The Chronicles of Riddick (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 119 minuten / 134 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: David Twohy
Met onder meer: Vin Diesel, Thandiwe Newton en Judi Dench
Releasedatum: 19 augustus 2004
Plot The Chronicles of Riddick
"All the power in the universe can't change destiny"
Riddick is de laatste vijf jaar op de vlucht geweest voor premiejagers die vastberaden zijn de prijs op zijn hoofd te innen. Nu bevindt hij zich op de planeet Helion, thuisbasis voor een progressieve multiculturele samenleving, waar de religieuze leider Lord Marshal een invasie heeft gepleegd. Wanneer Riddick verbannen wordt naar een ondergrondse gevangenis ontmoet hij Kyra. Zijn pogingen om zichzelf en Kyra te bevrijden leiden hem naar een rechtstreekse strijd met Lord Marshal.
Riddick
The Guv
Toombs
Toal
sydney
Fantastische film, met mooie special effects, mooie bass-effecten en prachtig verzonnen namen voor planeten. Vin Diesel is vinnig en ontzettend grappig. De volle drie kwartier heb ik genoten van daverende space ships en fonkende vuurballen. Nee..., de film krijgt dan ook een vet verdiende 0,5*.
martijn77
Vin Diesel is vinnig en ontzettend grappig.
Vin Diesel is niet serieus te nemen als acteur. Tenzij er ooit een film komt over de vermeende bastaardzoon van Rambo en de Terminator. Ik kan haast niet wachten op de volgende kutfilm..
martijn77
ik krijg bij vin diesel het hasta la vista baby gevoel.
dat gevoel ken ik.. en dan
sn@ke
- 2077 berichten
Diesel is een goed acteur ,hij heeft heel wat charisma en is terecht de nieuwe actiester. Als je hem vergelijkt met Van Damme ofzo is het wel duidelijk.
Sjoerd
Ik vind Vin Diesel dus helemaal geen charisma hebben.
Nee, idd... vind ik dus ook. Dan bestempel ik nog liever The Rock als nieuwe actieheld...
sydney
Het was ook niet zo bedoeld, kijk naar de waardering die ik gaf... Ik was zo melig na het zien van de film dat ik het op deze manier moest opschrijven. Voor de duidelijkheid, Vin Diesel is absoluut niet serieus te nemen als acteur...
PoMeLo
redelijke film,
mooie special effects, boeiend verhaal... ik ben best fan van sci-fi... acteerwerk was niet egt super vond ik
jassonn
Mwah, niet superslecht maar goed is ook anders. In zoverre je van een verhaal kan spreken is het flinterdun en ik vond het in het begin dan ook wel moeilijk te volgen. Ik hou wel van films met een hoog tempo maar hier was het echt moordend, en dat dan in combinatie met zeer snelle actiescene's waarbij de beelden zo snel voorbij kwamen dat je niet eens zag wat er nou gebeurde, zorgde voor een zeer rommelige film. 2,5*
Justice4All
Altijd moeilijk te volgen, die flinterdunne verhalen....
jassonn
Altijd moeilijk te volgen, die flinterdunne verhalen....
In zoverre je van een verhaal kan spreken is het flinterdun en ik vond het in het begin dan ook wel moeilijk te volgen. Wel lezen wat er staat hè.
Jordy
"dan ook wel" interpreteerde ik als dat er een verband was tussen het feit dat het verhaal dun is, en het feit dat je het moeilijk te volgen vond.
davidov
film was veels te opgepropt, in het begin duwen ze een gigantisch verhaal in een hokje van 15 minuten, waarna de film verder gaat met zn eigen verhaal.
Rommelig camera werk vond ik zelf, het feit dat alles rommelig in beeld gebracht is kan misschien wel wat extra spanning meegeven maar bij mij wekt het meer veel irritatie op.
Stunts en grafish geweld viel ook allemaal wel mee... De crematorion planeet (ofzo) was wel erg mooi gemaakt (vooral de nacht kant) echter als de zon op komt dan druipen de foutjes en inconsistente beelden van het scherm....
Vin diesel was een ramp (again)
judi dench was ok voor wat ze moest doen (niet veel dus)
Colm Feore was wel een grappige badguy....(niet grandioos maar een klein pluspuntje aan de drek van de rest van de film)
bah, viel tegen (en ik had er al niks van verwacht).... een extreem magere 2
[edit] toch maar een half puntje erbij omdat "de werelden" etc wel mooi zijn gemaakt.... iets anders dan we normaal zijn gewend met andere ruimte films.
davidov
triple x was ook al slecht dus deze zal ook wel niks zijn
deze film heeft wel iets meer stijl en karakter als het slappe xXx... maar toch slaat bij mij iig de film de spijker mis...
WiLL
Ik hou wel van films die spelen in een "andere wereld" en bestaan uit een kruising tussen laser technologie en ouderwetse speren en hamers (weet even niet hoe ik het anders moet zeggen
Helaas willen films als deze vaak teveel en wordt je tijdens de film helemaal "gestoord" van alle vage namen en gebeurtenissen.
Het begin is vrij rommelig en bleef lange tijd onduidelijk. Pas naar het eind als je terug gaat denken kun je er een beetje een logica in vinden. De scenes volgen elkaar zo snel op dat je binnen 3 seconden opeens aan de andere kant van het heelal kan zijn. Er had gewoon meer rust in moeten zitten, zoals eigenlijk zo vaak het geval is bij aktiefilms.
Is het tegenwoordig niet meer mogelijk om de aktie duidelijk in beeld te brengen ? Ik krijg er koppijn van en het gaat zo snel dat je pas na afloop in de gaten hebt wat er nu eigenlijk gebeurt is en wie er nog in leven is :/ Ik ben al niet meer zo`n fan van aktiefilms als ik een aantal jaren terug was, maar op deze manier laat ik deze films liever links liggen.
Ik vond Diesel van alle akteurs nog het beste op dreef, de rest was matig tot slecht. Nou had Diesel natuurlijk wel een rol van niet lullen maar schieten, maar daar moet hij het natuurlijk van hebben
Het idee en het uiterlijk van de film vond ik dus best aardig, maar helaas is de uitvoering matig. 2,5*
neo
Pitch Black was een degelijke productie,dat is zeker.Chronicles gooit het qua sfeer vooral over een grootschaligere en sfeermatig andere boeg.En dat deed mij eigenlijk veel meer.Wat een geweldig spektakel is dit zeg! Prachtige effecten, adreline actiescenes,dreigende en interessante score van Graeme Revell.4 sterren
bohica
Had iemand anders aan het einde van deze film ook een Conan deja-vu????
Airbus
er is veel van verwacht..is dat ook uitgekome? hebben ze het waar kunne maken???
TiTanium
Hey allemaal, ik heb de film gezien en ik vind dat vin diesel betere filmen heeft zoals the fast and the furious en xXx. Riddick is een film waarvan ik veel heb verwacht en dat de film uiteindelijk totaal niet goed is.:@*** mijn score 0,5/5
dvdbro
deze verfilming is weer eentje voor "the best of all times" reeks. lekker aktie met een doel
filmfan82
deze film is lekker!! Niet alleen omdat Vin Diesel meespeelt uiteraard, maar de film kijkt lekker weg. De acties mochten er naar mijn mening zeker zijn. Af en toe zit je werkelijk op het puntje van je stoel. Ik vind deze stukken beter dan pitch black. Er schijnt nog een vervolg op deze film te komen, maar wanneer is niet bekend.
Volgens mij was dat de bedoeling, maar ondertussen verre van zeker.

Riddick: Blindsided

Interstate 60: Episodes of the Road
Komedie / Roadmovie, 2002

The Island
Sciencefiction / Actie, 2005
gevangenisdystopiematter of life and deathruimteintergalactic travel