• 9.373.131 stemmen

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Woody Harrelson, Randy Quaid en Bill Murray

Releasedatum: 25 juli 1996

Plot Kingpin

"You wouldn't want to meet these pinheads in an alley."

Roy Munson is een professionele bowler die probeert een groep groentjes op te lichten door zich ook als groentje voor te doen. Als zijn slachtoffers hier achterkomen, verminken ze zijn werphand zo erg dat deze geamputeerd moet worden en Roy verder moet met een haak als hand. Roy's hele leven raakt in het slop, totdat hij Ishmael (Quaid) tegenkomt, die een aardig potje kan bowlen. Hij besluit om hem in te schrijven voor een groot toernooi, maar is Ishmael wel zo goed als hij lijkt?

avatar van Jordy

Jordy

Een stuk minder leuk dan de andere Farrely-komedies. Er zitten een paar zeer grappige stukken in, maar het is allemaal wat minder dan Dumb & Dumber of There's Something About Mary. 2 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Deze vond ik beter dan die andere kun je voorstellen

avatar van Ruudos

Ruudos

Haha superleuk Kingpin, en doet niet onder voor die andere films.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuke film om te zien, grappige momenten en ik zal deze zeker nog wel een keer zien (heb hem nu 2 maal gezien)... Onderhoudende komedie!

avatar van Goodfella

Goodfella

Best vermakelijk. Een stuk leuker dan ik vooraf dacht in ieder geval.

avatar van gotti

Tijd geleden gezien en vond 'm toen erg grappig. 3,5*

halve ster verlaagd; eigenlijk is alleen Bill Murray de moeite waard hierin (maar dan ook wel erg goed) en het geweldige 'Showdown' van E.L.O. bij de bowlfinale. Voor de rest echt te flauw en banaal.

avatar van Sjan

Sjan

Echt een paar geniale scenes, toch is dumb&dumber stukken leuker.

avatar van GerwinF

GerwinF

Sjan schreef:

Echt een paar geniale scenes, toch is dumb&dumber stukken leuker.

Heb me rot gelachen om het begin dattie zo stoer binnenkomt met The Trammps - Disco Inferno! Voor de rest matige film. 2.5 sterretjes.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

wel aardig, 2.5 sterren, en alleen omdat hij een emmer vol weet te melken van een stier!!!!!!!!! so funny

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het is geen Dumb and Dumber, maar toch nog best geestig. De humor is hier en daar behoorlijk voorspelbaar, maar het merendeel van de grappen werkt gelukkig wel. Harrelson, Quaid en Murray zijn ook goed opdreef. Verder niets meesterlijks, maar amuseren doet het wel.

3 sterren.

avatar van John Doe

John Doe

Goede komedie, zeker 3 sterren waard vind ik. De regisseur heeft nog betere komedies gemaakt, maar dat maakt deze film niet minder geslaagd. De grappen komen vaak onverwacht droog aan.

avatar van renske

renske

Ook erg grappig hoe ze 'Witness' parodieerden.

avatar van MarkFish

MarkFish

Het aantal grappen is inderdaad wat minder, maar er zitten nog wel een aantal goeien in. Kvin het gewoon een lekker, relaxed, feel-good filmpje. 3,5 *

avatar van SSeagal

SSeagal

Leuke vermakelijke film, kijkt heerlijk weg en bevat een aantal leuke grappen. ***

avatar van dray

dray

Leuke film! Hilarische scene dat Woody Harrelson heel trots terugkomt (inclusief melksnor) van het koeien melken...

avatar van gemaster

gemaster

De leukste Farrelly film. Bill Murray is geniaal in zijn kleine rol, er zitten misschien minder grappen in dan bij Dumb en Dumberer, maar elke grap in Kingpin is raak. En dat zie je maar bij heel weinig films. 4 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best een aardig grappige film. 3 sterren.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

ja bowlen in het vliegtuig

avatar van Mengûs

Mengûs

Ik werd zondagmorgen wakker en had zin in een ontspannend filmpje. Ik twijfelde tussen 1 van de avonturen van Bassie en Adriaan of Kingpin. Het werd Kingpin.

Dat de humor nou echt geweldig was kan ik niet zeggen maar wel een goede film als je geen zin hebt een serieus verhaal te volgen of je lam te schrikken.

Ik heb me goed vermaakt met Kingpin.

3 1/2 sterren

avatar van Purmerend

Purmerend

3 Leuke scene's:

Stier melken.
Schijten op een hangpot.
Oma met donsharen kussen en dan die haren in je mond hebben.

avatar van GFM

GFM

Dat waren dan gelijk de leuke scenes.....

Voor mij juist de mindere scenes.

avatar van GFM

GFM

Zo zie je maar weer hoe verwonderlijk het is hoe verschillend een film bepaalde mensen kan aanspreken en dat er dan uiteindelijk weer stof tot discussie is..........

avatar van Rujar

Rujar

Leuke standaard komedie.

Geen opzienbarende grappen. Je zag het vaak mijlenver aankomen.

Af en toe een grijns meer ook niet.

avatar van Angie

Angie

ik vond zelf de scene

met dat paard wel melig, dat ze zeggen haal jij even de hoeven eraf en je dan op de achtergrond dat paard tekeer hoort gaan en je gewoon al voelt wat er gaat gebeuren

nou moet ik zeggen dat ik gisteravond in een melige bui was, dat helpt wel bij zulke films

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Woody Harrelson die zijn lelijke ouwe huisbazin moet beffen, HAHA. Geweldig leuke film.

avatar van Blokland

Blokland

Zelden wordt een film zo gestolen door een acteur: laat ons allen diep buigen voor Bill Murray: koning van de komische bijrol...

avatar van gemaster

gemaster

_o_

Ik buig met je mee.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Kingpin ***

Maffe en weirde komedie van de Farrely - broers met Woody Harelson. De grappen zijn zoals te verwachten flauw , plat liggen doe je bij deze film niet ( het is dan ook één van de mindere van de farrely broers) maar toch is het een ontspannend , flauw maar komisch filmpje.