• 9.374.492 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot Shrek 2

"Once upon another time..."

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

Shrek (stemrol)

King Harold (stemrol)

Prince Charming (stemrol)

Fairy Godmother (stemrol)

Wolf (stemrol)

Page / Elf / Nobleman / Nobleman's Son (stemrol)

avatar van Bloompje

Bloompje

Voor diegene die de film al gezien hebben. Is Antonio Banderas als Puss in Boots echt goed?

avatar van FisherKing

FisherKing

Hij lijkt er in ieder geval sprekend op...

avatar van Jordy

Jordy

Bloompje schreef:

Ja!

avatar van streeter

streeter

Banderas redde de film.

Alleen kan hij niet zo goed zingen - en waarom moesten ze dat stomme Ricky Martin liedje doen??

Goodfella

Stúkken minder dan deel 1. Veel lagere grapdichtheid, wat minder gevat en het verrassingseffect is helemaal weg natuurlijk. Banderas redt inderdaad de film, geweldig karakter. Ook wel een paar geslaagde momenten hoor, paar leuke (film)verwijzingen weer.. alleen helaas nogal spaarzaam. Toch nog wel een voldoende, al vrees ik het ergste voor de vervolgen hierna.

Technische knap, nog nooit zo hard gehuild bij een film.

avatar van aegron

aegron

huh?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Onderhond schreef:

Technische knap, nog nooit zo hard gehuild bij een film.

Ach gossie, was je zo verdrietig?

Goodfella

Onderhond.... de grootste masochist ooit?

Ik had je ook wel kunnen vertellen dat dit een 0,5 is hoor

Zet alvast maar alle Disneys en Pixars op 0,5, dan hebben we dat weer gehad.

Monsters Inc kreeg anders een ruimverdiende 1*

Maar is dit soort scheet/boer/kick'em in the balls humor nu echt iets waard ?

Ik had je ook wel kunnen vertellen dat dit een 0,5 is hoor

Tja, als fan van animatiefilms moet je toch wat bijblijven, en als een film als deze dan op Cannes speelt, en daar nog wat succes kan oogsten, kijk ik hem wel als ik de kans krijg.

Niet dat ik er veel van verwachtte, maar af en toe is het ook goed eens herinnerd te worden waarom ik dit soort films vervloek en verafschuw.

Onderhond schreef:

Maar is dit soort scheet/boer/kick'em in the balls humor nu echt iets waard ?

Nah, m'n punten gaan vooral naar de zelfspot, filmverwijzingen en een aantal komische karakters eigenlijk. Kwestie van hoe je naar 't filmpje kijkt denk ik.

avatar van mister blonde

mister blonde

Monsters Inc kreeg anders een ruimverdiende 1*

haha, wat leuk! waarom hou je het niet gewoon bij aziatische animatie? bespaart iedereen (incluis jezelf) een hoop ergenis.

Daar gaan we weer....

Lekker belangrijk of Onderhond het een flutfilm vindt toch? Niks mis mee. Ik kan er niet bepaald van wakkerliggen.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Tsjah, maar als ik kijk naar onderhonds 0.5* en 5*en stemmen weet ik weer wat een ongelooflijk verschil in smaak mensen hebben, al vind ik de 0.5* sterren lijst wat overdreven. Maar dat is mijn mening

avatar van mister blonde

mister blonde

kos schreef:

heb je wel gelijk in, maar waarom kijkt hij uberhaupt zulke films? om ze af te kraken? het is knip- en plakwerk van andere posts van hem bij Amerikaanse animatiefilms. dus waarom plaatst hij berichten bij deze films? om reacties uit te lokken. moet je niet raar kijken als hij die dan ook krijgt... (btw erger ik me niet zo snel als het lijkt. ik vind het alleen verwonderlijk).

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Vond 'em eerlijk gezegd leuker dan deel 1 (en de zaal volgens mij ook, want ik kan me nog herinneren dat er bij de eerste Shrek een stuk minder hard werd gelachen - ook door mij). De grappen blijven ook dit keer hangen op het niveau 'poep/plas/boer' en 'laten we alles van Disney parodiëren', maar de humor kwam dit keer iets minder geforceerd over dan bij deel 1.

Technisch trouwens ook dik in orde, hoewel ik geanimeerde mensen er nog altijd niet uit vind zien in 3D. Maar goed, Donkey, Shrek en Puss waren perfect geanimeerd.

Opvallend trouwens ook dat je Murphy niet eens ziet in z'n beste acteerprestatie in jaren.

Zombie McGruder schreef:

Neem jij dat klapvee serieus? Mensen die klappen omdat het openingsweekend in een land ver weg een succes is, mensen die klappen wanneer de prins z'n haar wappert.. Jeetje, griezelig. En dat allemaal voor die gratis nootjes zeker.

avatar van jassonn

jassonn

Wisten jullie dat de acteurs $1ooo.ooo gekregen hebben voor hun stem?

jassonn schreef:

Wisten jullie dat de acteurs $1ooo.ooo gekregen hebben voor hun stem?

En dat Eddie Murphy naar eigen zeggen maar twaalf uur werk had aan Shrek 2?

avatar van Phoenix

Phoenix

Volgens de Making Of die na Shrek 1 werd uitgezonden verdiende Murphy 12 miljoen dollar voor de film waaraan hij, naar eigen zeggen, in totaal 12 uur heeft gewerkt...

Daar ben je wel ff stil van (mits het waar is natuurlijk).

[edit]Damn you, Yak .

Phoenix schreef:

Damn you, Yak .

Thanks.

Een miljoen per uur, lucratief baantje voor meneer Murphy.

avatar van jassonn

jassonn

,doe mij zo'n baan

Yak

278 dollar elke seconde, hatsikadee. Een gemiddelde Rus verdient dat in een maand, en werkt zich te pletter.

avatar van Safri

Safri

En wij maar klagen over de 'te hoge' lonen van onze ministers die toch echt wel 60 uur per week maken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Sta ik daar alleen in, dat ik animatie-stemmen van bekende acteurs/actrices nooit herken ?

Het zou me geen donder uitmaken wie/wat/waarom inspreekt. (muv Foxkids en Pipi ) Zolang het maar professioneel gebeurd.

avatar van Jordy

Jordy

Hier zijn niet alleen de stemmen, maar de hele personages op de acteurs gebaseerd, vind het hier dus wel vrij belangrijk en herkenbaar.

avatar van morpheus

morpheus

Shrek 2 viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Het begint al met de openingsscene waar die in de orginele Shrek gelijk de juiste toon zette is de opening van Shrek 2 veels te zoetsappig.

Gelukkig komt Donkey hierna in beeld en de goede wisselwerking tussen Shrek en Donkey is er gelukkig nog steeds. Toch voelde veel van de grappen aan als een herhalingsoefening en heb ik het eerste half uur van Shrek eigelijk weinig gelachen. (de grapdichtheid is ook veel lager)

Ook het verhaal is dit keer niet zo rechtlijnig, niet dat het moeilijk te volgen is, absoluut niet, maar ik had meer het gevoel dat Shrek 2 een beetje aan het zwalken was. Je wordt heen en weer geslingerd van de ene scene met komische potentie naar de andere, waarbij scenes met muzikale intermezzo's vaak het tegengestelde bereikte. Van de vele nieuwe personages is alleen Puss in Boots een echte aanwinst. Door de zeer korte speelduur van Shrek 2 en de overdaad aan personages krijgt iedereen in Shrek 2 (afgezien van Shrek en Donkey) slechts weinig speeltijd, waarbij veel personages uit de orginele film ook nog eens een comeback maken.

Shrek 2 moet het vooral hebben van de 2e helft, na de introductie van Puss in Boots wordt het langzaam beter met als topper de climax van de film die ik persoonlijk fantastisch vond. Het is ook in het einde waarin je de brutaliteit en het vuur van de orginele shrek weer herkend. Ook een pareltje in Shrek 2 zijn de talloze verwijzingen naar tv-shows, sprookjesfiguren, films, beroemde personages, fastfoodketens en ga zo maar door. Elke verwijzing is even leuk als soms geniaal door de film heen verwerkt. Over het geheel gezien heb ik me met Shrek 2 geen moment echt verveeld en is de film opzich gewoon goed. De makers hebben met de orginele Shrek de lat echter heel hoog gelegd en eerlijk is eerlijk Shrek 2 lijkt teveel een herhalingsoefening met een te korte speelduur maar teveel wensen van de filmmakers.

Laten mijn kritische woorden je echter niet weerhouden, want Shrek 2 is voor de rest een leuke film. De formule zit echter wel aan zijn grens en ik hoop dat Dreamwoks zich dat realiseerd voordat ze aan deel 3 beginnen.

een krappe ***1/2

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Goodfella schreef:

Jeetje, griezelig. En dat allemaal voor die gratis nootjes zeker.

Die waren overigens best lekker!