• 9.373.638 stemmen

Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot Koroshiya 1

"Love really hurts."

Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Ziek, zieker, Ichi.

Ik moest wel enorm veel lachen om de film en de bezoekers die het niet aankonden. Het is idd moeilijk om hier de humor van in te zien, maar het spel van sadisme en masochisme wordt hier tot in den extreme uitgevoerd.

avatar van Goodfella

Goodfella

Even een half jaartje wachten totdat ie op de VPRO komt, dan kunnen we 'm allemaal zien.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

't Zal dan wel laat in de nacht worden uitgezonden op een onkijkbare tijdstip. Ik weet niet eens of mijn vcr de film wel aankan.

avatar van spijker_nl

spijker_nl

Inderdaad gezien op IFFR, net als twee andere Miike Takeshi films.

Ziek zieker ziekst omschrijft de film aardig. Maar ik kon er zeker de humor nog wel van inzien. Hoewel The Happiness of the Katakuris duidelijk humoristischer was, is Ichi zeker nog wel vermakelijk. Voor liefhebbers van bloederige actiefilms een aanrader.

Agitator is overigens nog een maatje erger dan Ichi, maar die zal hier wel niet uitkomen

Leuk detail: in Rotterdam kon je ze alle drie op rij zien. Niet gedaan, vond 1 zo'n film per dag wel genoeg.

avatar van Yak

Yak

Volgens de VPRO-gids had 80% van de bezoekers de zaal verlaten bij een screening op 'Discovery Day'. Takashi Miike's reactie: "Daar kan ik me wel iets bij voorstellen."

avatar van pjotr

pjotr

Beetje jammer dat zo'n beetje de hele pers over het extreme geweld valt terwijl veel ervan met een knipoog bedoeld is.De film is immers ook op een comic(manga) gebaseerd.
Zo moest ik wel erg lachen toen Kakihara een stuk van zijn eigen tong afsneed, vervolgens zijn gsm afging. En al bloedend de beller te woord stond
Erg tof trouwens dat (volgens mij sinds Audition) er wat meer Japanse films op 35 mm in het land vertoond worden.

avatar van ichi

ichi

zijn er ook vrouwen die deze film trekken? Toen ik hem zag in de bios waren er slechts 2 op de 30 vrouw.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Zou iemand mij in godsnaam kunnen uitleggen waarom het de moeite waard zou zijn om deze film te kijken?

avatar van Yak

Yak

Sadomasochisme is een goede reden.

avatar van Goodfella

Goodfella

Af en toe erg komisch, maar het is toch allemaal te oppervlakkig om te blijven boeien.

Qua 'blood & gore-gehalte' heb ik het zelden erger gezien, trouwens

avatar van gotti

Als ziekst een overtreffende trap had, dan kan je deze film zo noemen. Het verhaaltje op zich stelt niet al te veel voor (wel leuk bedacht, maar een beetje te eenvoudig) acteerwerk vond ik wel aardig en dan de echte horror scene's. Nog nooi zoiets zieks gezien. Dus het verhaaltje was beetje simpel, maar de echte zieke horror helpt het cijfer omhoog. 3,5*

avatar van Lenny

Lenny

kan ieman mij alsjeblieft het einde uitleggen! Ik snap het laatst echt niet.

In het begin van de film dacht ik bij het geweld Whaow phat, maar na een uur had ik toch last van me maag. Takashi Rules big time, dat wel.

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Ik ga toch liever een avondje eten bij de Jappanner

avatar van gotti

Ja, lijkt me ook wel lekker. Wat dat je van een stukje ....TONG

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Die scene op het dak vind ik echt te gek!dat die blonde vent eindelijk Ichi ontmoet, maar Ichi net helemaal ingestort is: "sta op en vecht! Hoe kan je me nou zo vermoorden??" Hihi te gek! Ik vond het een geinige film, maar sommige stukken heb ik wel vbanavhter mijn handpalmen bekeken.

avatar van jedymaster

jedymaster

m vandaag gezien als lachfilm top maar als horrorfilm beroerd slecht.

avatar van JayLunar

JayLunar

En als misdaadfilm dan? Want dat is het eigenlijk.

avatar van Mik

Mik

Vaak pijn gevoeld als iemand op tv op zijn bek gaat of iets dergelijks, dit gaat wel heel ver haha..

3 sterren, want ik vind het enorm Bruut!

avatar van mister blonde

mister blonde

had nog nooit een film gezien met alle kijkwijzer symbolen. Daarom had ik hem maar gekocht. weet nog steeds niet wat ik er nu van vind.

ik denk dat de kijkwijzer mensen, na een kwartier kijken, maar gewoon alle symbooltjes hebben toegewezen.

ene kant, lekker schokkerende film, andere kant, zoals gezegd, ziek. Door deze gedachte vind ik hem wel weer interessant.

Hemdale

Ik heb de dubbel dvd laatst gekocht van Ichi The Killer en ik vind de film supercool... lekker bruut, veel geweld, bloed en ook nog eens coole special fx... takashi miike is echt een van mijn favoriete regisseur!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geestig en gewelddadig filmpje met veel heerlijke ongein. Vond het nergens echt naar topniveau stijgen, maar kon me er prima mee vermaken. In ieder geval verre van serieus te nemen, dit.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dit is de allerziekste film die ik ooit heb gezien. Alhoewel t meeste geweld wel erg over the top is en onrealistisch zat ik toch met een zekere walging te kijken en af en toe ook goed hard te lachen. Het stukje met zn tong was bijvoorbeeld zon scene. Het verhaal was in het begin nog allemaal heel logisch en goed te volgen maar naar het einde toe snapte ik er niet veel meer van. Ik had ook t idee dat er nogal wat plotholes in zaten, maar om dr zeker van te zijn moet ik m nog n x kijken. Maar voorlopig niet want daar is de film iets te ziek voor. Voorlopig een 4.

It's a cruel world!

avatar van Padd0

Padd0

"Leuke" film.

Ik vond de bloedige scene's over het algemeen echt hilarisch. Zoals Pjotr al zei: die scene met die tong en de telefoon was echt hilarisch.
Persoonlijk vond ik het niet echt schokkend of zo maar dat kwam voornamelijk doordat de film zo over-the-top is.

Het verhaal was niet zo geweldig maar ja het diende dan volgens mij ook alleen als kapstok voor de bloedige scene's.

Uiteindelijk geef ik 3,5* voor de film.

avatar van Marvin

Marvin

Het begin van de film ging in tegenstelling tot veel japanse films lekker snel, na een uurtje zakte het niveau een beetje terug wat wel jammer was.

Maar al met al heb ik er erg om kunnen lachen!

avatar van Sjan

Sjan

Ik had er meer van verwacht. Ik vond t niet echt goor of misselijkmakend. De martel-scenes hadden dan ook een komische werking (wat overigens niet erg was), dat maakte de film toch wel leuk. Sommige shots en beelden zijn prachtig in beeld gebracht zoals de scene op het eind waarin ichi Kakihara achterna rent op dat dak . Verder vond ik de scene dat ichi die vent door midden schopt erg grappig, vooral het schokkende beeld als die twee delen van die vent op de grond vallen (erg cartoonesk) . Ook wel leuk om te zien dat die Kakihara niet voor niets 2 piercings bij z'n mondhoeken heeft zitten . Het verhaal had verder ook niet veel inhoud, maar dat maakte gelukkig voor de film verder niet veel uit. Al met al een aardige film, 3.5*

avatar van koentje03

koentje03

Wat me op viel was:

Aan het einde valt die gast van het dak en is eerst op zijn hoofd geschopt en heeft duidelijk een snee in zijn hoofd.
Als hij eenmaal beneden ligt komt die man bij hem kijken en doet zijn haren opzij en opeens zit er geen snee meer???

Heeft dit een betekenis of is het gewoon een foutje.

avatar van Padd0

Padd0

Volgens mij wou hij dat ichi hem vermoorde dus beelde hij zich dat zelf in. In het "echte" leven sprong hij gewoon zelf van het dak. Ik dacht dat het zo zat.

avatar van FeZ

FeZ

Dit bevestigt maar weer eens dat horror absoluut niet mijn genre is. Waarom ik dan nog steeds dit soort films kijk, is omdat een vriend horror geweldig vind. Een origineel verhaal kan ik meestal niet ontdekken en soms (deze niet) zijn de special effects te lachwekkend slecht, dus beleef ik toch nog een vermakelijke avond. Overgens wel grappige onzin dialogen/monologen:"Ik heb een stijve" En de plantenbak die in het begin werd getoond, bezorgde nadat ik halverwege de film het begreep een luguber, maar grappig moment.

Hemdale

Check de drie nieuwe Ichi The Killer wallpapers: http://www.ichithekiller.com/goodies/index.html