Genre: Misdaad / Horror
Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels
Releasedatum: 25 juli 2002
Plot Koroshiya 1
"Love really hurts."
Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...
Kakihara
Nakazawa
Ryu Long
salvatore
- 1937 berichten
Hele rare film. Er zaten wel een paar gruwelijke scenes in zoals met die hoer en de martlescene. Moest wel lachen toen ichi dat kleine mannetje had vermoord Maarja vond het gewoon een vage film 2.5 *
Tony_Montana
Goeie film, je moet de manga hebben gezien dan begrijp je hem beter, is eigenlijk een vervolg op de manga.
emanuel
Heb hem net gezien en vond de gruwelijkheid eigenlijk goed meevallen het is natuurlijk allemaal wel wreed maar soms was het eigenlijk meer grappig dan gruwelijk, vond het niet echt een boeiende film maar ik denk dat de taal er wat mee te maken had het blijft me toch een raar taaltje dat japans.
Ik vraag me eigenlijk af als dit nu de vieste film is wat er op de markt is of zijn er eigenlijk nog erger??
V
Braindead vind ik dan voornamelijk lachwekkend, wat ook de bedoeling was, dat straalde van het product af.
In deze film zaten toch zeker een aantal schokkende scenes (tepel!!!) en dat emanuel deze qua gruwelijkheid mee vond vallen vind ik zacht gezegd een tikkeltje vreemd...
emanuel
tja v mischien ligt het wel aan mij hahaha nee ik bedoelde eigenlijk dat ik de film meer om mee te lachen vond dan dat ik er niet goed van was. Als ik temptation of the christ zag daar ging mijn maag eigenlijk meer van draaien dan van deze, maar het kan zijn dat de humor in de film het allemaal wat verzacht heeft.
En anders zal ik eens met mijn psychiater gaan praten hahah
BoordAppel
Zowel Braindead als deze film zijn niet serieus bedoeld. Het geweld is veel te cartoonesk om serieus te zijn. Maar smerig is ie wel, net als Braindead.
V
Ik was bij deze film af en toe oprecht geschokt, waar ik bij Braindead alleen maar in een scheur heb gelegen. Maar goed, mensen ervaren veel dingen nu eenmaal anders...
zombie
Ik heb net de anime versie van Ichi the Killer gezien...waardeloze prut! Zeer slecht getekent en 't verhaal is ook niet echt aanwezig.
En Takashi Miike doet de stem van Kakihara....laat dat bij elkaar maximaal 3 zinnen zijn.
Bespaar jezelf de ellende....:n
xangadix
Die film bedoel ik. Je hoeft nog nét je beeldscherm na afloop niet schoon te poetsen...
dttom
Waarom hangt jiji ofzo zichzelf op en wat gebeurt er nou met ichi of zijn zij dezelfde persoon? en vermoordt ichi nou dat kleine jongetje of zien we die op het eind naar jiji kijken???
Rujar
De film is berucht om de sadistische en brute scenes. Daar is niks mee.
Maar dat is ook het enige wat de film (kennelijk) goed maakt.
Ik hoor namelijk niks anders van andere kijkers. Vrij oppervlakkige film. Daarom flauw.
Naomi Watts
Ik vond het een goede film. Maar de statements dat de film zo 'ziek' is vind ik een beetje overdreven. Geen bijzonder verhaal maar door de sadistische scenes zeker wel de moeite waard. 4*
pikedre
weet niet wat jij doet in het dagelijkse leven
..... maar in de maatschappij waar ik in leef valt dit toch best wel onder ziek !! zieke methode om iemand te martelen.... voor de film wel een + punt....
Mister_Pink
Ik vond het zelf ook nog wel redelijk tam. Het is echt fantastisch leuk om dit soort films met je familie te zien.
4 sterrekes
WhiteWizard
Erg stijlvolle Film... Geniale regiseur..
Jammer dat maar weinig mensen de kunst achter al het sadistische kunnen zien... 5*
djelle
Stijlvol is hij wel. En sadistisch zeker. Ziek eigenlijk. Enkele originele en smerige vondsten kwamen erin voor die ik hier niet wil zetten omdat ik het voor niemand vil verspoilen (hint: 2 stuks), maar dankzij o.a. deze gory elementen maakt het de film erg vermakelijk. De kunst achter dit werk heb ik zeker gezien en is goed gedaan. Er is veel creativiteit en originaliteit dat deze film biedt en dat zie je aan de figuur "Kakiharai" alleen al: speciale kleding, gedrag, rook door zijn kaken(cool gedaan) enz. Het enige dat het een beetje verpest heeft voor mij persoonlijk is het ingewikkelde van-de-hak-op-de-tak raaskal-verhaal op zijn Japans. Dit is altijd een typisch gevaar dat het zoiets kan zijn als je een Oosterse film wil zien. Op den duur was je niet meer goed mee enzo. En (vooral dan wat de échte gore/kill scenes betreft) soms wat teleurstelling (behalve op enkele goeie na natuurlijk) maar vooral te weinig onderhoudend. Waar bijvoorbeeld "Batttle royale" beter in is. Daarom was het soms lange stukken in de film minder boeiend. Jammer, anders had ie zeker een 3,5 gehad. (2,5)
Naomi Watts
dat zie je aan de figuur "Ichi" alleen al: speciale kleding, gedrag, rook door zijn kaken(cool gedaan) enz.
Dat was niet Ichi maar Kakihara.
djelle
Oops, foutje!
heb al rechtgezet. Het is al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb. Maar ik weet ook nog dat ik die 2, zeker in het begin, wat verwarde. Heb ik veel met die Oosterse films
Naomi Watts
Voor ik de film zag dacht ik ook dat hij Ichi was. Drong mij ook pas na 15 min. door dat hij Ichi niet was. Ach, kan gebeuren toch

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Kokuhaku

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Cha no Aji
Komedie / Drama, 2004
yakuzapainviolence against womenpiercing dominatrixbloedvergietengebaseerd op mangadrugstweelingendisembowelment blademasochistsadistic torturepredator turns victim anarchic comedylive action animejapanese filmlive action adaptation of manga