Genre: Actie / Oorlog
Gesproken taal: Arabisch, Engels en Turks
Releasedatum: 9 februari 2006
Plot Kurtlar Vadisi - Irak
"War Without Rules"
Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.
Polat Alemdar
Sam William Marshall
Doctor
Dante
Abdurrahman Halis Karuki
Kurdish Leader (Jihad Abdou)
kahraman
Helaas en de ondertiteling is bedroevend: zo slecht ben ik ze nog niet tegengekomen.
Voorbeeld:
"Dit zijn mensen, geen beesten."
Ondertiteling: Dit zijn beesten, geen mensen.
grappige vertaling
kahraman
Ja natuurlijk, en waarom staat er dan op 123 een Turkse film, waar nauwelijks enen door gebruikers uit de Verenigde Staten aan zijn gegeven?
onderstaaande post stond in de msg board
by - cartman2181 1 day ago (Sat Feb 25 2006 10:42:52)
Ignore this User | Report Abuse Reply
I remember when Hababam Sinifi made the top 250 several months ago. I then remember almost immediately people whining and complaining that it had made the top 250 and it fairly quickly fell off the list and has yet to make a return appearance, to the best of my knowledge. I assumed that those whiners just voted it a 1 to get rid of it.
Now comes this movie, which is also a Turkish movie. So I must ask, how long does everyone think this will last on the list until it too meets the same fate? Now I'm not someone who's going to vote on a movie that I haven't seen, especially not just to vote it down, but I have a feeling it will happen pretty shortly. Anyone else agree?
kArIzMa_TuRk
Beetje jammer..
Dat je niet boven de 5 sterren kan geven..
Na twintig jaar hebben de Turken eindelijk de broncode van het Ramboformat gekraakt.
Ben best benieuwd naar deze film.... was vroeger dol op Rambo.
Goodfella_90
Hij lijkt mij ook wel erg leuk toe. Ik weet alleen niet wat ik van het gemiddelde op aan moet. Vrijwel alleen maar 5* dat hier wordt uitgedeeld. Het gemiddelde van stemmers die ik een beetje serieus neem is ongeveer 2,5..
Diesel
Maar Japanners maken daarentegen betere films dan Turken
;)
Klopt.
Zelva
Vermoedens, vermoedens.
Die 36 enen gaan echt het verschil maken, hoor. Zeker als je nagaat dat niet eens alle stemmen meegeteld worden voor de top 250, alleen die van regular voters. Mensen die zomaar wat enen gaan uitdelen op films die net in de top 250 komen, worden er gewoon uitgefilterd.
Hababam sinifi staat trouwens rond plaats 259.
ik vind dat dit een goeie film is een 5 waard
en over dat anti amerikaanse vind ik normaal ik had laatst Out Of Reach van steven seagal gezien en daar staat ook een heleboel ANTI TURKS in zoals smokkelen van mensen en al deze film ( Kurtlar Vadisi ) heb ik gezien in de bios en heb er veel van genoten veel beter dan de serie
de film was duidelijk veel beter als de serie.
de plot was beter uitgedacht,
de vijand was veel en veel gevaarlijker, Billy Zane is gewoon evil
en voor 10 miljoen dollar koop je veel goede explosies
kArIzMa_TuRk
Weet iemand iets over de videotheekrelease?
Nee nog niet..
Zodra ik het weet hoor je het van me
chiquita
Dan heb jij nog nooit een actie film gezien Go watch some movies kid.
Kijk beter naar hollywood films dan zie je wel wat actie is paar explosies in een film noem je geen actie
Syriana is ook actie rijk aan politieke theoriën heb ik liever die film tenminste professionele acteurs
Dat je nieuw bent op de site is duidelijk. Diesel is een gewaardeerde user op MM en een serieuze liefhebber van films. Plaats voortaan geen ongegronde opmerkingen die je niet kunt staven. Go watch some movies kid is niet misplaatst als je het voor de spiegel uitspreekt.
Diesel

The Soldier
Heb ik ook gedaan het wordt ook nu tijd dat andere mensen het gaan doen

Turkeyloverz
Weet iemand iets over de videotheekrelease?
Waarschijnlijk 27 mei.
Ruud 15
Ik heb hem net op DVD gezien!
Een geweldige film die wel een klein beetje heel erg anti-Amerikaans is trouwens.
Maar dat moet ook kunnen!
Een ontroerend einde!
darock
het is wel een leuke film alleen ik vind dat het einde niet zo goed is..
Mug
het is wel een leuke film alleen ik vind dat het einde niet zo goed is..
Dat verklaart de 5 sterren die je geeft...?
Jason28
Deze ga ik zo snel mogelijk bekijken juist door het feit dat de film anti-amerikaans is, worden zij eens een keer aangepakt met hun anti "alles wat niet amerikaans is" films.
luukg
Heb hier de retail,
2.0 Engels geluid
5.1 Turks
Ga hem morgen kijken (en de komende dagen)
Captain Pervert
Oh, is dit niet die film die een paar maanden geleden in het nieuws was, en "de Turkse Rambo" werd genoemd? En dat Amerikanen dit keer de badguys waren en bij bosjes werden neergemaaid?
Dat leek me op dat moment niet zo leuk, maar nu ik zie dat Gary Busey er in speelt moet ik hem zien. Al worden nazi's erin verheerlijkt, ik ga hem zien. Die man is gewoon cool.
Stevo
Is de film nou echt de moeite waard? Ik zie namelijk overwegend Turkse gebruikersnamen achter de vijf sterren en dat zijn waarschijnlijk emotionele stemmen, maar ik kan het mis hebben.
Justice4All
Er zijn ook turkse stemmers die een (on)voldoende geven.
Ik zelf zou 3-3,5 willen geven. Maar moet eerst kijken voordat ik een beoordeling kan geven.
Lanny
Heeft iemand enig idee waarom ik nergens de DVD
Kurtlar Vadisi kan vinden.
Als ik het bij de verschillende videotheken vraag dan krijg ik te horen dat het niet eens in hun lijst t/m augustus 2006 staat.
Heeft het hetzelfde reden als die van Duitsland?
Ik ben wel benieuwd of de originele dvd al in Turkije uit is…

The Soldier
waarom zouden ze nou een anti Amerikaanse film verkopen in de winkels dat is tegen de regels van Europa
Justice4All
Heeft iemand enig idee waarom ik nergens de DVD
Kurtlar Vadisi kan vinden.
Heeft het hetzelfde reden als die van Duitsland?
Ik ben wel benieuwd of de originele dvd al in Turkije uit is…

Probeer eens een turkse videotheek/muziekwinkel. Meestal kan je ze daar vinden.
DarkDuuvel
Prachtige film~!
is een keer wat anders dan vanuit het amerikaans opzicht kijken naar de irak situatie ... ik ben het er zeker niet mee eens hoe die amerikanen de oosterse behandelen.
5**

Kurtlar Vadisi: Vatan
2017

Kurtlar Vadisi Filistin
2011

Kurtlar Vadisi: Gladio
2009

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Kurtlar Vadisi: Gladio
Actie / Oorlog, 2009