Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Abbie Cornish, Heath Ledger en Geoffrey Rush
Releasedatum: 18 januari 2007
Plot Candy
"More is never enough."
De mooie en sexy Candy ontmoet de roekeloze Dan. De twee worden zo verliefd op elkaar dat niets hen in de weg kan staan. Op een gegeven moment zijn ze totaal blut, maar door hun liefde blijven ze positief over de toekomst. Zelfs de heroïne die ze af en toe gebruiken heeft totaal geen invloed op hun levensgeluk. Als op een gegeven moment het heroïnegebruik toeneemt hebben ze hun paradijselijke leventje niet meer in de hand en verliezen ze de controle.
Candy
Aunt Katherine
Teller
Paul
Margreet
Een afschuwelijke feel-bad movie. Een voorspelbaar verhaal over hoe je leven naar de klote gaat als je drugs gebruikt. Deze film had mijns inziens niets verrassends. Ik geef 2*
okee
Kan niks anders zeggen dan perfecte film!! Al weet je natuurlijk dat het geen feel good movie is.. hebben de film meesterlijk gemaakt en boeiend!!
daarom van mij een 5.
Abbie Cornish is een kruising tussen Nicole Kidman en Charlene Theron en gaat een grote toekomst tegen moet.
Heath Ledger laat zien dat hij wederom een puike acteer prestatie neerzet in dit gevoelige verhaal over liefde en drugs..
elisamad
Een geweldig in elkaar gezette film,die alle nadelen van een junk perfect nabootst.
talent van de acteuren is bijzonder en al is het verhaal voorspelbaar,dit soort filme is een vingertip hoe t niet moet.
De Australische film industrie is geweldig in opkomst en deze geef ik dan ook 4.5 sterren.
tevelenco
Na het zien van het sfeervolle en dromerige Somersault met Abbie Cornish in de hoofdrol toch wel erg benieuwd geraakt naar deze film van haar.
De film is wel een stuk harder en minder dromerig dan Somersault maar zeker niet minder goed.
En ook hier zet Abbie Cornish weer een erg overtuigende rol neer evenals Heath Ledger overigens.
Was het in Somersault nog de relatie met haar moeder die haar parten speelde.
Hier is het de drugs die haar naar de afgrond helpt.
Het enige wat ze heeft is de liefde met haar vriend.
Maar of dit stand houdt in een wereld vol drugs en ellende...........
Tsa daarvoor moet je deze film zelf maar eens gaan bekijken.
Ik vond in ieder geval dat de film een hard maar realistisch beeld schets van jongeren aan de drugs.
En daardoor zeer de moeite waard.
prometida
Goede indrukwekkende film, vooral omdat ze duidelijk in beeld brengen hoe het eraan toegaat.. als je zo verslaafd bent.
De film kon mijn aandacht goed vasthouden. 4.0*
prediletto
Candy is een harde, realistische en goeie film.
Het laat het leven zien van twee mensen die gelukkig zijn in de liefde maar hard op zoek zijn naar een kans om ter overleven.
Allebei zijn ze verslaafd aan drugs en doen bijna alles om aan geld te komen.
Het laat je meeslepen in hun verhaal en hoe hard het leven is als je er met 'z'n tweeën midden in staat.
Het heeft iets poëtisch, je hoort een stem door het verhaal die beschrijft hoe hij/zij zich voelt.
Een goeie, leerzame film.
Mijn punten|: 3,5*
thesultans
Charlene Theron...?? of was het ff denken....Charlize Theron ??!!!!
grid8400
Goeie film, had er echter meer impact van verwacht. In mijn ogen was het toch nog even te hollywood achtig. Te zoetsappig.
Anyways, verder natuurlijk gewoon een sterke film. Dikke 3,5* van mij.
Emotioneel rauwe film, prachtig gespeeld door de twee hoofdrolspelers. Eerlijk, nietsontziend en poëtisch zonder gekunsteld te zijn. Prachtig gefilmd en toepasselijk verdeeld in drie hoofdstukken: heaven, earth en hell.
Naduah
Sterke film, geeft enigszins duidelijkheid in het leven van een junk, hoewel dat in werkelijk nog harder is. Het liefdesverhaal, de twijfel, onzekerheid....is pakkend. Het einde vond ik verrassend,maar wel een ijzersterk besluit van Dan.
Goed geacteerd van de hoofdrolspelers.
christophel
Hele goede film, verveeld geen moment.
Het is gewoon wat de waarheid .
Zeer goed gespeeld.
****4
michelmoviefan
Hele goeie film. Prachtige openingsscene. Ik heb er van genoten. Veel doffe ellende maar zo mooi gemaakt en zo sterk geacteerd dat je dat op de koop toeneemt. Ga dat zien. 4 sterren.
gmx
"Candy" is het verhaal van 2 junkies die langzaam naar de afgrond toe glijden. Dit gebeurt echter met nogal wat cliche's. Mix de standaard concepten rond heroine gebruik, zoals prostitutie, cold turkey's, etc en je komt al snel op de verhaallijn van "Candy".
Desalniettemin prachtig acteerwerk van Abbie Cornish, zodat de film er wat mij betreft toch nog een krappe 3 * weet uit te slepen.
Chainsaw
Erg sterk acteerwerk van Cornish en Ledger, overweldigende optredens. Verder een aantal prachtige shots (visueel was het voortreffelijk), een goede score van Paul Charlier en een erg leuke bijrol van Rush maken de film zeker het kijken waard. Het is enkel wat jammer dat de film alles volgens het boekje doet en niet echt iets laat zien wat we nog niet eerder hebben gezien. Een beetje meer originaliteit in de vertelling had het plaatje voor mij helemaal compleet gemaakt. Maar desondanks een klein pareltje.
Raffael77
Erg goede film over een stel die als Heroïne verslaafden door het leven gaan met zeer heftige gebeurtenissen.
Kisje
Het is voor mij wel logisch dat dit een feel-bad movie is. Het is logisch dat de ellende van dit koppel je een slecht gevoel geeft. Ik denk wel dat juist dát het doel is van deze film. Mensen laten inzien dat drugs GEEN oplossing is..
BTW: vond Abbie Cornish wel beter spelen dan Heath Ledger..
Vond eigenlijk dat ze qua uiterlijk wel wat weg heeft van Naomi Watts.. Niet
?
SubbiE
Prachtfilm, vol van emotie, goede en slechte.
Duidelijk en goed opgedeeld verhaal. Erg sterke acteerprestaties van beide hoofdrolspelers. Film laat je geen seconde los.
Coop
Blijf van de drugs mensen !
Probeer Hero en je bent verloren !
Goede onderhoudende film.
Basketbal Diary's is wel beter, maar deze is zeker ook oke.
3 *
Moonly
Niet bepaald een zaterdag-avond film waardoor je , je
beter gaat voelen standaard drugs problemen film .
Goed verhaal maar soms een beetje te langdradig heb al verschillende vergelijkende films gezien zoals deze dus persoonlijk vind ik hem
behoorlijk voorspelend .
helleke
Zeer aangrijpende film die duidelijk weergeeft hoe diep ge kunt zakken éénmaal ge verslaafd geraakt aan het witte poeder.
Het komt zelfs zover dat de ouders nog liever zouden hebben dat hun dochter haar shot krijgt,dan dat ze ziek blijft door te ontwennen.
Goeie acteerprestaties,en volgens mij klopt het plaatje volledig(cliché of niet) want ik ken ook personen die zo op den dool geraakt zijn,soms met een noodlottig gevolg.
3,5 sterren
helleke
In deze film vond ik Ledger prima presteren.
Het moet toch wel raar doen,zo'n rol spelen als ge zelf met een gelijkaardig probleem zit.
Spijtig dat opnieuw zo'n jong acteur het leven laat
rondjerondje
mocht je deze film je aanspreken kijk dan ook eens naar: requiem for a dream
Zeepje
Wauw. Een erg mooie film met super acteurs. Een van heath zijn laatste films, wat een mooie herinnering aan hem geeft!
Ook zijn tegenspeelster zet een mooie rol neer.
Een 4!

50/50
Drama / Komedie, 2011

Brokeback Mountain
Drama / Romantiek, 2005
gebaseerd op boekjunkiemethadone programme heroïneartiestcold turkeymental breakdowngeliefdenaustraliëdrawing and paintinghuwelijk