• 9.375.109 stemmen

Met onder meer: Jamie Foxx, Beyoncé Knowles en Eddie Murphy

Releasedatum: 22 februari 2007

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Dreamgirls

"All you have to do is dream."

Effie White, Deena Jones, en Lorrell Robinson, drie vriendinnen uit Chicago, vormen samen het zangtrio The Dreamettes. Samen met hun 'songwriter' C.C. White (Effie's broer), reizen ze naar New York om mee te doen aan een talentenjacht in het Apollo Theatre. Ondanks dat ze dit verliezen blijkt de ambitieuze manager Curtis Taylor, Jr. wel in hen geinteresseerd. Curtis maakt van The Dreamettes een beroemd trio in de 'pop music scene'. Lead zangeres Effie wordt vervangen door de aantrekkelijkere Deena en uiteindelijk ook uit het trio gezet. The Dreamettes worden dan The Dreams, met een lichter geluid en een chique look en ze worden wereldberoemd. Het geld en de beroemdheid brengen hen echter niet alleen maar geluk.

Curtis Taylor Jr.

James "Thunder" Early

Marty Madison

Lorrell Robinson

Michelle Morris

avatar van stinissen

Ik ben geen liefhebber van films met muziek toch nog net 2.5* alleen al voor het nummer I'm not gonna leave.....

avatar van shamrocky

shamrocky

deze film of beter gezegd musical viel me tegen ik wilde na 1 uur de tv alweer uitzetten maar ik had toch niks te doen en heb hem helemaal gezien de grootste tegenvaller vond ik de overdaad aan muziek in deze film om de drie zinnen tekst werd er weer gezongen dit zou niet zo erg zijn geweest als je de liedjes zou kennen maar helaas waren dit allemaal onbekende liedjes spoiler
het verhaal deed me wel heel erg denken aan diana ross en the supremes het was dan ook beter geweest als ze gewoon het levens verhaal van diana en the supremes hadden gefilmd met bekende liedjes van deze

avatar van agent smith

agent smith

Ik had hem ook iets beter verwacht. Alles was zo opervlakkig... de film speelde te veel op safe vond ik. Ook kreeg ik soms echt hoofdpijn van dat geschreeuw van die dikkere van de 3.

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Totaal niet mijn ding dit. Het is zoeizo het soort film dat me niet aanspreekt en ten tweede is het totaal niet mijn muziek. En het is inderdaad erg storend dat er om de 3 zinnen weer gezongen word.

avatar van streeter

streeter

wtf, geen Best Picture nominatie? Belachelijk...

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Wow, wat Moulin Rouge, een scheutje Chicago, flink wat R&B en een 'vleugje' Ray. Dan met Jamie Foxx (werkelijk fenomenale rol), Eddie Murphy, Danny Glover, Jennifer Hudson en niet te vergeten Beyoncé Knowles die mij werkelijk versteld deed staan. Niet dat het nou geniaal acteerwerk is, maar ik had het niet zien aankomen na The Pink Panther en Austin Powers. Ook 'former-power ranger' Keith Robinson doet het erg goed in zijn rol als C.C. White.

De mix van musical en Ray / Walk the Line achtige (nep-)biopic (zo heet dat toch? ) werkt geweldig. Met name de scene waarin Jennifer Hudson boos Jamie Foxx 'toe-'zingt en de scene waarin Beyoncé Knowles hetzelfde doet kwamen geweldig uit de verf. Een glansrol is weggelegd voor Eddie Murphy, die het geweldig doet (eveneens een grote verrassing). Toch staat Jamie Foxx, zoals vaker de laatste tijd, weer met stip aan de top. Zijn rol als Curtis Taylor is dan nog net niet zo goed als die in Ray, maar komt er zeer dicht in de buurt.

De muziek, al is het niet persé mijn stijl, is heerlijk om naar te luisteren en kijken. Al is het al alleen maar om te zien hoe (vooral) Eddie Murphy en Jennifer Hudson het over weten te brengen op de kijker.

Het verhaal is cliché, dat is zeker, maar dat zag ik al van mijlenver aankomen, en daarom had ik me er op ingesteld. Feit is, dat de verhaallijn niet bijster interressant hoeft te zijn als de muziek, de acteerprestaties en de film als geheel maar 'werkt', iets dat je ook bij bijvoorbeeld Moulin Rouge kon zien (nog meer clichés).

Dreamgirls kan zich zonder twijfel meten met toppers uit het genre, het is een vermakelijke, uitstekend geacteerde en swingende musical(-biopic) geworden.

avatar van Quatro

Quatro

hm...vond 't maar een langdradig drama om naar te kijken... wist niet dat de scenes ook nog es aan elkaar gezongen werden...ik hou er gewoon niet van...vond de liedjes ook niet leuk.. niet mijn film

avatar van susan**

susan**

shamrocky schreef:

hoe kan dat hij is nog lang niet op de tv ik denk dat je iets anders bedoelt

avatar van Ice_Princess

Ice_Princess

Ja mij viel hij ook een beetje tegen, en vond hem vrij langdradig.. 2*

avatar van orange

orange

Gisteravond gezien.

De recencies vallen me een beetje tegen.

Heb geamuseerd zitten kijken, een heerlijk "motown"avondje.

Veel muziek, een zeer aardig spelende Fox en een nieuw zangtalent.

Gewoon zeer aardige film, 3,5 sterrren.

dennis_n schreef:

Ik vind het alleen jammer dat er af en toe wel erg slecht geplabackt wordt. Dat maakt het een stuk minder overtuigend voor mij.

Vond ik ook. Verder valt er sowieso genoeg negatiefs op te merken over deze film, wat ook de reden zal zijn dat hij op deze site makkelijk gekraakt zal gaan worden door mensen die er vooraf al niet veel van verwachten.

Als je de negatieve dingen veel aandacht geeft is het een verloren zaak voor deze film.

Verhaal is nogal cliche en gewoon best boring, het serieuze acteerwerk tussen alle optredens door is ook niet alles, niet alle acteurs passen even goed in hun rol etc.

Maar goed, waar het dan om gaat zijn toch wel de muzikale performances en die kunnen niet veel beter denk ik (hoewel het ook niet helemaal mijn muziekstijl is).

Die Jennifer Hudson (volslagen onbekend voor mij): WAT een stem. En Beyonce, wat heeft die vrouw toch enorm veel talent en niet in zingen alleen. Erg knap in elkaar gezette nummers ook.

Al met al zou ik het op een dikke 3 sterren houden, maar toch maar een halfje erbij voor Eddie Murphy met zijn Marvin Gaye-mutsje . .

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Kan iemand mij vertellen wat het nummer is dat in de reclame van deze film te horen is? Het begint met drie rustige pianotonen en dan begint er een zangsolo

avatar van FisherKing

FisherKing

Laat ik deze maar niet bekijken dan, blijft er nog wat van het gemiddelde over

avatar van ange21

ange21

ik vind deze film niet zo slecht, wel een goeie verhaal vindt ik maar te lang. 2uren is iets te lang.

de einde kon wat beter. ik vind dat eddie murphy heel erg goed heeft geacteerd, echt klase.

die jennifer hudson heeft echt een stem . woowwwww ze kan echt goed goed goed zingen. tja... bejonce kan heel erg goed zingen. maar hudson heeft meer potentie in haar stem dan bejonce.

deze film is voor mij 3 sterren waard

avatar van pcvh1978

pcvh1978

wat een goeie muziek in deze film! en de film is ook top!

Ik heb me zeker wel vermaakt!

2 uur is inderdaad best lang, maar met alle muziek in de film is het wel vol te houden!

Vooral het acteerwerk en de zangkwaliteiten van eddy murphy zijn boven verwachting!

en wat een stem van jenifer hudson!!!!!

ook een goeie rol van Jamie Foxx en Beyoncé.

ik vind het een aanrader!

ps: de soudtrack van deze cd is ook erg goed!

alle nummers uit de film staan er op!

vond de film zeker wel 4* waard

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Geweldige film

De soundtrack is geweldig en ik vind het ook erg leuk dat de meeste dialogen met muziek worden gedaan.

Vooral het lied It's All Over is dus erg leuk met die dialogen.

Ik heb me ontzettend vermaakt.

Alle karakters zijn ontzettend leuk en Eddie Murphy is inderdaad geweldig.

Beyonce bewijst ook weer eens dat ze kan acteren net als Jamie Foxx.

Ik ben nu ook helemaal gek van Jennifer Hudson.

Mijn 3 favoriete liedjes zijn:

ik dacht " listen "

avatar van Bees

Bees

streeter schreef:

wtf, geen Best Picture nominatie? Belachelijk...

vind dat niet zo belachlijk

Vond wat slaapwekende film , wat niet wegneemt dat de grote namen een goede act hebben neergezet

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Bees schreef:

Vond wat slaapwekende film..

Say what?

avatar van nessa

nessa

Bees schreef:

vind dat niet zo belachlijk

Ik vond deze film niet echt slaapverwekkend,maar snap de hype ook niet zo

Al met al wel een redelijke film

avatar van Voodoo

Voodoo

Verschrikkelijk muziek. En alle spelers leken opelkaar. Na 20 min. de dvd maar in de prullebak gesodemieterd. toerleladokie.

Voodoo schreef:

En alle spelers leken opelkaar

, met spelers bedoel je denk ik acteurs, maar verder snap ik je nog steeds niet.

avatar van geitje

geitje

Wij hebben ons vermaakt, leuke film, ontzettend goed gezongen. Gewoon een lekkere feel good movie.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

maurice32 schreef:

ik dacht " listen "

Nee, is niet welke ik bedoelde.

avatar van -RRJ-

-RRJ-

dat is 'and I am telling you I'm not going' die Jennifer hudson gezongen heeft

avatar van Norma

Norma

Ik geloof dat alle voor-en tegenstanders van het genre(ik reken mezelf onder de voorstanders) het in grote lijnen wel met elkaar eens zijn: een (soms verrassend) goed optreden van Murphy en diverse andere acteurs en mensen, WAT een stemmen; als je toch zo kan zingen!

Helemaal geweldig, maar toch mis ik iets (een pakkend verhaal? een boeiend karakter?) in het glitterige, swingende geheel. Ik geloof dat iemand (Jordy?) het al zei: dit is alleen leuk als je twee uur lang naar deze muziek wil luisteren. En dat is denk ik de vinger op de zere plek, want meer is het inderdaad niet. Wat niet wegneemt dat ik daar persoonlijk best van kan genieten hoor, en het is allemaal heel mooi gedaan en het ziet er gelikt uit. Maar het neusje van de zalm onder de muziekfilms: nee, dat dan toch niet.

avatar van jimbo79

jimbo79

wat een rommel

het verhaal hangt aaneen van de clichés is zo oppervlakkig en voorspelbaar er wordt slecht in geakteerd zelfs door jamie foxx(die vindt ik normaal echt wel goed) en het feit dat ze om de zoveel momenten beginnen te zingen maakt het zelfs lachwekkend slecht)

dat deze film zoveel oscarnominaties heeft is gewoon belachelijk

de enige dat overeind blijft is eddie murphy zowat het enige lichtpunt in deze troep

jimbo79 schreef:

Ja, dat heb je wel eens in musicals.

avatar van Jantje666

Jantje666

die Kos, die is scherp vandaag hoor!

avatar van Salto

Salto

Dames en heren,

Deze film is een MUSICAL op film opgenomen. Alle conversaties (de belangrijke) moeten gezongen worden!!!!

damn

Maar terzake:

Jennifer Hudson blew Beyonce off the screen. Ook al was Beyonce zeker niet slecht.

Eddie Murphy heeft een legendarische rol gespeeld in deze film vind ik. Hij heeft iedereen verbaast, want weinigen wisten dat ie dit in zich had. Oscarwaardig!!

Verder Jamie Foxx standaard meesterlijk en ja de film, je moet ervan houden en ikzelf hou er wel van. De acteerpresetaties inbegrepen: 4,5 ster