Genre: Drama / Avontuur
Alternatieve titel: The Wannabe Astronaut
Geregisseerd door: Michael Polish
Met onder meer: Billy Bob Thornton, Virginia Madsen en Max Thieriot
Plot The Astronaut Farmer
Een boer (Billy Bob Thornton) droomt ervan om de ruimte in te gaan en bouwt daarom een raket in zijn boerderij. De media vinden het een erg interessant verhaal, maar de overheid ziet de man voornamelijk als een bedreiging.
Charles Farmer
Hal
Kevin Munchak
Pepe Garcia
Norma
Typisch zo'n gezellige familiefilm die geheel volgens de regeltjes verloopt. Niets mis mee, je weet wat je krijgt, dus geen verrassingen. Maar hoewel het onderwerp anders zou doen vermoeden is dit niet een film die lang blijft hangen vrees ik.
Clueless Dork
Gister opgezet maar na 30 minuten gestopt. Leek me op te werken naar een vervelend familie filmpje waar ik eigenlijk nooit trek in heb. Vraag me af waarom ik Billy Bob de laatste tijd alleen maar in troep zie terwijl ik hem beter ken.
1,0
Madecineman (moderator films)
The Astronaut Farmer, of terwijl; Just another cheesy american movie.
De dik belegde boterham met gezeur over gezin, rolmodellen, geloof in je eigen dromen en geef nooit op maken deze film, die aanvankelijk met een leuk fantasie-element begint, toch wat moeilijker verteerbaar. Op zich aardig in beeld gebrachte feel-good die zichzelf verzuipt in typisch amerikaanse moraal (Ook typisch; Afrika past trouwens wel als geheel in het raampje van de capsule maar van amerika alleen een stukje Baja California. Hoezo grootheidswaan
Wel leuk is Virginia Madsen die ondanks haar hier ubertuttige garderobe toch een mooie vrouw blijft. Het duo Jansen en Jansen en het commentaar op de paranoia in hedendaags amerika.
2.5* maar had in potentie meer kunnen zijn.
Zuzuu
The Astronaut Farmer, de enige film waarbij ik het na 20 minuten heb afgesloten. Wat een FLOP zég!!
Waar sloeg deze film op!?? Film begint met.. een man in een pak op de boerderij, alsof het zijn Armani pak is, zit hij er mee te lopen alsof er niets aan de hand is.
Acteerprestaties waren op een zeer lage niveau, zelfs ik kan beter acteren.. nee ECHT!
Ik begrijp niet wat Bruce Willis hier aan het doen is, misschien was hij ergens verdwaald in de bosjes en de regisseurs van deze film hebben hem gevonden en waarschijnlijk als dank heeft hij zich opgegeven om te acteren voor deze achterlijke film.
Je zou om te beginnen eerst een keer de film uit moeten kijken voordat je deze mooie film met de grond gelijk maakt , 20 min is toch veels te kort om een film te beoordelen, ik vind dan ook dat je op deze film niet mag stemmen.
streeter
Wat een teleurstelling van de Polish Bros. na hun eerste drie films, die uitstekend waren.
Stephan
... Film heeft totaal geen dieptegang. Waarom.. maakte hij het ruimteschip, hoe heeft hij het gemaakt, wanneer heeft hij het gemaakt. Gelijk bij het begin van de film is de ruimteschip al bijna af, wat ik dus zeer absurd vond.
Ik zou kunnen zeggen dat je de film maar had moeten uitkijken want dan had je alle vragen beantwoord gekregen...
... Maar je houdt de boel voor de gek, want Willis komt ver na 20 minuten pas aan bod, en hij staat niet op de credits.
Ik doe er daarom 3,5 dikke steren tegenaan.
Fonk
Echte filmliefhebbers moeten toch kritisch zijn op deze film. Een 2,5 van mij, meer is het echt niet waard.
Ik had redelijke verwachtingen van deze film, hou wel van die boerderij filmpjes met een leuk verhaal, alleen deze film kon me totaal niet boeien. Hoezeer ik ook van de mooie omgeving genooit, zat er totaal geen diepgang in deze film. Heel erg jammer..
De raket is al gebouwd voordat de film begint, je leeft totaal niet mee met de 'oppervlakkige' hoofdrolspeler, je vraagt je af waarom hij niks met de media-aandacht doet (geld) etc. Persoonlijk vond ik deze film heel slecht uitgewerkt, hij had zoveel beter gekunt..
De scene waarop ik me begon te irriteren aan de film was nadat de eerste lancering mislukte, ik dacht eerst dat de hoofdrolspeler droomde maar het was werkelijk een scene, mijn god wat onverwacht en totaal niet meelevend. En voor 2007 vond ik de special effects wel erg computerachtig.. Zelfs Apollo 13 had nog realistischere scene's. Overigens waren die 'Men in Black' FBI-kereltjes zeer irritant, maakte de film er niet beter op.
climaxx
- 2041 stemmen
Deze film kon mij niet boeien. Te standaard en te voorspelbaar, kan een leuke film zijn voor jonge kijkers.
Oordeel 2 *
Ruben. K.
Ik dacht bij mezelf "Billy Bob Thornton, dat moet haast wel ok zijn"...
Maar och jongens wat heb ik mezelf vergist, en dan leent Bruce Willes zich ook nog voor dit debakel.
Normaal kan ik mijn concentratie wel bij een film houden ookal is hij slecht, ik bedoel je kan pas een echte mening hebben als je de film ook daadwerkelijk afgezien hebt.
Nou geachte filmliefhebbers,
Ik kan me de film niet meer herinneren waarbij ik daar zoveel moeite voor heb moeten doen.
Zonde van de acteertalenten van bovengenoemde acteurs.
Towel
Kerel, volgens mij begrijp jij de film niet zo goed. Het GAAT er niet om hoe dat ruimteschip is gebouwd. Deze film gaat over een personage die zijn droom wilt verwezenlijke ondanks alle problemen (regering, familie) eromheen. En dat hij er toch in is geslaagd. Ik vond de film erg goed. Ohja tuurlijk, jij stopte al na 20 min dus jij weet niet waar de film om draaide. Jij vond het blijkbaar belangrijker om te weten hoe dat ruimteschip is gemaakt, van melk metaal en wanneer en met welk gereedschap. Als jij een film wilt kijken hoe een ruimteship wordt gemaakt kijk je maar fijn discovery channel! En laat het aub achterwegen om op films te stemmen waar je maar 20min naar heb gekeken. Filmprutser!
Roofvisjunkie
Echte filmliefhebbers moeten toch kritisch zijn op deze film.
En wat zijn de criteria om te beoordelen of iemand een echte filmliefhebber is? Echt weer een typisch gebakken lucht opmerking op moviemeter, lekker inhoudsloos reageren...
Betamax
Leuke film.
Niet erg realistisch maar wat maakt het uit.
Ik heb me uitstekend vermaakt.
Daarom 3,5*
Hopeloos sentimentele, prekerige volg-je-dromen film. Prachtig camerawerk en een prima cast, maar het verhaal wordt te geforceerd verteld, met flauwe humor en kleffe dialogen. Hier en daar een raak moment, maar voor echte magie in een vergelijkbare genrefilm verwijs ik u door naar het superieure Field Of Dreams.
prospero
Leuke film, wel beetje te "leef-je-droom" achtig, maar daar zijn die Amerikanen dan ook zo goed in..
Nix mis mee..
een 3*
Mementos75
Ikzelf zou de film 2,5* hebben gegeven, MAAR het is een familyfilm welke dus ook geschikt zou moeten zijn voor kinderen. Mijn kinderen vinden de eerste 1,25 uur veel te saai, er gebeurd echt niets voor ze in die tijd. En voor kinderen is 20 minuten al lang.
Voor de kinderen 0,5* en voor mij 2,5* = gemiddeld 1,5*
Waku
Redelijk onderhoudende familie film maar zelfs voor kinderen tikkeltje ongeloofwaardig. En dan bedoel ik niet het feit dat Thornton om de aarde wil gaan maar als het een en ander behoorlijk fout gaat na de eerste keer verwacht men geen tweede poging meer.
Verder zit het met het acteerwerk wel goed. Thornton is prima te verteren. De aankondiging van Bruce Willis als keiharde militair op de hoes van de DVD gaat nergens over, net als de rol overigens van Willis..
Jazzthieve
Wat een hoop gelul zeg, na twintig minuten kijken ben jij in staat een volwaardige beoordeling te geven...Ik denk het eerlijk gezegd NIET!!! Denk jij echt dat iemand jouw gelooft op hetgeen jij hier zit te vertellen terwijl je nauwelijks een fractie van de film gezien hebt?
Sympathiek filmpje, die bij vlagen helaas wat terug valt in de standaard cliché's, maar op andere punten deze ook weer, soms heel verrassend, weet te ontwijken. Thorton blijft altijd leuk om naar te kijken. Binnenkort Twin Falls Idaho maar eens kijken. Een leuk duo, die Polish broertjes...
billgoldberg
De film was zeker het bekijken waard. Het verhaal is natuurlijk ongeloofwaardig, maar ach.... een paar korreltjes zout binnen handbereik en je vermaakt je prima bij deze film. Het mooie landschap, de acteerprestaties van Billy Bob (een geweldige acteur!!) en de soms droge humor zorgen voor drie sterren van mijn kant.
DragQueen
Leuke film, met een warm verhaal over een man die zijn droom achterna wil. dit brengt weer een en ander met zich mee. het verhaal is dan wat ongeloofwaardig, maar dit stoort nergens. over het algemeen gezien is dit een leuke familiefilm, met een leuke cast. thornton en madsen doen het goed in hun rollen. ook de rest was wel goed. willis komt dan nog effe voorbij als kolonel. jawel, prima kijkvoer. 3,5 sterren.
Baklap
Lekkere film, lekker amerikaans lekker zagen over een droom ... ik heb me niet verveeld vond het een mooi gemaakte "feel good" movie... 3,5
sofripa
Een bijzondere en prima film! Dat wil zeggen als je zelf in dromen waarmaken gelooft. 3,5*
Fza
Leuke film, de "american dream" bullshit moet je gewoon voor lief nemen.
B100!
Idd een typische amerikaanse film.
Een verhaal met een moraal.
TheJoker
Tot ongeveer een kwartier voor het eind is het eigenlijk maar een hoop sentimenteel gebabbel vind ik, maar de lancering is leuk gedaan, en het stuk in de ruimte ook.
kyanne
Gewoon een goede film, man verwezenlijkt droom ondanks diverse tegenwerkingen.
Ik heb er van genoten.
Donkerwoud
De samenwerkende broertjes Polish hadden mij betoverd met hun bizarre spel tussen licht en donker in Twin Falls Idaho. Ik had dan ook hoge verwachtingen voor deze tweede film die ik van ze heb gezien. Billy Bob Thornton speelt hierin een ingetogen rol als gezinshoofd met de drang om een raket te bouwen. Het levert hem vele kopzorgen op als de bank besluit om de financiering definitief te stoppen.
Goed, het verhaal is eigenlijk 13-in-een-dozijn in het genre van de familiefilm en sommige aspecten zijn hoogst onwaarschijnlijk. De man heeft een enorm stuk land tot zijn beschikking, maar hij besluit desondanks om zijn raket te bouwen in een houten schuur naast het huis. Over onverantwoordelijke ouders gesproken...
Maar gelukkig is dat hele gedoe rond die raket alleen maar bedoeld om een warm verhaal te vertellen over een familie die zich staande probeert te houden onder pa's bezetenheid. In dat opzicht is het zeer goed geslaagd. Met name het geloofwaardige acteerwerk van Billy Bob Thornton en tegenspeelster Virgina Madsen maakt het toch aangenaam om naar te kijken. Hun verhaal wordt aangenaam loom verteld vol gepaste humor. Ook zijn de beelden soms betoverend mooi gedaan, met het vleugje absurdisme erin waar de Polish-broers om bekend staan. Naar het einde toe wordt het wel erg zoetsappig en langdradig, maar dat doet niets eraan af dat ik het gewoon fijn vond om te kijken.
Maakt mij dat een minder echte filmliefhebber? Ach, als je films kijkt om ze alleen maar de grond in te kunnen boren, ben je in mijn ogen zeker geen liefhebber.
Nohands
Schitterende film, heb mezelf er toch prima mee vermaakt ondanks al de negatieve berichten hierboven.
Je moet gewoon van dit soort genre houden, zoniet gewoon niet naar kijken toch?
Goede cast (Billy Bob Thornton speelt supergoed) en hele mooie scenery plaatjes en de special effects zijn ook gewoon mooi gedaan. (voor dit soort films)
Ondergewaardeerde film vind ik, 4 sterren van mijn!!!
Deze moet je als liefhebber van dit genre gezien hebben en spookt zowiezo nog ff door je hoofd.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The World's Fastest Indian