• 9.412.396 stemmen

Geregisseerd door: Bill Condon

Met onder meer: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles en Eddie Murphy

Releasedatum: 22 februari 2007

Plot Dreamgirls

"All you have to do is dream."

Effie White, Deena Jones, en Lorrell Robinson, drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun 'songwriter' C.C. White (Effie's broer), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. wel in hen geinteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de 'pop music scene'. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Het geld en de beroemdheid brengen hen echter niet alleen maar geluk.

Curtis Taylor Jr.

James "Thunder" Early

Marty Madison

Lorrell Robinson

Michelle Morris

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

De film begint erg sterk, maar kakt langzaam in. De liedjes in het tweede deel van de film zijn vooral ballads en die knallen er nou eenmaal minder uit dan die krachtige soul- en r 'n b-toppers. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar Eddie Murphy speelt heel goed. Een rol die hem op zijn lijf geschreven is, waarin hij lekker uitbundig mág doen! Jennifer Hudson is echter degene die de film een hart en een ziel geeft met haar krachtige performance. Wat zal die Idols-jury nu beteuterd kijken zeg! haha! Ik vond haar ook veel beter zingen dan Beyoncé.

Het verhaaltje is erg standaard, maar goed te pruimen. Wie niet doorheeft dat het op The Supremes is gebaseerd mag zich wel wat meer gaan inlezen in de muziekgeschiedenis. Er is trouwens zeer veel werk gemaakt van de kostuums en de settings. Het zag er gelikt uit!

Al met al een heel onderhoudende film. 3,5*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Is Steve Urkel jullie nog opgevallen trouwens, helemaal aan het begin?

avatar van Mezelf

Mezelf

Ik vind dat beyonce te veel aandacht krijgt ik deze film

het feit dat ze niet kan acteren laat ze zien door juist veel te zingen in deze film

oke het is niks voor niks een musical

maar toch..

Beste actrice in een bijrol 2007

Jennifer Hudson in “Dreamgirls”

en dat vind ik terrecht

avatar van jackowacko36

jackowacko36

Deze film net gezien in De Bios en dat is eigenlijk ook de enigste plek waar je deze film zou moeten zien, omdat de muziek zo belangrijk is in deze film.

Ik kan begrijpen dat sommige mensen deze film vonden tegenvallen, omdat ze misschien een andere verwachting hadden van deze film. Ikzelf was ook niet goed op de hoogte van dat het een verfilming was van een Musical.

Maar voor mij krijgt ie een 4,5 ,een fantastische film misschien ben ik bevooroordeeld, omdat ik A van musicals houd en B De muziek zo heerlijk vind.

Een heel terechte OSCAR Voor Jennifer Hudson, wat een performance en wat een voice al moet ik zeggen dat de zang van Beyonce ook subliem was en Vooral "LISTEN" gaf me een heerlijk kippenvelgevoel.

Jammer dat ie ook geen Oscar heeft gekregen voor beste filmsong. Kortom een absolute aanrader voor wie van Musical en dit soort(RnB-Soul)muziek houden. Echt Top

avatar van Miss M

Miss M

Dit vond ik een hele mooie film, lekkere muziek ook. Beyonce acteerde weer goed en Jennifer Hudson kan ook heel mooi zingen. Heb deze in de bioscoop gezien.

avatar van Laraa_

Laraa_

Goeie film, alleen af en toe niet helemaal te volgen, vond ik. Lekkere muziek!

Jeniffer Hudson speelt gewéldig! Terechte OSCAR. Petje af

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Prijsbeest...waar?

Sinds 'Moulin Rouge' is er geen enkele musical meer uitgekomen die onze hartjes zo wist te veroveren en onze geest zo wist te overdonderen.

Na 'Dreamgirls' geldt die stelling nog steeds, want Bill Condon levert een oerklassieke prent af. Iets wat 'Oscar', en 'God be praised', ook wist.

Allereerst mag Condon wel terecht gewezen worden op de knappe garderobe en fijne make-up, maar bovenal op een bijzonder energieke Eddie Murphy en een verrassend sterke Jennifer Hudson.

Geheel tegen al mijn (kwade) verwachtingen in, steelt laatstgenoemde werkelijk elke scène waar ze deel van uitmaak; een welverdiende pluim voor dit debuut.

Wat betreft het tempo van de film, heeft de kijker ook niet te klagen. De tijd gaat vliegensvlug voorbij, aangezien de muzikale intermezzo's elkaar in ijltempo opvolgen en zelden echt vervelen.

Toch is er een keerzijde aan de medaille, want Condon vergeet op schaamteloze wijze zijn film een duidelijke dramatische ondertoon mee te geven.

Slechts sporadisch wordt er een adempauze ingelast om de dramatiek te versterken, waardoor deze slechts dienste doet als schakel in de onoverkomelijke keten van muziek. Bovendien haalt men ook via het muzikale zelden een dramatisch effect.

Slechte cinema kunnen we dit moeilijk noemen, daarvoor heeft 'Dreamgirls' voldoende kwaliteiten.

Welke term we 'Dreamgirls' echter wel kunnen opleggen is 'oerconventioneel', waar men in dit eigenste geval geen vlieg mee kwaad doet.

avatar van nickje76

nickje76

Dreamgirls, net gekeken. In de eerste plaats niet mijn muziekkeuze. Maar ik hou wel van musicals dus toch maar de gok gewaagd. Ik vond de film erg tegenvallen. Een film van 2 uur. En 2 uur alleen maar zingen, voor mijn gevoel. Ik vond dat er teveel veel teveel liedjes ingepropt waren. Zelfs op momenten waar juist geen gezang voor hoefde te zijn. Net iets te veel, waardoor hij voor mij heel saai en vervelend werd.

Ik vond Jennifer Hudson verassend goed. Die paar scene's waar ze in zat speelde ze heel goed en wat een stem heeft die meid!

Eddie Murphy vond ik ook heel goed spelen. In deze film laat hij duidelijk zien dat hij meer kan dan gekke bekken trekken.

Beyonce vond ik waardeloos. Volgens mij alleen gekozen om de naam en de zangkwaliteiten. Maar acteren, was niet haar beste kant!

*2.5*

avatar van jeroenATA

jeroenATA

Ging zonder verwachtingen naar de film, daardoor viel het uiteindelijk nog mee. Lekkere muziek, verhaal wel oke. Soms beetje overgehaast. Ik stoorde me wel aan het 'Bollywood' gehalte van deze film. Het onderbrak steeds het verhaal, wel jammer. 3*

avatar van Dreamboy

Dreamboy

WOW IS DIT EVEN DE BESTE FILM DIE IK OOIT HEB GEZIEN. weet niet wat ik heb maar ik luister steeds naar de soundtrack.

het verhaal begint goed en eindigt goed. dat zo'n film nog nooit is gemaakt begrijp ik niet. Bee, jennifer en Anika zijn geweldig als de Dreams. en ja dit keer acteert Beyonce ook goed. beter als normaal. maar Eddie en Jennifer springen toch echt van het scherm. jamie doet ook geweldig werk.

kortom een 6

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Leuk filmpje, maar de muziek begint na een uur en half op de zenuwen werken.

avatar van Moviestar

Moviestar

Zat er muziek in de film?

avatar van Kisje

Kisje

Tom Savini schreef:

Geweldige film! Prachtige muziek!

Heb me dood geërgerd aan het publiek!! Mensen zaten door de film heen te praten. Lieten het overduidelijk horen dat ze zich stoorden aan de liedjes. Begonnen te lachen op momenten waar dat niet hoort. En mensen liepen ook massaal weg en daar werd dan weer door andere mensen op gereageerd.

Mensen....HET IS EEN MUSICAL!!!!! En het speelt zich af in de jaren '50, '60 en '70. Niet in het heden met top 40 muziek van Beyoncé Knowles!!

Als je hier niet van houd, ga dan niet naar deze film en verpest de sfeer niet voor anderen die hier wel van houden.

Ik begrijp je frustratie, maar toen ik deze film ben gaan kijken wist ik niet dat het om een musical ging. Ik zou het persoonlijk ook vervelend vinden moesten mensen bij een film, die ik top vind, continu zitten lachen, praten, etc. Ik vond deze film echt bagger, maar begrijp je frustratie wel hoor!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Ik vondt deze film best wel matig eigenlijk ik vondt de music zwaar irritant en sommige klonken wel goed

daarom 3

avatar van Taatjje

Taatjje

Ik vond de film zelf wel leuk om te zien maar ook een beetje saai verhaal. Ik had 't iets verrassender verwacht!

De musiek vond ik erg mooi! Zeker die ene die Jennifer Hudson heeft gezongen! Die wordt volgens mij zelfs de nieuwe Beyoncé Knowles!!! Long story short, ik vond het matig-goed daarom een 3,5

avatar van Taatjje

Taatjje

Was het een musical?!?!?!?!

avatar van Martinator

Martinator

iemand anders heeft mij mee genomen naar deze film en het is gewoon niet mijn soort film ik hou sowieso al niet van musiacals en op de 1 of andere manier heb ik echt een immense haat voor eddie murphey. zulke films zijn gewoon niet voor mij weggelegd

avatar van bananenneus

bananenneus

Niet mijn film, voor mensen die van veel muziek houden in de film............(musical) vooral kijken

avatar van Afa

Afa

Leuke film Maar soms ook een Drama:(

avatar van RoOmieY

RoOmieY

Erg leuke film.. ik heb eindelijk weer is genoten van een film na lange tijd...

en indd jennifer hudson was erg goed.. en heeft een hele mooie stem...

voor mij 4 sterren

avatar van happy

happy

Aardige film,

Eerlijk gezegd dacht ik dat het een soort film zou worden ala "Walk the line" waar dus alleen werd gezongen omdat er gezongen moest worden en niet waar ruzies e.d. werden 'versterkt' door zang. Dit vond ik nl hoogst irritant en haalde de geloofwaardigheid naar beneden.

(dit heeft natuurlijk ook te maken met dat ik niet van musicals houd).

Daarbij zijn wel de acteerprestaties van Jennifer, jamie en Eddie subliem.

Al met al dus een aardige film

avatar van beptas

beptas

ik heb deze film ook reeds gezien en ja er wordt veel gezongen...ik vind de muziek fantatisch en het spel van eigenlijk alle hoofdrolspelers erg goed...

kleding en style is toppie!!

avatar van AUDRIEKE

AUDRIEKE

ik vond er niks aan, beyonce wel supermooi gemaakt enzo maar de film zelf was niks.

AUDRIEKE schreef:

beyonce wel supermooi gemaakt enzo

Ja, vreemd dat haar ouders geen Oscar hebben gekregen.

avatar van Moviestar

Moviestar

kos schreef:

Ja, vreemd dat haar ouders geen Oscar hebben gekregen.

avatar van Lunachick007

Lunachick007

Vond de film soms wat langdraaierig en begon een keer te vervelen maar verder wel zeker de moeite waard om te kijken! vooral door de liedjes die erg mooi zijn.

avatar van catdog

catdog

• 2046 stemmen

Voor mij was hij totaal niet langdradig..

Ik vond hem juist te kort

Ik heb me in tijden niet zo erg vermaakt bij een film als bij deze.

GE-WEL-DIG

avatar van ericos

ericos

Vond de nummers erg lekker allemaal om te horen!

Maar het verhaal zelf vond ik erg langdradig..

Het kwam maar heel moeizaam op gang vond ik!

avatar van Pudelwohl

Pudelwohl

Ik vond het langdradig, telkens opnieuw dezelfde liedjes maar met andere tekst (zo voelde het aan) en overacting...

avatar van Respekked

Respekked

De oscar winnende versie van Showgirsl..