• 9.375.060 stemmen

Geregisseerd door: Werner Herzog

Met onder meer: Christian Bale, Steve Zahn en Jeremy Davies

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Rescue Dawn

"A true story of survival... declassified."

De film is gebaseerd op de documentaire Little Dieter Needs to Fly uit 1997. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse gevechtspiloot Dieter Dengler (Bale), die tijdens de Vietnamoorlog boven Laos wordt neergehaald en in een gevangenenkamp terechtkomt. Hij onderneemt vervolgens met een groep medegevangenen een gewaagde ontsnappingspoging.

avatar van OlafS

OlafS

Een ½ punt aftrek voor het begin en een ½ punt aftrek voor het eind, blijven er nog 4* over voor deze verders geweldige film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

ben ik vandaag jaarig? hahah!

Christian bale heeft altijd zieke rollen maar hij speelt altijd geweldig!

even verder kijken..

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

Ja een goed film en een ode aan het overleven! (stond op de dvd)

Maar ik had toch regelmatig het gevoel mede door het camera werk.

dat ze de film aan het maken waren (het kwam niet altijd geloof waardig over)

heel erg dichtbij opnemen heeft ook z'n nadeel.

avatar van marvak29

marvak29

zeker een goede film alleen duurt naar mijn mening iets te lang en komt hij bij lange na niet in de buurt bij een ''The deer hunter'' of ''Full metal jacket''

Christian Bale stijgt wel door zn prestatie in mn acteurs top 20

avatar van Dion

Dion

Goeie film en grappig om te zien dar Christian Bale net als in Empire of the sun van Spielberg weer gek op vliegtuigen is..

avatar van james_cameron

Weer een tour de force vertolking van Bale, maar ik vond de film wat aan de saaie en voorspelbare kant. Ook is het begin wel erg overdreven en het einde te optimistisch. Gelukkig is het verhaal bij vlagen wel erg spannend en intens.

avatar van Roseicollis

avatar van Querelle

Querelle

?

Maar goed,

Het stempel van Herzog is duidelijk aanwezig in deze film. Veel fysiek geweld, mooie natuuropnamen en een camera die dicht op de hielen van de acteurs zit. Minpuntjes zijn de acteurs waarvan vooral Jeremy Davies me zoals gewoonlijk weer zwaar irriteerde. De sfeer in het kamp had iets gemoedelijks en veel scenes waren grappig bedoeld. Een aanpak als dat heb ik eerder gezien bij le Corporal Eplingue van Jean Renoir. Maar ik vind dat niet passen bij een ontsnappings/oorlogs film. De beginscenes vond ik wel erg goed, omdat het zo mooi contrastreerd met wat je later in de film verwacht.

Uiteindelijk geen hoogvlieger dus, maar wel een Herzog

avatar van Sergio

Sergio

Bale is wel ok, maar toch niet zo verschrikkelijk goed als in (bijv.) Harsh Times.

Al met al een middelmatige film.

Het einde vond ik nogal overdreven.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Sergio schreef:

Al met al een middelmatige film.

Het einde vond ik nogal overdreven.

Ik vond het ook een beetje te, aan het einde. Maar het is wel waar gebeurd:)

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Goede film, komt wat langzaam op gang, maarja je kunt niet alles hebben. Toch een prachtige verfilming van een " true story" verhaal. Herzog heeft het als regisseur weer aardig voorelkaar gekregen.

*3,5*

avatar van kleez

kleez

Gister gezien!

Goede film! Vond het echt een meeslepende film! Geen moment

van verveling, ook de 'type's' zijn erg goed!!

zit erg te twijfellen tussen 3,5 - 4*

avatar van johnrambo

johnrambo

Timecop schreef:

Ik vraag me af hoe je een cijfer kunt geven aan een film die je niet af hebt gekeken???

Dat schijnt hier heel normaal te zijn.

Ik heb laatst een opmerking hierover naar een moderator gedaan.

Er werd mij verteld dat dit acceptabel en prima is.

Ik ben het wel met je eens hoor.

avatar van akka

akka

Erg goede film het verhaal loopt heel mooi op alleen het allerlaatste met al die mensen vond ik een beetje overdreven.

4.0

avatar van glenniehj18

glenniehj18

tsja ik vond um best tegenvallen niet egt een goed ogend oorlogs beeld kijk apocolypse now of andere vietnam films kwamen ff wat beter over en full metal jacket maar deze is zeker niet slecht alleen oogde niet egt realistisch maar het verhaal was wel goed een beetje apocolypto en een kruising van apocolypse now

avatar van Thomas

Thomas

Het begint als een C film en loopt af als een B film...

maar als je nu die eerste 10 en laatste 10 minuten weg laat dan is het echt een pracht van een film...

avatar van usr14112

usr14112

Goeie film. Bale speelt fantastisch. Verhaal goed en realistisch gefilmd.

avatar van L0sT_R3B3L

vraag me echt af waarom ik telkens toch weer naar deze onzin kijk

lol

avatar van Xandertje

Xandertje

mwa, vond het een rare film. Verhaal is goed, maar de bijna gay-achtige relatie tussen Bale en Zahn verpeste het voor me.

avatar van johan76

johan76

Gisteravond gezien, best wel spannende film al had voor mij de eigenlijke ontsnapping iets langer uitgewerkt mogen worden.

avatar van tomthumb

tomthumb

Xandertje schreef:

Mannen kunnen dus geen troost bij elkaar vinden in moeilijke tijden? Tja, als je dat al gay vindt dan zul je wel vaak onaangenaam verrast worden.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Xandertje schreef:

Ik denk dat brokeback mountain wel iets voor jou is

avatar van VansCCR

VansCCR

Vond Bale in het begin een beetje ongeloofwaardig overkomen. Naarmate de film vorderde werd het steeds beter, maar de echte spanning ontbrak. Voor de rest geen onaardige film.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

fritsy schreef:

Ik ergde me een beetje aan het thaise taal in deze film.

Verkeerde accent?

avatar van stuffie

stuffie

Ik heb een half uurstje gekeken, maar toch afgezet. Ik vond het vooral slecht acteerwerk. Camerawerk was goed, maar de effecten minder. 2 sterren, maar ik zal ze niet invullen.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

binnekort ff kijken lijkt me een goede film

avatar van Phasmid

Phasmid

Over het algemeen vind ik dat films hier op moviemeter erg laag gewaardeerd worden. Ditmaal is het andersom.

Het verbaasd mij dan ook hoe deze film zo'n hoge waardering kan krijgen.

Ik heb de film gezien (en ook afgekeken) . Hij kon mij vanaf het begin al niet echt boeien. Op geen enkel moment was de spanning te snijden. De acteerprestaties waren beneden peil. het kamp kwam zeer onecht over en de ontsnapping sloeg nergens op.

In dit genre zijn heel wat veel betere films op de markt.

2,5 ster voor de mooie natuuropnames.

avatar van tukker1966

tukker1966

Tegenvaller,film deed me niks,het pakte me niet.

Zeer steriel geacteeerd ook.

Geen spanning zoals als eerder vermeld.

Nee, een duidelijke afknapper deze film...

2 sterren **

avatar van Norma Jean

Norma Jean

Mooie film met vooral hele mooie natuurbeelden.

Bale speelde een goede rol. De gay- achtige relatie waar Xandertje het over heeft heb ik niet kunnen ontdekken; het lijkt me niet meer dan logisch dat mensen (in dit geval dus toevallig alleen mannen) in een vervelende situatie steun bij elkaar zoeken.

Alleen het einde vond ik slecht, paste helemaal niet bij de sfeer van de rest van de film.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een matige film waarbij ik de sfeer (en spanning) totaal niet kon proeven. Naast de standaard "hollywoodrealisme" en einde, vielen de acteerprestaties toch ietwat tegen. Zoals eerder opgemerkt, vielen de ontsnapping en het kamp ook tegen. Voor mij een krappe:

3,0 sterren