• 9.382.153 stemmen

Kurtlar Vadisi - Irak (2006)

Actie / Oorlog | 122 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Engels en Turks

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Kurtlar Vadisi - Irak

"War Without Rules"

Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Polat Alemdar

Memati Baş

Abdülhey Çoban

Erhan Ufuk

Sam William Marshall

Abdurrahman Halis Karuki

Kurdish Leader (Jihad Abdou)

avatar van siaband

siaband

ik heb nog niet die film gezien, maar als turks film is dan is niet echte realiteit er is zeker wat bijgetimmerd, en ik weet eigenlijk niet waaorm jullie druk maken om kurdistan, want die BESTAAT AL ! , en nog een belangrijke tip voor jullie informatie, koerden hebben meer geschiedenis dan turken, een voorbeeld is

Salahedin Ayubi, grootste vechter die er ooit was, er is ook een film van Kingdom of heaven.

avatar van Mug

Mug

Zo...nu heeft en Turkije en Koerdistan 'een stem' gehad.

Voldoende geleuter, houd het bij de film.

kappeuter heeft al gewaarschuwd: Svp ophouden met deze off-topic Koerdistan discussie.

Bedankt. Houd het bij de film.

avatar van Seyfo

Seyfo

Mee eens. De film verdient veel aandacht.

En komt er nog een vervolg van deze film

k heb de film gezien.

ik vond hem wel heel goed.

hoofdboodschap was denk ik dat er vrede kan zijn zolang mensen respect hebben tov elkaar en elkaar helpen in tijden van nood ipv niets te doen.

de film was niet echt anti-amerikaans, er waren ook een aantal goede amerikanen, meer anti oorlog.

en de film is zeker ook niet anti koerd, abdulhey, een van polat's mannen is ook koerdisch dus. (dit is bekend voor kijkers van de serie)

ik hoop dat de discussie hierdoor niet verder opwakkert mug.

En komt er nog een vervolg van deze film

gezien het grote publiek dat op de film af kwam, en het vele geld dat de film waarschijnlijk gaat opbrengen..

ik verwacht het wel...

ik verwacht het wel...

Trouwens Is Abdulhey echt een koerd of alleen in de film niet dat het een probleem is voor me wou het alleen effe weten. hij lijkt ook wel een beetje op een koerd

avatar van Dustyfan

Dustyfan

kahraman schreef:

ik hoop dat de discussie hierdoor niet verder opwakkert mug.

Wat mij betreft een mooie afsluiter van de discussie.

avatar van Nomak

Nomak

Waarop geeft bijna iedereen deze film 5 sterren? Is het dan echt zo een geweldig spektakel? Of is het moeilijk om objectief te blijven voor sommige leden?

Nomak schreef:

Nomak begrijp het dan dat zijn de Die Hard fans van de serie/film spektakel is het wel b.v. hoe die irakees zich zelf de lucht in blaast en wat de gevolgen zijn. Wel knap dat de Turken de explosies goed hebben uitkunnen werken. ik was bang dat er Fanta Rambo explosies/Acties zouden komen maar goed. Voor als je toch naar de film benieuwd bent ga je en zie je het maar. Maar de film is voor het grootste deel turks vertaald maar de ondertitling is wel goed. Ik weet niet of je dat een probleem vindt. Eerlijk gezegd als de orginele versie er zou zijn dan zou het een stuk prettiger zijn

Nomak schreef:

ik heb eerlijkgezegd nog nooit zo een goede Turkse actie film gezien.

pluim voor de makers hoor.

voor een Turkse actiefilm, is dit nu het summum..

totdat er een betere komt natuurlijk

Ik luister nu naar de soundtrack.

The Soldier schreef:

de explosies enzo hebben ze laten doen door ervaren hollywood special effects mensen.. en maar goed ook

avatar van Suspiria

Suspiria

kahraman schreef:

ik heb eerlijkgezegd nog nooit zo een goede Turkse actie film gezien.

pluim voor de makers hoor.

voor een Turkse actiefilm, is dit nu het summum..

totdat er een betere komt natuurlijk

En die ( een betere ) geven wij dan meteen een 6

avatar van siaband

siaband

ben gisteren avond uit eindelijk naar bios geweest.

heb alleen eerste 3 kwartier gezien en ben gelijk weg gegaan, omdat het niks aan was. zoals ik had vermoed in die film speelt geen realiteit. het is gewoon een saaie antiamerikaanse en antikoerdishe film. en geloof me ik heb in zaal geen EEN nederlander of andere buitenlander gezien behalve turken zelf. ik vind het heel stom dat nederlandse bioscoop zulke amateurs film laat draaien.

in kort, het is een amateur film, met vol leugens, of te wel RAMBO 3 , maar dan in turkse versie.

avatar van Mug

Mug

Cinema is ook geen weergave van de realiteit...

siaband schreef:

ben gisteren avond uit eindelijk naar bios geweest.

Geeft niet hoor ik zag wel nerderlanders in de zaal maar goed. De realiteit die jij weet zijn misschien wel leugens

je gaat me toch niet zeggen dat de amerikanen de irakezen niet mishadelt hebben want laten ze in de film goed zien Trouwens dan heb jij nog nooit een amateurs film gezien. En waarom nou antikoerds dat Polat een paar koerden mept betekent het toch niet dat het tegen je volk is

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

En de film duurt 125 minuten, als je na 45 min wegloopt, hoor je helemaal niet te stemmen.

avatar van Timos

Timos

Nomak schreef:

ik denk idd dat het voor sommige mensen moeilijk is om opjectief te blijven.

ik heb de film zelf ook gezien en vond hem zeer tegenvallen.langdradig en bij vlagen slecht acteerwerk.

ik denk dat dit voor de turken een hele mooie film is,

en waarschijnlijk ook wel overgewadeerd wordt.

net zoals nederlanders dat ook wel eens doen bij nederlandse films.

maar voor de neutrale toeschouwer vind ik dit een afrader!

avatar van Ersial

Ersial

Film heb ik vanavond bekeken. Hij is zeer goed alleen te langdurig. Explosie op de markt was uitstekend! En siaband moet niet overdrijven, want wat er op de film gebeurd, zijn de meeste waargebeurd. Dus zo erg is het ook weer niet. Ikzelf geef 4*

Alleen omdat het misschien een beetje

Anti-Amerikaanse/Koerdische film is proberen sommige mensen dit film gelijk zwart te maken

Wat is er nou mis met de actie mooi realistisch uitgewerkte explosies.

Ik zeg ook niet dat het een Superfilm is maar wel een van de betere.

Kan nooit mis gaan als je met amerikanen aan een film samen werkt

avatar van Halcyon

Halcyon

Alleen omdat het misschien een beetje

Ik zie soms ook wel het tegenovergestelde. Anti-Amerikaanse films worden vaak a priori als "goed" bestempeld.

avatar van Anonymous

Anonymous

The Soldier schreef:

Ik zeg ook niet dat het een Superfilm is maar wel een van de betere.

En toch geef je 5 sterren??

Ik ben benieuwd welk gemiddelde deze film zou hebben, als sommige mensen hun nationalistische bril af zouden zetten...

Anonymous schreef:

En toch geef je 5 sterren??

Bril.......niet nodig hoor, Ik geef die 5 sterren voor het realisme (gebeurtenissen/explosies)

nu duidelijk

avatar van backfist

backfist

goede film, ook omdat de serie goed was

Amerikanen maken altijd pro Amerikaanse films, wordt er een "anti" Amerikaanse film gemaakt, gaat iedereen zeuren. In Duitsland is deze film zelfs 18+ had ik gehoord, waar het allemaal op slaat begrijp ik niet goed.

avatar van Timos

Timos

backfist schreef:

goede film, ook omdat de serie goed was

onzin.

er worder door de amerikanen zelf ook genoeg films gemaakt waarin zelfkritiek wordt geuit.

en niet iedereen gaat zeuren als der een anti -amerika films worden gemaakt,maar jij wil volgens mij dat iedereen de film geweldig vind en dat is die nou eenmal niet

avatar van Polat Alemdar

Polat Alemdar

ik ben vandaag voor de 5 keer geweest net als de eerste dag heb ik weer genoten van de film. en nu afwachten voor gala. De begin aktie waar ze worden tegengehouden door 4 abnormale wezens was echt zoiets van lol hebben.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Alleen al, omdat de film midnight express gemaakt is, vind ik dat deze film moet kunnen. ik wil hem graag zien.

Polat Alemdar schreef:

5 keer.

is dat niet een beetje overmatig

doe een beetje rustig aan.

je moet nog wat enthousiasme over hebben als je naar de premiere gaat met de acteurs.

avatar van ORK

ORK

Je moet niet naar deze film gaan als je harde actiescenes. veel special effects en een held verwacht die super bewegingen kan doen. Het is meer een film die interressant is vanwege de inhoud, theorien die waarschijnlijk allemaal waar zijn maar niet allemaal zijn verschenen op de media(meeste incidenten die voorkomen zijn toch bekend van de media zoals de mishandelingen in de gevangennis, de inval op de bruiloft enz.); het gesprek dat gevoerd wordt tussen Billy Zane en POLAT ALEMDAR was interessant maar wel waar. Ik vond de zelfmoordactie ook heel mooi uitgevoerd. De gesprekken van de sjeik waren ook heel interressant. Mij ging het echt om de inhoud van de film en die was echt goed. Sommige scenes waren heel goed opgenomen en sommige weer wat minder. Maar in zijn geheel vind ik het een film die iedereen moet zien om sommige dingen van de andere kant is te bekijken. Ik kijk bijna alle films die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen en dit is een van die films.