The Grudge 2 (2006)
Genre: Horror
Speelduur: 102 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Takashi Shimizu
Met onder meer: Amber Tamblyn, Arielle Kebbel en Jennifer Beals
Gesproken taal: Engels, Japans en Russisch
Releasedatum: 19 oktober 2006
Bekijk via CANAL+
Plot The Grudge 2
"What Was Once Trapped, Will Now Be Unleashed"
De jonge Aubrey Davis (Amber Tamblyn) krijgt in Tokio te maken met dezelfde vloek die haar zus Karen (Sarah Michelle Gellar) achtervolgde. Deze bijzondere kracht haalt het slechtste in zijn slachtoffers naar boven, om vervolgens te vertrekken naar een nieuw over te nemen lichaam. En zo gebeurt het dat een groep mensen, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben, één voor één ten prooi vallen aan deze vreselijke vloek.
Aubrey Davis
Jake Kimble
Lacey Kimble
Trish Kimble
Bill Kimble
hele goeie film mijn favoriet the grudge 2 ik hep hem gezien wouuuuuw

ben het er mee eens enger als deel 1 echte spanning je blijft geboeid kijken.
HeatWave
Ik vond zelf "The Grudge 1" net iets grimmiger en beter.
Niet dat dit 2e deel slecht is, maar ik vind het soms wel iets te langdradig en op een aantal scenes na niet echt een wereldschokkende film.
Ik denk dat de makers van deze 2 films het hier beter bij kunnen laten, dan is het net leuk geweest.
Waku
Grudge 2 is niet echt een hoogvlieger maar een vervelende avond heb je er ook niet aan.
Prettig is wel dat men verder ingaat op de oorspronkelijke moord in het huis waar deel 1 mee begon.
Hierdoor krijgt de film wat meer inhoud.
Verder blijft het toch een hoop van hetzelfde.
Iedereen in aanraking met het huis heeft een probleem.
De lijkbleke japanse zoontje en moeder komen zovaak in beeld dat het angstaanjagendelijk te verdwijnen.
Makkelijke wegkijker
riivas
In de bios gezien, en hoewel ik zulke films meestal luchtig kijk en vind dat iedereen zich maar aanstelt, vond ik deze wél eng. Misschien had dat er ook iets mee te maken dat een paar vrienden van me al uren van tevoren zichzelf en mij gek aan het maken waren, en dat ik naast een vriend zat die m'n hand half verrot kneep
In ieder geval 3,5*, want het gewenste doel is bij mij bereikt
stasi
Als ik deze versie vergelijk met deel 1 is het niet om aan te zien. Er gebeurd in dit deel eigenlijk niks. Die griet duikt hier en daar op en er verdwijnen wat mensen maar meer ook niet. Sommige effecten zijn leuk om te zien maar als ze in een andere contekst waren geplaatst het ook nog een beetje eng had overgekomen. Kortom hadden ze beter bij de grudge deel 1 kunnen stoppen.
2* van mij!
Skuller
Ik was a niet kapot van The Grudge deel 1,maar deel is helemaal knudde.onsamenhangend zooitje is het.
movie*freak
Deze vond ik net zo goed als eerste, soms beetje vaag, en de verhaal is ook niet echt boeiend maar toch erg veel schrikmomenten.
3 en half sterren
Thomas83
Net als deel 1 vermakelijk en leuk om eens een keertje te zien, maar veel meer ook niet.
Ik vind dit deel wel wat beter dan deel 2. Wat minder warrig, en meer verhaal en mysterie.
De special effects vind ik soms erg slecht eruit zien, overduidelijk afkomstig uit de computer, maar soms zijn ze ook best aardig.
The Grudge 2 is leuk voor een keertje, maar ik heb veel betere films in het genre gezien. Ook wel veel slechtere trouwens. Ik vind dat er meer slechte dan echt goede horrorfilms worden gemaakt. In dat opzicht is The Grudge 2 nog best te pruimen.
anthony68
sarah speelde niet lang mee in die film alleeen voor haar naam hebben ze haar genomen
vond het ***
Totaal maar dan ook totaal niks vond ik.
Slappe afhaspeling van eerdere scenes die alles behalve spannend, eng of sfeervol waren en vooral uitblonken in belabberd acteerwerk, slechte scares en vreselijke special effects.
Het is erg opvallend dat Shimizu in Japan wel nog fijne films weet te maken, maar met z'n Amerikaanse Grudge avonturen echt compleet achterloopt op z'n eigen werk.
Prul eerste klasse, ééntje om af te voeren en nooit meer aan te denken.
salako
Ju-on: The Grudge 3 (2008)
Directed by
Takashi Shimizu
Writing credits
Takashi Shimizu
PAS in 2008 hha dat duurt lang
patrick17
Wat een ongelovelijke saaie film is dit zeg.Ondertussen weten we wel hoe de film zou gaan lopen,mensen komen het huis in worden vervloekt en ''het kind'' komt tevoorschijn.Voor mij is The Grudge delen de lol ervan af eerlijk gezegd.Deel 1 was nog redelijk maar dit was ronduit saai.
2 *
zjandannybob
toch best genote van deze film, de effecten zijn gewoon leuk gemaakt niet echt spannend maar toch mooi gedaan.
vond hem beter dan deel 1
3.5* voor deze horror
DeCe
Deze film laat mij bij momenten lachen van ellende. Ze waren beter gestopt na de eerste die ik wel best te pruimen vond. De grijze sombere omgeving begon mij ook ook te storen na verloop van tijd. Je hebt het per slot van rekening al allemaal eens gezien in de eerste film, wat ze hier terug goedkoop herkauwen. Sarah Michelle Gellar hebben ze er waarschijnlijk nog eens ingestopt om de interesse te wekken voor deel 2, afvoeren die handel...oh ja 0,5*
_Daan_
Deel 1 was beter het was nieuw.. eng is het totaal niet.. deel 3 ga ik vast niet kijken.
Blood Duster
Absoluut geen kaskraker, verder een erg onsamenhangend geheel. Deel 1 was al matig, maar deze 2e bakt er niet meer van.
*2,0*
film88888
Beter als deel 1 er gebeurt meer in als de andere grudge. en ik vond het wel leuk gedaan omdat de film begint waar de andere ophielt. het acteerwerk op zich viel nog wel best mee en nog heel veel mooie schrikmomenten. ik geef de film een 3,5
Mr Confused
Zoals waarschijnlijk al eerder gezegd kan deze ook niet tippen aan de originele ju-on films. Groter budget maar vreselijke effecten, gebrek aan sfeer en spanning. Kortom troep! Hopelijk komt de heer Shimizu eindelijk met zijn derde deel van Ju-on: the Grudge en laat hij Amerika ver achter zich en laten we dan hopen dat hij op gebied van film geen ziektes heeft over gehouden aan Hollywood en hun geldwolven.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Dat iemand deze film eng kan vinden is gewoon onvoorstelbaar. Gisteren in de bioscoop gezien en heb mij welgeteld 0 keer verschrokken. In het algemeen vind ik de japanse hororeffecten met geesten, haren, bleke gezichten al lachwekkend, buiten the ring die wel eng was. Deel één kon mij al amper bekoren, maar had toch wel zijn momenten. Maar deel 2 is zo zwak dat ik tijdens de film dacht 'hoe kan ik hier geld aan uitgeven".
Er worden veel flashbacks gemaakt naar de eerste film, dus wie de eerste nog niet gezien heeft kan goed meevolgen. Voor de rest veel dingen die terugkomen hé, net als in de eerste. Deel 3 is ook op komst, maar ik denk wel dat ik het nu gehad heb met the grudge. Ook de vreselijke effecten zijn echt lahwekkend soms. De hele zaal lag zo een drie keer plat van het lachen. Zeker die scene met die schoolpsycholoog, wat een pure namaakzooi!!
Anyway bij nader inzien had ik toch maar beter John Tucker Must Die gaan zien, slechter dan deze kan in ieder geval niet. Go Japan, Go Japan !!
bioscoopzaal
De film komt wat sloom op gang en de acteerprestaties en het scenario zijn maar magertjes (het lijkt opnieuw een aaneenschakeling van creepy kortfilms), maar de sfeer zit goed en het bloedstollende laatste halfuur bezorgde me toch flink wat kippenvel. Lang geleden dat ik nog zo heb gegriezeld.
3 sterren.
astraboy
griezelig, met de nodige kippevelmomenten, maar nu ook weer geen hoogvlieger. En zo weten we nog altijd niet hoe de vloek kan ongedaan worden. Miskien gaat et mysterie opgelost worden in "The Grudge 3" (met da einde lijkt het me evident dat die komt). Want de "actie" is nu overgeplaatst naar Amerika.
ronmieke
Wat een hoop onzinnige negatieve kritieken, gewoon een lekkere superspannende Film. Ik vond hem zelf veel en veel beter en spannender, en die vond ik ook al erg goed en spannend, dan dl. 1.
ronmieke
Oh ja, en Mr Confused, wat nou dat deze niet kan tippen aan de orginele ju-on Films. Je gaat mij toch niet vertellen dat Jappanners betere Horrofilms kunnen maken dan de Grote Amerikanen. Overigens vond ik de ju-on Films ook erg goed, maar de Amerikaanse re-makes vond ik veel en veel beter. Jappanners hebben toch bv. geen Topactrices van de klasse als die van Naomi Watts.
megaman
Amerika heeft in het verleden zeker wel meesterlijke horror films geproduceerd als The Thing, Texas Chainsaw Massacre, Alien, The Exorsist en Omen. Aziatische horror/thrillers, die ook per land natuurlijk genoeg verschillen, zijn films die je moet kunnen waarderen.
Als je bijvoorbeeld kijkt naar psychologische thrillers dan zijn films als The Sixth Sense en White Noice zeker wel geslaagd. Maar naar mijn mening kunnen beide titels toch echt niet tippen aan Korea's A Tale of Two Sisters of het sinistere Pulse/Kairo uit japan.
Ik heb gisteravond Grudge 2 bekeken en hoewel het soms wel erg voorspelbaar was kon ik weer ouderwets genieten van de creepy Ju-on sfeer. Ik blijf zeggen dat de originele Ju-on: The Grudge films beter zijn maar dat komt eigenlijk vanwege de toch iets andere (lees: typisch japanse) sfeer en natuurlijk omdat Ju-on nog echt nieuw was.
In tegenstelling tot The Grudge, die een remake was van Ju-on: The Grudge, is Grudge 2 wel degelijk een compleet nieuw deel. Hier en daar wat overeenkomsten met Ju-on 2 (schoolmeisjes worden gepakt door Kayako....schoolmeisjes worden zombies..enz..). Iemand ook al opgevallen dat die oude gekke kerel in de bus ook in Ju-on heeft gespeeld. Ik weet alleen niet meer welk deel van Ju-on.
Any way, het was weer griezelen geblazen met über-creep Kayako en zoontje Toshio. Hoewel zoontje...de gene die in dit deel Toshio speeld is een meisje overigens (Zie IMDB.com). Eigenlijk best jammer dat de Ring-serie is gestopt in zowel japan als amerika. Gelukkig hebben we nog Ju-on: The Grudge 3 en The Grudge 3 om naar uit te kijken.
En zoals ik al zei, aziatische films hebben toch een bepaalde eenzame en creepy sfeer die amerikaanse films missen. Of zoals ze het ook wel zeggen: in ameikaanse films wordt de griezel (vampier, moordenaar) juist heel duidelijk in beeld gebracht met veel bombastische muziek.
In Azië laten ze daarentegen weer minder zien van de griezel (meestal een vrouwelijke geest met lange zwarte haren) en wordt de spanning heel langzaam opgebouwd en maken ze gebruik van donkere lege kamers met rustige doch creepy muziek. Het is gewoon een hele ander cultuur met een totaal andere insteek en geachte er achter.
En vaak komen films als Pulse, Dark Water, Ring en Ju-on wat origineler uit de hoek dan de Hollywood kant die nederland op gaat met SL8N8 en Doodeind. En over originaliteit gesproken, amerika is hier ook niet meer wat het geweest is. We noemen wat remakes:
The Ring
Dark Water
Pulse
One Missed Call
The Grudge
By the way, wanneer komt Grudge 2 uit op DVD?
megaman
Never Mind....ik weet het al. Pas in mei!!!
(althans volgens bol.com)
Waarom zo absurd laat? Casino Royale kwam later uit in de bios dan Grudge 2 en deze verschijnt al in maart op DVD. Waarom Grudge 2 dan pas 2 maanden er na?!
OAZ
Ik vind het een goeie film! Hij is iets minder dan de 1ste.
Minder schrik momenten.. Maar wel goeie sfeer.
De japanse zijn minder eng dat de Amerikaanse maar hebben nog een beter sfeer dan de Amerikaanse. Wat eigenlijk bij alle Japanse film is.
3.5 sterren
Psolitsa
Ik vind het een goede film.
Veel leuke schrikmomenten in vind ik en dat meisje acteert goed ( Ze zat ook in The Ring )
Ik hou wel van dit genre , yay
4 ****

2020

The Grudge 3
2009

2004

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Shutter

The Exorcism of Emily Rose
Horror / Drama, 2005

Joy Ride
Thriller / Roadmovie, 2001
remakelittle boyvloektokio, japantelephone terror mysterious death