• 9.373.663 stemmen

Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot Koroshiya 1

"Love really hurts."

Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...

avatar van gondwana

gondwana

Heb hem gehuurd om ook eens iets van Miike te zien maar vond het niet erg leuk om te kijken. Kakihara is natuurlijk wel cool met z'n peignoir en z'n kaken en zo maar ik ben subtieler gewoon. Ondertussen heb ik stukken uit "the happiness of ..." gezien en dat is dan weer een stijl van Miike die ik aangenamer vind.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

gondwana schreef:

Dan moet je toch zeker eens "Audition" proberen, die is minder extreem, en wat meer te genieten. Het eerste uur behoort volgens mij tot het beste wat er de laatste jaren uit de Japan cinema is voortgekomen. De opbouw van de scènes, regie en acteerprestaties zijn ronduit briljant. Over de ontknoping was ik wat minder te spreken, maar vooruit, die nemen we er maar voor lief bij

avatar van ToNe

ToNe

Audition, dat is nu pas een mindfuck!

Over het einde van Ichi:

Kakihari is een masochist die kickt op martelingen. Ichi is niet degene die hem de gewenste pijn bezorgt, vandaar dat hij daarover fantaseert.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Takashi Miike roeleert!

Wat een film zeg! Dit is echt geniaal!

Ik koop denk ik nog wat meer van zijn films na DOA 1, 2, 3 & Audition!

Deze komt wel in mijn top 10!

avatar van SSeagal

SSeagal

Ziek, goor, grappig, extreem, bloed, martel, martel, eh....lekker erbij...mmmm, mijn film! ****

INTERPAY DOET FILM IN DE BAN

Interpay, marktleider op het gebied van betalingsverkeer in Nederland, heeft filmdistributeur Dutch FilmWorks geweigerd een aansluitnummer te verlenen, zodat toegang kon worden verkregen tot de betaaldienst BIBIT. BIBIT is de toonaangevende instantie voor heel Europa voor het verzorgen van online betalingen met een ongekend grote en brede klantenkring. Door de weigering is het onmogelijk geworden voor DFW om de dvd van Ichi The Killer van regisseur Takashi Miike online te verkopen in Europa via de speciaal hiervoor bedoelde webshop op www.ichithekiller.net.

Interpay, dat zichzelf ‘de stille kracht achter het betalingsverkeer’ noemt, heeft deze unieke beslissing genomen omdat zij zich niet kunnen vinden in de film en zij niet geassocieerd willen worden met Ichi the Killer of de website www.ichithekiller.net.

Ichi the Killer is maanden lang te zien geweest in de Nederlandse bioscopen en heeft met groot succes gedraaid op vele internationale filmfestivals, waaronder het Internationale Rotterdamse Film Festival (IRFF). De dvd van Ichi the Killer is sinds 4 februari in 2003 te koop in alle gerenommeerde winkels in de Benelux.

In een reactie zegt Willem Pruijssers, Algemeen Directeur van Dutch FilmWorks, verbolgen te zijn over de weigering van Interpay: "We weten dat Ichi the Killer een harde film is maar het is wel een meesterwerk dat het tijdsbeeld waarin we leven weergeeft. De weigering om diensten aan DFW te leveren voor Ichi the Killer is niets meer dan pure huichelarij. Immers, tot de klantenkring van Interpay behoren diverse leveranciers van seks- en pornoartikelen en dan bedoel ik niet alleen lingerie en soft erotische video's…"

Dutch FilmWorks beraadt zich momenteel op juridische stappen tegen Interpay.

bron: Storyville

Lijkt me inderdaad een geval van meten met twee maten. Bovendien is het genre horror, duidelijk niet een genre dat refereert aan de realiteit.

Kortom: belachelijk!

Hobbes

Wat een walgelijke manier van censuur. Ongelofelijk dat dit zo maar kan.

avatar van Zavo

Zavo

Schandalig, waar bemoeien ze zich mee? Sinds wanneer bepalen dit soort bedrijven onze normen en waarden?

avatar van cornelis

cornelis

Wat een farizeeërs, zeg.

En als je een stille kracht bent, hou dan je mond, zou ik zeggen.

FisherKing

Ontzettend raar bericht en ik begrijp het ook niet. Als je via creditcards werkt, heb je Interpay toch helemaal niet nodig ??

Er zijn verschillende methodes via betalingen op internet

Hobbes

blijkbaar moet je voor het verkopen via een bepaalde website een nummer hebben van interpay. Dat begrijp ik er tenminste uit.

FisherKing

Ik vind het een artikel met een hoog stemmingmakerij-gehalte.

hoe bedoel je?

FisherKing

Doelbewust in de publiciteit brengen van iets wat wellicht ook anders opgelost had kunnen worden, enkel om die film te promoten denk ik dan. Maar misschien zie ik het wel compleet verkeerd. Ben tenslotte leek op dit terrein.

Meestal gaan die dingen via Bibit, dat weet ik zeker. En als ze door toedoen van Interpay geen aansluitnummer kunnen krijgen bij Bibit, vind ik het terecht dat ze daarvoor aandacht vragen, voor het onrecht dat ze is aangedaan.

Ik vind jouw bericht eigenlijk stemmingmakerij.

FisherKing

Ik keur wat Interpay doet natuurlijk helemaal niet goed.

avatar van danuz

danuz

blijft leuke film

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Behoorlijk heftige film met een aantal misselijkmakende scenes. Een aantal van de "hak hak chop chop"scenes zijn ook wel weer lachwekkend. Stiekem zit er zowiezo veel humor in deze film. Jammer dat het verhaal ietwat ondergeschikt is. Niet helemaal mijn genre, maar wel aardig verder. 2,5 sterren.

avatar van harmonica

harmonica

IK kan me best voorstellen dat veel mensen deze film nogal ziek vinden ( je moet er tegen kunne he ). Maar het is niettemin een meesterwerk. Met een perfect uitgewerkte duistere maar luchtige sfeer. Die je nog een lange tijd vasthoudt. Helaas is het einde wat minder na mijn smaak.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Ik heb de eerste anime aflevering van ICHI gedownload, die valt zwaar tegen...

De manga echter, is best tof!

avatar van remorz

remorz

Zoals al eerder vermeld, leek de film vooral te dienen als kapstok voor al het geweld.

Op een gegeven moment vond ik de film ook qua aantal personages verzanden (zonder discriminierende ondertoon; ik kan japanners toch minder goed uit elkaar houden, komt ook door de namen die ik na anderhalve seconde alweer vergeten ben)

De plotline kan onmogelijk twee uur lang blijven boeien, evenals de aanhoudende stroom van bloed en rondgestrooide organen.

Ik probeer de wereld der japanse films een beetje te verkennen maar schijn toch steeds tegen de verkeerde aan te lopen. Iemand wat tips?

Oh ja; Ichi: 3* (heb stiekem toch best veel gelachen)

avatar van Yak

Yak

remorz schreef:

Tips? Hatsikidee! En dan 'Japan' kiezen.

Handig zeg, zo'n MovieMeter.

avatar van V

V

wereldfilm met af en toe toch schokkende beelden. Denk aan de tepelscene........

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

0,5 * voor die dude die in de TV klem zat

avatar van pjotr

pjotr

En een 0,5 * voor het onderbouwen van je mening...

avatar van SSeagal

SSeagal

pjotr schreef:

En een 0,5 * voor het onderbouwen van je mening...

lol

avatar van Hemdale

Hemdale

Laatst de anime gezien van Ichi, geen geweldige animaties, maar toch wel grappig. Ik vond het ook beter uitgelegd in de anime over wat er nou precies geestelijk met Ichi aan de hand is. Toch blijft dit een geweldige film hoor.

avatar van bioscoopstoelen

bioscoopstoelen

eeej

wil de film misschien huren maar wil ff weten hóe vies die is. Ik kan best ergens tegen, maar heel erg horror hoeft nou ook weer niet. dusss.... iemand???

avatar van JayLunar

JayLunar

bioscoopstoelen schreef:

eeej

Euhhmm, zomaar een suggestie hoor, maar je kan ook gewoon deze thread doorlezen

En waarom geef je een film die je niet eens gezien hebt eerst 5 sterren en later 0,5 ?