• 9.378.960 stemmen

Geregisseerd door: Raman Hui en Chris Miller

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 21 juni 2007

Plot Shrek the Third

"He's in for the royal treatment."

Shrek (Myers) en Fiona (Diaz) zijn waarnemend koning en koningin. Ze vinden er maar niets aan, dus gaat Shrek samen met Donkey (Murphy) en Puss In Boots (Banderas) op zoek naar de ware troonopvolger. Dat blijkt een neef van Koningin Lillian te zijn, Artie, die op kostschool zit en totaal geen interesse heeft in het koningschap. Terwijl Shrek weg is, is Prince Charming bezig met een staatsgreep om Far Far Away over te nemen.

Shrek (stemrol)

Prince Artie (stemrol)

Evil Queen (stemrol)

avatar van Ge0force

Ge0force

Ik vond 'm niet slecht: humor en verhaal zijn leuk, beter de de 2.

avatar van Mierelier

Mierelier

Gewoon grappig vervolg op de andere 2.. heb wel gelachen.

3,5 *

avatar van Rephlex

Rephlex

Owkee, owkee...

Het concept is uitgemolken...

Het wiel is alwéér opnieuw uitgevonden...

Wederom is het verhaal ontzéttend voorspelbaar...

En tóch heeft deel III iets wat deel II mijns inziens minder heeft:

HUMOR...!

Rondut heerlijk te zien en horen wat de ware aard van Justin Timberlake blijkt te zijn...! (I knew it!)

Ik heb me echt bescheurd om de vele (flauwe) grappen en grollen in deze sequel...!

Daarom alsnog: 3 sterren...!

avatar van Thomas83

Thomas83

Nog steeds vermakelijk en vrij grappig (wel weer een stuk meer minder geslaagde grappen), maar onderhand wordt het wel eens tijd dat het stopt met de serie. De lijn gaat bergafwaarts, het moet nog wel Shrek-waardig blijven.
De geluidseffecten en voice-acting zijn wel weer goed en de muziek ook, en de film lijkt nog mooier getekend te zijn dan zijn voorgangers. Echt prachtige details. De baby's van Donkey en Shrek zijn ook erg schattig.
De lengte van de film is precies genoeg. Van begin tot eind kijkt het lekker weg.
Donkey heeft relatief weinig tekst, en dat is wel jammer op zich. Merlin is wel een geinig karakter, maar hij is niet zo leuk als sommige van de karakters uit deel 1. Ook Shrek is niet super op dreef. De aftiteling is wel weer de moeite waard. En dat bedoel ik letterlijk en niet ironisch.
Een dikke 3.0*.

avatar van stokvis

stokvis

avatar van Norma

Norma

stokvis schreef:

koek is duidelijk op.

En daar is alles mee gezegd

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Vergeleken met de voorgaande niet echt best.. 2,5 sterretjes.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Alsjeblieft geen Shrek 4.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb hem vandaag op School gezien en ik moet zeggen dat ik hem niet zo Leuk vindt als Deel 1 & 2 maar toch ....

Een prima Vermaakfilm waar je jezelf soms echt te pletter om lacht met Goede stemmen van Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy (Die rol van Ezel ligt hem trouwens echt Goed.)

***

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Hectometerpaal schreef:

Alsjeblieft geen Shrek 4.

Dan moet ik je telleurstellen...

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

hahaha! Ach ja, misschien is ie nog leuk ook nog

avatar van PEN15

PEN15

stokvis schreef:

koek is duidelijk op.

helaas die gemberkoek sukkel niet. Maar de pijp is wel leeg!

Ik snap niet dat dit de kaskraker moet zijn... waarschijnlijk denkt de doorsnee bioscoopbezoeker iets van, oh shrek 2 was ook goed dan ga ik ook wel naar 3 of was het alleen maar om die stem van die ezel te horen. Dit deed me om een of andere manier meer denken aan sabrina the teenage witch ontmoet vrouwtje theelepel. Een soap verhaal om het ouderschap en kleine jongens die man moeten worden (koning of prins of wat het dan ook was). De grappen waren zo...flauw..alsof je niet eens zou zien dat het de bedoeling was een grap te zijn, je kijkt er over heen. Een dieptepunt vond ik wel een beetje de "girlpower", ik wenste op dat moment dat ik ogen van glas had. Teveel bewegende beelden, tevveel animitie, te leeg, te weinig inhoud.

avatar van PEN15

PEN15

tommykonijn schreef:

Imaar toch ....

***

Ja zie je nou wel, dit bedoel ik dus.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

er zaten in deze film minder grappen dan de andere delen

de soundtracks waren ook veel slechter dan de andere

maar het was wel leuk in het begin

maar het had beter gekund

avatar van WB

WB

Had na deel 1 en 2 inderdaad meer verwacht. Er zaten een paar leuke grappen in en de animatie was ook wel weer goed als vanouds, maar het kon mij niet bekoren, zoals de vorige 2 delen het deden. Voor de stemmencast, de animatie en de paar grappen 3*

avatar van Dreamboy

Dreamboy

valt zwaar tegen deel 1 en 2 zijn honderd keer leuker die had ik 4.5 sterren gegeven en dees 3

avatar van tijmen

tijmen

ik vond het een leuken film en ik vind die ezel nog steeds grappig maar hij was niet leuk genoeg voor 5.0 ik stem 4.5

avatar van Denisu

Denisu

Dit is wel een leuke film, heb me die 1.5 uur wel vermaakt. En die "figuren" zijn gewoon allemaal geweldig!

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

grappig, wel erg goed gedigitaliseerd, levensecht bijna

avatar van Jakke0071

Jakke0071

Persoonlijk vond ik deel 1 & deel 2 beter en ook stukken grappiger.

Ik moet wel zeggen dat ik deel 1 en deel 2 in het Engels bekeken heb en deel 3 heb ik de Vlaamse versie bekeken , die natuurlijk matig tot slecht was.

Maar ik zal misschien mijn mening en stem herzien wanneer ik de Engelse versie gezien heb.

ik denk dat dat net hetzelfde is als bij de Simpsons Movie.

avatar van M.ike

M.ike

Leuke film, al had ik er VEEEEl meer van verwacht omdat ik 2 zo super grappig en leuk vond. Maarja het had weer niet zo mogen zijn ... jammer. Maar de film heeft me tog wel vermaakt. 3,5*

avatar van Orginaltee

Orginaltee

Leuke film was dit voor een keertje. Lang niet zo goed als 1, maar dat vond ik 2 ook niet. 3*

Hoogtepuntje was John Cleese voor mij bij deze. Niet verwacht dat hij hier aan mee zou werken.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

weer een goed deel in de shrek reeks heb me zeker en vast vermaakt

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Had deze film al gezien voor ik deel 1 én 2 had gezien... Maar omdat ik deze zo enorm goed vond heb ik me direct de hele dvd box aangeschaft!

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Hilarisch!! Dit vind ik persoonlijk de beste 'Shrek' uit de reeks

avatar van Lissepiss

Lissepiss

Ook de stem van Justin T. als Arthur mag niet ontbreken!

Echt heerlijk vermakelijk..En die babies, zo schattig!

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Enige leuke grap met de hoestproestende kikker; vandaar de 0,5* verhoging. Slechtste deel van de 3. Deel 1&2 zijn leuk, maar bij dit is geen touw aan vast te knopen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Allemaal leuk en aardig, die Shrek 3. Maar vond het wel 't minst van de trilogie. Ik heb geen idee of er een 4e al voor de boeg ligt, ik zou het niet erg vinden. Maar als ze steeds slechter en slechter worden, mag het van mij wel ophouden. Toch nog leuke grappen en komedie. Leuke filmpje om met je vrienden op een zaterdagavond achter de scherm e blijven hangen.

avatar van aerogp1

aerogp1

Het hoogtepunt was eigenlijk die scene met muziek van Led Zeppelin: "Come form the land with the ice and snow"

Voor de rest soms wel humoristisch

avatar van The Oceanic Six

Wat een teleurstelling zeg, vergeleken met de fantastische delen 1 en 2

Deel 3 heeft veel minder humor en de achtergrond grapjes zijn ook nauwelijks meer aanwezig. Het lijkt allemaal op de herhaling te gaan. Veel zelfde personages etc.

Shrek speelde in mijn ogen een beetje een bijrol. De leukste rollen waren wederom voor Puss in Boots en Donkey. Wel lachen zijn zijn kinderen, een combinatie van draak en ezel haha.

3*...omdat Shrek gewoon leuk is. Maar stiekem denk ik eerder aan een 2,5*...nja, toch maar 3*