Krabbe speelt juist heel erg goed. Die scene op het dak was heel knap gemaakt. Heel geloofwaardig ook.

avatar van badkuip

badkuip

twanos schreef:
"Spannende actiefilm, wordt zelden onrealistisch of ongeloofwaardig. 3,5*"

eh ik heb et boek gelezen en daar wordt in verteld dat hij bij de marine ofzoits heeft gezeten en ook dat hij een super conditie heeft

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond niet echt een supper film.Mar wel een goed verhaal.Vond de film erg voorspelbaar.Maar harrison ford spelt goed. 2,5 sterren

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Hoe ziet Jeroen Krabbé eruit bij deze film?

Barrie vd Laan

Hoe hij eruitziet. Gewoon als Jeroen Krabbe. Dr Charles Nichols.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik vond dit een superfilm. Wie de slechterik is, verdenk je echt als laatse. Het heeft ook een superspannend verhaal Ook kun je genieten van sterk acteerwerk van Harisson Ford, Tommy Lee Jones en Jeroen Krabbé.

4,5 sterren en dan ben ik nog gierig.

avatar van twanos

twanos

Tun-89 schreef:

Je moet het tog ook leuk en spannend maken in een film?

ja ben ik met je eens, maar het was een reactie op een post waarin gezegd wordt dat de film erg realistisch is, wat dus niet zo is.

avatar van Theatertje

Theatertje

Het was een leuke, ontspannende en toch spannende film, al haalde ie zelden het niveau van BLOWN AWAY.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Inderdaad wel een deftig filmpje. Ik heb hem nu al een paar keer gezien en hij verveelt eigenlijk niet. Ijzersterk geacteerd en een goed verhaal. Een kwaliteitspolitiefilm.

avatar van wapper

wapper

Een degelijke film, mss niet echt spectaculair of spannend maar toch weet hij toch uw de aandacht vast te houden.

Wel redelijk onrealistisch dat een chirurg tot ter dood wordt veroordeeld.

wapper schreef:

Wel redelijk onrealistisch dat een chirurg tot ter dood wordt veroordeeld.

Net of een chirurg geen moord kan plegen. Waarom is dat nou onrealistisch? De film overdrijft natuurlijk wel op sommige momenten maar dat is juist het mooie. Dat maakt hem zo meeslepend en spannend. Als je altijd vast moet houden aan het realisme worden films er niet mooier op. Zeker niet bij een actie/thriller. Die zijn gelukkig nooit echt realistisch. Het is een beetje simpel om daar nou weer over te beginnen.