Genre: Actie / Oorlog
Gesproken taal: Arabisch, Engels en Turks
Releasedatum: 9 februari 2006
Plot Kurtlar Vadisi - Irak
"War Without Rules"
Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.
Polat Alemdar
Sam William Marshall
Doctor
Dante
Abdurrahman Halis Karuki
Kurdish Leader (Jihad Abdou)
ags50
(we zien duizendtal films vanuit de andere kant en nog nooit eentje vanuit de kant van de tegenpartij)
Waarmee je duidelijk PARTIJ trekt. Misschien vreemd voor andere lezers, maar ik sta ABSOLUUT NIET achter welke handeling dan ook (zelfs ooit) van Amerikaanse zijde. Kortweg: ik ben volslagen anti-Amerikaans (waarmee ik ook niet meer onpartijdig ben), hoewel elke handeling met argumenten zal kunnen onderbouwen.
Niets heeft ooit de inval in Irak gerechtvaardigd, dat is inmiddels wel gebleken, zelfs niet het motief dat Sadam Hussein een dictator is (die zijn er wel meer, maar dan vindt geen actie plaats, zoals bijv. Zimbabwe). Iemand met boter op het hoofd (Bush' eigenzinnige acties grenzen aan het opleggen van zijn wil = dictator spelen) moet niet in de (Midden-Oosten) zon lopen.
movieloverx
ik kies geen partij maar ik vind het realistisch om te zeggen
dat er hier o.g.v deze film twee partijen uitelkaar gehaald kunnen worden
en deze invalshoek zie ik niet zo vaak als die van de ander bedoelde ik
sonics
Vandaag gezien.
Ik begrijp al dat geschreeuw over "dit is propaganda" niet zo goed.
Deze film is het zelfde als een b-film uit hollywood, alleen zijn nu niet de arabieren de bad guys, maar de amerikanen.
Ik heb ondanks het wat houterige acteerwerk prima vermaakt met de actie en zonder moeite de 2 uur volgehouden.
Dat de amerikanen een corrupte bende maniakken zijn zoals ze hier afgebeeld worden geloof ik niet, wel dat ze in Irak een stelletje bad asses zijn die vele moorden hebben begaan, net als de rest van al die militias die er rondlopen.
Zuzuu
Wel helaas wat propaganda, zoals toen de vader de dochter aansprak om geen terroristiche actie te ondernemen met een bomvest, met daar tegen over het stuk waar de slechterik zo erg in God gelooft.
De vader doet het juiste toch?
In deze film laten ze zien dat een moslim zoiets nooit zou toestaan.
Alleen mensen die totaal de kluts kwijt zijn, zouden hier capable voor zijn.
En wie zegt dat hij de slechterik is, als je beter had opgelet, dan zou je zien dat de Amerikanen de slechterikken zijn in deze film.
Goed ook, want al een eeuw lang laten de Amerikanen ons wijs maken dat zij de good guys zijn, terwijl zij juist alleen maar een geschiedenis van oorlog hebben.
Quentin
Altijd fijn van die genuanceerde berichten
Quentin
Net alsof je over de rol van de VS in al die uiteenlopende conflicten (Tweede Wereld Oorlo, Koude Oorlog, Islamisten/terrorisme etc.) die gedurende de afgelopen eeuw speelden, zo makkelijk een oordeel kun vellen.
Anatolia
Maar, gezien het feit dat nauwelijks een decennium is voorbijgegaan zonder dat Amerikanen in een gewapend conflict verwikkeld waren, is het in twijfel trekken (dat is wat Zuuzuu doet) van hun eeuwige "good guy"-status die ze zichzelf hebben aangemeten, volledig gerechtvaardigd, dunkt me. Het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat zij in al die uiteenlopende conflicten de onschuld zelve waren (zonder de verantwoordelijkheid van de tegenpartijen uit te willen sluiten).
Vandaar een terechte opmerking van Zuuzuu.
Twee politieke opmerkingen verwijderd. Ik weet dat het bij dit soort films niet altijd eenvoudig is, maar hou het bij de film.
Odie
3 1/2 Niet omdat zo geweldig werd geacteerd, maar omdat het nu eens van de andere kant wordt belicht. Ja is veel propaganda etc etc, maar al zou maar 10 % echtgebeurd zijn, dan nog gaan mijn haren recht overeind staan van hoe de amerikanen (nee niet allemaal, maar de randdebielen die gaarne rambo "spelen") huishouden in een land waarvan ze de gewoontes en cultuur niet respecteren. Denk dat er uiteindelijk nog veel meer films zullen en mogen komen die nu ook eens de kant van het Irakese/Kurdische/Turkmeense /Arabische volk tonen. Hoop dat uiteindelijk de waarheid aan het licht zal komen. Al ben ik bang dat helaas nog wel tijden gaat duren.
kurdYouth
mischien bedoelde je zuid-kurdistan ook fictief maar voor de zekerheid. Kurdistan bestaad niet, ook nooit bestaan.
Ohh meid/Jongen je zult wel merken...;)
Zoalss een Kurd/Koerd bestaat zal Kurdistan Groot worden onafhankelijk worden:D En als je denkt te weten dat kurdistan niet bestaat hoe weet je de naam ervan dan??:)
Spaar jezelf de moeite ga niet in discussie YOU will LOSE it
Heb deze film trouwenss niet gezien..:S ik kijk wel morgen even..
Turkeyloverz
Ohh meid/Jongen je zult wel merken...;)
Ik wou niet off-topic gaan, maar na zo een ongelooflijk idiote redenering kon ik me toch niet inhouden. Dus het monster van Loch Ness bestaat ook? Alsjeblieft zeg.
User Markies de Sade geband, bleek eerder gebande user, die zijn kansen inmiddels had verspeeld.
kArIzMa_Movie
Goeie film. De film vertelt gewoon de feiten. Kurtlar Vadisi Irak is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, maar is ook deels fictie. Het ware gezicht van de Amerikanen zie je in deze film.
Quentin
Het ware gezicht van de Amerikanen zie je in deze film.
kArIzMa_Movie
Hoeveel heb je er in je leven ontmoet?
Maar als je het zo graag weten wil... Ik heb geen U.S. soldaten ontmoet.
Enigma
Echt een B film de B van Bagger wel te verstaan.
Reki
Super film op de waarheid gebaseerd, zoals de amerikaanse oorlogsmisdaden.
50shooter50
De echte amerikanen vind je in deze film, maar ze moeten klein beetje meer over de amerikanen vertellen en gevechtstacktieken moeten ze een beetje bijleren.
maar ze verdienen een dikke 4.0
cliche verhaal
slecht geacteerd
kinderfilmpje
dom
dieptepunt voor de 'turkish cinema', pardon 'turkish cinema' heeft bijna alleen maar dieptepunten gekend, dus niets nieuws.
ps: bedoeld voor mensen die jammer genoeg niet beter weten
slecht geacteerd
kinderfilmpje
dom
ps: bedoeld voor mensen die jammer genoeg niet beter weten
ow jeejtje, en dat is helemaal correct puur omdat jij dat zegt..? get a life.. topfilm, reeël genoeg en eens wat anders dan al dat propaganda..
Ps: absoluut niet bedoeld voor mensen zoals jij die totaal geen smaak hebben en waarschijnlijk het liefst alles om zich heen bekritiseren
sedje
Een heel slecht uitgevoerde film, maar desondanks probeerde de film wel de schaduwkant van de amerikanen de laten zien(vanuit het standpunt van de Turken dan). Wel wat overdreven maar ik denk zeker dat er enkele dingen echt gebeurt zijn. De amerikanen vonden het niet leuk om zelf een keer als bad guys neer gezet te worden gezien al dat ophef dat ontstond na het release van deze film
Schiedammer
Er is een hoop ophef gemaakt over deze film maar ik vraag mij af waarom? Op de dvdhoes staat vermeld duurste en beste Turkse film ooit. Nou dan kan ik je zeggen dat ik nooit meer een Turkse film hoef te zien. Natuurlijk is de insteek van het verhaal wel aardig maar in mijn ogen zo overdreven. Amerikaanse soldaten met hemden aan en allemaal aan de anabolen dat zag er gewoon niet uit. Beeldkwaliteit van de dvd was wel redelijk alleen jammer dat de geluidsspoor alleen maar uit een 2,0 track bestaat en dat voor de duurste productie ooit. Kortom voor mij is de film 2* waard omdat het verhaal mij wel aansprak om het een keer van de andere kant te bekijken.
Funky Junky
Het verhaal was zeker zwaar overdreven en realiteit was ver te zoeken. In dat opzicht komen Amerikanen toch heel wat geloofwaardiger over. De film is meer gemaakt om Amerikanen in slecht daglicht te stellen,maar met zo een overdreven film gebeurd precies het tegenovergestelde.
gkucukozel
De directors van Kurtlar Vadisi zijn bekend met het beelden van de waarheid die zich in het heden plaatsvindt.
De Series van Kurtlar Vadisi zijn van 2003 tot nu actief, en sindsdien zijn de waarheden over activiteiten in Turkije(waarheden maffias, terroristen, landverraders) en de waarheden over de vijanden van De Turken(amerika, terroristen, etc.).
Kurtlar Vadisi Irak en de Series van Kurtlar Vadisi laten het echte gezicht zien van amerika, en laten zien hoe zwak zij zijn(de media bedriegt de stomme mensen zoals een paar in deze forum)
Quentin
Je bent dus iemand die geloofd in één waarheid? Deze film zit in ieder geval vol met onwaarheden, nuance is nergens te vinden. De moraal van deze oppervlakkige film is misschien nog wel bedenkelijker dan die van Koude Oorlog propaganda als Rocky IV of Rambo (die overigens wel vermakelijk en goed gemaakt zijn).
Mag ik je er bovendien wel even op wijzen dat Amerika nog altijd de grootste (militaire) bondgenoot is van Turkije?
gkucukozel
Over welke onwaarheden heb je het eigenlijk? Het feit dat door de zwakke amerika, in Irak miljoenen ontschuldige mensen heeft vermoord door de regionale volken tegen elkaar te laten komen? Het feit over de onmenselijke mishandelingen die bekend zijn gemaakt in de Abu Ghraib? Het feit dat amerika op dit moment helemaal machteloos is in Irak, en de oorlog nu heeft verloren in Irak?
Of heb je het over het feit dat amerika, in plaats van dat ze zelf wat gaan doen tegen Turkije, de pkkkoerden in Irak gebruikt, om schade te geven aan Turkije, wat ze dondersgoed ook weten dat ze dat niet kunnen.
Ze weten dondersgoed dat ze geen enkele kans zullen maken tegen De Türk Silahlı Kuvvetleri.
En dat is de reden waarom ze ook met politieke spelletjes in de media de onwaarheden aan de slaaf mentaliteit hebbende mensen zoals jij laten geloven.
Dit is ook de reden waarom de makers van Kurtlar Vadisi Irak en de Series van Kurtlar Vadisi, 1 van de weinige films zijn waar over de waarheden wordt gesproken. Ik raad je aan om de dvd collectie van de series te kopen.
Mag ik jou dan ook vragen waarom jij als Nederlander altijd in de geschiedenis onder andere landen moet gaan schuilen en anderlands rechten wil verdedigen?
De huidige regering van Turkije is niet de echte gezicht van Turkije en wij Turken.
De Macht die Turkije leidt, en de Turken vertegenwoordigt is De Türk Silahlı Kuvvetleri. De Türk Silahlı Kuvvetleri is de sterkste Militaire Macht in de wereld.

Kurtlar Vadisi: Vatan
2017

Kurtlar Vadisi Filistin
2011

Kurtlar Vadisi: Gladio
2009

Broadway-sensatie ‘The First Shadow’ van ‘Stranger Things’ krijgt Netflix-release

Duitse Netflix Original 'Unfamiliar' is een kijkcijferhit: 'Kon niet stoppen met kijken'

In de ban van sensatie 'Heated Rivalry'? Zo stream je vergelijkbare series

Jason Momoa tekent voor hoofdrol in verfilming van succesgame ‘Helldivers’