• 9.372.354 stemmen

Black Mountain Side (2014)

Horror / Thriller | 99 minuten

Genre: Horror / Thriller

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Nick Szostakiwskyj

Met onder meer: Shane Twerdun, Michael Dickson en Carl Toftfelt

• meJane Bekijk via meJane

Plot Black Mountain Side

"There is something under the ice"

Een groep archeologen in Noord Canada ontdekt een vreemd bouwsel dat meer dan tienduizend jaar oud moet zijn. Wanneer hun communicatiesysteem faalt bevindt het team zich in een geïsoleerd gebied. Al snel bemerken ze de effecten van hun afzondering.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Professor Piers Olsen

Creature (stemrol)

Station 9 (stemrol)

avatar van perceived

perceived

De regisseur heeft zich laten inspireren door The Thing (1982) Ben benieuwd naar het resultaat.

avatar van janwauters

janwauters

totale miskleun

avatar van Collins

Collins

Dus de regisseur haalde zijn inspiratie uit het kijken naar The Thing (1982). Ik zag het niet terug. Volgens mij ging de inspiratie niet veel verder dan de koude omgeving en de afzondering.

Behalve sneeuw, ijs en isolement is er niet veel dat doet denken aan het voorbeeld. De regisseur slaagt er bovendien niet eens in om met deze middelen iets van dreiging of beklemming te laten verrijzen.

Er is geen spanning. Er zijn geen visuele hoogstandjes. Er zijn zelfs geen aansprekende sfx. In ieder geval is er niets dat het spectaculaire niveau van een man in een pak overstijgt.

Er is nauwelijks sprake van enige actie. Eigenlijk bestaat 'Black Mountain Side" inhoudelijk voornamelijk uit gepraat. Uit oeverloos gebabbel. Uit oninteressante dialogen die de film een saai en geestdodend karakter geven.

Met het woord inspiratieloos beschrijf je de film nog het best, denk ik.

Misschien is overbodig trouwens een beter woord.

avatar van 606

Ja ik dacht een super slechte film aan te treffen, na de recensies hier te lezen. Maar de film viel mij mee, zeker geen flop aangezien ik slechtere en veel slechtere gezien heb.

avatar van mixmaster

mixmaster

Plagiaat v/d bovenste plank, gewoon een mislukte copy van ''The Thing'' uit 1982.

avatar van PapaBeartje

PapaBeartje

Het acteerwerk in de film is helaas ronduit slecht. Nergens was er eigenlijk sfeer te bekennen. Er was ook geen binding met de personages, en nergens wordt de film eng. Wat ik wel positief aan de film vond, was de combinatie vermoeidheid, alcohol, kou en het ''Hert'' dat inspeelt op de gedachte van de mensen Wat uiteindelijk resulteert in krankzinnigheid Waardoor er hier en daar nog wat slachtoffers vallen Het einde is wel wat je zou kunnen verwachten. Er komt geen winnaar uit de bus.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

mixmaster schreef:

En die film is weer gebaseerd op een kort verhaal. Dus?

avatar van Skinflint

Skinflint

Deze film is gebaseerd op Lovecraft's verhaal 'Mountain of Madness' net als de film Marebito

avatar van Phantasm

Phantasm

De film wordt nergens eng en de spanning is ook ver te zoeken.

avatar van Rickyman

Rickyman

Vond dit toch niet zo'n slechte film, prachtige setting, prima geacteerd en een rustige spannings/opbouw van het verhaal.

Verwacht gewoon niets groots, geen spectaculaire aktie en geen bloederige gore film.

avatar van joolstein

joolstein

Een groep archeologen die een mysterieus stenen bouwwerk ontdekken dat begraven ligt in de sneeuw bij de Canadese poolcirkel. Tja... Horrorfans die bekend zijn met John Carpenter's 'The Thing' zullen onmiddellijk de invloed herkennen! Echter sommige plotdetails over wat de bedreiging is, zijn onnodig vaag of onderontwikkeld. De personages lijken ziek te zijn geworden, horen en zien dingen praten er zelfs tegen en er wordt gehint naar HP Lovecraft (bacteriën in de vorm van een octopus en een goddelijke aanwezigheid) Helaas zit je hierdoor met een film die iets probeert te zijn maar nergens ook echt uit de verf komt. Desondanks zijn er wel een paar bloederige scènes om de horrorfan nog wat geïnteresseerd te houden. Het effect had waarschijnlijk effectiever moeten zijn dan het nu is. Daarom is de film te frustrerend omdat het ons maar niet wil vertellen wat er echt aan de hand is. Oké de film zag er nog best mooi uit. En het lage budget zal ook zeker meegespeeld hebben maar om naar een film te kijken waar erg veel in gepraat wordt en waar paranoia en waanzin het doel waren was dit toch teleurstellend.

avatar van james_cameron

Statische, low budget mengeling van plotelementen uit The Thing en The Ritual, al klinkt dat wellicht interessanter dan het is. Het extreem lage tempo en het karige akteerwerk doen behoorlijk afbreuk aan de sfeer, en wat betreft special effects of indrukwekkend production design ben je hier helemaal aan het verkeerde adres. En toch... gaandeweg beginnen de gebeurtenissen enigszins te boeien en zijn er ook een aantal oprecht enge scenes. Richting het einde wordt alles ook steeds beter. Al met al niet om over naar huis te schrijven, maar gezien de beperkte middelen heeft regisseur Nick Szostakiwskyj er toch wel iets van weten te maken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vermakelijke ode aan / rip off van. Hoe dan ook; het is verfrissend dat een regisseur zichzelf niet overschat en gewoon teruggrijpt naar een formule die al geperfectioneerd is en dat zelf even dunnetjes over probeert te doen. En tegenover de remake van the Thing (drie jaar eerder) ook wel weer verfrissend om alleen maar grumpy men bij elkaar te hebben. Met beperkte middelen toch de hele speelduur boeiend. Veel meer dan dat hoef je er ook niet van te verwachten.

avatar van lang pee

lang pee

Gewoon slecht geacteerd geleuter dat meer verveeld dan dat het boeit. Kreeg terecht over het algemeen slechte kritieken, wat zijn er toch ongelooflijk weinig goede horrors....geeeeeeeuwwww

avatar van Boeikens

Boeikens

Een heel goedkope The Thing clone.

Een tikkeltje mysterieus maar nergens spanning, eerder saai en het "thing" is al helemaal Een miskleun.

avatar van Kondoro

Kondoro

"When an animal looks up at the night sky, what does it see? Thousands and thousands of tiny points. Then a man looks up at the same points and sees millions of stars; galaxies, within which are billions of planets. Do you want to know what I see? Were you there when I created the stars?"

Een pittige zit was dit zeg. Je leest het al meermaals, en ik kan het bevestigen; dit was gewoon een amateuristische 'The Thing' kloon, die eigenlijk nauwelijks echt op gang wist te komen. Het desolate gebied weet indruk te scheppen met prachtige landschappen, maar Szostakiwskyj weet er maar nauwelijks echt leuk gebruik van te maken. Zo moest de film vooral gevuld worden met onnozele elementen die van mij allemaal niet hadden gehoeven. Toch weet hij dan wel weer indruk te maken met de paar gore scenes die we voorgeschoteld krijgen, al was dat toch voornamelijk sporadisch.

De lage notering zegt eigenlijk al wel genoeg, en ik ga daar rustig in mee. Slechte film; ja, met toch matig acteerwerk en teveel gelul, waar toch ruimte genoeg was om een bloederige benden te creëren. Toch mag je niet onredelijk zijn, en oogt het camerawerk best fijn. Maar dat zijn echt lichte pluspuntjes die niet echt opwegen tegen de gebreken van deze prent.