• 9.376.964 stemmen

Gesproken taal: Japans, Kantonees en Engels

Releasedatum: 25 juli 2002

Plot Koroshiya 1

"Love really hurts."

Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...

avatar van niethie

niethie

Behoorlijk vreemde onzinfilm die zichzelf duidelijk niet echt serieus neemt, keer op keer wordt je verrast door de ene na de andere bizarre scene (niets is te gek in deze film)

ik vond het allemaal best vermakelijk maar verder is het niet echt mijn ding dit genre.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Apster schreef:

Miike's doel met Ichi the Killer is duidelijk, zoveel mogelijk shockeren. Daarmee is ook alles wel gezegd, want want meer kon ik niet uit deze film halen. Het warrige verhaal, het matige acteerwerk, de vreselijke montage, het was gewoon niet om aan te zien. Ik kon eerlijk gezegd niet om het geweld lachen, hoe zeer het ook met een knipoog gebracht werd. Het dieptepunt was toch wel het vrouwenmisbruik, de verkrachtingen en afranselingen. Nee, daar zie ik de humor toch echt niet van in.

Matig acteerwerk valt grotendeels echt mee hoor! En ja er zitten shokerende dingen in. En je hoeft er de humor ook niet van in te zien hoor? Daar is de film niet voor bedoelt neem ik aan. Alhoewel er ook wel grappige momenten inzitten. Het verhaal is ook totaal niet warrig en makkelijk volgbaar. Ik vond het echt wel een goede film, ondanks mijn lage verwachtingen en de verhalen die ik over de film gehoord heb. Het enige minpuntje aan de film vind ik dat soms de CGI wel heel erg slecht was. Bv met als die ene doormidden wordt gesneden. Verder zag het er goed uit. Een film met stijl.

avatar van miwaja

miwaja

niethie schreef:

onzinnige film maar wel 3 sterren?

avatar van Halcyon

Halcyon

"onzinfilm" is niet gelijk aan "onzinnige film" denk ik...

avatar van Brol

Brol

Flauw.

Begon veelbelovend maar kon mijn aandacht niet vasthouden.

avatar van Shinobi

Shinobi

Had 'm vandaag gezien met een vriend en vond het eerlijk gezegd maar een brute doch vage film.
Het verhaal wordt nogal vaag uitgelegd en er wordt bijna niks over de achtergrond van Ichi uitgelegd. Ja, oké dat gedoe met die verkrachting op z'n school vroeger. Maar wat heeft die opdrachtgever ermee te maken, die uiteindelijk toch niet z'n pa blijkt te zijn, omdat er gezegd wordt dat hij z'n ouders vermoord heeft.
En die Kakhihara vind ik ook zo raar met z'n voorliefde voor pijn.

Toch heb ik me enigszins - komisch - vermaakt met de gruwelijke scènes.

Ach ja, al met al geef ik deze film 2, 0 sterren.

avatar van Brianna

Brianna

Deze film is wreed, vergezocht, gewelddadig, gore, vaag, maar soms o zo grappig!!!!! Een van de beste Aziatische film die ik heb gezien. KIJK M MET EEN KNIPOOG!!!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke film met een simpel verhaal dat echter zo rommelig verteld wordt dat je je aandacht er heel erg bij moet houden. Jammer, want het verhaal is niet zo heel denderend. Wat veel goed maakt zijn de lekker grove, gewelddadige acties en de rare personages.

avatar van ®Tc

®Tc

Een film die simpelweg op niks trekt. Het verhaal is zeer simpel maar wordt door de chaos en slechte filming ingewikkeld met een slecht einde erboven op. Alles was zo over the top van het acteren tot de geweldscenes dat het compleet belachelijk werd. Ook de soundtrack is gewoon verschrikkelijk. Voor mensen die eens een over the top zieke film willen zien is dit wel een aanrader.

0,5

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik weet niet zo goed wat ik moet met deze film. Het is komisch bedoeld, maar ik vind het net allemaal iets te heftig om het komisch te vinden.

Op een gegeven moment begon het me nogal te vervelen, en me zelfs te irriteren dat Ichi met een mesje van amper 5 cm een persoon in twee stukken splijt.

Ik had vaak de neiging om de DVD af te zetten, maar was toch te nieuwsgierig en heb hem afgekeken.
Sommige grappen in de film waren echt wel de moeite waard, maar over het geheel gezien een tegenvaller.

Ik vind het niet "cool" om bij vrouwen de tepels af te snijden, en hoef dat eigenlijk ook niet te zien in een film.

avatar van ulysses

ulysses

Een hele vage film, zoals alleen Japanners die kunnen maken. Dit bedoel ik niet per definitie slecht hoor, integendeel, maar toch is het een film waarvan ik niet goed weet wat ik er van moet vinden.

Sommige scenes waren echt heel vet, zoals de laatste scene op het dak, of de "tongue cutting scene".

Maar ik weet niet echt goed waar de tagline "Everyone's got a little bit of a sadist and masochist in him, but not Ichi he's 100% sadistic". Want het ging er toch juist om dat die Ichi wordt gehersenspoelt en het waanidee krijgt dat hij vroeger is gepest en nu wraak moet nemen ?

Maarja, toch wel een behoorlijk vette film met een paar behoorlijk memorabele scene's. Het is vooral die blonde masochistische yakuza kerel genaamd Kakihara die de film maakt.

avatar van Zinema

Uitstekende en sterke film die absoluut niet bestemd is voor tere zieltjes. Zeer stijlvol en heel erg bijzonder. Zéér goed.

avatar van Rudolf11

Rudolf11

gewoon een domme, onsamenhangende geweldsfilm met veel slechte scenes.

avatar van de grafhond

de grafhond

Saai, en erg kinderachtig opgezet. Stukken vlees en darmen overal wekte bij mij vooral barbecue eetlust op. Sommige scenes uit de lion-king zijn nog realistischer. Wat een but film, terwijl ik hem nog gekocht heb naar aanleiding van jullie recensies.

Pastichio Rocker

Wat had je dan verwacht?

avatar van Tayama

Tayama

Ja, Ichi the Killer. Volgens mij een van de grootste redenen van algemenisering voor Japanse cinema. Tenminste, zo ervaar ik dat in mijn omgeving. In ieder geval wel een film die in de afgelopen jaren grootse bekendheid verkreeg onder grote groep mensen.

Niet zonder redenen, uiteraard. Gister nog maar eens op gezet; En weer een stukje meer genoten. Een film die spreekt over uitersten, fantaseert over extremen, wenst om overdaad en vooral gewoon doet wat het wil. Opnieuw een film om van te genieten.

Zoals Miike graag vaak herhaalt; "Om een publiek te laten genieten, moet de film een uitstraling hebben die toont dat de crew genoten heeft in het maken ervan". En dat is een van de sterke punten. Niet enkel de vele personages proberen te glimmen in hun korte verschijning, ook het werk dat zij dragen en spreken is puur een product van de creativiteit van de mensen achter de schermen.

"Een boek of Manga geeft niet direct zijn inhoud weer. Het verbergt zich in een boekenkast of een tas van een persoon; In film is dat niet zo", zo spreekt Miike. Nee, een film laat niet meer of minder zien dan dat het toont. Ik vraag mijzelf dan; Waarom dan niet extra veel laten zien, omdat het kan? Het publiek kijkt toch. Gelukkig heeft Miike dat in ieder geval in zijn jaren als regisseur begrepen. Daarom ben ik een fan.

Miike is een persoon die filmmaken begrijpt en zich niet laat beïnvloeden. Wat mij betreft komt dat in deze film het beste naar voren. Tegenwoordig word een shoot zodanig voorbereid dat deze optimaal digitaal te bewerken is; Miike draait dit proces juist om. Hij gebruikt digitale effecten enkel als een leuke tool ter toevoeging aan de film. Dat dit er cartooneske of zelfs goedkoop uit ziet doet niet af aan de effectiviteit; Datgeen waar het echt om draait.

Hoewel een film van extremen, vooral een film om van te genieten in al zijn expliciteit en hilariteit. Niets meer dan lof voor deze film. En vooral van Miike. Naast Asano, en hoewel achter de camera, is vooral hij die overtuigd in deze film.

4.0/5.0

avatar van strunglady

strunglady

Ik sluit me aan bij de woorden van Tayama. (zo mooi kan ik ze niet zeggen, maar ben het er wel mee eens)

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ja, deze film moest er dan ook eens van komen. Ik vind het wat makkelijk, in vergelijking met zijn andere films.

Shockeren, vermaken, gekke personages, thats it.

Visueel staat de film er voor mij wel een beetje. Leuk gebruik van verschillende filters en wisselende shots. Ook de soundtrack is prima.

Het acteerwerk is gewoon weer maf en gewoon goed. Asano is altijd wel een beetje dat beetje extra, dat wel, maar vond het hier nog meevallen.

Verder zei ik al, shockeren. De film slaagt er dan ook wel in, moet zeggen dat het bij mij vooral op de lachspieren werktte. Verre van realistisch, dus uitermate vermakelijk en lekker sadistisch. Toch heb ik Miike allang orgineler en creativer te werk zien gaan (gozu, Big Bang Love enz.). Dit is een beetje one trick. Een erg goede truuk, sterk uitgevoerd en nog steeds erg Miike, maar dan ben ik inmiddels verwend waarschijnlijk. 3.5*

Pastichio Rocker

Het is gebaseerd op een manga-strip dus er zit een limiet aan de originaliteit.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De meest bizarre film uit mijn collectie, maar zeker weten vermakelijk.

avatar van Ant

Ant

Mensen boven mij zoals Tayama zeggen genoeg. Geweldig..

avatar van bulder

bulder

niethie schreef:

super movie

avatar van sombogywogy

sombogywogy

Erg vermaleijke film, maar laatst voor de 2e keer gezien en toen vond ik hem toch wel snel gaan vervelen..

Top film voor 1 malig, redelijke film voor vaker kijken...

avatar van Alpha X

Alpha X

Goede film. typische japanse actie/gore met snel wisselende scenes en diepgaande meningen.

Leg dat eens uit?

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Leuke concept, maar mijn god, wat een 13 in een dozijn uitwerking. Veel overbodig maar vooral achterlijke scènes. Die ichi is een ontzettend vervelend personage met zijn half doddig gezichtje. Die wijf die half Engels praat is nog irritanter. De film toont dan ook weer de onnodige bombarie her en der. Beetje interessant doenerij om niets.

Asano haalt dan wel alles uit de kast, met volledige overtuiging uiteraard. Hij zorgt voor de nodige dosis zwarte humor en die sadistische scènes zijn weer helemaal top. Buiten dat is het een veelal nietszeggende film.

avatar van el padrino

el padrino

sluit me aan bij tayama. 4.5

avatar van starbright boy

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat Asano de titelrol speelde. Dat was dus even een verrassing.

Een aangename bovendien, want Ichi was een fascinerend, bizar karakter. Vond het zondermeer het interessantste karakter uit de film, boeiender nog dan Kakihara.

Vooral natuurlijk flink over de top en behoorlijk cartoonesk, maar soms ook echt verontrustend en een behoorlijk duistere ondertoon. Erg blij was ik ook met het ontbreken van echte good guys, daardoor is deze film een ook bizarre trip naar een wereld van extremen.

Zeker niet tegengevallen.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

starbright boy schreef:
Ga je nu de naam van Omori Nao ook wel onthouden? Ikke niet, moet het nog steeds opzoeken Naam staat hier ook fout gespeld in de credits (zal een correctie indienen), dat zegt genoeg lijkt me.

Maar je hebt gelijk. Hij is verrassend sterk en steekt Kahihara naar de kroon. Perfect gedaan.

avatar van coldheaven

coldheaven

Ik heb nu een stuk of 6-7 synopsis gelezen van Miike's films, en de man schijnt nogal into de Yakuza en andere maffia te zijn.. Is hij zelf ook lid (geweest)?