• 9.373.837 stemmen

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Woody Harrelson, Randy Quaid en Bill Murray

Releasedatum: 25 juli 1996

Plot Kingpin

"You wouldn't want to meet these pinheads in an alley."

Roy Munson is een professionele bowler die probeert een groep groentjes op te lichten door zich ook als groentje voor te doen. Als zijn slachtoffers hier achterkomen, verminken ze zijn werphand zo erg dat deze geamputeerd moet worden en Roy verder moet met een haak als hand. Roy's hele leven raakt in het slop, totdat hij Ishmael (Quaid) tegenkomt, die een aardig potje kan bowlen. Hij besluit om hem in te schrijven voor een groot toernooi, maar is Ishmael wel zo goed als hij lijkt?

avatar van ultra lord

ultra lord

Ik ga hem morgen kijken hoop dat ie op dumb en dumber lijkt dan is ie wel goed

avatar van jpg97

jpg97

Heerlijk hilarische film met goede rollen van Woody Harrelson en Bill Murray!

avatar van krang74

krang74

Prachtige film met leuke humor. Heb hem ooit in de bios gezien en moest hem nadien op DVD hebben (wat dus ook gelukt is!)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Geweldige film, met veel humor en tenminste niet zo'n cliché-einde.. Alhoewel...

Bill Murray speelt echt de arroganste rol die ik kan bedenken. Heerlijk! Geweldige rol.

avatar van Rancid

Rancid

Erg leuke onzinnige komedie. Prima humor, ik zat regelmatig hardop te lachen. Een verhaaltje van niks natuurlijk, maar dat maakt in zo'n film niet uit. Prima rollen trouwens van vooral Murray, maar ook Harrelson. 3,5* omdat ik Kingpin in dit genre één van de betere vind.

avatar van daanos;

daanos;

een leuk maandagavond filmpje... niets meer, niets minder.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film om eens te kijken. Ik heb regelmatig gelachen om de droge figuren in deze film. 3*

avatar van Wezze

Wezze

Niet echt prettig om naar zwetende kalende mannen te kijken die hun haar over een kant kammen, dat vervolgens ook nog eens overeind gaat staan ook..

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Wat een slechte film, met verschrikkelijk flauwe humor, zwaar onder het dumb and dumber niveau. Net 1 * omdat sommige stukjes zo flauw waren dat er aan lachen niet te ontkomen was.

avatar van redondo

redondo

Rancid schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van redondo

redondo

krang74 schreef:

Waar heb je hem gekocht?

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldige comedy met heel veel humor.

Onvergetelijke rollen van Harrelson en Murray.

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Een klasse komedie, met gedenkwaardige en hilarische scenes. erg leuke rollen van harrelson en een op dreef zijnde bill murray. die altijd meerwaarde geeft aan zo'n films als deze. leuke en amusante film. 4 sterren.

avatar van horrorfriek

horrorfriek

Vond deze samen met dumb and dumber toch 1 vd leukste comedys die ik ooit heb gezien!. Vooral dat oude vrouwtje waar die Roy bij een woont is leuk. Hij is niet zo leuk als dumb and dumber(is dat wel mogelijk?) maar zeker de moeite waard als je lekker wil lachen. Vanavond ga ik hem weer zien na lange tijd.

avatar van knots

knots

Vond hem een beetje tegenvallen, hij kreeg van de vpro 4 sterren dus ik had er wel wat van verwacht.

Het is wel een aardige komedie met leuke droge humor (en een fantastische Bill Murray) maar de vier sterren van de vpro zijn wel echt overdreven.

avatar van knots

knots

3 sterren krijgt hij van mij.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Fijne komedie. Ondanks het soms wat flauw werd, heb ik toch de hele film lang genoten. Leuke grappen, geinig verhaaltje en een lekker sfeertje. Als Vannessa Angel er dan ook in speelt, resulteert het in een vermakelijke avondje. Een DIKKE 7.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Slappe film. Verhaaltje is natuurlijk enorm in de stijl van alle andere Farrely-films. Grappen zijn niet veel bijzonders, slechts een paar leuke. Bill Muray is wel leuk maar hij heeft een vrij kleine rol.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

In de tv-gids stond dat ze niet wisten wie nou de leukste was : Dumb & Dumber, Kingpin of There's Something About Marry nou ik vind Dumb & Dumber nog altijd de leukste (dat is ook wel te merken aan mijn top 10) maar ook deze vind ik absoluut niet slecht, erg vermakelijke film met grappen die je doen schaterlachen (bij mij wel teminste) ook vind ik dat die ene man met dat lange haar op Harry (Jeff Daniels) uit Dumb & Dumber lijkt en ik vind ook dat je wel kan merken dat het van de zelfde regiseurs is als Dumb & Dumber want ook deze twee sukkels zijn weer zo dom als Ezels en dat zorgt voor een leuke film die ik nooit zal vergeten !!!!!!!!

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

tommykonijn schreef:

Helemaal mee eens geen top van de Farrelly-Brothers maar voor de lekkere ontspanning is dit een prima film ook vind ik dat hij inderdaad op Dumb & Dumber lijkt zowel als het vreselijk dom zijn als de dingen die in het verhaal (en ook de film dus) gebeuren!

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond dit een hele leuke flm met droge grappen op bepaalde momenten.

Het begin vond ik heel erg leuk, met die vrouwelijke pandeigenaar die in natura afbetaald wilde worden. Het middenstuk vond ik wat inzakken en werd de film wat serieuzer waardoor de grappen er niet echt uitkwamen. Het einde daarentegen was ook niet zo ontzettend grappig maar wel leuk en spannend om naar te kijken.

Bill Murray vond ik trouwens echt goed spelen!! Woody Harrelson speelde ook leuk.

Ik gaf een 3.0

avatar van Dirigent

Dirigent

Natuurlijk weer van de Farrelly Brothers (merk je duidelijk) maar ook deze vond ik weer een geslaagde komedie van hun die echte Farrelly Brothers-fans denk ik wel gezien moeten hebben!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Een half Sterretje gezakt in verband met de andere Farrelly Films die ik toch beter vond zoals bijvoorbeeld : Dumb & Dumber en There's Something About Mary.

avatar van onbekend!

onbekend!

Ik vond er echt helemaal niks.

Noem is scenes van deze film dan die leuk zijn!

Ik vond helemaal niks grappig!

Bagger 0,5 *

avatar van ILDIB

ILDIB

Ach, een film die tijdens saaie dagen te kijken is, niet meer niet minder. Vanessa Angel is te oud en suffig om een lekker vrouwke te spelen helaas. Had het lekker bij weird sceince the serie moeten laten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

onbekend! schreef:

Noem is scenes van deze film dan die leuk zijn!

Alleen de scene voor de spiegel is al hilarish, met de tatoo van Ishmael!

avatar van jackie chan

jackie chan

Weer zn kloten film. Komt austin powers vandaag ook nog nu is er niets te zinen op tv dan maar dvd'je kijken.

Heb hem al es gezien voor een keer grappig maar best flauwe humor je moet er van houden.

avatar van ronengel

ronengel

jackie chan schreef:

Ik zou 'Wo Shi Shei' opzetten want dat is wél een topper en een stuk minder flauw...

avatar van BeenC

BeenC

Best leuke film, maar dat komt ook alleen door een paar grapppige scenes en het eind dat je niet verwacht.

Ik geef hem 3*

avatar van White Trash

White Trash

wel een leuke film..bill murray helemaal top als zwaar arrogante bowler haha Woody harrelson ook een sterke komische rol!