Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles en Eddie Murphy
Releasedatum: 22 februari 2007
Bekijk via SkyShowtime
Plot Dreamgirls
"All you have to do is dream."
Effie White, Deena Jones, en Lorrell Robinson, drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun 'songwriter' C.C. White (Effie's broer), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. wel in hen geinteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de 'pop music scene'. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Het geld en de beroemdheid brengen hen echter niet alleen maar geluk.
Curtis Taylor Jr.
Michelle Morris
Wayne
Magic
donnie darko
Nou, dit lijkt me wel niks. Maar we zullen wel afwachten. Ik heb niks tegen de meeste muziek van Beyoncé dus misschien kan zij nog wel voor iets extra's in deze film zorgen, allee, haar muziek dan, want ik denk niet dat we te veel moeten verwachten van haar acteerprestatie.
streeter
Eddie Murphy en Jamie Foxx in een film van Bill Condon? Ik kan niet wachten!
Art
Las net dit stukje op de Belgische teletekst:
JAMIE FOXX WORDT OP HANDEN GEDRAGEN
Op het festival van Cannes is de eerste keer het woord "Oscarnominatie" gevallen. Pers en publiek kregen er 20 minuten van "Dreamgirls" te zien, een film over drie zwarte Amerikaanse zangeressen die in de jaren 60 een sterrenstatus verwerven.
De toeschouwers waren laaiend enthousiast, vooral over de prestaties van hoofdrolspeler Jamie Foxx die ze meteen een tweede Oscar gunnen.
Foxx speelt de manager van de drie zangeressen, onder wie Beyonce Knowles. De prent doet denken aan het verhaal van The Supremes, maar is pure fictie.
Bron: Teletekst EEN
Dit maakt mij wel nieuwsgierig. Condon heeft met zijn twee laatste films toch laten zien dat hij wat in huis heeft. Ook Foxx heeft een paar keer laten zien dat hij kan acteren maar hij wisselt toch te vaak goede acteerprestaties af met vlakke en nietszeggende rollen. Ik ben daarom benieuwd of Cannes het bij het rechte eind heeft
streeter
Ik ben vooral nieuwsgierig naar Eddie Murphy - eindelijk weer een goeie rol van hem??
kArIzMa_TuRk
hoop je...
p.s Ik hoop dat ook
-RRJ-
Het lijkt me een goede film.
Ik heb hier op de pc een leidje van de film One night only gezongen door Beyonce. En het leidje vind ik ook wel leuk
donnie darko
Ik vermoed dat die eerste stem geen echte is. Of is hij al ergens te pindakazen?
groovingold
ik heb de 20 minuten op het filmfestival in cannes gezien en ik kan jullie zeggen het is een super film!!!
Een van de grote favorieten volgens een aantal voorspelsites voor de komende oscaruitreikingen. Ook Eddie Murphy is een grote favoriet voor beste acteur in een bijrol en zelfs Beyonce wordt als outsider hier en daar genoemd voor beste actrice.
-RRJ-
dat is waar starbright er is gezegd dat Jennifer hudson(american Idols) genomineerd is voor Best suport actrice en Beyonce voor Best Actrice en Eddie is inderdaad ook genomineemd voor beste acteur
stan
Trailer vertelt wel heel erg veel
Nice!
streeter
Wow! Ik was echt onder de indruk van Jennifer Hudson en Eddie Murphy. De rest van de cast was ook niet verkeerd.
Een hele leuke, amusante musical - en stukken beter dan Chicago en Phantom of the Opera. Een van de beste films van 2006 - een aantal Oscar nominaties zal mij niet verbazen.
****1/2 (en dat geef ik bijna nooit aan nieuwe films)
iilSe
Trailer vertelt wel heel erg veel
Inderdaad.
suerte
Ben nioet zo into musicals, dit is (voor een groot deel vanwege de muziek) een van de weinige musicals die ik nog wel trek, erg goed uitgewerkt als film, en echt heel gaaf dat een van mijn favoriete American Idol kandidaten the big song zingt
Jennifer Hudson is top, Jamie Foxx ook een van mn favorieten, Eddie Murphy zet een goeie rol neer, en de rest van de cast doet het ook helemaal niet verkeerd... Toch ben 'k niet helemaal weg van het hele musicalgenre dat kost een halve ster
Tom Savini
Lijkt mij inderdaad een geweldige film!!! Hij heeft 5 golden globe nominaties. De soundtrack is hemels!!!
Wat een stemmen!!
dray
Soundtrack had ik al enige tijd thuis. Ben liefhebber van The Supremes (en Motownmuziek), deze film/musical is 'losjes' gebasseerd op de carriere van deze dames uit Detroit...
dennis_n
Jennifer Hudson is geweldig, wat een stem heeft ze.
Ik vind het alleen jammer dat er af en toe wel erg slecht geplabackt wordt. Dat maakt het een stuk minder overtuigend voor mij.
Jamie Foxx speelt een zeer goede rol en Beyoncé speelt volgens mij haar eigen levensverhaal.
Ik heb me prima vermaakt, 4 sterren van mij
Word_Play
16-1-2007
Dreamgirls heeft drie Golden Globes gekregen. Tijdens de ceremonie in Los Angeles won de muziekfilm Beste Film in de categorie Musical of Komedie, en daarnaast Beste Mannelijke Bijrol voor Eddie Murphy en Beste Vrouwelijke Bijrol voor Jennifer Hudson. De mozaïekfilm Babel kreeg de prijs voor Beste Film in de categorie Drama. Martin Scorsese won als Beste Regisseur voor The Departed.
(filmfcous.nl)
Hmm, nu word ik toch wel benieuwd..
Jordy
Hoe leuk je dit vindt hangt waarschijnlijk af van de vraag hoe leuk je het vindt om 2 uur lang naar bekende acteurs en jaren '60 R&B te kijken/luisteren, want veel meer heeft deze film niet te bieden imho.
Ik vond het allemaal lekker wegkijken, maar niets bijzonders.
Natas04
Ik ga hem deze week eens zien lekker relaxt op de bank.
Op IMDB is best goed gestemd voor deze film.
De trailer verteld idd wel erg veel.
Ben benieuwd, ik laat t weten

Ray

Boys Don't Cry
Drama / Biografie, 1999

The Secret Life of Bees
Drama, 2008
music recordmanagerblack peopleoverspelshow businessdrugsverslavingmusicalbedrogen vrouwrecording contractbackground singermotownthe supremes record producersinglezangerzingendetroit, michiganalcoholischbuitenechtelijke affairebandafrican american romanceafrican american leadafrican american musical