Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Abbie Cornish, Heath Ledger en Geoffrey Rush
Releasedatum: 18 januari 2007
Plot Candy
"More is never enough."
De mooie en sexy Candy ontmoet de roekeloze Dan. De twee worden zo verliefd op elkaar dat niets hen in de weg kan staan. Op een gegeven moment zijn ze totaal blut, maar door hun liefde blijven ze positief over de toekomst. Zelfs de heroïne die ze af en toe gebruiken heeft totaal geen invloed op hun levensgeluk. Als op een gegeven moment het heroïnegebruik toeneemt hebben ze hun paradijselijke leventje niet meer in de hand en verliezen ze de controle.
Candy
Aunt Katherine
Teller
Paul
MuchTheSame
In deze film vond ik Ledger prima presteren.
Het moet toch wel raar doen,zo'n rol spelen als ge zelf met een gelijkaardig probleem zit.
Spijtig dat opnieuw zo'n jong acteur het leven laat
Ik heb van de week anders gehoord dat Heath gewoon natuurlijk overleden is aan een hart aanval....
MuchTheSame
Edit: Uit autopsie is gebleken dat hij aan een overdosis slaappillen is overleden
matthijs_013
Een sterke en vooral écht romantische film en dus geen moralistische crap als The Notebook. Zeer sterke acteerprestaties en een mooi onderhoudend plot.
Sutherland
Best een mooie film, goed geacteerd. Het verhaal klopte ook en de personages waren mooi neergezet.
Inland Rabbit
In theorie denk ik gewoon een goeie film. De hoofdrollen worden goed neergezet en er is een goede link tussen de 2. Ook word het allemaal mooi verteld en vind ik de voice over stukken best mooi gedaan met de verhalende poezie erbij.
Dan mijn MAAR: Ik voel het gewoon niet. Deze film had gewoon een 3* of hoger moeten krijgen, ware het niet dat ik hem niet zie. Er word duidelijk gemikt op chemie tussen het koppel, een deprimerende sfeer en een neerwaardse spiraal, waar alles steeds maar slechter en slechter moet gaaan, maar t komt niet aan bij me. Ik blijf met een leeg gevoel achter.
Esther_ke
Goed verhaal en zeer goed geacteerd door de 2 hoofdrolspelers.
Ik vond de film iets te lang, maar toch heeft hij mij geboeid tot het einde.
Ik vind het dus een goede film maar toch miste ik iets…
Sylk
Ik ben een beetje confused...maar daardoor blijft het wel hangen.
In het begin was het erg fragmentarisch en ik kwam hierdoor moeilijk in het verhaal. Maar ja, misschien is dit wel hoe het leven van een junkie is: rommelig, van de hak op de tak, fragmentarisch.
Vanaf het midden zat ik erin, en hoé. Fantastisch die afkickscène.
Die 2 acteurs smolten in een, dat liep goed.
Het einde van de film voelde ik me rustig, maar ook leeg, zoals je dat hebt na een onrustige periode.
Het thema is cliché: tieners die het moeilijk hebben en die hun heil zoeken bij elkaar en in drugs. Het leven is zo zwaar en er is troost nodig om dat te verzachten; 13 in een dozijn.
Maar toch, hoe die 2 in elkaar opgaan, kom je weinig tegen op het doek.
Ik had wel een paar momenten dat het me te langdradig werd.
De 1e helft, 2,5
Vanaf het midden 4,5
Een krappe 3,5.
Soms is het leven wiskunde...
3525chrisd
Goede film over drugsellende, niet alleen voor de verslaafden zélf, maar ook voor hun omgeving!!!!
Wat het overlijden van Heath Ledger betreft: volgens mij is een hartaanval op jonge leeftijd geen 'gewone, natuurlijke" doodsoorzaak! (het schijnt dan ook dat hij zélf drugs gebruikte....)
Erwinner
Deze film heeft in grote lijnen een verhaalstructuur die overeenkomt met Requiem for a Dream, maar dan in een mooi love-story jasje gegoten. Een hele sterke rol wordt hier neergezet door Abbie Cornish. Heath Ledger speelt redelijk goed, maar is wel een beperkte acteur en kon zich in deze rol goed inleven omdat hij in real-life volgens mij niet vies was van witte poeder. Of hij zich nog kon ontwikkelen zullen we nooit meer te weten komen, al heb ik niet al te veel van deze man gezien. De film Two Hands kan ik me niet meer goed voor de geest houden.
Het eerste gedeelte van de film is aardig maar maakt niet genoeg indruk, het 2e gedeelte wordt alsmaar sterker en heftiger en dat is heel prettig. Visueel, technisch en sounddesign zijn onopvallend, maar ook niet storend.
Typisch een 3.75 film.
dulcinea
Voor de goeie orde en omdat het op m'n zenuwen werkt hoe mensen speculeren: hij is gestorven aan een overdosis medicijnen, of beter gezegd een verkeerde combinatie van teveel verschillende medicijnen.(hij nam al pillen en was op dat moment nog ziek dus nog extra pillen) Geen zelfmoord en geen drugs dus.
Erwinner
Bron?
Ik zag een interview van hem, had meteen een gevoel dat ie van drugs geniet in zijn vrije tijd. Daarnaast maakte hij een onzekere indruk.
Grappig dat mensen er zo overtuigd van zijn dat drugs en medicijnen niks met elkaar te maken hebben.
dulcinea
Bron?
Hier is er ééntje: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1577821/Heath-Ledger-died-of-accidental-drug-overdose.html
Heath kwam trouwens 90% van de tijd onzeker over.
Bij ons kwam het in het nieuws als 'drugsoverdosis' en werd er daarna niet meer over gesproken.
En ja ik weet ook dat drugs en medicijnen niet voor niks hetzelfde betekenen in het Engels, maar er is voor mij een verschil tussen pillen en drugs
cvanstraten
Tjaa...
Ik had er wat meer van verwacht eigenlijk..
Voor de mensen die de film nog moeten niet zien niet verder lezen..
Maar..
Hoe eindigt het nou? zij is clean en gaat zonder hem verder..
en hij? Is hij clean?
Dat ze nix aan elkaar hadden was ik al achter, ze maakte het voor elkaar alleen maar moeilijker..
Maar als je van iemand houd ik citeer "wanneer is genoeg genoeg? Nooit"..
Ik had misschien gehoopt dat ze er samen uit zouden komen..
Fran
- 1953 berichten
De film begint chaotisch. In één van de eerste scene's zie je dat Candy een overdosis heeft in het bad en ik kan nog steeds niet helemaal plaatsen in welke gedeelte van het verhaal dit gebeurde. Was het een flasforward ? Daarna gaan ze nl weer verder met het gedeelte waarin ze gaan trouwen en ècht verslaafd gaan raken. De badscene was voor mij een beetje onduidelijk.
Het is jammer dat ze niet laten zien hoe de twee bij elkaar zijn gekomen. Dat had zeker geholpen om sneller een binding te krijgen met het koppeltje en het verhaal. Nu werd je een beetje in het verhaal geworpen als het ware.
In de tweede helft van de film wordt het verhaal wat rustiger en begon ik er pas echt in te komen. De acteerprestaties van vooral Heath Ledger zijn indrukwekkend. Vooral de scene waarin ze afkicken en hij helemaal door het rooie gaat, de scene met de geboorte van hun overleden kind en de scene waarin hij na hele lange tijd afgekickt te zijn weer zijn eerste hit neemt. Zijn gezichtsuitdrukking is echt fenomenaal. Je kon bijna voelen hoe erg hij het gemist had.
Jammer van het rommelige eerste gedeelte van de film. En erg origineel is het verhaal ook niet. Verder is deze film zeker een aanrader, zeker door het sterke acteerwerk.
thas
Hallo,
even een vraagje; heeft iemand toevallig deze film thuis liggen en doet er niks mee? Dan wil ik hem graag van je kopen.
Overal gezocht, maar kan hem niet vinden.
Mail naar [email protected]
IcU
Deze film stond al een tijd op mijn verlanglijstje, maar hoge verwachtingen had ik niet. Het ging mij vooral om Ledger, omdat ik me, na zijn dood, meer ben gaan intresseren in hem. Ik heb hem dan nu eindelijk bekeken, en ik ben helemaal ontdaan. Wat een mooie film. Ledger speelt naar mijn mening echt enorm sterk. Op geen enkel moment had ik het idee dat ik naar een film zat te kijken, nee, ik zat gewoon naar de levens van 2 verliefde junkies te kijken. Ook cinematografisch vond ik deze film enorm strerk. Er is goed over shots nagedacht en alles werd mooi rustig in beeld gebracht. Ik ben helemaal overdonderd en deze film zal mij nog veel doen terug denken.
nachtvlinder
Op geen enkele manier kan deze film mij raken, misschien raken junks me zelden. Ik zag net ook help me eros, ook niks. Dan toch liever things we lost in the fire. Dat greep me wel bij de strot, maar dit , nee, niks. op 2-voudige snelheid erdoor heen gegaan op een geven moment. pff
Denise88
Tjonge, wat een film. Ik heb er toch wel even mee in m'n hoofd gezeten. Hij heeft veel impact gemaakt blijkt. Ik denk omdat het verhaal erg sterk en realistisch overkwam en het gewoon ongelooflijk goed gespeeld werd. Het is natuurlijk diep triest allemaal, maar zo waar als maar kan volgens mij. Zoveel mensen worden verliefd en kunnen uiteindelijk ook niet meer zonder elkaar. Dat was volgens mij ook het thema hier in deze film. Afhankelijkheid. Erg realistisch! 5.0!
loesje66
Ik vind het een prachtig drama over hoe 2 mensen verzuipen in een overweldigende romance, te overweldigend en te groot voor henzelf.
Drugs is alleen het middel waarmee ze zichzelf en elkaar vernietigen, voor altijd (geloof ik), maar het had net zo goed alcohol kunnen zijn.
Of jaloezie zoals gebeurt in een soortgelijk verhaal in Wim Wenders' Paris Texas (waar de naweeën worden verfilmd, en het liefdesdrama de climax vormt).
Heeft iemand nog de destructieve liefde van Rush' personage voor Ledger opgemerkt? Rush is de enige in deze film die letterlijk kapot gaat aan zijn grote liefde... (de 2 walsen over m heen alsof hij een snelweg is)
Als je met een zo grote liefde wordt geconfronteerd kan dat hevig misgaan... de film gaat over liefde geloof ik, in meervoud.
Darbie
ZELDZAAM MOOIE FILM !!!
De beste die ik tot nu toe in 2010 heb gezien.
De beelden, de kleuren, de intensiteit, de verbeelding,de verdroming en de daarmee ver weg gelegen harde en starre realiteit ....alles even fascinerend gebracht.
Voor mij is dit een Meesterwerk.
soom
When I first met Candy, those were like the days of "juice" when everything was bountiful.
Mooie voice-over, mooie scenes, Heath Ledger, Abbie Cornish, Geoffrey Rush.
Abbie Cornish is niet meteen een knappe actrice, maar op de een of andere manier wordt dat gecompenseerd door best goed acteerwerk van haar. (Actrices zoals bijvoorbeeld Michelle Williams en Nicole Kidman hebben het allebei).
Heath Ledger... Ik heb altijd een beetje een zwak voor jou gehad, ik had zo graag zoveel meer van je willen zien. Je blijft hartveroverend in de tienerfilm '10 Things I hate about you', en ik zal je echt nooit meer vergeten. Ik vind je gewoon zo leuk
(en ik blijf je leuk vinden).
Ik heb niet veel met drugs, behalve dan (schaamschaamschaam), dat ik bij tijd en wijle gewoon naar de sigaretten grijp. Hoewel ik nu alweer vanaf 1 juli droog sta, verlang ik soms om 450 sigaretten in 5 minuten op te kunnen roken. Verslavende middelen.. Begin er als verstandig mens nooit of te nimmer aan. Houd het bij koffie ofzo..
_Casper_
Beetje moeilijk te beoordelende film, er zitten een aantal GIGANTISCH sterke scenes in deze film.. 1 van de beste scenes die ik in tijden in films gezien heb... maar er zitten ook een aantal erg trage scenes in de film... Het is een film met ups en downs... Soms helaas wel wat aan de trage kant.. en dan komt er weer een oersterke scene waardoor je toch blijft kijken.
3* had meer voor deze film ingezeten
Uitstekende film over een tragisch liefdesverhaal. Tragisch omdat er drugs aan te pas komen. Hierdoor kent de film de gebruikelijke drugscliches zoals het afkicken, de terugval en de dagtaak om te scoren.Een simpele maar effectieve uitvoering zorgt voor een aantal sterke momenten. Het acteerwerk is van een hoog niveau en Heath Ledger zet hier zeker één van zijn beste rollen neer (misschien wel zijn beste).

Lilja 4-ever

50/50
Drama / Komedie, 2011

Brokeback Mountain
Romantiek / Drama, 2005
gebaseerd op boekjunkiemethadone programme heroïneartiestcold turkeymental breakdowngeliefdenaustraliëdrawing and paintinghuwelijk