The Chronicles of Riddick (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 119 minuten / 134 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: David Twohy
Met onder meer: Vin Diesel, Thandiwe Newton en Judi Dench
Releasedatum: 19 augustus 2004
Plot The Chronicles of Riddick
"All the power in the universe can't change destiny"
Riddick is de laatste vijf jaar op de vlucht geweest voor premiejagers die vastberaden zijn de prijs op zijn hoofd te innen. Nu bevindt hij zich op de planeet Helion, thuisbasis voor een progressieve multiculturele samenleving, waar de religieuze leider Lord Marshal een invasie heeft gepleegd. Wanneer Riddick verbannen wordt naar een ondergrondse gevangenis ontmoet hij Kyra. Zijn pogingen om zichzelf en Kyra te bevrijden leiden hem naar een rechtstreekse strijd met Lord Marshal.
Riddick
The Guv
Toombs
Toal
reveal
@ Thijs: En toch heb je hem 3 keer bekeken? Dat is erg knap. Als ik een film zo naatje vind kijk ik hem hooguit 1 keer.
@ reveaL: Ik ben het niet met je eens wat betreft de budgetten en het resultaat-verhaal.
Het knappe is juist dat dit een geheel nieuw verhaal is. En dus niet de zoveelste (comic)boek verfilming. Misschien is het daardoor niet zo'n glad en makkelijk te verteren verhaal als bijvoorbeeld the Punisher, waardoor mensen als thijs een beetje confused raken.
Maar als iedereen altijd maar oude dingen blijft recyclen, worden de films steeds armoediger.
Dat is nu toch net wat ik zeg, je leest het niet juist. Het verhaal had wel mogelijkheden. Het is de casting en dialogen die totaal nergens op slaan!
blaataap
Het slaat helemaal nergens op? Kom op reveal...zo erg is het niet. Misschien zit er wel iets in je bewering dat het beter kan op bepaalde punten. Ik vind zelf dat huurlingengroepje niet echt geslaagd bijv. Maar zo slecht is het nou ook weer niet. Wees eerlijk en verhoog je cijfer van die 2 naar een 3,5.
Wat betreft mijn leesvaardigheid:
Daar doelde ik op in mijn vorige post. Een heel nieuw verhaal lijkt mij wel degelijk origineel.
SpaM!
Hele goed film vond ik het, vooral het stukje in die kamer waar je alleen licht ziet van de schoten die gevuurd werden.
Heel erg goed vond ik dat.
reveal
Wat betreft mijn leesvaardigheid:
De bedoeling is wel de hele post te lezen. Eronder staat geschreven dat het verhaal best had kunnen werken mist een betere casting en dialogen.
Set Wenker
Ik heb gister een poging gedaan de film te kijken, maar ergerde me dusdanig aan de "Acteerprestaties" van vin Diesel dat ik de film halverwege uitzette.
Vin Diesel had ik al eens eerder gezien, tijdens de presentaties van de MTV awards. Toen kwam hij op mij al over als een spierbundel met het IQ van een visstick. Tijdens deze film ontdekte ik dat zijn filmrollen ongeveer dezelfde mate van intelligentie uitstralen. Beetje dom door het beeld banjeren, om de haverklap iemand een mes op de strot zetten en af en toe iets quasi stoers zeggen. Meer is het niet.
Verder vond ik de actie beelden zeer irritant. Ik ben het met een eerder geplaatste reactie eens, dat in veel nieuwe films de actie niet goed te volgen is. Vaak vliegen diverse lichaamsdelen voorbij en weet je pas aan het eind van de scene wie nou een arm kwijt is en wie een been. Dit vind ik een beetje jammer. Alsof je met een rustige cameravoering de actie niet net zo mooi in beeld zou kunnen krijgen.
Het doet me een beetje denken aan de "Vergeet je tandenborstel niet" show. Dat was ook een inhoudsloos gebeuren, waarbij de cameramensen wanhopig probeerden het programma een spectaculaire uitstraling te geven door de camera's om de minuut over de kop te gooien.
Maar goed. Om kort te gaan. Dit is mijn eerste beeld van de film. Ik kijk hem waarschijnlijk nog wel een keertje helemaal. Misschien dat er toch elementen in zitten die ik kan waarderen. Mijn eerste poging deed ik gisteravond om half twee 's nachts en dat was mede van invloed op het voortijdig stopzetten van de film. Dat en Vin Diesel.
Mijn uiteindelijke sterrenstem komt dus nog.
Groeten Set.
MWX
leuke film veel actie best een aardig verhaaltje al met al een voldoende.
Flipman
Ik heb deze film nog niet gezien, maar wie weet hadden ze het gewoon bij Pitch Black moeten houden, die vond ik subliem! Wordt het verhaal hier niet een beetje uitgemelkt?
The Goss
Wordt het verhaal hier niet een beetje uitgemelkt?
uitgemolken.
The Goss
Ben het hier roerend mee eens. Ik heb me daar ook ongelofelijk aan geërgerd.
Bigbazznizz
Niet zo'n hele goede film. mooie technieken en zo maar het verhaal was verre weg van origineel.
darkcity
Stoere aktiefilm hoor, Vin Diesel is weer helemaal terug !
De film ziet er echt prachtig uit, het is idd een heel ander soort film als Pitch Black, qua aktie en verhaal.
Helaas waren sommige scenes wat saai maar ook zeer goeie scenes bij ontsnapping uit de gevangenis en openingsscene.
Ze hadden naar mijn idee beter de hele film Riddick in de gevangenis moeten laten zitten en op het laatst een spectaculaire ontsnapping moeten doen.
Maar wel spannend hoor, de film heeft echt een eigen stijl en dat wil Twohy ook duidelijk laten merken, en dat valt vast niet bij iedereen goed.
Maar goed, Pitch Black niveau haalt het niet maar toch 3.5 ster.
Ik hoop op een 3e Riddick en na het einde gezien te hebben zal dat er ook wel van komen !
JoeHallenbeck
Reken er maar niet op. Zo'n succes was deze niet.
Inderdaad. Het budget van $110 mln is bij lange na niet terugverdiend.
BoordAppel
Misschien wel met het geld dat het computerspel opbracht (als dat tenminste naar dezelfde mensen gaat), dat was een succes. En ook een van de weinige spellen met filmlicentie die wel geslaagd zijn.
HiLL
Bagger slechte film met een nog slechtere hoofdrolspeler...wat een mislukking is die man toch
:R
Dan doen ze toch enkel een vervolggame?
BoordAppel
Die zal er ongetwijfeld komen. Met spellen is het hetzelfde als met films, als het een succes is komt er een tweede deel. Het enige verschil is dat de vervolgen bij spellen meestal wel geslaagd zijn.
Frantic01
ik vond deze iets minder kwa special effect enzo enzo, Ik vond pitch black toch mooier eerlijk gezegt.
Flipman
uitgemolken.
Weet ik, maar uitgemelkt klinkt leuker
Nightstalker
Goed vervolg !!! Maar de 1ste is toch beter hoewel deze een veel hogere budget heeft. Maarja dat zegt niet altijd wat.
Leno
Het eerste uur vond ik tamelijk slecht. Er wordt geprobeert wat verhaal en diepgang te creeren, wat jammerlijk mislukt. Het laaste uur krijgen we gewoon domme actiescenes voorgeschoteld, waarvoor me tenslotte allemaal naar deze film kijken.
Deze film had het gewoon simpel moeten houden, net als zijn voorganger, nu is het een inhoudsloze film met pretenties.
En wat doet Dench in deze film eigenlijk, haar rol is me totaal onduidelijk. Van Wageningen vond ik trouwens aardig acteren, vrij accentloos ook.
mikoz
hier houd ik dus echt niet van .. totaal geen verhaal .. en weer een domme actiefilm .. het is gewoon niet mijn genre .. domme actiehelden die dan zogenaamd in hun eentje honderden mensen moeten verslaan .. bah
xangadix
Ik ben er wel aan begonnen en heb hem ook afgekeken, maar het was geen pretje. Wat een onzin allemaal. Deel 1 was stukken beter.
slurfgek
jongens, was deel 1 soms zijn debuutfilm. Heb nog niet gezien. Vond aan deze ook niet zoveel aan, is de moeite van een recensie eigenlijk niet waard. Ben denk ik gewoon jaloers op die gespierde schouders van Vin... Ik ga maar weer eens kijken op forum.body-fitness.
LeiduH
zooooooooo slecht vind ik deze film!
dit is egt de eerste film die ik ooit uit heb gezet! meestal neem ik nog wel de moeite om een film uit te kijken, hoe saai ook. maar bij deze had ik daar EGT geen zin in
, maar hou zowiezo niet van deze films.. en helemaal niet van die kale gepanserde spierbundel, vin diesel.. maarja
ik wilde dit even kwijt..
*voelt zich opgelucht*
Equinox
Een halve ster voor deze film is eigenlijk nog te veel:
- geen identificatie met personages
- slechte acteerprestaties
- storend surrealistische film
Ik heb veel moeite moeten doen de gehele film af te kijken.

Riddick: Blindsided

2000

Into Pitch Black
2000

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Lion of the Desert

Interstate 60: Episodes of the Road
Roadmovie / Komedie, 2002

The Island
Sciencefiction / Actie, 2005
gevangenisdystopiematter of life and deathruimteintergalactic travel