Genre: Misdaad / Horror
Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels
Releasedatum: 25 juli 2002
Plot Koroshiya 1
"Love really hurts."
Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...
Kakihara
Fujiwara
Nakazawa
Ryu Long
erik1677
OOOh wat was ik benieuwdt naar deze film, en toegegeven de eerste keer zat ik te schuimbekken voor mn tv na het zien van de hoeveelheid ranzigheid wat op me afkwam, en stondt ichi hoog bij me aan geschreven.
Dit was toch wel asian gore ten top!!!!!!
maar laatst heb ik m nog weer eenkeer gekeken en vindt hem nu toch iets minder.
De hoofdpersonage ichi zelf, is maar een zielig stuk vreten, en die opdrachtgever ook maar een vaag personage.
Vindt daarintegen die kakhihara nog steeds supergaaf, en om hem moet ik nog steeds verschrikkelijk lachen.
Op zich nog steeds een redelijke film
Zoyechka
Noujaa ik zal maar niet stemmen..
Het rare is dat ik pas over deze film een droom heb gehad ( zonder hem gezien te hebben ) .......
Ik heb de titel verscheidene keren zien staan ..
Mijn droom was nogal geweldadig en bepaalde dingen in mijn droom kwamen overeen met dingen die ik in trailers/stukjes film hiervan heb gezien...
Bizar he o.0..
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik heb nu een half uurtje gezien en kan niet zeggen dat ik enthousiast ben. De emotieloze gore doet me weinig en het verhaal lastig om te volgen, met kille personages. En die tong, ach...
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Uiteindelijk heb ik me toch vermaakt. Het kostte me ruim een uur voordat ik begreep hoe het verhaal in elkaar stak en wie de personages precies waren, maar daarna vond ik het echt leuk. Van de overdadige gore begrijp ik nog steeds niet helemaal het nut, maar voor de rest...aangenaam! 3,5*
$pecial
Zo, vandaag maar weer eens uit de kast getrokken en me voor de vierde keer door de wereld van Ichi the killer gewaand.
Het was alweer een paar jaar geleden dat ik deze film had gezien en ik vond het weer eens tijd om er nog eens een kritische kijk beurt aan te geven. Als je bekend bent met het werk van Takashi Miike weet je ongeveer wel wat je op je bord krijgt. Ichi the killer is hard, ziek en tegelijkertijd ook grappig. Het verhaal steekt prima in elkaar en als je een beetje je aandacht erbij houdt valt alles goed te begrijpen. Het einde daarentegen kan wel de nodige vraagtekens oproepen, maar ik ben er inmiddels uit
Enkele scènes zijn prachtig gefilmd en de soundtrack geeft een extra boost aan het over de top gevoel van deze film. De personages in de film zijn stuk voor stuk interessant en dan doel ik met name op Kakihara, wat zet hij een fantastische rol neer.
Natuurlijk ben ik niet op alle vlakken even lyrisch, daarbij bedoel ik de special effects. De ene keer zijn ze prima te noemen, maar af en toe is het gewoon tenenkrommend slecht. Heel erg jammer.
Al met al een mooi stukje werk dat Takashi Miike hier heeft geleverd. Ichi the killer, bij vlagen ziek, maar gebracht met een dikke knipoog.
Een dikke 3,5 *
Anime Fan
Bizarre film, alles wordt vrij echt in beeld gebracht. Enig minpuntje is dat je over Ichi zelf haast niets te weten komt.
Eerst keer dat ik hem zag, dacht ik ook dat Kakihara Ichi was
Het einde vond ik ook best zwak, dat Kakihara's mond zo open en dicht ging. Zag er niet realistisch uit en het sloeg eigenlijk ook nergens op. Maar toch blijf ik dit een mooie film vinden.
Nomak
Enig minpuntje is dat je over Ichi zelf haast niets te weten komt.
Zelf nog niet gezien, maar ik denk dat je in deze film meer over hem te weten komt.
$pecial
Eerst keer dat ik hem zag, dacht ik ook dat Kakihara Ichi was
Het einde vind ik juist een van de sterke punten van deze film. Het zit namelijk niet zo simpel in elkaar als je zou denken.
angelico29
nou ja wat zal ik er van zeggen....het is een en al ranzigheid...
leuk om 1 keer te kijken. daar blijft het dan ook bij.
dragonmaster
bizarre film. in het begin is het even wennen aan wie wie is, maar daarna loopt hij lekker door. de moorden en martelingen zijn ziekelijk/horror en expliciet in beeld gebracht. daarentegen vloeit het bloed zo rijkelijk dat het weer lachwekkend is. met een abrupt einde.
Bottleneck
Een vermakelijke potpourri van actie, ranzigheid, over-the-top, aardige muziek en wat zwarte humor, maar het blinkt op geen van die vlakken echt uit, en het wordt nog eens afgewisseld met traagheid en vrij loze dialogen. Bijvoorbeeld een van de laatste scenes op het dak met Ichi en Kakihara, begint fantastisch met wat slomo's en pakkende muziek, en dan weer dat ellenlange gejank en stil staan. De weirde figuren blijven sowieso wel fantastisch met die kapsels en kleding, Ichi uitgezonderd die eigenlijk alleen maar irritatie opwekt. Toch wel een vermakelijke film tegen de achtergrond van de slonzige stad.
Tonypulp
Nogmaals een geweldige miike
Ichi is een heerlijk sadistische, zwart komische en af en toe best gore bedoeling die in 2uur tijd je meerdere keren doet verbazen. Miike weet wel hoe hij dingen stijlvol kan brengen, hoe absurd ze ook zijn hij maakt er iets moois van, zo kun je ichi wel beschrijven.
Heerlijk over-de-top, grappig, smerig en weet op al die vlakken erg goed te scoren. Voor mijn gevoel kakte het nergens echt in ookal voelt het soms wat sloom door de dialoog, het was gewoon weer typisch miike en van zijn films begin ik toch steeds meer te houden.
Voor nu op 4*
movielou
nogal een bloederige film, het verhaal gaat opzicht wel maar als je een keiharde film wilt zien kijk dan naar ich the killer!.
4,0
ASman
Toch een geweldige film.
Stijlvol, grappig terwijl hij toch zijn naargeestige sfeer weet te behouden, absurd, goor en ongenadig hard. De acteerprestaties zijn weer uiterst degelijk en Miike haalt topniveau.
En die scène waarin Tsukamoto compleet uit het niets een bodybuilder blijkt te zijn en de andere man zijn nek breekt met een hand was geniaal en hilarisch
Cyberator
3de keer gezien, en mijn score hoger gezet.
Toch vind ik de manga beter, en is deze niet 100% verfilmd. helaas...
Black Math
Herzien. Soms zitten er erg grappige dingen in zoals die vent met die hondenoortjes. Sommige martelscenes waren ook fijn over the top. Kakihara die zijn tong afsnijdt en vervolgens de telefoon opneemt alsof er niets is gebeurd blijft ook memorabel. Helaas ook veel saaie stukken, er had zo een half uur uit gekund. Wat was die actrice die soms Engels sprak belabberd trouwens. Asano daarentegen was echt geweldig en zet een van de bizardere personages neer.
Tha-Joker
Een heerlijke over de top film! Wat wij in Europa nauwelijks doen/durven wordt hier gewoon lekker in beeld gebracht. Heerlijk extreem zeker als je de Europese films even zat bent en je hebt zin in keiharde actie zonder medelijden. Krijg door deze film zo'n zin om Battle Royale te kijken...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Dacht dat ik hier al ooit wat neergezet had, maar blijkbaar niet.
Anyhow, geschift bloederig over-the-top entertainment vol geweld zoals je van Miike kan verwachten. Niet geschikt voor elke mainstream kijker, maar valt gelukkig nog best goed aan de score te zien.
pippo il buffone
Wanner je alle gewelddadige passages uit Ichi schrapt krijg je een film die net zo lang duurt als "Donald Duck knippert met zijn ogen".De daadwerkleijke slachtpartijen zorgen met hun goedkope,cartooneske effecten eerder voor comic relief.Dat geldt echter bepaald niet voor de toch ook talrijke torture porn,(auto)mutilatie en battery+rape scènes,waarbij vooral de laatsten in gezonde zielen een feel bad ervaring teweeg brengen.
Hoewel Omori overtuigt als zwakzinnige,moorddadige psychoot is het stralende(ahum) middelpunt v.d. film Asano/Kakihara.Deze übercoole Yakuza thug haalt zijn garderobe uit swinging London,zijn hairdo uit Triumph des Willens en zijn dagbesteding uit de verzamelde werken van marquis de Sade.Hoeveel cooler kun je worden.
jordandejong
Ja wat moet ik hier nou over zeggen. Aan de ene kant is het een verschrikkelijk zieke film maar ande andere kant kanje bij de meeste martelscenes je lach niet inhouden. De gore is top!
Kakihara is een masterlijk personage al vind ik ICHI maar een sukkeltje. Scenes als de marteling met de man die aan die haken hangt, maar ook de hand van de vrouw die Kakihara letterlijk ontvricht of de scene waar die vent in de tv tussen het oud vuil staat. zijn geweldig.
Hij krijgt dan ook maar 3,5 sterren omdat (vooral de martelingen met de vrouwen) toch wel over de rand gaan.
Verder blijft het een geweldig gore fest.
Dacht ik met LIK Wong een geweldige aziatische gore film hebben gezien.
Tonypulp
Lik wong
. Maakt dit ook zo'n prachtig werkje.
maxcomthrilla
Ik vond de film eigenlijk niet zo bijzonder als vooraf gehoopt. Het is vooral de aparte werkwijze van sadomachosist Tadanobu Asano die deze film de moeite waard maakt. Ik kan het niet helpen maar films waar men met blinde darmen etc. te koop gaat lopen, vind ik al gauw goedkoop aandoen i.p.v. lachwekkend. Ik heb wel vaak gelachen om een hoop mafketels en wat geinige moorden, anderzijds is Ichi een grote sof op deze film en is de film inmiddels ingehaald door andere vreselijk, gore, sadistische Japanse films die mij meer kunnen bekoren . Vermakelijk. Een 3*
Verdronkenvis
misselijkmakend.. dat mensen hier voor hun plezier naar kunnen kijken, na een half uur uitgezet dus geen stem.
Ralf81
Over-the-top sadistische martelpornohorror met een knipoog
Leuk voor een kwartiertje, maar om nu dik 2 uur geboeid te kijken heeft me toch erg veel moeite gekost. Een collega raadde me deze film aan en heb hem dan ook volledig bekeken, om uiteindelijk toch tot de conclusie te komen dat het niet mijn ding is. 'T is allemaal net wat té verknipt om nog interessant te zijn. Gelukkig was het allemaal niet serieus bedoeld; de cgi was af en toe zo slecht dat het niet anders dan een glimlach kon oproepen waardoor het toch nog een beetje vermakelijk was.
En ook nog wat pluspuntjes voor die Kakihara, wat een stijlicoon is dat zeg!
FunkStarr
- 1922 berichten
Redelijk ziekelijk filmpje, typisch Japans zullen we maar zeggen. Het blijven rare jongens die Japanners, toch is de film niet slecht.
dominion
De beste Miike die ik heb gezien tot nu toe.
Heeft ook echt een geweldig verhaal en gave personages.
Vind Kakihara ook een van de gemeenste slechteriken die ik in een film heb zien voorkomen.
Heeft ook een van de beste effecten die ik gewend ben van een Japanse film.
Maar natuurlijk zit hij alsnog vol met gore moord en martel scènes.
Dit is dus ook echt geen film voor mensen met een zwakke maag.
Als je niet van pijnlijke martelingen houdt en extreem geweld zou ik deze film zeker niet kijken.
Maar ik vond hem dus echt geweldig.
De zwarte humor was ook heel sterk in deze film en zeker niet flauw.
Tadanobu acteert ook echt heel sterk en dat ben ik ook niet gewend van Japanse acteurs.
Deze film komt net niet in mijn top 10 maar komt heel dicht in de buurt.
5,0
vistrida
Vreselijk vond ik dit..... ik dacht dat amerikanen konden overdrijven met aktie, maar dit is echt OVER THE TOP...
Montorsi
Een film met een.. ja.. beruchte status.
En om nou te zeggen onterecht, nee zeker niet, maar het is wel duidelijk dat enkele erg sterke lugubere scenes daarvoor verantwoordelijk zijn. Voor de rest is het toch voornamelijk hoppen tussen de gruwelijke scenes met wat saaiige overgangen. Eigenlijk vond ik de eerste pakweg driekwartier het leukste, vooral omdat er gericht wordt op de rol van Asano die echt de show steelt. Alleen al hoe hij erbij loopt
Als eenmaal het personage Ichi de overhand krijgt vond ik het wat minder worden, steeds rommeliger ook. Af en toe zitten er nog altijd wel leuke scenes in, met zo af en toe weer eens een set gevarieerde martelmethoden, maar het niveau van het eerste stuk wordt toch niet meer gehaald.
Aardige special-effects ook, beetje te gedateerde CGI, maar niet storend. Voor de rest een vermakelijke maar wat langdradige film.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Cha no Aji
Komedie / Drama, 2004
yakuzapainviolence against womenpiercing dominatrixbloedvergietengebaseerd op mangadrugstweelingendisembowelment blademasochistsadistic torturepredator turns victim anarchic comedylive action animejapanese filmlive action adaptation of manga