Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles en Eddie Murphy
Releasedatum: 22 februari 2007
Bekijk via SkyShowtime
Plot Dreamgirls
"All you have to do is dream."
Effie White, Deena Jones, en Lorrell Robinson, drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun 'songwriter' C.C. White (Effie's broer), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. wel in hen geinteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de 'pop music scene'. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Het geld en de beroemdheid brengen hen echter niet alleen maar geluk.
Curtis Taylor Jr.
Michelle Morris
Wayne
Magic
hollywood king
jaah wat zal ik zeggen, er valt niet echt iets over te zeggen.
1 keer kijken en nooit een 2e keer.
DeCol
Dreamgirls begint wel aardig. We zien de opkomst van "The Dreamettes" met ups en downs en de samenwerking met Eddie Murphy als artiest.
Als de groep dan verandert in "The Dreams" vind ik het eigenlijk minder worden. Het verhaal en gebeurtenissen worden cliché, echt teveel liedjes waarvan er maar een paar echt leuk waren en als geheel te langdradig. Na 90 minunten was ik het echt meer dan beu maar met moeite heb ik hem dan toch helemaal afgekeken. Het einde zag je natuurlijk al van ver aankomen en samen met mijn grapte ik: "Zou wat zijn als ze nu wordt doodgeschoten eh?". Gebeurde natuurlijk niet maar had van mij zeker gemogen. Het verhaal is opzich wel te doen maar werd naar het einde toe wat te dramatisch en echt te langdradig. Dat laatste is voor mij het hele punt van deze film. Zoals ik al zij heb ik het laatste deel echt met moeite moeten afkijken.
Voor de liefhebber misschien een aanrader, voor degene die dat niet zijn, deze film kun je best missen.
The One Ring
Aardige musical die een beetje lijdt onder een wat oninteressant script en niet echt opvallende liedjes. Het is allemaal goed gemaakt en geacteerd en het is een onderhoudende film, maar hij berijkt nooit grote hoogten. Beyoncé heb ik nooit veel aan gevonden, maar ze viel me hier zeker mee. Jammer alleen dat haar personage niet zo veel ontwikkeling in zich had als veel van de wat schijnbaar als 'bijrollen' gezien worden. Hudson is erg goed en kan geweldig zingen, maar helaas is het wel zo'n soort zang waarbij de tekst geschreeuwt wordt. Daar ben ik zelf niet zo'n fan van en ik vind het zelfs snel vermoeiend te vinden, maar daar kan de film verder ook niets aan doen.
drlina
Ik snap niet waarom één van de actrices een oscar had gewonnen! Ze zong meer dan dat ze acteerde! Verder was het een film waar men het einde gewoon kon verwachten, het was dus niet zo spannend! Liedjes waren wel leuk, maar soms dacht ik: waarom zingen ze dit en zeggen ze dat niet gewoon! Het was wel mooi gezongen, maar na een tijdje irriteer je je eraan! Dat is best wel jammer. Door stukjes te zingen die niet gezongen hoeften te worden werd het allemaal een beetje overdreven. Voor de rest was het wel een leuke film!
xSarah
Ik had geen al te grote verwachtingen bij deze film, wat naderhand ook volkomen terecht bleek. De film zit boordevol (misschien zelfs tè vol) prachtige zang; met name Jennifer Hudson kan geweldig mooi zingen.
Maar buiten deze fantastische zangprestaties vind ik Dreamgirls een zeer lege film. Het verhaal wordt er maar vlug doorgehaald en kent weinig diepgang. Ze hadden beter wat meer aandacht besteed aan het verhaal en er wat minder liedjes ingestopt (ook al is het een musical). Ook de personages hadden zeker wat meer uitgewerkt mogen worden. De acteurs waren oké, maar konden het zwakke verhaal niet goedmaken.
Wat mij betreft een dikke tegenvaller.
Jethro
Losjes gebaseerd op de opgang en het succes van Motown en dan de carrière van The Supremes in het bijzonder. Leuk bij elkaar gezongen, maar ik had dan toch liever een documentaire gezien.
hollywood king
Ik snap niet waarom één van de actrices een oscar had gewonnen! Ze zong meer dan dat ze acteerde! !
in een film zingen is ook acteren, maar ik geef je gelijk ze heeft het niet verdiend.
TANTE CORRIE
Wel leuke film maar heeft zeer veel gebreken.
Duurde inderdaad iets te lang en het was niet echt een spetterend verhaal. Beetje normaal allemaal. Vele dingen werden niet goed genoeg uitgewerkt en andere weer veel te veel. Maar niet slecht geacteerd. De kritiek op Beyoncé snap ik niet want ik vond haar wel goed. Jennifer Hudsons oscar beetje overdreven maar ik vond haar in sex and the city ook wel goed spelen dus wel getalenteerd.
Naomi Watts
Verrassend.
Een cliché verhaaltje, soms wat ongelukkige casting maar filmtechnisch biedt het erg weinig. Dit is toch wel "mijn" muziek en er komen once in a while wel pareltjes voorbij. Vooral Jennifer Hudson was magistraal (echt een zangeres die perfect in mijn straatje past), ik kende haar eigenlijk nog niet maar ben wel een fan geworden. Daardoor krijgt deze film wel een extra persoonlijke waarde.
Beyoncé is ook perfect op haar plaats en laat zien dat ze ook op acteervlak zeer interessant kan zijn. Foxx en Murphy doen ook prima mee trouwens. Conceptueel ook wel interessant dat zang als substitutiegoed dient van het dialoog. Een film die je uitsluitend moet kijken voor de muziek, als je daar geen plezier uit kan halen dan moet je dit links laten liggen.
tommykonijn
Inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik de film gezien heb, maar ik vond hem destijds best wel mooi. Leuk geacteerd door Jamie Foxx en Eddie Murphy.. Beyoncé was ook vond ik goed in haar rol. De muziek was opzicht ook wel oké. Een dikke voldoende dus.
horrorfreak23
Zo'n gevoel, emotie in deze film. Niet te geloven ik werd weggeblazen door de overweldigende stem van Jennifer Hudson
Franklin1975
Goed geacteerd en vooral goed gezongen met een aantal erg goede songs.
Alleen jammer dat de conflicten van Jennifer Hudson ook gezongen werden. Het is dan wel een verfilming van een musical (over Motown en vooral The Supremes), maar dat ging snel vervelen. Vooral omdat mevrouw Hudson steeds op dezelfde hard schreeuwerige manier zong. Ook sommige korte scenes (The Jackson 5 na-apers die een soort ABC zongen bijv.) hadden niks met het verhaal te maken.
Ik vind de geweldige disco versie van "One Night Only" heel erg op Gordon's "Gillend Naar Huis" lijken...
Toch een 3,5 ster vanwege het goede acteerspel en sterke songs en zang.
Mariami
Deze film had nooit gemaakt moeten worden
Te langdurig + te veel gezongen + te oninteressant + een boel andere ergernissen = Poep in een schijfje. Een aanradertje voor de mensen waar je iets tegen hebt.
linn04
Ik vond het echt een saaie film, ik heb alleen het begin zitten te kijken maar ik heb hem meteen afgezet. Ik had veel beter verwacht!
N@ncy
Ik hou van muziek ik ben danseres
dus maar ik vond de film leuk en de muziek ook
ik vond het alleen een beetje te lang duren en het was een
beetje voorspelbaar maar verder leuk om naar te kijken
ik had hem wel heel anders verwacht...
je moet maar van zulke films houden anders is het een flop
ik keek vooral omdat beyonce erin zat
in ergerde me een beetje aan die dikke die stem ook BLEH ik hou d'r nie van maar ik vond het ook een beetje te veel zang
het begin is wel 't leukst daarna gaat het een beetje mist in
maar toch een 3
N@ncy
Ik hem em nog een keer bekeken maar een echte zwakke film na 1 uur kijke was ik het alweer zat ..
Dus AFRADER .
movie acteurs
aardige film over de Dreamettes uit de jaren 60. Soms wel ietwat saai en heeft de film last van eentonigheid vooral met die 131 minuten.
Het einde was wat sentimenteel. Maar voor de rest is er officieel niet veel mis mee. Decors, dames, acteurs en liedjes zijn hier wel goed. 3,0.
Ilse212
Het is een mooi verhaal en er wordt ook goed in gezongen. Toch vind ik dat er soms te lang word doorgegaan met het gezang. Zoals wanneer er 1 uit wordt gezet. Ze blijft dan maar doorzingen en doorzingen. Ik vond het daar erg irritant worden. Ze hield voor mijn gevoel niet meer op. Voor de rest echt wel een redelijk mooie film.
m1701
Vond ook dat er iets teveel zang in zat. Had wat mij betreft ook wat minder gekunt. Vond Murphy en Foxx echt een hele geweldig goeie rol neerzetten! Ik herkende ze bijna niet.
Zang was allemaal goed, verhaal niet zo heel bijzonder. Het liedjes "Listen" van Beyonce blijft toch de mooiste.
3* maar leuk voor 1 x
Karl van H.
Heb maar een uurtje gezien, dus ik zal niet stemmen. Het was in ieder geval lang genoeg om te weten dat dit nogal een lelijke film is. Slechte montage ook: ik heb er voor de grap eens op gelet en de shots die langer dan drie seconden duurden waren op één hand te tellen. Duidelijk een film voor MTV-publiek dus. De liedjes zijn aardig, maar te gelikt. De personages zijn ook weinig interessant, net als de acteerprestaties: Jamie Foxx en Eddie Murphy spelen gewoon zichzelf maar dan met een ander kapsel. Had ook nergens een jaren '60/'70-gevoel. Blij dat ik naar bed ben gegaan; was vanmorgen in ieder geval wel heerlijk uitgeslapen
DragQueen
Geen hoogstaande musicalfilm. er word wel prima gezongen, maar de muziek is iets te vlak. er zit niet echt een uitschieter bij. verder is het verhaal weinig verheffend, en word het standaardpatroon gevolgd. dat neemt de nodige cliche's mee natuurlijk. het acteerwerk is vrij leuk gebracht. maar namen als murphy of foxx geven deze film toch geen meerwaarde. 2 sterren.
Mochizuki Rokuro
Misschien had je het toch langer moeten volhouden. Ik vond het tweede film van de film aanmerkelijk beter dan het begin. De rol die de liedjes dan nemen van de dialoog maakte het in elk geval nog weer wat frisser (hoewel dat idee natuurlijk ook verre van nieuw is). Het verval was toch wel fraai uitgewerkt.
Al had de film baat gehad bij een wat minder gestandaardiseerd plot en scenario. Had ik eerlijk gezegd ook wel verwacht bij een film van Bill Condon. Want ik hou helemaal niet van Motown muziek (al vond ik wel dat Jennifer Hudson behoorlijk kon zingen) en dat was eerder een reden om de film links te laten liggen, maar Condon maakte mij nieuwsgierig.
Murphy in zijn rol als performer was overtuigend, maar inde gesproken scènes viel hij als komediant volkomen uit de toon. Foxx was daarentegen een stuk overtuigender, met name inde genoemde 'verval'-scènes.
O ja, ook niet onbelangrijk. Je hebt John Lithgow gemist. Wat een feest! Die man zou ik vaker willen zien in films dan ik hem nu tegenkom.
Brix
- 19680 berichten
Kleurig genoeg, mooie plaatjes ook.
Maar die gillende zangpartijen zijn er te veel aan voor mij.
Niet te harden.
Teveel is teveel.
Aan Murphy heb ik sowieso een hekel, dus die helpt ook niet echt.
Karl van H.
Misschien heb je gelijk, maar ik denk dat mijn score alsnog niet al te hoog zou zijn uitgevallen. Dit soort films is niet echt aan mij besteed, slapen daarentegen wel

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

Boys Don't Cry
Biografie / Drama, 1999

The Secret Life of Bees
Drama, 2008
music recordmanagerblack peopleoverspelshow businessdrugsverslavingmusicalbedrogen vrouwrecording contractbackground singermotownthe supremes record producersinglezangerzingendetroit, michiganalcoholischbuitenechtelijke affairebandafrican american romanceafrican american leadafrican american musical