• 9.385.628 stemmen

Dumb and Dumber (1994)

Komedie / Avontuur | 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Avontuur

Speelduur: 107 minuten / 113 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Jeff Daniels en Lauren Holly

Releasedatum: 23 februari 1995

Plot Dumb and Dumber

"What the one doesn't have, the other is missing."

Harry (Daniels) en Lloyd (Carrey) zijn twee ongelooflijk domme sukkels, die ontzettend veel moeite hebben om een baan vast te houden. Als Lloyd tijdens zijn korte carrière als limo-chauffeur Mary Swanson naar het vliegveld brengt, ziet hij dat ze haar koffertje vergeet en besluit deze naar haar toe te gaan brengen. Zonder dat hij het weet had Mary het koffertje bewust voor een stel ontvoerders achtergelaten en deze gaan achter Lloyd aan in de veronderstelling dat hij een slinkse crimineel is, die het geld voor hun neus heeft weggekaapt. Onbewust van de ontvoerders die achter hen aanzitten en ze willen vermoorden, gaan Harry en Lloyd op reis naar Aspen om Mary te zoeken.

Lloyd Christmas

Detective Dale

Karl Swanson

avatar van huVILEub

huVILEub

Erg leuke komedie. Grappige scènes en personages. Vol hilarische, droge momenten. Eigenlijk is er verder niet veel over te zeggen... gewoon een film vol met hilarisch scènes.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De titel geeft al aan dat het hier om een domme film gaat. Gelukkig nog niet eens zo vervelend als vooraf gevreesd.

avatar van Helios

Helios

Deze film maakt mij huilen van het lachen

Alles klopt in deze film, en het lijkt wel dat hoe vaker je kijkt, hoe grappig het wordt! WAU gewoon kijken en blijven kijken!

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

De grappigste idioten film die ik ooit gezien heb

Blijft grappig, heb deze iets van 5 keer gezien denk ik.

avatar van pumpking

pumpking

Hierbij ween ik van het lachen, Jim Carrey is gewoon ongelofelijk. Als die man bij David Letterman zit en 'normaal' doet moet je al lachen. Jeff Daniels is ook een persoon apart.

Dit is de enige film (buiten Batman Forever) met Jim Carrey die ik gezien heb en dat zal ongetwijfeld tot meer leiden...

Wanneer die kanarie zijn hoofd eraf was dachten ze echt dat dat erafgevallen was, en dan Carrey: "His head fell off?" gecombineerd met Daniels' gelaatsuitdrukkingen bezorgden mij een top tien lachmoment allertijden.

avatar van MovieMind

MovieMind

Een tijdje geleden dat ik deze gezien heb maar staat nog steeds in mijn geheugen dat ik toen behoorlijk gelachen heb.

Binnenkort weer eens kijken en dan mischien mijn waardering verhogen...want echt goede komedies zijn zeldzaam.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Een flauwe film dat is een feit. Maar ik heb serieus in mijn hele film leven (ik ben dan wel 16 jaar maar ik heb er al teveel gezien) nog nooit een humor film zoals dit gezien. Het is een film die je terug blijft kijken en waar je de slappe lach van kan krijgen. De film verveelt geen moment en Jim Carrey speelt weer als een God.

Een regelrechte aanrader voor elke humor fan!

(Mocht je deze film niet leuk vinden, dan is er iets mis met je humor gehalte, of je bent te serieus)

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Deze film vond ik vroeger ZO goed, waarschijnlijk omdat ik toen 5-6 was en deze film aan het begin van een heeele hoop flauwe films stond.

Ik heb hem een paar dagen geleden nog eens gekeken en toen viel hij helaas ook echt tegen.

Ik geef hem 4*, wat hij verdiende toen ik 5-6 was .

avatar van jeanke37

jeanke37

ik heb deze twee dagen geleden nog eens gezien en blijf hem gewoon goed vinden.

jim carrey doet het heel goed in deze!

geef hem dan ook 4 sterren!

avatar van Justinw

Justinw

Charlie Cheese schreef:

Ik geef hem 4*, wat hij verdiende toen ik 5-6 was .

Bij mij was het vroeger een 5 geweest. Hij is nu wat minder. Maar dit blijft een jeugdfilm die mij het meest is bijgebleven.

avatar van Sp3kkie

Sp3kkie

Ik moet zeggen dat ik het gemiddelde laag vind. Vind ik ook bij de 2 ace ventura films. Hoe kan het gemiddelde zo laag zijn, als je vervolgens de reacties leest.

Een zesje voor deze film (overigens ook voor de ace ventura films). Deze films zijn hilarisch en zeer geslaagd in hun genre. Het acteerwerk is goed. En Jim Carrey is toch wel 1 van de meest geschikte personen om zo'n personage te spelen.

Weinigen kunnen tegen hem op. Al vind ik dat Steve Carell ongeveer dezelfde onnozele blik kan hebben.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

dit is wel zo goed, echt geniaal geacteerd door carrey en Daniels. Qua Amerikaanse humor vind ik deze film toch wel met kop en schouder boven de rest uitsteken

avatar van Siem Shady

te grappig!

lekker duidelijk...

avatar van René8

René8

Deze altijd laten liggen. Het leek me onderbroekenlol; vermoeiend, flauw en zonde van je tijd.

Net gekeken..

't Klopt precies!!!

avatar van JHM

JHM

klassieker, veel om gelachen. 4 sterren.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Blijft voor mij een van de beste komdies die ik tot nu toe gezien heb. Zo heerlijk lomp.

avatar van Abe_Sapien

Abe_Sapien

Dit is toch echt de beste komedie die ik ooit heb gezien!!

De eerste keer dat ik deze film zag, had ik de tranen in mijn ogen staan van het lachen . En zag hem afgelopen zaterdag weer voor de 10de keer en moet nog steeds lachen.

Jeff Daniels en Jim carrey spelen beide zeer goed

avatar van MJP10

MJP10

gewoon grappige film, alleen als je de film te vaak ziet is ie egt saai....

avatar van zillion69

zillion69

Dit is echt de meest geniale komedie die ik ooit heb gezien.Dit overtreft geen enkele komedie meer.

avatar van sofripa

sofripa

Carrey steelt hier natuurlijk de show. Geniaal hoe met de ' badguy' wordt afgerekend en wat te denken van de ' toilet-scene' van Daniels. Ik rolde bijna van de bank af.

avatar van canciser

canciser

Sommige grappen waren wel geslaagd, andere waren te voorspellend en inderdaad dom. Heb me er aardig mee kunnen vermaken.

avatar van rambam3

rambam3

Deze film heeft aardig op mijn lachspieren gewerkt. Ontzettend goed gedaan!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heerlijk flauwe humor. Soms te overdreven flauw maar vaak gewoon hilarisch. De scène dat hij met zijn tong vastgevroren zit bijvoorbeeld was erg leuk. En zo zitten er nog veeeeel meer dingen in die echt wel heel lollig zijn. Je moet wel een beetje een melige stemming hebben om lekker mee te kunnen lachen, denk ik.

avatar van Prince AFCA

Prince AFCA

Toch wel een cultfilm onder de comedy. Humor is heerlijk flauw, verhaasl is wat simpel en speelt een bijrol, maar dat word ruimschoots goed gemaakt door de vele flauwe grappen!

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Heerlijk (af en toe flauwe) humor. Verhaal stelt weinig voor, maar de grappen maken dat goed. Gewoon leuk om te kijken. Heb er erg om moeten lachen.

avatar van Bruens

Bruens