• 9.383.743 stemmen

Kurtlar Vadisi - Irak (2006)

Actie / Oorlog | 122 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Engels en Turks

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Kurtlar Vadisi - Irak

"War Without Rules"

Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Polat Alemdar

Memati Baş

Abdülhey Çoban

Erhan Ufuk

Sam William Marshall

Abdurrahman Halis Karuki

Kurdish Leader (Jihad Abdou)

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

The Soldier schreef:

waarom zouden ze nou een anti Amerikaanse film verkopen in de winkels dat is tegen de regels van Europa

LOL regels blokkeren anti-westerse films vanuit oosten

maar anti-Oosterse films vanuit westen niet hoor .. Nee tuurlijk niet ... Klopt geen zak van.

Heb de originele versie gezien

vind de film nu nog beter dan die turkse gesproken versie

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Er hebben pas 6 mensen gestemd die ik enigzins serieus neem en van hen is het gemiddelde ongeveer 2,5. Het gemiddelde is zo enorm hoog, puur en alleen door al die talloze 5* gevers. Ondanks die 3,70 dus totaal geen hoge verwachtingen hiervan.

avatar van kahraman

kahraman

deze film heb ik opnieuw helemaal bekeken,en ik moet zeggen: wat een pracht film !!

heb de laatste tijd niet zo'n goeie film als deze gezien.

ik vond het verschil in trailers ook wel grappig, gezien deze gemaakt zijn om in de smaak te vallen bij de verschillende culturen

Arabische trailer: de Syrische acteur, en de Arabisch sprekende Turken worden in beeld gebracht, dus veel gepraat, af en toe actie.

Engelse trailer: verhaal wordt uitgelegd en best wel wat gewelddadigheden, vooral de amerikaanse acteurs en de Turken die doen alsof ze Amerikanen zijn in beeld.

Turkse trailer WWIII geweld geweld en nog eens geweld, Polat neemt wraak en brengt Turkse stijl judgement day.

Goodfella_90 schreef:

Heb je de film al in bezit, Matthijs?

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Nee. Ben hem wel van plan te gaan zien binnenkort, maar ik heb hem nog nergens gevonden.

Heb de originele versie gezien

vind de film nu nog beter dan die turkse gesproken versie

De orginele versie is Turks..?

Turkeyloverz

Nee, in de originele versie wordt er af en toe Engels gesproken, toch?

In de Turkse versie is dat nagesynchroniseerd.

The Soldier

Juist Amerikanen praten engels, koerden koerdisch, arabieren arabisch, turken turks/engels met andere woorden geen turks dublaj

The Soldier schreef:

Juist Amerkinanen praten engels, koeren koerdisch, arabieren arabisch, turken turks/engels met andere woorden geen turks dublaj

Nu je hem beter vindt, moet je stem toch omhoog?

Turkeyloverz schreef:

Nu je hem beter vindt, moet je stem toch omhoog?

Oke maar met beter bedoelde ik zonder die dublaj de film origineler is dan die dublaj leek wel of je een film zat te kijken op Showtv met turkse gare dublaj

nu is de film pas internationaal

trouwens het is een goeie sommige mensen kunnen er gewoon niet tegen als amerikanen hard aangepakt worden

avatar van alecx

alecx

Wie is dat? Een nieuwe HERO? Turkse Rembo or what?,wahahaha wat een onzin! Dus turken spellen een belangrijke rol in dit conflict! ik geef 0,5

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Opzich grappig om de oorlog eens vanuit een ander perspectief te zien, maar het is gewoon geen goede film. De amerikanen worden op een overdreven manier in een kwaad daglicht gezet. Het acteerwerk is abominabel.

SiSsY bOY schreef:

Ow tuurlijk amerikanen doen zeker goeie dingen in Irak

Volgens mij is de waarheid voor jou een tikje hard

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik word hier zo moe van. Je kunt hier nog geen bericht lezen of het gaat weer over de Amerikaanse politiek in Irak of ergens anders in het Midden Oosten. Sissy Boy is geloof ik de eerste die de film neutraal bekijkt. De ene geeft 0,5* omdat hij niet van Turkse Rambo's houd en een ander zit de hele dag te wachten totdat er hier weer iets word gepost om wéér te gaan zeuren over de invloed van Amerika. Weer anderen geven een 5* omdat ze het goed vinden dat de film er is maar openlijk toegeven dat ze de film tegen vonden vallen

Het statement is nu wel gemaakt, kunnen we alsjeblieft gewoon serieus over de FILM praten (en serieus stemmen) !

Justice4All

Ik vind dat we helemaal niet moeten zeuren. Als de ene fanatieker is dan de andere moeten ze zelf maar weten. Veel mensen geven ook extreem hoge cijfers en natuurlijk anders om ook. Sommige mensen kijken kritisch naar een film en je hebt sommige mensen die van knal- en vuurwerk houden,(+ zonder verhaal) en ze geven een 4/5 sterren. We hebben dus niet alleen hier of elders te maken met: "Smaken verschillen". Nee we hebben ook tegenwoordig te maken met "Meningen Verschillen". Een MM-er heeft hier op deze site een mooie quote geplaatst: "Het is zoeen slechte film, dat ie vijf sterren verdient. En zoeen houding heeft elk MM-user, die vind zelf hoeveel deze film waard is. En niet wat de andere user er van vinden en baseer ik maar daarop.

avatar van luukg

luukg

Ik heb de DVD nu gekeken. Ik heb niks met Turken te maken verder, en al helemaal niet met de Amerikanen. Ik vond het een goede film die ik nog wel eens wil zien, maar geen film waar ik uren over kan praten. De rambo acties van Polat vond ik dan weer niet zo goed, maar ik denk dat dat ook niet helemaal het doel van de film is, maar een bijzaak om er een leuk verhaal in te krijgen.

De stukken die gespeeld zijn waar Polat niet in speelt trokken mij vooral aan. In het stuk van die zelfmoord aanslag bij die marktplaats kreeg ik zelfs begrip voor hen, en kon ik eindelijk die mensen ook eens wat begrijpen.

Ik wist eerlijk gezegd niet dat het zo erg was allemaal daar, want het is idd een lekkere niet-Amerika-lekker-makende-film wat ik wel gewend ben.

Ik geef voor deze film 3,5*, en dan niet om Polat z'n helden daden maar vooral om de rest er om heen

luukg schreef:

Hey luukg wou eve weten van waar je de DVD hebt is het al te huur ?

Ik heb gezien dat Markplaats.nl de dvd verkoopt voor € 20,=

of je bestelt het via een turkse site voor niet eens € 10,=

Justice4All schreef:

Ik heb gezien dat Markplaats.nl de dvd verkoopt voor € 20,=

of je bestelt het via een turkse site voor niet eens € 10,=

Komt die niet in Mediamarkt, Freerecordshop ofzo

avatar van janhero

janhero

Tjonge jonge wat een slechte film. Rambo 1 was nog beter. Het zou mooi zijn om eens een film te maken vanuit het gezichtpunt van de Irakesen maar dit is een anti koerdische film en daar weten de turken wel raad mee. De amerikanen zijn alleen maar patsers en de arabieren softies. De enige rechtvaardige zijn de turken. Ik hoop dat niet iemand dit serieus neemt en , net zo als ik, er erg hard om moest lachen. Om toch een beetje serieus genomen te worden vertelde ze toch nog even dat zelfmoordaanslagen niet mag van ALLAH.

Ik snap echt niet waarom deze film op 3.61 staat. ik denk dat het om de humor is, die ik in de film zie. het doet me denken aan een Bollywoodfilm.

Turkeyloverz schreef:

Nee, in de originele versie wordt er af en toe Engels gesproken, toch?

In de Turkse versie is dat nagesynchroniseerd.

Dure Woordjes

alecx schreef:

Kill wat praat jij?

avatar van De Knip

De Knip

janhero schreef:

Tjonge jonge wat een slechte film. Rambo 1 was nog beter.

Met First Blood is toch niks aan de hand, voor mij is dat een beetje nostalgie.

Wat je schrijft over deze film, ben ik het voor de rest behoorlijk mee eens. Onze Turkse stemmers komen enkel met argumenten, dat de Amerikanen nu eens goed neergezet worden. Vooral die patser die iedereen zomaar doorzeeft, schijnt nogal een voorbeeld van de Amerikaanse soldaat te zijn. Duhh..... als iemand deze film serieus durft te nemen.... poeh.....dat gedreun van die sheikh was nogal opzichtig en stond in geen enkele verhouding met de rest van de film.

Justice4All

Ik zie deze film als een doorsnee actiefilm. De good guy is een Turk die graag wraak wilt nemen op een stelletje Amerikaanse -die toevallig millitairen zijn- criminelen. Wat er op of onder afspeelt in deze film is gewoon bijzaak.

Trouwens, tegenwoordig weten we allemaal (ook Europeanen) dat Amerikanen geen kosjer mensen (meer) zijn.

Neem deze film niet al te serieus, ook al zijn er waargebeurde feiten tussenin. We weten allemaal ook dat de Amerikanen zelf ook zichzelf in de maling nemen in films. Een voorbeeld is Three Kings uit 1999 hier word ook Amerikanen zwart gemaakt en bij Hostel uit 2005 word de Europeanen belachelijk gemaakt.

Puntje-bij-pijltje het is allemaal entertainment. En ja, sommige mensen zijn kritisch op de film en sommige zijn kritsicher op de inhoud.

Ikzelf vond deze film op zich vermakelijk sommige scenes zijn echt om bij na te denken. Bij sommige scenes maken ze een beetje TÉ...

3,5* voor de grappige/mooie dialogen en een pluspuntje voor Billy Zane (ook al doet hij overacting)

avatar van De Knip

De Knip

Justice4All schreef:

Puntje-bij-pijltje het is allemaal entertainment.

Eh....puntje bij pijltje ? Wel leuke 'verspreking'

avatar van wallywalrus

wallywalrus

wat een film. De "zoon" van kojak is de slechte amerikaan.

Toevallig heet ie ook nog Sam. ( van uncle Sam) en is ie een hele slechte christen. Hij kan heel goed het electrische raampje op en neer laten gaan van zijn Hummer.

Enkele broertjes van Rambo op de achtergrond.

De super held die pas op het laatst een beetje gewond raakt.

Een enge dokter die iets lijkt op Nick Nolte.

Zeer overdreven en soms langdradig acteerwerk op zijn Turks.

Wel een goede scene tussendoor.

Ik vond het absuluut een misser

avatar van roadmouse

roadmouse

Waardeloze film. Slecht acteerwerk, slecht verhaal. En zo 'realistisch' als een Rambo film.

roadmouse schreef:

Pure tijdverspilling, zelfs als je niets beters te doen hebt.

juist niet.. wel als er mensen zijn die niets van deze film begrepen hebben.. zoals jou dus

avatar van kahraman

kahraman

roadmouse schreef:

Pure tijdverspilling, zelfs als je niets beters te doen hebt.

he rambo was een leuke film