• 9.381.760 stemmen

Kurtlar Vadisi - Irak (2006)

Actie / Oorlog | 122 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Engels en Turks

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Kurtlar Vadisi - Irak

"War Without Rules"

Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Polat Alemdar

Memati Baş

Abdülhey Çoban

Erhan Ufuk

Sam William Marshall

Abdurrahman Halis Karuki

Kurdish Leader (Jihad Abdou)

Alper

Veel Gesproken Serie komt op het Witte Doek. Ik raad iedereen aan om deze film te bekijken. U zult zekere geen spijt hebben. Er word Turks, Engels, Arabisch en koerdisch Gesproken in deze film. 3 jaar lang heeft deze serie rayting record gebroken in Turkije.

(Duits) Engelstalig persbericht

Vanaf 9 februari blijkbaar dus ook in Nederland en België in de bioscoop. Hoor ik daar veel kassa-gerinkel? Als ik de trailer en verhalen mag geloven: ja. Waar is de pr? Of gaat men er weer vanuit dat Turkse bioscoop-films het moeten hebben van mond-op-mond-reclame in Turkse kringen? Ik als Nederlander ben an sich wel geinteresseerd in dit spektakel.

Anatolia

Ik denk dat het een serieuze kandidaat is voor de titel "best bezochte Turkse film ooit". De serie was immens populair (Sharon Stone en Andy Garcia speelden een aflevering mee, echt waar) en daarnaast kan het op de steun rekenen van de grootste mediagroep (à la Berlusconi) in Turkije.

Ikzelf vond de serie waardeloos en verwacht niet veel van de film, vanwege het duidelijk geforceerde scenario (het gedeelte tot "Luitenant Süleyman Aslan..." is waargebeurd) en een acteur in de hoofdrol van wie ik niet snap hoe die überhaupt acteur is geworden.

Maar goed. Ghassan "Saladdin" Massoud* speelt erin mee, dus wil ik mijn vooroordelen best even opzij zetten. Met een budget van 10 miljoen dollar (?), moet er toch wel iets leuks van gemaakt kunnen worden.

* Andere niet-Turkse acteurs: Spencer Garrett, Diego Serrano, Tito Ortiz.

Anatolia

Houdt u zich overigens klaar voor een storm aan nieuwe leden van Turks komaf, nu deze film op de site staat

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De serie was al erg populair, dus reken maar dat deze erg veel bezoekers zal trekken. Ikzelf vond de serie niet leuk, maar de film zal ik zeker moeten zien.

Nooit eerder is er 10 miljoen dollar besteed aan een turkse film, dus ik verwacht wel wat actie.

Ik hoop ook dat de Turken eindelijk succes zullen hebben in de filmwereld met deze ''spektakel''.

Mug

Nuri Bilge Ceylan, regisseur met veel succes. Maar je hebt het ongetwijfeld over financieel succes. Tja, met deze film (afgaande van de trailer) : 'Turkey goes Hollywood'. Dat moge duidelijk zijn [maar waar is de pr-machine? Ik vind dit nogal eigenaardig].

Alper

De serie was superleuk en gaaf! Ik snap niet dat sommige hier zeggen dat de serie nep was.... Hebben jullie wél ooit in de Turkse geschiedenis een zo goed presterende serie gezien op tv? Antwoord is natuurlijk voor iedereen ''NEE'' !

Het was een TOP SERIE!

Mug

Kijkcijfers zeggen niets over kwaliteit natuurlijk. Dus je redenatie slaat als een tang op een varken.

Nederlands-talige informatie.

Dus kijkcijfers stellen niks voor?????

Deze serie heeft meer dan 100 afleveringen gespeelt en nog steeds een hoge rating! Betekend dit niet dat het een hoogkwaliteit serie was? Hoe beter het is hoe meer mensen kijken! Dus jou redenatie slaat op niets neer...

Zou je denken dat ANDY GARCIA EN SHARON STONE in een waardeloze film gaan spelen. De 2 respecteerde hollywood sterren.

Dus kijkcijfers stellen niks voor?????

"Niets" is een groot woord, maar ze zeggen inderdaad niet veel nee.

Nee.

Hoe beter het is hoe meer mensen kijken!

Of: hoe makkelijker vermaak, hoe meer mensen kijken.

Blijkbaar heb jij het interview met Sharon Stone niet gelezen. Daaruit bleek namelijk heel duidelijk dat ze totaal geen benul had wat haar te wachten stond: ze nam het voorstel aan, omdat ze bezig was met een of andere hulpactie aan New Orleans en derhalve het astronomische bedrag goed kon gebruiken (hoe edel).

Het had dus net zo goed een veelbekeken serie uit India geweest kunnen zijn, als ze het geld maar had gekregen.

In Kuwait spelen vele stervoetballers: wat zegt dat over de Kuwaitse competitie?

Mug schreef:

(Duits) Engelstalig persbericht

de Nederlandse premiere met een aantal acteurs en regisseur van de film vindt plaats iin Rotterdam

pathe

op zondag 19 februari

In Turkije is bioscoopbezoek over het algemeen zeer laag, maar desalniettemin waren er voor deze film lange rijen voor de bios...

foto in de krant deed me denken aan de star wars gekte in de VS..

Dus kijkcijfers stellen niks voor?????

smaken verschillen nou eenmaal..

de laatste seizoenen van kurtlar vond ik eigenlijk niks..

eerste 2 seizoenen waren goed.

nadat regisseur Osman Sinav er weg ging

ging het bergafwaart met yesilcam achtige ontwikkelingen.

ik heb daarna dus de serie niet echt meer gevolgd.

die aflevering met andy garcia vond ik ook knudde hoor..

ze hadden dat amerikaanse gedeelte met de serdar akar moeten doen. die had tenmisnte een bepaalde niveau.

wat een prutser was die gast in de VS. ik heb andy garcia wel beter zien acteren..

avatar van pascal83

pascal83

Anti-Amerikaanse film succes in Turkije

In de Turkse bioscopen worden de Amerikanen momenteel bestreden door een Rambo-figuur van eigen bodem. Volgens het Amerikaanse blad Time is 'Kurtlar Vadisi' (Valley of the wolves) een groot succes. De kaarten waren weken van tevoren uitverkocht. De première werd bijgewoond door ministers en de echtgenote en dochters van de premier.

De film toont Amerikaanse soldaten als beesten. In Irak overvallen zij een bruiloft en schieten zij de gasten met machinegeweren neer. De overlevenden worden naar een gevangenis gebracht waar een joodse arts (gespeeld door de Amerikaan Gary Busey) hun organen verwijdert om te verkopen aan rijke westerlingen. Een Turkse geheim agent gaat naar Irak om de Turkse eer te wreken. De Amerikaanse acteur Billy Zane speelt de schurk.

Turkije is het enige islamitische land in de Navo. De populariteit van bondgenoot Amerika is flink gedaald sinds de inval in Irak. Time laat een Amerikaanse diplomaat aan het woord die de boodschap in 'Valley of the wolves' niet serieus neemt. "Het is maar vermaak. De samenwerking tussen de VS en Turkije is sterk als altijd."

De film wordt onder meer geëxporteerd naar de VS, Groot-Brittannië en Duitsland. Op 19 februari is de Nederlandse galapremière in Rotterdam.

avatar van pascal83

pascal83

In het kader van: een koekje van eigen deeg

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik zag de trailer en in de trailer werd Billy Zane in het turks nagesynchroniseerd

Weet iemand of dat in de film ook het geval is want dan sla ik deze toch echt maar even over. Als ik ergens een hekel aan heb ...

avatar van ghostman

ghostman

Turkse Rambo die Kurdische peshmerga's bestrijdt, in Zuid-Kurdistan. Als dat niet in de wekelijkheid mogelijk is, dan maar fictief. Dit wil ik zeker niet missen.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Ohoh, een anti-amerikaanse film! Wat een ramp! Ik word soms spuugziek, van de hypocriete berichtgeving van de media.

avatar van FATIHy

FATIHy

ghostman schreef:

mischien bedoelde je zuid-kurdistan ook fictief maar voor de zekerheid. Kurdistan bestaad niet, ook nooit bestaan.

avatar van ghostman

ghostman

FATIHy schreef:

Fictief? Deze film speelt zich toch af in Zuid-Kurdistan, Sulemania is een Kurdische stad.

Kurdistan bestaat niet? Kurden hebben eigen vlag, eigen volkslied, eigen president, eigen parlement, eigen leger, eigen ministeries; zelf een eigen regionale mnisterie van Buitenlandse Zaken. Ze spreken daar een eigen taal. Alle zaken worden daar in Kurdisch gedaan. Dat allemaal in Zuid-Kurdistan. En ik heb het niet eens over Iraq. In Iraq is Kurd president, minister van Buitenlandse Zaken van Iraq is Kurd, minister van Planning is een Kurd etc. etc.

Ik vind het dus hypocriet om te beweren dat (Zuid-)Kurdistan niet bestaat. Het wordt nog niet erkend, omdat Kurden dat nog niet willen. Ze hebben zich nog niet onafhankelijk verklaard. Maar dat gaat zeer zeker gebeuren.

avatar van FATIHy

FATIHy

ghostman schreef:

mischien hebben ze wel een eigen vlag, eigen volkslied, eigen president, eigen parlement, eigen zogenaamde leger, eigen minister. maar wat ze niet hebben is een land dat kurdistan heet. ze willen gedeeltes van turkije, irak, syrië en iran. maar vergeet het maar dat zal niet gebeuren. zeker niet in turkije, dat laat de turkse regering en het volk echt niet toe. saddam wilde het ook niet, maar hij zit nu vast.

moviefreak#1 schreef:

heb de film nog niet gezien, maar

de engelse trailer is inmidddels online..

billy zane is vs-engels aan het spreken daarow..

damn die gast can acteren..

goede ervaring voor necati sasmaz denk ik

Alper

De film heb ik vandaag gezien. Wat een superfilm! Alles word uitvoerig laten zien. De daden van de Amerikanen in Irak worden allemaal nagespeeld. Wat een prachtfilm! Iedereen kijken.

Super FILM!!

Nadeel: Turks gesproken. (zou het niet verstandig zijn in Europa de originele versie te draaien zodat iedereen kan genieten van het engels?)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Koerdistan zal alleen bestaan als dat officieel verklaard is, (als 4 landen dat toelaten), dus laten we het nog niet over ''Koerdistan'' hebben.

En je vindt het hypocriet om te beweren dat Koerdistan niet bestaat?? Ok, als je me op de wereldkaart de naam KOerdistan kan laten zien, dan geef ik je gelijk.

En nog iets: Kijk eens boven waar de film is opgenomen, zie jij ergens KOerdistan staan, ik zie alleen Turkije.

Svp ophouden met deze off-topic Koerdistan discussie.

avatar van Anonymous

Anonymous

Ik had meer verwacht van deze film. Positief vond ik het betoog van de Sheikh waarom zelfmoordaanslagen fout zijn. Nadeel is dat een groot deel van de film in het Turks is. Daardoor waren veel scenes slecht nagesynchroniseerd. De persoon is visueel gestopt met praten, maar het stemgeluid is nog niet opgehouden... Ik had dus veel liever de originele versie gezien.

2*-en

kahraman waar kan je engels trailer zien

avatar van Berkant

Berkant

Je hebt zwaar gelijk brother.. Film speelt zich af in Turkije, er bestaat geen koerdistan, vandaar dat die gagonax ofzo die film niet goed vind, maar dames en heren, zeker een aanrader deze film, gewoon realiteit wat je allemaal in deze film ziet

avatar van The Soldier

The Soldier

Beste Turkse film ooit Goed uitgewerkte scenes terwijl dat bij de serie niet zo was voor de rest was alles wel goed Alleen jammmer dat het turks vertaalt was hoop dat de DVD wel gewoon de orginele is (Goeie Anti-Amerikaanse film) Go Turkey Go Turkey !!!

avatar van hestier

hestier

Ja, ben ik helemaal mee eens.

Echt een aanrader voor mensen die de realiteit willen zien...

kahraman waar kan je engels trailer zien

de laatste trailer beneden

he jammer dat ze de Turks gesynchr film laten zien.

maar ja dat zal bij de dvd wel opgelost worden .