• 9.374.811 stemmen

The Chronicles of Riddick (2004)

Sciencefiction / Thriller | 119 minuten / 134 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 119 minuten / 134 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: David Twohy

Met onder meer: Vin Diesel, Thandiwe Newton en Judi Dench

Releasedatum: 19 augustus 2004

Plot The Chronicles of Riddick

"All the power in the universe can't change destiny"

Riddick is de laatste vijf jaar op de vlucht geweest voor premiejagers die vastberaden zijn de prijs op zijn hoofd te innen. Nu bevindt hij zich op de planeet Helion, thuisbasis voor een progressieve multiculturele samenleving, waar de religieuze leider Lord Marshal een invasie heeft gepleegd. Wanneer Riddick verbannen wordt naar een ondergrondse gevangenis ontmoet hij Kyra. Zijn pogingen om zichzelf en Kyra te bevrijden leiden hem naar een rechtstreekse strijd met Lord Marshal.

avatar van Linda

Linda

op deze film zit ik dus echt te wachten

ik vind pitch black een hele toffe film en vin diesel is echt een nieuwe aanwinst. en ja rule speelt ook mee dus dat is ook wel leuk. ik heb gehoord dat er als deze deel 2 een succes is er nog 2 delen komen. dat lijkt me wel weer overdreven 2 films vind ik wel genoeg. de derde film is meestal al een heel stuk minder dan de vorige

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

ik word gek van al die prequels/sequels. Vooral bij prequels zijn er vaak beperkingen, je moet het verhaal kloppend maken aan de eerdere film , die zich later afspeelt. je weet dus al zeker dat de hoofdrolspeler het overleeft ach ja..brengt weer geld op voor de volgende film

avatar van BS

BS

niet echt een spoiler,meer lochische redenatie.Maar je hebt daar wel gelijk in.

Ik vind het mooie aan een prequal dat je veel vrijheid hebt met verhaal (op het eind na dan)

Maar op internet zie ik alleen dat het een sequal is.

Ik hoop dat ze trouw blijven aan de manier van filmen zoals in deel 1 is gedaan.Verwacht er veel van,maar moet nog wel even wachten ...

avatar van Wouter

Volgens imdb heet die The Chronicles of Riddick.

Jordy

D'r wordt wat heen en weer geswitched met die titel... zal 'm weer even aanpassen.

Jordy

Nieuwe plot-outline. Ze zijn onlangs begonnen met filmen. 't Gaat volgens mij geen prequel meer worden trouwens, en de naam van Ja Rule kom ik gelukkig ook nergens meer tegen.

avatar van Wouter

Zou dit Diesels Rocky of Rambo-serie worden?

avatar van Goodfella

Goodfella

Dat lijkt me eerder gelden voor XXX. Dit is toch gewoon straight-to-video voer? Deel 1 was dat iig wel...

Jordy

ik kan me toch echt nog heel goed herinneren dat ik Pitch Black in de bios zag... en ook deze film gaat gewoon een (erg) grote release krijgen hoor

avatar van Ja Rule

Ja Rule

Jordy schreef:

denken dat ik hier niet kom alleen bij die scary movie films ofzo?? erg leuk hoor smartass

de rapper/acteur Ja Rule slimmerd

avatar van Ja Rule

Ja Rule

ma bad

avatar van jassonn

jassonn

na het verhaal boven aan bij de film gelezen te hebben,vraag ik me af wat dit met deel 1 te maken heeft.

avatar van damon

damon

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Vin Diesel en Judi Dench in dezelfde film? Dat moet wel goed worden

avatar van BS

BS

Van de trailer gaan me nekhaartjes overeind staan.In positive zin bedoel ik dit dan!

Vin DIesel is gewoon een actieheld en ik verwacht dat dit een knaller gaat worden.

Maar zoals ik al eerder zei , we moeten er nog wel erg lang op wachten hoor ... pfff

Jordy

Goed om te zien dat de kostuums uit Dune nog een keer gebruikt kunnen worden.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ja de trailer zag er wel gaaf uit. Vin Diesel is een acteur die naar mijn menig meer kwaliteiten heeft dan pakweg Stalone,Schwarzenegger en .....

avatar van Justice4All

Justice4All

super trailer.

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Ik heb zo'n ongelofelijke schijthekel aan die Vin Diesel, bleugh... Alleen daarom ga ik deze al niet kijken.

Het schijnt dat zijn broertje ook acteert: Henkie Loodvrij...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Sjoerd schreef:

Het schijnt dat zijn broertje ook acteert: Henkie Loodvrij...

die is zo flauw dat ie weer leuk is. In Boiler Room acteert ie goed en ook in Saving Private Ryan vind ik m goed.

avatar van SetTheComfort

SetTheComfort

Wie is dan het broertje van Vin Diesel in Boiler Room. (is het een bij rolletje of is hij toch wel behoorlijk in the picture)

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Kom op zeg! Zet het Wilhelmus op en hijs de fraaie Nederlandse driekleur hoog in de vlaggemast!

Yorick van Wageningen zit hierin!!!

Jammer alleen dat de trailer eruit ziet als een slechte aflevering van Star Trek: The Next Generation. :-|

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Zombie McGruder schreef:

Yorick van Wageningen zit hierin!!!

Weet iemand al of het een grote rol is? Aangezien ik bijna niets kan vinden over wat voor personage hij speelt, vermoed ik dat het een kleine rol is.

avatar van Phoenix

Phoenix

SetTheComfort schreef:

LOL!

avatar van Beejeej

Beejeej

idd, zucht...

ik zag zojuist de trailer van Riddick. had niet direct door dat het om Pitch Black 2 ging.

ik kijk er naar uit, ik vind Vin Diesel best een prima acteur en de trailer zag er lekker uit.

avatar van eerdekes

eerdekes

Trailer zag er inderdaad erg netjes uit.

Prachtige achtergrond beelden & zo.

avatar van Diesel

Diesel

Vind de trailer alles behalve netjes, het ziet er allemaal zo clichèmatig uit, had telkens het gevoel van been there, done that.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Prachtige special effects en decors zo te zien met een glansrol voor Diesel. Kijk er in ieder geval naar uit.